kvällssol


rabarberdrömmar

Idag vill jag ha rabarberpaj så pass mycket att jag funderar på att smyga mig in på nåns tomt och sno några rabarber. Tre räcker. För att köpa det i affären går inte, det är konstigt. Ungefär som att köpa vinbär. Nej det är sånt man ska ha hemma på gården.
 
Mmmm, rabarberpaj...

mycket text om inget särskilt.

Tänk dig att du planerat att laga en riktigt god maträtt eller baka en smarrig sommartårta eller något liknande och därför tagit dig till affären för att handla. Men när du står där bland hyllorna så saknas ett speciellt mjöl, en konstig marmelad eller någon märklig krydda som du behöver och tjejen som jobbar i affären meddelar att det inte heller finns på lagret. Du blir besviken och ser framför dig hur den smarriga tårtan liksom flyger iväg. Surt! Irritationen stiger och du vill att den anställde ska få bli lite ledsen hon också. Du vill säga nåt som svider, som för att straffa henne.
 
Det är då man plockar fram repliken "nähä, då får jag väl gå på konsum då!" (är du på konsum funkar förstås ".. på ica då!" lika bra, den har jag hört mååånga gånger). För det måste ju vara bland det värsta de kan få höra, att man går till konkurrenten för att köpa sin påse mjöl.
Ha, där fick hon!
 
(Men varför blev det en tant? Tanter är ju oftast söta och rara...)

zzz

Vaknade som vanligt tidigt imorse (klockan stod på 04.50). Trots extrem trötthet klev jag upp, klädde på mig och gick till köket för att göra frukost. Då började jag fundera över att det var ovanligt mörkt ute och upptäckte snart varför - klockan var ungefär tjugo över ett.
 
Fyfan.

pepsodentleende

 
Veckans kund-priset går till gubben mannen som öste beröm över affären och avslutade med:
- Vilka fina tänder du har förresten.
 
Jenny, jag börjar tro att din supertandkräm funkar... han bländades nog av hur vita de var. Och mamma frågade om jag hade blekt tänderna. Ojojoj. Köp upp hela lagret!


blandade bilder


 
  
 
Idag har jag haft en må-illa-dag.
Drömde att jag mådde illa. Vaknade och upptäckte att det tyvärr inte bara var en dröm. Trodde jag skulle kräkas och kunde inte äta mer än lite fil till frukost. Efter att ha jobbat ett tag blev jag ist så hungrig att jag mådde illa p.g.a det. Fyfan.
Det enda jag kunde tänka på imorse var att jag aldrig vill vara gravid och behöva må såhär i evigheter (ja allt mer än en dag är en evighet).

saker jag fått idag...


 
och lönebesked, vilket inte var sååå mkt att hurra över (jobbade kanske 5 dagar i maj).

typ humor...

- hörru den danska vita chokladen är slut, odenses... tror du att fazers går lika bra? är den lika vit?
- jadå, den är helt säkert lika vit.
- jo ... ja finnarna brukar ju vara ganska bleka. höhöhö.
 
 

bio

Igår var vi på bio tillsammans med ungefär 200 tjejer i leggings (ääh förlåt, det är fint med leggings och jag har också haft det nån gång). Filmen var bättre än jag trott och jag skulle nu kunna skriva nåt om Hans Wiklund, men jag orkar inte.
 
 
 

midsommar


 
Efter några timmars jobb på förmiddagen gick vi till Gammlia för att få vara med om lite traditionellt midsommarfirande. Vi fick se riktigt läskiga lekar, ringdans, midsommarkransbindning, bräkande får och faktiskt lite solsken. Och jag som av någon anledning är en aning svag för folkmusik och folkdans gillade dansuppvisningen. Jag grämde mig verkligen över att kameran blev kvar hemma i hallen.
  
Senare fick jag äta gravad lax, sill och färskpotatis med dopp i kopp (fast utan kopp). Det var det godaste jag ätit på länge. Jag ska äta sill och potatis hela sommaren.


najs och bajs

Roligt:
- Idag frågade en tant efter popcorn ålv. Det tog ett tag innan jag fattade vad ålv var för något.
- Fick lyssna på två småtjejer som satt i en kundvagn och sjöng värsta schlagern. De kunde varje ord och varje ton. De var söta.
 
