ensam är stark?

Jag har suckat och gnällt över att jag lyckats missa nästan alla IKSUs hemmamatcher. Men idag (nu) spelar dem och jag vet om det och jag har inget annat för mig. Ändå går jag inte dit eftersom jag inte hittar nån att gå med.
 
Hur svårt kan det egentligen vara att göra någonting själv?! 
 
Pucko.

Dagens bild...

image315
 
Blir en samling misslyckade kort med fina färger.
Fråga inte vad våran fotograf egentligen höll på med igårkväll.

senaste nytt, spännande spännande

Jag var just med om veckans märkligaste grej.
I flera månader (sedan i höstas?) har jag grinat över att min cykelnyckel varit försvunnen. Och så när jag nyss gick genom hallen såg jag detta. Och jag kan för mitt liv inte förstå varifrån den kom. Igårkväll låg den då inte där.
 
Jaja, nu slipper jag fundera över hur jag ska bryta upp låset på min cykel.
 
image314

dansa dansa!

Imorse satt jag och tänkte på hur surt det skulle vara om A.Norlin gjorde ett gästinhopp och sjöng "färjemansleden" med Vapnet på Umeå Open ikväll, medan jag satt hemma och pluggade. Och jag hade så rätt. Och vi var där.
 
Sen förklarade Helena sin kärlek till henne och vi fick veta att den eftersökta låten kommer på nästa skiva. Sen satt vi på ett toalettgolv. Sen dansade vi och dansade lite till. Och Helena hittade en vem-vill-bli-miljonär och en snygg tröja. Sen åt vi godis (på en torsdag!). Sen promenerade vi hem eftersom det inte går nattbussar på tordagar. Och nu fryser jag som en sate och kommer förmodligen att bli sjuk.
  
Och bäst av allt, nu tänker jag sätta mig och försöka skriva klart skoluppgiften. Klockan är halv tre.
 
image313

Nej hörrni, jag har inte glömt Björn


 
Vill ni inte bara krama om honom där på slutet? Joooodå, det vet jag att ni vill.

Dagens bild

image311
 
Ja dagens bild är lite rörig och grötig och kanske inte särskilt snygg alls. Men jag tyckte det var så roligt att fota (fejk)kristaller.

Highschool stalker

Igår meddelades det på Säkert!s blogg var den tredje spelningen i sommar blir; visfestivalen på Holmön.
- Vad fasen är det för skit? muttrade jag först. Sen gick det upp för mig att det ju är här i Umeå (hej! jag är student och rör mig endast mellan Ålidhem - universitetet - IKSU). Okej, då ska jag ev. på visfestival då, det låter ju ruskigt kulturellt.
 
Och ikväll dj:ar hon på umeå open. Jag och Helena hade nästan en plan som gick ut på att vi skulle dit och sjunga highschool stalker för henne, hon skulle bli impad över skönsången och be oss följa med på turné. Ungefär så ja. Men jag inser att planen har sina brister och jag inser att den förmodligen inte kommer bli av. (Men det hade kunnat bli vårat genombrott, skulle bara behöva lära mig sjunga och spela först.)
  
Ja, jag börjar också tycka jag är lite läskig. 
  
Nå det är låååååångt kvar till crushen jag hade på Leonardo DiCaprio när han var ny och het och sprang omkring på en båt. Då samlade jag urklipp i en pärm. Usch, tur att allt är bränt eller sopsorterat.

makro vs. kulturimperialism

image310
 
En bild är roligare än tusen ord, gammalt djungelordspråk. 
(läs: fotouppgifter är sååå mkt roligare att göra än skrivuppgifter)
Men hur tusan lyckades jag få med en skarv mitt på bilden? Störigt, men jag orkar inte fota om.

dagens fundering...

Är det möjligt att bryta på finska om man inte ens kan finska? 
 
 
Ps. alla som påstår att jag gör det ljuger. jag talar rikssvenska med en liten touch av norrländska. punkt slut.

Jodå, pluggandet går bra (därav blogginläggen)

Jag har öppnat ett tomt worddokument och Jenny coachar mig i rätt riktning. Känns tryggt det här.
 
Jag funderar dock på att inte lämna in uppgiften i tid, enbart för att straffa läraren som lurade mig att åka 80 mil extra med buss. Men jag är lite osäker på hur bra straff det egentligen är. Alternativet är att säga att min dator är trasig och därför lämna in allt handskrivet (min handstil är inte att leka med) eller kanske till och med muntligt. 
  
