Träning 09.30, ambitiöst värre.

Idag startade jag och Sandra våra fotomodellkarriärer. På IKSU. Trodde att det skulle tas en gruppbild där man inte skulle synas särskilt mycket, men gruppen visade sig bestå av oss två + två personer till. Då syns man. Men det var roligt. 
 
Vi får väl se vad det blir av det där...
 
Träningen (gym) gick bra också. Jag kände mig nästan seriös och duktig ett tag.

Nu är jag igång...

...med träningen igen. Det känns riktigt skönt.
Startade med ett combatpass följt av step dance. 15 minuter in på steppen var mitt blodsocker nere i tårna och jag orkade knappt ta mig upp på brädan, kunde inte koncentrera mig alls och var allmänt sopig. Dessutom fick jag skavsår på bägge fötterna. Nåja, combaten gick bra iaf.
 
Nu mat. Det behövs!

snälla, dö inte

Jag har försökt få liv i mina blommor. Finns det någon mun mot mun-metod för växter? Hur får man liv i dem om de nästan är döda? Näringspinnar? Dropp? De ser nämligen inte sådär jättefina ut efter att ha stått utan vatten i två månader. Märkligt.
 
Får jag liv i dem ska jag för all framtid kalla mig Jonna med de gröna fingrarna. Eller kan man säga "den grönfingrade"? Det blir ett bra epitet.


Tips från bloggaren

Vet ni vad som är kul?
Att köra en hyfsat lång sträcka med tom/läkande kylare. Sådär så motorn blir överhettad och börjar ryka då och då. För att få bort lite varmluft från motorn kan man då sitta med full värme på inne i bilen, trots att solen skiner ute.
Det är ganska kul. Testa gärna.

sånger

Dagens låt blir en sång som Amanda lärt mig i morse (och hon hade lärt sig den av vår kusin)
 
Hej, jag heter Knut (eller är det Bengt? äh, vi sjöng Knut)
och jag jobbar i en knappfabrik
jag har en fru, men inga barn
och en dag sa min chef till mig
hörrdu Knut, är du ledig?
så tryck på knappen med din vänstra hand.

Hej, jag heter Knut
och jag jobbar i en knappfabrik... (o.s.v. fungerar som "fader abraham")
 
Mycket bra sång.
 
Kusinen har tidigare lärt oss en annan låt:
Jag kan en sång som går folk på nerverna
jag kan en sång som går folk på nerverna
jag kan en sång som går folk på nerverna
jag kan en sång som går folk på nerverna
o.s.v. i oändlighet.

[ajjkiia]

Förstår ni att jag inte har gått på IKEA en enda gång den här sommaren?! Okej, jag har varit in där och hämtat nån grej lite snabbt, men det är en stor skillnad mellan att vara på IKEA och att på IKEA. Basta. Därför ska jag och Stina hänga på låset klockan 09.55 imorgon. Hoppas hon är vaken då.
 
Sedan åker jag till Umeå vid ettiden (eller så är planen, alltså borde vi komma iväg vid tre).

klappgröt

Vi (jag och pappa) gjorde klappgröt idag. Efter att den vispats i 45 minuter och ändå inte blivit som vi ville trodde vi att det gått åt skogen och att det bara blivit tapetklister av alltsammans. Pappa muttrade om att det måste slängas innan mamma skulle komma hem på lunch. Men så blev det visst bra iaf. Gott!
 
 
Men jag läste recept på internet, och kan man verkligen göra klappgröt på hallonsaft? och kan man äta den med grädde och sylt?! Låter mycket konstigt tycker jag.

gillar långa skogspromenader...

Jag och Stina har skrivit en arbetsansökan. Det var roligt.
Jag är övertygad om att en ansökan i form av en kontaktannons skulle funka bra, eller åtminstone ge den anställningsansvarige ett gott skratt. Kort och koncist. Typ;
 
Sökes: Anställd till Gunnars Livs
Finnes: Glad och arbetsvillig tjej med glimten i ögat. Serviceinriktad ut i fingerspetsarna. Hoppas på ett långvarigt och seriös förhållande. Våga satsa, du kommer inte ångra dig!
 
