musik och kulturbegreppet

Under de senaste dagarna har jag sprungit på ovanligt mycket spelningar, vanligtvis blir det alltför sällan jag kommer iväg på sånt.
 
Men i lördags spelade
deportees på scharinska, där vi sedan dansade och twistade till 60-talsmusik resten av kvällen. Igår hade en klasskompis och hans band backwoods spelning på hamnmagasinet, riktigt bra var det. Och idag, för att fira världsbokdagen, spelade two white horses på sjukhusbiblioteket. Mycket fint!
 
- Jag känner mig lite kulturell när jag går på såhär mycket spelningar.
- Nää, vaddå, kulturell känner man ju sig bara när man går på saker som man egentligen inte vill gå på.. Så om du går på en konsert känner du dig kulturell?
- Nej inte om det är typ Beyonce, men när det är two white horses som bara 'ooh vi är speciella och annorlunda och har med oss vita käpphästar på spelningen', då.
 
Så, när får man känna sig kulturell? När man går på vernissage för konstutställningar man inte förstår sig på? När man lyssnar på musik man tycker är knepig? Eller när man lyssnar på Rix FM? När man ser en film som är gjord av någon okänd filmare i Polen/Uganda/Pakistan? Eller när man går på bio och ser senaste Bond-filmen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback