mackor duger ganska bra..

Min kära sambo som åkte till ödemarken och försvann är äntligen tillbaka, vilket innebär att det åter igen kan börja lagas mat här i lägenheten. Under de två veckor (?) hon var borta ides jag nog laga nånting två gånger. Ja jag har Evelina och Erik att tacka att jag överlevt denna period, men nu är jag istället skyldig dem massa middagar.
Men jag har informerat Helena om det ;)
 
Sa jag att matlagning är ganska tråkigt?

..

Igår trodde jag att jag skulle dö av kramper i magen under min promenad hem från Nydala. Har nog aldrig haft så ont och jag trodde jag skulle kräkas.
 
Tanke 1: typiskt. nu har jag pluggat och jobbat och stressat så jag fått magsår.
Tanke 2: typiskt. nu är det en tumör.
Tanke 3: typiskt, jag är nog en såndär som var gravid utan att veta om det och hade en bebis bakom revbenen och som aftonbladet kommer skriva om.
Tanke 4: kan man lägga sig ner i skogen mellan carlshem och vänta tills det går över, alternativt dö där? 
 
Men jag dog inte. Ifall ni vart oroliga. 
 
Övrigt.
- Ikväll spelar The Hives på Umeå Open, och jag kommer inte vara där. En del av mig gråter, resten försöker förtränga det faktum att de är i Umeå.
- Jag sov 4 timmar i natt och är för trött för att gå ut.
- Igår körde jag och Evelina chair dance på IKSU och var sexiga så det räcker för ett halvår framåt.
- Jag har varit övergiven i typ två veckor nu. Snyft.
- Programmeringen är äntligen över, men förmodligen kuggade jag tentan. 
 
Adjö.


lite datanördiga är vi allt

Vi har kanske inte lärt oss så mkt om programmering, men vi har iaf blivit sjuuukt nördiga. Följande MSN-samtal utspelade sig för ungefär 5 sekunder sedan:

Jonna säger:

   lärde du dig mkt programmering på stan? ;P

evelina säger:

   jajjemän =)

Jonna säger:

   haha

evelina säger:

   du vet, if hm inte har ngt, go to gina, else go to nicole

Jonna säger:

   hahahahaha

Jonna säger:

   while pengar på kontot > 0
 
Jaja. Kanske finns det nån person till som kan uppskatta demma humor. Men förmodligen inte.


printf("kuggdags");

Senast jag kuggade en tenta eller ett prov är, vad jag kan minnas, när jag gick i sjuan och hade samhällsprov med H. Bohlin. Okej jag måste ju ha kuggat någonting sen dess, men minns inte något just nu.
 
Men imorgon är det nog dags igen. Klockan 09.00 ska jag nämligen skriva tenta i programmering och jag har aldrig förut känt mig så vilsen inom något ämne. Blir snurrig av alla while-loopar, for- och if-satser, ASCII-värden och funktions-kallningar. Ja jag har faktiskt ställt in mig på omtenta. Känns kanske inte sådär jättebra, men jag håller tummarna för att folk kommer tycka om mig iaf...
 

kan det inte vara över snart?!

- Jonna du har blivit så dålig på att blogga
- Men jag hinner ju inte! jag hinner knappt träna nuförtiden...!

 
Det här momentet suger verkligen musten och livsgnistan ur mig. Att bli programmerare kan inte ha varit vad Gud tänkte att jag skulle göra av mitt liv.
 
Men jag har börjat misstänka att dessa veckor är till för att sålla bort de svaga i klassen, de som inte pallar och ger upp har vi ändå inte lika stor användning av i arbetslivet sedan. (jaja, jag kommer visserligen kugga, men jag ska inte ge upp iaf..)
   
Ja, jag har alltid varit lite svag för Durkheim och funktionalism..

tingeling tingeling

Alltså jag ska inte skriva så mycket om melodifestivalens vinnare. För jag tyckte ju den var okej, och de som avskydde låten kommenterar säkert det hela mycket roligare och bättre. (Jaja jag gillade nästan alla låtar...)
 