Men Stina tyckte inte det lät lika bra.

vi jobbar och sliter

Jag och Amanda har burit och staplat mer ved. Det lät såhär ungefär hela tiden;
- Ååååh, vad tråkigt det här var (Amanda)
- Nejdå! och det är ju slut snart. Det här går snabbt! (jag)
- Ursäkta? Vad sa du? att du vill stapla resten själv för att det är så kul och att jag borde gå in? Okejdå.
 
Sen försökte vi leka fångarna på fortet för att det skulle gå snabbare och bli lite roligare. Fort, ta så många vedträn du kan! Snart kommer tigrarna, skynda, skynda!

brrr...

image180Det är ungefär sju grader ute nu.
Usch, jag blir ledsen.

nu jäääklar

Jag har börjat boka pass på IKSU nu, för från och med onsdag (torsdag) slipper jag nöja mig med två pass i veckan. Men det är nästan så jag kommer sakna den finska combaten lite iaf.
Jag ska sluta med bullar och pajer varje dag hela veckan. Nyttigare mat igen. Mer frukt och grönsaker. Och jag ska gymma (det återkommande löftet). Ja, det blir nog bra det här.

jobba jobba

 
Det är fint hos farfar. Idag har vi varit där och hämtat ved + mer potatis, och jag kände mig som värsta bondfrun (eller bond-brud kanske?). Amanda sprang omkring i haparandabladetjacka och fotograferade. Nån måste ju göra det också.
 

usch

Tandläkartid om 30 minuter. Hjälp. Tänk om de upptäcker att tanden är bortom all räddning och att det är lika bra att dra ut den. Tänk om hela tanden är ett stort hål. Tänk om bedövningen är slut. Tänk om tandläkaren blivit blind men beslutar sig för att borra iaf.
 
Jag vill nästan ha nån att hålla i handen (ni kan gärna få betala också)
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Update:
Okej, jag lever fortfarande. Och det kändes knappt. Och tandläkarens syn var helt normal. Att ha en fjärdedel av ansiktet bedövat är dock ingen höjdare, men man ser lite rolig ut.

inredningsblogg (+förklädd skrytblogg)

Hundarna (och föräldrarna) är tillbaks från helgens utställningar i Piteå och med sig har de ett gäng rosetter och andra priser. Och de är som vanligt otroligt pråliga och osmakliga.
Som stolt hundägare ska man helst hänga upp alla dessa färgexplosioner där de syns, gärna ge dem en helt egen vägg i t.ex. vardagsrummet, och genom åren ska samlingen växa tills tapeten inte längre syns.
Feng shui-vaddå?

!

På fotosidan.se (ids inte göra ytterligare en vit länk) kan jag fastna hur länge som helst. Det finns så mycket fint! Jag får så mycket inspiration! Och jag vill ha en ny bra kamera NU! Och hinna fota, experimentera, upptäcka, leka.
  
 
 
Att missbruka utropstecken är en synd.

(hundutställning)

Vi har vårt första cert!
Oh, jag är en lite mallig kennelägare nu faktiskt.
;)

äntligen lördag!

Idag är det lördag och då får man äta karra utan dåligt samvete. Vi åkte till Kemi och hittade Lordi-godis som vi först skrattade åt. Men kommer man från finland och vinner E.S.C är man nog värd ett eget godis (detta är väl bevis nog?), så vi köpte. Och så kunde jag inte låta bli min nya favvochoklad, fazer marianne.
  
Jag är så förfinskad.

en snabbis.

Här sitter jag och är svettig, vilket enbart beror på att jag har tränat. Annars luktar jag alltid jordgubbar och vanilj. Alltid.
 
Innan duschen tänkte jag bara passa på att gratta alla läsare vid namn Bartolomeus på namnsdagen. Ni är nog många känner jag.

...