Men det förutsätter ju att jag faktiskt skriver någonting också.
  
Och det är ändå inte straff nog känner jag.

autopilot

Att traska iväg till träningen känns inte alltid jättekul. Särskilt inte när man just haft påskledigt och kroppen märkt att det faktiskt är ganska skönt att ligga i soffan och äta choklad och man dessutom måste gå själv eftersom alla andra är förkylda/borta. Men då kopplar jag bort hjärnan och går på rutin. För det är ju kul när jag kommer dit!
 
 
Tyvärr funkar autopiloten inte alls lika bra när det kommer till skolarbete, där är det så mycket lättare att bara ge upp. Har jag påbörjat uppgiften ännu? Nej. Ändå åkte jag idag ner på stan med Sandra. Jag hade inte ens dåligt samvete.
Men jag var ju faktiskt tvungen att hämta ut biljetterna till helgen :)

inget särskilt...

image308

 
Skitväder ute. Borde ju passa bra nu när jag har skolarbete att göra och därför måste sitta inne. Men istället blir man (jag) mest dyster. Ge mig mer sol!

mer soool

image307
 
Att fota hopp är alltid lika roligt. Särskilt när ljuset är bra och bilderna blir skarpa. Systeryster ser dessutom ut att ha bra studs under fötterna.
 
Idag har jag gått omkring i täckbyxor halva dagen och långkallingar andra halvan, jag känner mig otroligt tjusig. Och så har jag lapat sol på verandan i stugan. Mina batterier börjar bli ordentligt uppladdade. Mmmmm, sol.

Hello Saferide


 
Vi håller oss kvar vid fantstiska Annika en dag till tycker jag. Den här låten vill jag ha. Nån som har den? ... snälla?
 
Dagens roligaste:
Funderingar kring om man sjunger "ska vi plocka körsbär i min trädgård" eller om det är din trädgård.
- Din?! Det är ju som "ska vi äta godis ur ditt påskägg"...
 
Den sången ska jag börja sjunga oftare!

säkert!

Såg ni förresten musikbyrån live ikväll? Jag som är hemligt kär (fast inte särskilt hemligt) i Annika "Säkert" Norlin missade det förstås inte. Jag vill också se henne spela, får väl åka till Japan då.
 
Jaaaa, det finns ganska många som jag är hemligt kär i. Fast det är inte särskilt hemligt.

påsklov!

image306
  
Såhär glad blir man när man får påskledigt och vädret är fint (nu väntar jag bara på att lillasyster ska råka se bloggen och tvinga mig ta bort bilden). Idag har vi lyckats pimpla upp några fiskar, alla var inte lika små som den på bilden nedan, och bakat muffins som var riktigt snygga men inte smakade sådär jättemycket. Man kan inte få allt.
 
         

 
Snart måste jag sluta förtränga skoluppgiften som ska göras, det är ju tyvärr bara i min fantasi som jag är helt ledig just nu.

Turistens klagan, del II

Okej, jag har åter igen åkt 40 mil norrut och här kommer en liten fortsättning på listan angående läskiga och jobbiga saker på bussar:
- människor som luktar stinker svett och snarkar högt hela resan.
- när någon som har huvudet fullt av stora sårskorpor sätter sig i sätet framför ditt och sedan pillar och kliar på skorporna hela tiden. Aaaah, det gick inte att undvika att se det och jag inbillade mig att delar av huden lossnade och flög på mig.
 
Denna gång stannar jag mer än en dag.

äckligaste mördaren på länge

image300Har just kollat på "No country for old men" med Sandra och Jenny. Riktigt bra gjord film och så, men när man har suttit och varit livrädd i två timmar är det lite surt med ett slut som man inte förstår.
 
Men ska man vinna Oscarstatyetter är det kanske sådana slut som gäller.
 
 
Nu ska jag bara bråka lite mer med en fotouppgift innan jag får sova.

att roa sig

- Jag har fotat ägg. Och sen satte jag ögon och sånt på dem.
- Okeeeej, hade du tråkigt eller?
- Nej, jag hade ju roligt!
 