Men hade jag fått välja en vinnare så skulle det bli detta bidrag. Vi har nynnat på den hela dagen. Till och med på body balance-avslappningen malde den i mitt huvud. Och det är svårt att slappna av då ska jag säga er!
 

veckans sammanträffande

Hela gårdagen var bra, men denna konversation var extra rolig (förlåt att det blev så mkt. försökte göra det kort):
 
- Vänta på mig medan jag duschar så promenerar jag till Evve samtidigt (jag)
- Bor hon på nydala? (Erik)
- Ja
- Var?
- Rullstensgatan*
- Där bor jag också
- Jasså? okej
Vilket nummer bor hon på?
- 17* tror jag.
- Det gör ju jag också.
- Men det gör du ju inte! du säger bara så
- Nej, jag bor där!
- Nähä
- Jo
- Nej jag tror inte på dig
- Vilken våning bor hon på då?
- Högst upp
- Men det gör ju jag också!
- Men sluuuuta! du ljuger ju
 
Men så var det på riktigt, de bor typ på varsin sida om hissen. Och sen kunde vi springa mellan deras lägenheter utan att ens behöva ta på oss skorna resten av dagen och kvällen. Hur bra som helst!
 
 
*okej ni som nu vill hälsa på och bli bjudna på frukost/lunch/middag bör veta att den angivna adressen inte riktigt stämmer.


men MOGET.

När andra människor vinglade mot/från krogen eller kanske stannade kvar på någon hemmafest och skrek med i låtar som kung i baren, lekte jag, Evelina och Erik i snön och spiade på folk. Att spia kan ju vara en av de roligaste grejerna någonsin, varför slutade man med det när man blev över 10 år?
 
När skorna och täckbyxorna var fulla av snö gick vi in igen, men planerar att göra om det snart.

livat i holken

Fyfan vilken livad fredag jag har. Ensam med Helenas katt. Tvättar. Äter lite billigt godis. Borde diska. Erik ringde iaf och underhöll mig ett tag (det var ett av mina längsta samtal någonsin ska du veta!)
 
Dagens citat:
"Jag tycker inte om myror, de är så oberäkneliga. Man vet ju inte när de är arga."

frukostblogg.

Hur kommer det sig att havregrynsgröten blir så äcklig när man gör den i micron?! Tjockar ihop sig så det nästan blir som en lös kroppkaka, men utan det goda fläsket i mitten. Det växer i munnen när man ska äta.
Tror jag ska skicka frågan vidare till Patrik Norqvist, vi känner ju typ honom (anser vi efter att ha träffat honom en gång för en intervju).
 
Nu ska jag snart ge mig av mot skolan. Sedan skynda till jobbet och vara där till sju ikväll och sedan spendera resten av kvällen med att tvätta, diska och förhoppningsvis fixa hit några möbler som står kvar i gamla lägenheten. Det var ju bara 3-4 månader sedan jag flyttade...

0101110101000101010110101

Är inne på mitt fjärde år som student och för första gången tror jag verkligen att jag kommer kugga ett moment. Och det känns förjävligt. Jag är ju inte en sån som kuggar!
Men det kan vara så att programmering är för svårt för mig. Under dagens timmar i datasalen satt jag med seriösa funderingar på att skippa det här och jobba på maxi istället. 
  
Antal omöjliga programmeringsuppgifter att göra imorgon(OPU): 3
 
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
int main (void ) {
int OPU;
scanf("%d",&OPU);
do {
         printf("jag vill dö \ n"); 
            }
while (OPU=7; OPU>1; OPU--);
getch( );
return 0;
}
______________________________________________     
  
Och den där koden var helt fel på många sätt och skulle med all säkerhet inte kunna startas. Alternativt dyker det upp en "programmet har stött på ett fel och måste avslutas"-ruta. Alternativt skapas någon slags matrixgrej där det bara forsar fram tecken. 
 Men rätt är det inte. Det blir aldrig rätt.

folk med och utan humor

Stod och packade upp varor i krydd- och saltgången då en lite äldre man kom fram.
"Hördu, var har ni saltet?"
Nu står vi alltså precis framför det han letar efter, och jag får för mig att han är en såndär rolig gubbe som skulle uppskatta ett litet skämt.
"Ja om du går runt den här hyllan ett helt varv (pekar med handen), så du kommer tillbaks hit, och så tittar du ner - då hittar du det."
Han funderar.
Jag pekar på hyllan brevid oss.
Han tar ett saltpaket men ler inte ens.
 
