det är inte jättekul att vara usel.

Denna veckas idé är att sömn är ganska överskattat och att man klarar sig bra på några få timmar. Jag funderar på att testa och se ungefär hur mycket jag behöver för att funka på jobbet sen, men det låter faktiskt lite jobbigt och inte helt smart. 
 
Och så har jag upptäckt att badminton verkligen inte är min starka sida, jag suger på det! Men det är roligt iaf och jag gläds med mina motståndare som får känna sig ruskigt bra.
 
Okejdå, jag svär inombords.
Ganska högt.

potatisgris

Månadens idé är att jag och bageri-J ska söka till polisutbildningen. Detta främst eftersom vi lyckades ta oss upp för och över "repväggen" i kamphallen på iksu. Och så tror jag att polisutbildningen kan vara skitrolig. 
 
Nu blir det väl förmodligen ingen polis av mig iaf, men hade jag blivit det skulle denna person vara förebilden.
 
 

sommar...!?


 
     
 
Visfestival på Holmön, fredag.
Helena fick åka BÅT på HAVET, det var stort. Slappade på en äng och hänvisade till allemansrätten. Fick äntligen se Säkert! och sjöng med i alla låtar. Fick sedan sitta och vänta på färjan tillbaks ett bra tag, vilket gick bra med lite originalgodis och musik.
Holmön är riktigt fint och det var en väldigt mysig tripp.
 
Och idag har jag badat i nydalasjön. Wihooo, det känns ju nästan som sommar för tusan!
 
(Bilderna är Helenas)

det är lite tyst här.

Sommaren är ingen bra bloggsäsong.
 
Nåja, jag har varit hem på bröllop och dop där vi fick äta gott och dansa fult. Trampade omkring barfota på en äng och var rädd för ormar, fästingar och bisamråttor medans
Sandra fotade. Hann även ut till stugan en sväng och bada för första, och hittills enda, gången denna sommar.
 
Annars är det jobb, träning och... tja inte så mkt mer faktiskt.
 
Kul blogg, verkligen.

gräslöksplaner

Jag har lite ångest över vad jag ska göra med mitt liv just nu, men trodde att bilden klarnat något under de senaste arbetsveckorna - jag skulle ge min in i gräslöksbranschen. Fattar ni att kilopriset på torkad gräslök ligger på över 9000 kr? Det låter både galet och mycket lovande.
 
Planerade att förvandla min balkong till en gräslöksfarm där jag under soliga dagar kunde sitta bland mina älskade gräslöksplantor och prata med dem och mata dem med näringspinnar så de växer sig extra stora och fina. När de sedan vuxit till optimal storlek skulle jag klippa ner dem och torka i ugnen. Pengarna skulle strömma in.
  
Men. Jag har redan stött på problem. Hade nämligen en planta sedan tidigare och upptäcke att det trots allt kanske inte är så lätt att odla gräslök. För den ser verkligen inte kry ut just nu, löss eller skabb eller små monster har dödat både plantan och mina drömmar om gräslökspengar.
 
  
 
Så jag ger nog upp innan jag ens börjat. Det börjar klia överallt bara jag ser lössbilderna, huuu. Men vad ska jag göra med mitt liv nu då?

lycka.

Lycka om man jobbar i affär är att få ett nytt knivblad.
Mitt gamla blad kunde jag knappt skära genom plast med, att slita upp förpackningarna har varit effektivare. Men plötsligt känns det som att skära i rumstempererat smör och det är alldeles, alldeles underbart. Som att se på världen med nya ögon, plast är ju inte hårt och ogenomträngligt!
 
Och så lyckades jag förstås snitta upp båda pekfingrarna efter fyra sekunder också. Men det är smällar man får ta och det blödde bara lite.

stop strejking!

Hörrni bussfolket, kan ni inte bli kompisar nu? eller innan helgen iaf. Annars finns risken att jag måste lifta med någon skummis mellan Haparanda och Umeå och bli både mördad och våldtagen. För det händer alltid i filmer.
 