Nänä, inte särskilt snyggt gjort kanske. Men kul ändå.
Jag hjärta photoshop.

turistens klagan

När man stressat tillbaks till Umeå känns det en aning surt att måndagen visst blev ledig iaf. Helgen har mest spenderats på olika bussar och jag tackar gud för att iPodens batteri räckte hela vägen hem. 
 
3 störande saker när man åker buss:
- Behöva lyssna på folk som pratar i telefon med ett barnbarn. Bejbisspråk + finsk brytning = irriterande.
- Människor som sitter och lyssnar på en rolig ljudbok och därför fnissar i timmar. Jag kände mig som Mr Bean i den där
scenen när han åker tåg och tillslut trycker in strumprna i öronen (okej riktigt så farligt var det inte).
- Bussar med olika larm som sätter igång att tjuta och inte verkar gå att få tyst på.
 
På onsdag/torsdag åker jag norrut igen. Wehooo.
 
Detta var helgens låt:
Sambassadeur ? Final Say
 
(äh det där funkade ju inte alls... tryck på länken istället)


AAAJ!!!

Idag har jag upptäckt att det svider ganska ordentligt om man råkar lägga en het locktång mot huden. Nu ser det ut som om jag har ett fem centimeter långt födelsemärke på överarmen. Nå, snygg i håret blev jag ju iaf...
 
Imorgon buss hem till Umeå igen. Tjoho.


bröllop igen

Vet ni hur man får en bussresa mellan Umeå och Haparanda att bli extra långdragen? Jo man hoppar på en buss som inte riktigt funkar som den ska och får köras i ungefär 50 km/h för att inte överhettas (men tillslut gör det iaf). 
 
Nu måste jag göra mig i ordning för dagens bröllop. Jag tycker inte om att ha klackskor, jag känner mig (och ser ut) som en transa i dem. Därför visas det aldrig några bilder på mig när jag är uppklädd.
 
En lösning på kvällens schlagerproblem är att innan klockan åtta bli så packad så folk tycker att jag ska gå hem. Alternativt att jag börjar känna att en magsjuka är påväg. I båda fallen kommer ingen vilja ha mig kvar där.

schlager - bröllop - drömmar

image298
Hur tänker man egentligen när man planerar ett bröllop samma dag som det är melodifestivalfinal!? Jag har varit lite butter ett tag nu och funderat på olika lösningar på problemet. Bästa idén hittills är att köpa en mobil som jag kan se finalen på... men det känns inte heller riktigt bra (ur ekonomisk synvinkel).
  
Och på tal om bröllop drömde jag förra natten att jag var på två stycken. Jag börjar nog bli bröllopsskadad. Men inte så skadad så det ens existerar tankar om något eget! Absolut inte (Linn)!
  
Och på tal om drömmar så drömde jag i natt att jag hittade mängder av rena underkläder i min byrå, och därmed slapp stiga upp och tvätta. Åh så glad jag blev, att tvätta är ju det jävligaste som finns när man måste släpa allt ner för trappor och till ett annat hus. Men det var tyvärr ingen sanndröm.

gangsta

Ni vet väl att jag i stort sett har blivit helgonförklarad? Inte?
Orsaken till det är ungefär att jag är blond (viktigt!), inte knarkar eller röker och inte lever för att hata människor till höger och vänster (det kan man visst njuta av). 
 
Idag fick jag en teckning av Evve. Misstänker nästan att föredraget vi höll inte var särskilt intressant...
 
Men nu ska jag avslöja något som kan strida mot denna bild av mig, för idag var en riktig gangster. När vi handlade bullar på ica tog kassörskan bara betalt för fyra stycken när det egentligen låg fem bullar i påsen. Och jag sa inget. Förlåt ica, jag har snuvat er på åtta kronor. Jag kommer nog straffas på något sätt (om inte de torra bullarna var straff nog).

rena rama sömnpillret

Folk som skriver kurslitteratur och uttycker sig som nedan borde ha stryk.
 
"Många av dagens tänkare som Foucault, Derrida, Kristeva, Deleuze och Said har skrivit mycket om den underliggande antropomorfism och etnocentrism som konstituerar en hegemonisk humanistisk problematik som ständigt konfirmerar och legitimerar den (västerländska) mannens centrala position."
  