En annan man kom fram lite senare.
"Duuuu, var har ni refiller till sånadär bollar som man blir lite tråkig och trist av?" frågar han och ser väldigt finurlig ut.
"Hmmm.. nej jag kommer inte på vad det skulle vara"
"Torrbollar!"
"Höhöhö" säger jag och tänker att han minsann skulle ha skrattat åt mitt förra skämt.

jag och Bill Gates

Att utveckla datorprogram och liknande ska man ju tydligen kunna göra sig rik på, så jag har nu påbörjat min karriär som kodknackare. För något måste man ju jobba med. Är övertygad om att jag snart lyckas knåpa ihop värsta flashiga funktionen som kommer revolutionera hela datorbranschen.
 
Men, ett steg i taget. 
Än så länge är jag på nivån "skapa ett program som läser in två tal och adderar dem" (vilket skulle gå mycket snabbare om man letade fram en miniräknare ist) och detta, som primfaktoriserar tal: 
 

 
Flashigt värre. Någon som vill köpa det?
Å, Ä och Ö funkar visserligen inte riktigt, men siffrorna stämmer nog.

rock on!

På fredag är det dags för pudelrockssittning och vi har fått för oss att tatueringar kommer öka vår coolhetsfaktor ganska rejält (som att mina leopardtights inte är tuffa nog). Men att tatuera sig enbart för att se cool ut på fredag känns inte riktigt okej, så vi letar klistertatueringar för barn. 
 
Erik plockade då fram gni-hjärnan och kom på att det brukar följa med tatueringar i tuggummipaket för barn. Men alltså... jag vet inte hur mycket coolare jag blev med en sånhär på armen.
  

 
Eller vad säger ni? Kanin med ballong är dock inte den enda sorten jag har, finns även kanin med glass, kanin med saxofon, kanin med hörlurar, jonglerande kanin, kanin med snowboard och romersk kanin.

jag kan se!

Inte årets roligaste arbetsdag; huvudvärk och ögonflimmer så jag knappt såg vad jag höll på med (nåja). Började fundera på hjärntumörer som ligger och trycker på synnerven, operationer och ett liv med blindkäpp, men synen kom tillbaka så småningom så jag ska nog låta min hypokondriska sida vila lite. 
 
- Ursäkta, kan du hjälpa mig? Pastan som det står om här på lappen, vilken är det?
- Öhhhm... öööh.... (kisar) alltså jag ser faktiskt inte vad det står på lappen...


spring spring.

- Var slö (och försenad) och åkte buss till skolan idag. Men bussen höll inte på att ta sig från hållplatsen, så jag tror inte det är meningen att jag ska utnyttja kollektivtrafiken. Gud tycker nog att jag behöver min vardagsmotion.
 
- Stressade från skolan till jobbet. Och där var det så mkt att göra så jag stängde av och ignorerade hur mkt back vi låg.
 
- Stressade sedan från jobbet till IKSU. Det blev dock varken innebandy, badminton eller gym. Istället satt vi i foajen och diskuterade dokusåpaidéer, könssjukdomar i ögonen, sköldpaddan Jonathan och tv1000 tills IKSU stängde. Magmusklerna fick träning iaf.
 
Och nu är det verkligen dags att sova. Att ha föreläsning kl 08.15 känns av någon anledning mycket jobbigare än att börja 06.30 på maxi. Konstigt.

klätterapa

Idag har jag fått testa klättra, och ojoj så kul det var. Okej lite ångest när man kommit högst upp och ska släppa taget, men Jenny var att lita på :)
Nu blev jag sugen på att gå klätterkurs så jag får göra det fler gånger.