najs

Imorse vaknade jag av fågelsång och kände mig alldeles utvilad (åh!).
Och efter frukosten promenerade jag iväg till ett härligt och välbehövligt
bodybalancepass. 
 
Det känns ganska skönt med helg :)
 
 

snällt

Dagens snälla sak:
Jag, Evve och Emma stod vid busshållplatsen och huttrade i väntan på bussen då en förbipasserande bil plötsligt tvärbromsar och backar tillbaks till oss. I bilen sitter en tjej som frågar var vi är påväg och om vi ville ha skjuts med henne. Nu behövdes inte det då vi inte var påväg till samma ställe och bussen alldeles strax skulle vara där, men det var så snällt gjort och har aldrig hänt mig förut.
  
Sånt blir man glad av.
 

sista semmelinlägget... (tror jag)

Alltså förlåt mig för allt prat om semlor, men februari är en ganska trist månad som verkligen förtjänar att piffas upp med grädde och mandelmassa i mängder och pudras med florsocker.
 
Det jag skulle säga var att jag just skrämde mig själv lite. Jag åt en halv semla! Precis som mormor alltid gör när man plockat fram fika. "Jag ska bara ha ett litet hörn" säger hon och tar fram en kniv att dela med. Jag åt den ganska sakta också, precis som mormor gör. 
 
Jag som annars skulle kunna leva på fikabröd, arraksbollar och sötsaker. Är jag sjuk?

ny etta

Jag har en bubblare till gårdagens äckliga-semlor-listan:
  
En helt vanlig semla med massor av pressad vitlök i mandelmassan.
 
Åååh, jag tror jag kräks. Den seglade direkt upp på förstaplatsen. Eller vad säger du Jenny?

semmelsnack

Top 3 över läskiga semmelkombinationer
1. Semla med sillfyllning och vispgrädde på
2. Currysemla
3. Semla med senap
 
Semla jag tror på:
Lunchsemla gjord på lite grövre bröd med någon slags lax-/löjromsröra i och med gräddfil på istället för vanlig grädde.
 
(Jag fick inte i mig en enda skuttig liten semla igår, och det är jag lite butter över.
Nå, det är ju bara 11 månader tills man kan köpa dem igen... )


det är perfekt väder för det nu.

Det är så lugnt och skönt att promenera när det är mörkt ute och jag känner alltid ett ganska stort sug efter att lägga mig ner i snön och... tja bara ligga där. Bortsett från att det är lite kallt så är nog snö ett perfekt material att ligga i, det formar sig så bra efter kroppen (vi snackar alltså inte skare här).
 
MEN. Är man över 5 år kan man ju inte bara lägga sig i snödrivor hur som helst. Skulle någon promenera förbi skulle de a) tro att jag var helt pantad eller b) tro att de hittat ett lik och ringa efter ambulans och polis. 
 
MEN2. Är man två så funkar det plötsligt någorlunda igen. Eventuella förbipasserande tror inte att man är död och man ser heller inte ut som en ensam rymling från något psykhus.
  
Summa sumarum: jag behöver någon som vill ligga i snön med mig.
(obs, inte ligga med mig i snön).


detta är Asta

Denna helg har jag hunnit flyga ner till Stockholm, hämtat en valp i Uppsala, tagit mig upp till Haparanda med bebisen i en liten svart väska och sedan mest legat på köksgolvet och busat med och pussat på en av de sötaste varelserna någonsin. Imorgon måste jag åka hem till Umeå igen, vilket känns riktigt trist.
Titta på bilderna så förstår ni.
 


   
 
Bilderna har Sandra tagit.

ice ice baby

Okej i inlägget nedan skrev jag att jag numera tycker om kalla vinterdagar. Men alltså, det måste ju finnas någon gräns.
 
Imorse var det -22 grader när jag, påbylsad som en michelingubbe, traskade iväg till jobbet. Och det är inte jättevarmt i butiken precis, faktum är att det är utomhustemperatur bak på lagret. Och jag har dålig blodcirkulation och för lite underhudsfett (erhmm).
 