När man skriver en text borde väl ändå tanken vara att folk ska förstå vad som menas?! Annars kan man ju lika gärna hålla allt inom sig. (Visserligen är det kanske lite coolt att få ge ut böcker också, men det skulle inte skada om de vore begripliga.)
Ovanstående mening har ett LIX-värde på 92, där allt över 60 räknas som "mycket svår, byråkratsvenska". LIX-värden tycker jag är roliga, och texterna i denna blogg brukar ligga kring 25, dvs "mycket lättläst, barnböcker".

veckans låt...


helgens bröllop

Jag fick höra att jag var dålig som inte bloggat. Så här kommer en rapport från helgen:
 
Både bruden och brudgummen svarade ja, sedan bytte de ringar och pussades lite. Jag gick omkring i klackskor och klänning i säkert tio graders kyla och nysnön som låg på backen envisades med att hamna i skorna. Vi fick äta och dansa. Jag grimaserade på alla bilder och Sandra hotade då med att aldrig mer fotografera mig. Vi höll ett minital och sjöng en sång vi skrivit själva (en självklar succé).
 
Slut.
 
Och så hann jag med en snabb sväng till stugan för att ta landskapsbilder till fotokursen. Det hela hade blivit mycket bättre om jag börjat med att läsa igenom uppgiften och inte bara fotat lite hur som helst för att i efterhand svära över att jag ju inte gjort som man skulle. Nåja.
 
           

ojoj ni skulle se mig nu...

image293På lördag är det bröllop och då vill man vara snygg. Därför har vi under denna vecka solat solarium hela två gånger (oooh). För man blir snygg av att i sammanlagt 22 minuter ha legat och känt sig som en korv på grillning, det förstår väl vem som helst.
  
Det bästa med solarium är helt klart att jag slipper frysa ett tag. Här hemma går jag ständigt omkring med stelfrusna fingrar och tår - att höja temperaturen i lägenheten verkar omöjligt (och detta kommer leda till att jag drabbas av reumatism).
Det som inte är lika kul är att jag inte för en sekund kan släppa tanken på hudcancer. Jag känner riktigt hur skadad min hy blir. Att det luktar bränt kött i lokalen gör heller inte saken bättre. Fytusan.
   
Nej egentligen är jag starkt emot solarium och jag tycker det är ganska fjantigt att använda dem. Men nu var jag ju som sagt var tvungen att bli snygg.

måste lära mig baka

Idag har jag fått äta fantastiska rimbobullar (som även går under namnet mommo-bullar, och ungefär tusen andra namn). Sofia kommer bli en bra mormor, virka halsdukar och sånt kan hon ju också.
  
Jag däremot pensionssparar (vuxenpoäääääng!!!) och kommer alltså bli en rik mormor som köper bullar och halsdukar. Det är inte så illa det heller, men inte riktigt lika mysigt.


jag har ätit pannkaka!

Det är knepigt med filmcitat ibland. Befinner jag mig i samma rum som någon av mina småsystrar eller Sandra kan jag slänga ur mig Yrrol-citat (min bästaste bästa film) hur som helst och vara ganska säker på att de kommer fatta. Men när jag pratar med andra människor då?
  
"It's not my kind of cup of tea, you know" är roligt, men många tror ju förmodligen bara att jag är jävligt dålig på engelska. Vilket jag ju i och för sig är. Men ändå.
 
Det var för övrigt alldeles för länge sen jag såg på Yrrol, tänk om jag inte kan den utantill längre?! Hemska tanke.

kan inte alla bo i umeå...?

Till helgen åker jag hem. Det känns inte ens kul just nu.
Efter fredagens seminarium får jag hoppa på bussen och kommer alltså vara hemma först på kvällen. Hela lördagen är det bröllop som gäller (nej jag menar inte att det inte ska bli kul med bröllop, självklart blir det fantastiskt). Och på söndagen måste jag åka tillbaks till Umeå igen.
 
Hepp, helgen är slut och har mest spenderas ute på e4an.
Och helgen efter det kommer att se ganska precis likadan ut. Och helgen efter det är det påsk och då är det kanske meningen att man ska åka hem igen...? 
 
Gnäll gnäll gnäll.
 
Jag har ont i huvudet och är död efter några träningspass. Dagens låt piggar upp lite.
  
 

matlagning är inte min grej

Att fixa matlådor är det tråkigaste som finns. Okej om man lagar middag och det blir mat över, men när man står vid spisen bara för att man ska ha nåt att värma i någon av skolans snuskiga microvågsugnar nästa dag. Blä.
  