Inte roligt:
- Huvudvärk
- Jag har köpt jordgubbar för 45 kr/liter, sen kommer R hem och berättar att han hade kunnat köpa för 9.90. Vafan. Är det möjligt med så stora prisskillnader?

morgonstund har grus i ögonen

Imorse vid frukosten höll jag på att skära av mig långfingret. Så går det när man stiger upp 05.20 och genast ska börja handskas med knivar. Nå, ska man korta ner nåt finger antar jag att det är lika bra att ta lite från det som är längst.
 

kanske årets tråkigaste dag

Föräldrarna, lillasyster + alla hundarna har åkt hemåt igen. Jag är nu rastlös och har sviiiintråkigt och ingen kan leka med mig. Och nej jag vill inte städa eller läsa en bok eller lösa korsord eller planera någon middag. Blä. Mina enda planer för dagen är träning. 
 
Nej bilden har inget med detta att göra. Den är från helgens hundutställning.

kom snart och hälsa på igen

Bra saker med att ha föräldrar på besök:
 
- de köper saker man behöver, exempelvis blommor och krukor till balkongen.
- de handlar mat
- de lagar mat
- de städar toaletten och rensar avloppen (ut kom något som kan ha varit en död hamster)
- de har med sig alla hundarna
 
Och så tycker jag förstås om dem också.

nej inget vettigt denna gång heller


 
Jag får höra att jag är dålig på att blogga och jag kan bara hålla med. Istället pepprar jag er med blomsterbilder med ojämna ramar. Ujjujj. Det är arma tider.
 
Men just nu har jag besök av mamma, pappa, fyra hundar och en lillasyster. Den sistnämnda har tvingat mig att knäskura balkongen och sedan blivit nerbajsad av en fågel (detta var mycket traumatiskt för henne, hon har varit rädd för det i flera år). Och lilla Allis sover brevid mig trots att R svurit på att någon hund aldrig ska sova i vår säng. Men hon är ju inte bara en hund, hon är faktiskt min bebis.

Bosse + Bodil = kusiner

     
 
Detta är kusinerna Bosse och Bodil. Bodil är en dag gammal och Bosse är... mer än en dag. Födelseort = Haparanda. Bosse är lite tjock rundnätt efter att ha ätit alltför mycket ris. Bodil däremot höll sig till sitt nyttiga fullkornsris och åt lagomt stora portioner, för hon vill vara i form till beach 2008.

11 juni


 
Vi har ätit tårta hela dagen, grädde + marsansås + blåbär + maräng är en bra kombination. Och jag är numera 23 och ska snart börja känna mig gammal. Men inte riktigt ännu. (eller jo, lite kanske...)

modeblogg

Sommarens allra hetaste trend är färgglada och mönstrade naglar, det är alla de stora modehusen överrens om. Trasiga nagelband och nedbitna naglar är visserligen inte riktigt rätt just denna säsong, men man måste ju lägga till sin personliga touch på det hela. 
 
Sedan har jag varit på combat i Finland idag. Som vanligt förstod jag ungefär 15% av det instruktören sade, men det går ju preciiis lika bra iaf. Fantastiskt!

Allis


 
Min lilla hund tycker väldigt mycket om att jaga bollar. Nästan för mycket.

en bild till


blomster


 
Jag har inte så mkt spännande att rapportera om just nu... då visas det bilder istället. Vallmoknoppar ser faktiskt ganska läskiga ut.

brännskadad

Jag har snart inge´skinn kvar på axlarna, detta på grund av förra helgens brännbollstittande. Jag, som annars brukar vara bra på att smörja in mig, drabbades av hjärnsläpp och glömde bort det när vi äntligen fick lite sommarvärme. Det förbannar jag i efterhand, de första dagarna var det plågsamt och nu är det mest bara väldigt fult.
 
Dagens predikan: Må solkrämen vara med er hela sommaren och låt den skydda er kropp och er hud och er bränna. Ty solen är stark och dess värmande strålar förrädiska. Amen.

student


 
Lillasyster har nu tagit studenten. Hur snygg som helst är hon dessutom.

Idag...

- har jag nästan snittat upp handlederna med en kartong, så lajbans är det på jobbet. det resulterade dock bara i fler sår som svider när jag svettas.
- har jag haft ett plåster på ena axeln så bh-bandet inte skulle skava så mkt på min rödbrända hud.
- är jag nästan lite arg och besviken.
- har jag läst en skitdålig uppsats som fick mig att känna mig lite lugnare angående vårat arbete.
- måste jag hinna packa väskan inför morgondagens hemfärd.
 
Hej världens tråkigaste blogg... min fantasi har nog tagit sommarlov. Tur att sommarjobbet inte kräver särskilt hög hjärnkapacitet.
 
Jag kan liva upp stämningen med att berätta om en klasskamrat som påstår att han, efter att ha hittat en av mina snygga systrar på facebook, kollat upp hennes nummer och ringt henne i fyllan. Det var bland det sjukaste jag hört. Någonsin.