Dagens video/låt.
Jason Mraz - The beauty in ugly
 

 
(men visst känns det lite som TLC-videon som var poppis för några år sedan?)

kändis

Jag vet inte om man egentligen behöver ringa och boka platser till combaten i Torneå, men jag gör det oftast iaf. Nu har det gått så långt att jag inte längre behöver säga mitt namn när jag ringer, killen i receptionen vet vem det är. Den där som inte kan finska.

nu äre klippt

Ja jag har äntligen varit o klippt mig, och nu kan jag förstås inte sluta pilla med mitt hår. Det är så skööönt med fräscha toppar! och det luktar så gott! Mmmm.
Det är nästan så jag inte vill erkänna det, men senast jag klippte mig var i december. Det ni. Frisören skrattade åt mig och frågade om vi skulle boka en ny tid till jul på en gång.

försöker stå emot här.

Igår skaffade jag nästan en facebook. Orsaken var att jag ville testa scrapblogga och då behövde lägga upp bilderna någonstans. Men så ångrade jag mig, för av någon anledning har jag bestämt mig för att skippa denna grej (hur länge håller det tror ni?). 
  
Facebook och foppatofflor - nej tack.
 
... just nu iaf.
 
 
Update:
Åååh så praktiskt att länkarna får samma färg som bakgrunden. Mycket najs. Men jag hittar inte rätt kod för tillfället. Hjälp någon? Sandraaaaa...?!

hur roade man sig innan internet..?!

Man (jag) kan verkligen spendera många timmar på YouTube. Det är en guldgruva. Idag har jag roat mig med att kolla på klipp från stockholm live. Men dagens klipp blir ändå ett med Sarah Silverman (inte det bästa kanske men, men). Jag tycker om henne, eller ja jag tycker hon är rolig.
  


fan, jag visste det

image182Saker man inte vill höra då man ligger där i tandläkarstolen:
- Oj... (följt av en ganska lång tystnad)
 
Efter första titten sa hon ju att det såg så fint och bra ut! Och jag blev så glad att jag hade lust att krama henne. Men så kom tandsköterskan in med röntgenbilderna och sen kom det där oj:et, följt av:
- ... det som såg så fint ut...
 
Jag ska tillbaks på måndag och det ska borras. Bajs.

något att INTE vara avis över.

Tandläkaren ringde, jag ska dit 13.30 imorgon. Gulp. Jag har inte varit dit sedan jag blev gammal nog för att betala för besöken. Då hade jag nog 5 påbörjade hål eller nåt liknande. Det här kan inte gå bra.
Att behöva laga tänder är inte så farligt, aj en spruta, borra lite och så är man bedövad resten av dagen. Men att sen betala många tusen för eländet gör ondare.
 
Hu.

nu är ni avis va?

Om någon läsare skulle råka bo alldeles brevid oss och är en såndär känslig (läs: töntig) person som spyyyyr om det luktar annat än rosenblad och viol så kan jag varna er redan nu:
det kommer förmodligen ätas surströmming ikväll. 
 
Mmmm ;)

lite personligare

image181
 
Jag vill göra ett eget bankkort. Jag vill, jag vill, jag vill! Men vad använder man för bild egentligen? Sig själv? Gud nej, man skulle ju få skämmas varje gång man behövde visa kortet.
 
Har man barn är valet kanske inte så svårt. Jag får nog välja ett fint kort på lilla Allis istället, hon är ju min bebis. Hon har sovit med mig (nästan) varenda natt den här sommaren och jag kommer sakna henne som bara den när jag åker till Umeå i nästa vecka (syskon och föräldrar; er kan jag ju iaf prata med i telefon).
 
Medmera-kortet går också att designa själv, snart är börsarna fulla av kort på familjemedlemmar, husdjur och liknande.
- Kolla, här på bibliotekskortet har jag en bild från semestern, ser du raukarna i bakgunden?
- Joserru, köpte ju ny bil i höstas, vänta jag har den på patientkortet...

sluta koka grööööt!

Var inte kurragömma-lekar bland det roligaste ni visste när ni var yngre? Kommer ni ihåg spänningen?! ... eller var det bara jag som tog det på lite väl stort allvar? typ så att hjärtat slog så hårt att man nästan trodde att det hördes, och det inte gick att andas lugnt och normalt.
Alla grannarnas gårdar användes som lekplats. En gång när vi lekte röda-vita-rosen sprang Stina och Amanda till ripvägen och satt där bakom en backe och var rädda för att hittas. Det är säkert fem kvarter bort till ripvägen kan jag berätta för er som inte vet. Vi andra lessnade och gick in.
 