I kylen finns det gammal köttfärssås och ännu äldre spenatsoppa. Om spenatsoppan är full av mögel eller inte syns ju inte riktigt... grönt som grönt. Vågar man chansa?
 
Ibland önskar jag att det fanns kosmospiller. Minns ni? Kosmos i barnprogrammet på fyran som åt ett piller (= en godis) i veckan och sen inte behövde äta mat. Eller jag tror det var så. Det kan vara så att jag minns fel och fantiserat också.

Jag tycker om måndagar...

... och från och med idag räknar jag mig dessutom som fri från förkylning och har alltså fått träna igen. Åååh så roligt och skönt det var! (och hur har jag blivit av med dödens förkylning på två-tre dagar? det är tack vare överdoseringen av c-vitamin, I tell you. minst två brustabletter om dan + apelsiner)
 
Nu är jag matt i hela kroppen och ska lägga mig och läsa i min bok om hur man snickrar ihop en tidningsartikel. Ja vi verkar ju inte få lära oss sånt i skolan (kanske för att vi inte läser till journalister) så jag tar tag i det själv.
 
Tänk om jag tog tag i allt jag vill göra.


fler filmer

image291  image292
 
Vettetusan om det blir tre filmer idag, men två är bättre än inget...
 
Det tar ofta lång tid innan jag tar tag i saken och ser filmer jag är nyfiken på. Men nu har jag äntligen sett Amelie från Montmartre. Och vilken film! Den var verkligen som en karamell! Varför väntade jag?
Den andra filmen blir P.S. I love you på bio med
Sandra och Jenny.
 
Och detta är veckans låt. Fredrik, jag vet hur mkt du diggar henne så jag kan tillägna den dig ;)
 

ungkarl

Under de senaste två veckorna har jag varit ensam här i lägenheten. Och jag har redan börjat utveckla vissa ungkarlsbeteenden (finns det en kvinnlig motsvarighet?).
Oooh sådana generaliseringar och förutfattade meningar som kommer nu. Men sånt gör det lättare att mentalt strukturera upp sin omvärld och alltså livet lättare att leva. Basta.
 
- Jag dricker mjölk direkt ur paketet. Egentligen är det mycket märkligt att detta beteende dyker upp först nu med tanke på att R inte dricker mjölk och jag alltså alltid har haft paketen för mig själv. Men det känns bra.
- Jag kan låta bli att låsa toalettdörren. Och ibland (håll i er nu) kan jag till och med låta bli att stänga den. (Men jag är faktiskt lite rädd att nån ska komma, trots att ytterdörren är låst. Vicevärden kanske? Eller en inbrottstjuv?)
- Jag har inte tvättat håret sedan i onsdags. Detta äcklas jag dock av och ska fixa till det... när jag orkar.
- Jag lämnar grejer lite hur som helst i lägenheten. Snorpapper kan man till exempel hitta på alla möjliga ställen.
- Jag orkar inte laga mat. I fredags åt jag frukost, frukt, chokladbollar och glass. Snart börjar jag köpa hem micropizzor i storpack.
 
Ett mänskligt förfall kan man kalla det.


Konstigaste topplistan hittills...?

Efter en del godis och födelsedagsfika sitter jag nu bara och längtar efter att få borsta tänderna. Mmmm. Tandtråd + tandborstning + flourskölj, där har ni var jag tänder på. (tänder. höhöhö. förlåt, men det var faktiskt inte meningen)
  
Bästa platserna att borsta tänderna på:
1. Liggande på sängen. Det är så skönt så jag nästan kan somna...
2. I bastun. Tandborsten känns extra mjuk och tandkrämen extra frisk.
3. I stugan, ute på piren, en sommarkväll/natt.
 
Nej jag är inte full och inte vrickad. Men lite trött.
Godnatt.


Dagens filmer

image290
 
Ja här blir det inga långa recensioner, sånt kan man läsa på andra ställen.
Men Garden State var bra, jag hade faktiskt inte ens hört talas om den tidigare(?).
Den i mitten var lite egen.
Och lost in translation har jag bara hunnit se 20 minuter av, ska se klart efter melodifestivalen. Ja jag har sett den förut men minns inget.
  
Sedan såg jag en hel halvtimme av filmen Napoleon Dynamite men orkade faktiskt inte se längre än så. Imorgon borde jag väl hinna med tre filmer till.