Så nu skruvar vi upp temperaturen några grader, okeeey?

vitt är det nya svarta


 
Det här är nog första året jag riktigt uppskattat vintern.
Och inte bara så att jag blir på bra humör av fint vårvinterväder med strålande sol och takdropp, för vem blir inte det? Nej till och med de kalla och snöiga decemberdagarna tyckte jag om i år. Jag som alltid varit en sommarmänniska som längtat till juni redan under hösten.
 
Det känns bra.
 
(när det så småningom börjar töa och vägarna förvandlas till sörjiga sjöar kommer jag svära över snön igen. men det är ju inte vinterns fel.)

det här fönk int

Helena, läs detta: idag har jag för första gången rensat i kattlådan! Och Elisa stod brevid och såg rånöjd ut över att jag måste stå på knä och plocka med hennes skit. Hon tror nog att hon står över mig rang nu.
  
Och idag har jag "lagat" hårdbrödsmackor och chokladbollar till middag.
Ja, ni hör ju... Helena du får ta och komma hem snart.

lyxlördag

Eftersom det var både alla hjärtans dag och schlagerdags igår bestämde jag och Evelina oss för att lyxa till det ordentligt. Plankstek (fast med kyckling) och vit chokladpannacotta med hallon och blåbär bestämde vi oss för - och lyckades! (och för att alla ska tro oss finns det både bild- och filmbevis.) Jäklars vad gott det var.
 
Om vi sedan lägger till en påse godis och lite chips och dip resulterar det i att jag nog inte behöver mat på några dagar.
- Men äääh, vi har ju faktiskt tränat idag, sa vi mellan tuggorna och syftade på morgonens inte alltför svettiga body balance-pass.


härlig start på dagen :)

Lektion i att starta en lördag på bästa tänkbara sätt:
1. Se till att det är strålande sol och bara några fjuttiga minusgrader ute (kanske den svåraste punkten)
2. Boka in ett body balance-pass med en kompis
3. Stig upp i tid så du hinner äta frukost och promenera till iksu i lugn och ro
4. Kör passet, sträck, töj, låt musklerna jobba lite och njut sedan av avslappningen. Man känner sig som en ny människa!
5. Ät lunch på iksu.
 
Saker man kan hoppa över:
- Att gå till gymmet, lägga upp 10kiloshantlar på en bänk och sedan vara för upptagen med att prata så man inte märker att de rullar ner. Rakt på stortån. Gnnnrrmmpffff! (jag är alldeles för cool för att skrika)


inte går det att uppfostra dem heller...

Min sambo är borta över helgen och kvar står jag med hennes katt. Och jag är verkligen inte någon kattmänniska. Katter är lömska och läskiga och alla går de bara omkring och väntar på ett tillfälle att få riva upp strupen på en med sina sylvassa knivklor. Jodå, så är det. Och medans de väntar sitter de och slickar sig själva.
 
Men, Elisa kan inte vara en riktig katt, hon är alldeles för klumpig för det. Nyss föll hon ner från tvn där hon brukar ligga och sova. Och hon landade inte sådär smidigt som en katt med siktet inställt på att döda, utan med en duns.
 
Men jag är glad över det, jag slipper ju frukta för mitt liv.
 

Gud hör bön!

Idag skedde ett mirakel! Min älskade, men de senaste två månaderna försvunna, iPod är äntligen tillbaka. Hallelujah!
 
Var den var? Erhmm... i min *host* väska *dubbelhost*, som jag tydligen inte letat särskilt bra i.
Jomensåatt... tack gud, det var ett perfekt torsdagsmirakel.


gni

Efter att ha spiikat (höhö) två matteduggor behöver jag nu inte fixa mer än två poäng på tentan för att bli godkänd. Aaaaah. Ibland känns det så skönt att ha en GNI-hjärna.
 
