färggrant

idag har jag målat och målat och målat.
resultatet blev, förutom en vitmålad stuga-vägg, färg på armar och ben, på händer och (under) fötter samt några stänk på hårbandet. måste försöka klösa bort fingerfärgen tills imorgon, för rena händer har visst blivit högsta mode och en väldigt viktig detalj på välkommentillkonsumhaparanda.
 
att komma i tid till jobbet uppskattas också, så nu måste jag sova.

lat?!

kom hem från jobbet vid kvart över nio, trött och hungrig. och det första amanda, som för ungefär en vecka sen var en slöfock som aldrig tränade, säger är:
- ska vi till riekkola och springa nu?
sa att jag inte orkade och fick då höra att jag var en latmask. johej. de orden fastnade så sen var jag tvungen att följa med mamma på långpromenad med hundarna. 
 
imorgon är jag ledig. borde åka och hälsa på syster+barn och jag borde fara till stugan och måla lite plankor och jag borde nästan köpa en jacka också.
och jag måste ut och jogga med amanda.

sovmorgon..?

jag är helt säker på att det inte är hälsosamt att stiga upp för tidigt på mornarna, jag blir sjuk av det. yr i huvudet, alldeles grötig i skallen, illamående och så hettar det i ansiktet - sjukhetstecken allihop. det är nästan så man måste ringa och sjukanmäla sig när mobilen börjar pipa 06.15. 
 
nå, efter att i åtta timmar växlat mellan att vara kassörska, kundtjänst:are, frukt-tant och frys-nisse for jag ut till riekkola med systrarna. amanda tyckte det var väääärsta häftigt att hon blev svettig efter 6 kilometer eljusspår och jag tvingades känna på hennes panna för att intyga att den inte var torr. stina hade dålig kondition och tyckte mest att vi skulle bära henne för att få maximal benträning.
 
sen åkte vi till salmis en sväng för att kolla på stugan som några överkalixbor slängde upp på våran tomt idag, precis som jehovas vittnen en gång gjorde ute på våran lilla-vasaloppet-äng. tokigt att det går så fort att sätta ihop ett hus.

Run Forrest, run.

jag och amanda har varit duktiga och joggat i riekkola både idag och igår. visserligen inte mer än 5 kilometer, men sträckan vi springer ska bli längre och längre är det tänkt. sen åkte vi hem (jo, vi var lata och tog bilen) och byggde magmuskler med amandas och pappas AB revolutionizer. haha. att folk verkligen beställer såntdär.
 
nej nu sängen, börjar 07.30 imorgon.
 
gårdagens fotbollsmatch nämner jag inte ens.

fotboll

äh, jag och amanda var ganska värdelösa fotbollssupportrar igår. i pausen uppfann vi egna, högst primitiva, instrument av gummiband från amandas tröja och var därför tvugna att stänga av ljudet på tvn för att höra när vi spelade. därmed missade vi nästan helt de två sista målen.
 
idag har jag suttit i kassan i åtta timmar... åtta timmar! huh. jag måste bli bättre på att kräva att få komma ut på golvet ibland. annars blir man sittande.
 
tog mig i kragen och for ut o joggade 4-tullar igen för cirkus en timme sen. så nu får jag äta rabarberpaj.

ledig

skulle jogga med amanda idag, men det blev som inte av.. berodde inte på tidsbrist så jag skyller på det dåliga vädret ist. hade ju hoppats på sol och värme på min lediga dag, men nejdå det gick förstås inte för sig.
börjar jobba 07.30 imorgon. uuh. och slutar först vid fem. uuuuuh. jag vill aldrig ha ett åtta-arbetstimmar-om-dagen-jobb.
 
idag skulle morfar fylla 80, jag och mamma var till graven och planterade blommor. kände oss otacksamma när vi grävde upp blommorna som kyrkan planterat, men de var "mindre vackra". vi satte dem på grannens grav istället... undrar om man får göra så.
 
får se om andra halvleken går bättre för sverige nu... de spelade ju som krattor nyss.

jobba o jogga

första dan på konsum idag... nu vill jag ha riktigt sommarlov! nå, jag fick iaf en mjukstart och har morgondagen ledig. då kan jag ladda upp inför fotbollen ordentligt, ska försöka få med mig amanda på joggingtur igen. fick springa 4-tullar själv igår - sen for vi på frasses. 
 
vi diggar amy diamond som tusan här. 


prylar och motion

efter några månader i vårat pryllösa krypin i umeå blir jag alldeles frustrerad av alla saker som ligger och dräller överallt här på idrottsgatan 12. jag har haft lust att plocka fram den allra största och svartaste sopsäck jag kunnat hitta för att rensa bland skrotet.
 
MEN, efter rundturen hos hermanssons idag tycker jag plötsligt inte längre att vi har så mycket grejer. för herregud, där fanns det prylar! på väggar och i tak. det var tändsticksasks-, glasögon-, majblomme-, redskaps-, skylt- och plansch-samlingar och fotografier och porslinsfigurer och skyddshjälmar och hundratals stolar i varje rum.
och det var riktigt kul att gå omkring där och kolla.
 
 jag och amanda har bestämt oss för att jogga några gånger i veckan denna sommar (kommer väl hålla till nästa lördag ungefär, om vi har tur) och detta skulle vi börja med idag. men shit, där har vi en tjej som måste träna upp konditionen! tvåochenhalvkilometer var väl sträckan som vi skulle mjukstarta med för att inte bränna ut henne under första (och enda?) veckan, men vi fick nog gå halva vägen.
 
nåja, vi kom iaf fram till stugan tillslut och badade (hrm, doppade oss fort som f*n) för första gången denna sommar.

ett tag sen sist...

jag var naiv och trodde att internetuppkopplingen skulle ordnas hyfsat snabbt efter att vi flyttat till den nya lägenheten, men så blev det ju förstås inte - den är fortfarande inte fixad. nå, nu är jag hemma i haparanda så nu är det ingen brådska för min del.
 
jag är lite orolig över den här sommaren. inga träningspass så långt ögat kan nå och ett kök där man alltid hittar massa onyttigheter (just nu tårta, godis, kakor m.m.) dessutom blir det ju konsum den här sommaren också, och där finns det ju godis i massor. usch och fy.  för att inte vräka i mig måste jag vara stenhård med att inte äta annat än på lördagar/inte alls.
 
nej nu ska jag göra mig iordning för ett stugabesök/ ogräsrensning/ promenad.
hej!