Jag: Slutar inte strejken så tar jag passaten ner till Umeå sen
Lillasyter: HAHAHA, glöm det!! Knappast!
 
Lite senare...
Mamma: men om strejken inte slutar så får du väl ta passaten så du tar dig hem.
Jag: ja okej, tack.
 
Systeryster får nog hålla tummarna hon också.

vilken film!


 
Har varit på bio och är nu glad i hela kroppen och vill se den igen!
:)

solskensdag

"sånadär snacks på burk"  = pringles.
Egentligen sååå självklart men ändå lite knepigt att lista ut om man jobbat sen sex på morgonen och är trög.
 
Idag är det sol på min lediga dag och jag har legat ute och läst Bitterfittan och blivit lite bitter. Men ändå mest glad eftersom det ju faktiskt är sol på min lediga dag. Och så ska jag på bio på ett tag, sånt blir man också glad av.

Fem ord

Innebandy är så saaaaaatans jobbigt!!!
 
 
(Jag hade ont i hjärtat, lungorna, fötterna, benen och resten av kroppen i ungefär två timmar. Upptäckte att min kondition inte är fantastisk och var ganska dålig mest hela tiden, men hade skitkul. Och dessa ord räknas inte.)

filmtajm

Efter jobbet skulle jag och R se på film, det är sådär lagomt ansträngande när man är trött. Särskilt om man väljer en tecknad. Men till och med Kung Fu Panda var för tung för mig.
 
Jag såg början. Jag nickade till lite. Jag försökte spärra upp ögonen så mycket det bara gick. Jag nickade till igen. Jag försökte få i mig socker för att piggna till men upptäckte snart att jag satt med slutna ögon igen. Tillslut skärpte jag till mig så pass mycket att jag lyckades se hur den slutade.
 
Men jo, den var säkert bra. Fyra Z av fem möjliga. ZZZZ.

blomdöden del 2 (mkt spännande)

Hur gick det med den ruttna blomman undrar ni kanske? Jo imorse hade hälften av bladen gett upp och slängt sig ner mot golvet och en säker död. Det är inte lätt att vara blomma hos oss.

ingen biff ännu

Har varit och gymmat innan jobbet och känner mig därför oerhört duktig! Att planen var gym tre gånger i veckan under hela sommaren och att jag idag gick dit för första gången vill jag inte tänka på.
Synd att det inte är tanken som räknas när det gäller gymträning.

jag är inte död. men min fina blomma är det.

Jag hade en blomma som jag tyckte mycket mycket bra om, men när jag kom hem från Haparanda igår (därav tyst på bloggen) såg jag att den plötsligt var halvdöd. Försökte desperat rädda den genom att ge dem massa vatten. Nyss upptäckte jag varför den inte ser särskilt frisk ut längre, stjälkarna är ju ruttna och jag har vattnat ihjäl den. Suck. Stinker gör det också. Fördelen med att torka ihjäl blommorna är att det inte luktar nåt.
 
När jag inte dödar blommor så jobbar jag. Har alldeles nyss lärt mig vad som är skillnaden mellan gul och grön såpa - färgen. Enbart. Så varför det finns två olika sorter kan jag inte förstå. Och så har jag nästan testat köra truck lite. Fortsatt ha ångest över vad jag ska göra med mitt liv. Och har ännu inte börjat lyfta med benen utan jobbar på att förstöra ryggen totalt. Ja och så tränar jag lite förstås (saknar combaten!).

sömnunderskott

När man är så trött att man knappt orkar stå upp är man inte särskilt effektiv på jobbet. Ni vet sådär som man kan bli efter flera timmar på stan när man verkligen inte är på shoppinghumör men tvingas med iaf. Så kände jag mig mellan 06-12 idag. 
 
Att då få ett sms om att någon planerar att komma över och laga middag åt en lite senare är ungefär som att vinna på lotto. <3
 
Snart ska jag försöka sova. Som vanligt ringer klockan 04.50 imorgon.