Istället för att sitta och nöta boolesk algebra och moduloräkning kan jag nu fokusera på större och viktigare saker, som att planera vårat framtida företag, träna eller äta kakor och köra omkring i vår rullstol.

bitter? jag?

Helena var ner till Sundsvall och lyssnade på Hello Saferide i helg. Och jag vet inte hur många gånger jag nu fått höra att det var den bästa spelningen evvaaaah.
- Alltså på riktigt, den bästa jag någonsin sett!
- Mhmmm, kul för dig. 
- Och hon stod typ bara 1½ meter ifrån mig och sjöng!
  
Som att det inte svider nog redan att jag inte var där. Jag som ju också är kär i A. Norlin. Strö salt i såren du bara. Jag är glad för din skull.
 
Verkligen.

äntligen ny design

Jo men hörrni, vitt är ju det nya svarta.
Och vitt är absolut det nya gröna-bollar-och-knasiga-bilder.
Det läste jag i veckorevyn.

gammeldatorn

Att min dator snart börjar bli i pensionsåldern har jag varit medveten om ett tag. Han rosslar och hostar illa och allt går mycket långsammare än förut. Men att ersätta honom med någon yngre och snabbare vore ju nästan ett svek.
 
Men igår trodde jag nästan att det hade blivit dags för det iaf. Plötsligt var han stendöd och gick inte att få igång igen. Orkade inte få panik men svor tyst för mig själv över att jag ännu inte tagit mig tid att spara över alla foton på den externa hårddisken. Hur jobbigt kan det egentligen vara?! Så småning om uppstod han dock ifrån de döda, skärmen var visserligen knallrosa i en minut, men det gick över. Och rosa är ju en glad färg.
  
Dagens i-landsproblem är hursomhelst helt klart att det är så fruuhuktansvärt jobbigt att ta tag i projektet att spara sina foton på en extern hårddisk eller bränna ner dem på skiva. Typ tio gånger jobbigare än att gå ut med pappersinsamlingarna.
  
(Ett människoår ska ju vara ungefär sju hundår. Men hur många datorår är det egentligen? 25?)

dagens bästa

Kom hem från flyget, lite trött och sliten, och möts av två hyperspralliga vänner. Vet inte riktigt vad det var med dem, men misstänker att deras beteende berodde på överskottsenergi då jag inte varit här och tvingat med dem till IKSU...
 
Hur som helst, i frysen hittade jag detta - en bamsechokladboll och en fantastisk dikt.
 
Det är ju så man blir tårögd.
<3 <3 <3 lavv u. kjamiz och pözzzz!!!!111ett .

Have a strong day


 
Är nu hemkommen från Stockholm och Nike Convention 2009. Och ja det var lika roligt som vanligt.
 
Förutom mer traditionell aerobic och step fick jag köra lita sambamoves (och än en gång inse att jag inte är bäst på höftvickningar), studsa runt på ett housepass, studsa ännu mer under klassen som innehöll jive och lindyhop, lyssna på en intressant föreläsning om mål och motivation med Kajsa Bergkvist osv osv. 
 
Helgens "mat": Gainomax. drack nog fyra stycken bara under söndagen och klarade mig ganska länge på det..
Helgens galnaste: Fredrik Sjöbergs step. Alla skrek som om det vore en rockkonsert... jäklar alltså.
Helgens roligaste pass: Emma Johanssons aerobic, eller housepasset, eller Fredriks step, eller street jazz med Åsa, eller...
Helgens uppträdande: Danny och EMD. Jag njöt extra mycket av det bara för att jag vet hur mkt Evve hade velat se det ;P
Helgens fjortis
: jag själv, när jag upptäckte att jag sjöng med i EMD-låtarna. suck och stön.
Helgens stjärna: systeryster som lät oss bo hos henne. 
 
Nu känner jag mig en aning trött, men mest inspirerad och träningssugen.