 
Sen då? Ska jag skriva att jag vill leka kurragömma/dunk/10 pinnar på en planka nu? Eller att det vore skönt att få springa iväg och gömma sig ibland? Hitta ett riktigt bra ställe där ingen kan hitta en?
 
Nä, jag är inte djup idag. Jag kom bara att tänka på hur kul det var.

Jon och Jonna

image141Oh, vilken koll folk verkar ha på namnsdagar, det är ju galet. Har fått flera grattis idag (och här fiskar hon efter fler verkar det som. stackarn måste fått för lite uppmärksamhet och bekräftelse som barn eller nåt). 
  
Det firar vi med combat om en sisådär 45 minuter.
 
Liiiten onödig parentes: Jon&Jonna kan vara namnet på den katalog som i framtiden kommer att konkurrera ut Linus&Lotta (som jag hade glömt bort namnet på). För det låter ungefär likadant. Hejdå.

Den sprider sig som... pesten

fråga 1: Hur många har en facebook? (räck upp en hand)
fråga 2: Vad går det ut på? och varför duger inte pixboxarna längre? (ok, jag har ju ingen sån heller)
fråga 3: Hur kan man bli addad på facebook fast man inte har nån..?!


nä hörrni...

Ok, nu försöker vi tänka höst-positivt här. För det sa mormor att man måste göra för att inte bli deppig.
 
- Röd-gula löv kan ju vara fint (hrmmpf, det är mkt finare med färgglada blommor!)
- Man kan mysa inomhus med en kopp te och tända massa ljus (ääh, hellre en glass/milkshake i solen).
- Höstkläderna är mysiga och sköna (har ju inte ens hunnit använda sommarkläderna för bövelen!)
- Jag kommer igång med träningen igen (ja... ok det var bra)
 
Alltid nåt...
 
Mer?

njääää

Pappa drog med mig till stugan med löfte om att få köra body jump (som ej har med det engelska ordet jump att göra, utan med gymnastik). Det gick ut på att skotta jord i en skottkärra och köra iväg. Määängder med jord. Det var inge vidare faktiskt, knappast nåt att lansera för resten av världen alltså.

idag tänker vi inte positivt. alls.

Ångest.
 image180
Imorse har Amanda promenerat iväg för terminens första skoldag och det är alltså höst. Och jag avskyr det! Jag känner mig lurad på hela sommaren, det var inte många gånger som vackert väder och ledighet inträffade på samma dag. Förstår ni att de tre (två? tvåochenhalv?) månader som ska vara varma strax är över och därmed väntar nio månaders kyla och rusk?! Jag får ångest när jag tänker på det, men det är inte lätt att stanna tiden. Nej jag är nog inte gjord för det här klimatet. 
 
Just nu känns det inte ens särskilt kul att åka iväg till Umeå igen, trots att jag vet att jag kommer tycka om medie- och kommunikationsvetenskapen som väntar där. Jag har ju velat läsa sånt sen jag gick på högstadiet! I smyg drömmer jag ist om att ta en termin ledigt och resa iväg, efter värmen som jag missade. 
 
Jävla höst.

sjung, om du kan

Vad är grejen med att psalmer ska vara så svårsjungna? Alltid jättehöga toner som jag inte har en chans att komma upp i utan att skrika. Dessutom är melodierna heeelt ologiska och omöjliga att hänga med i om man inte hört just den psalmen förut. Vilket man ju aldrig har.
 
Nej folk skulle våga sjunga mer i kyrkan om de vore mer trallvänliga.
Kan inte Per Gessle få skriva några?

väldigt kort om gårdagen

Bröllopet var förstås jättefint. En vacker brud, några tårar, fina och roliga tal, god mat, trevligt folk, och en hel del dans.  
 
Men när ska jag lära mig att vin = väldigt ont i huvudet dagen efter om man heter Jonna. Ujj, ujj.
 
 

never in my foot!

Mitt hår ser ut som fan, det är inte klippt på över ett halvår. Amanda skulle därför försöka klippa luggen på mig iaf (och nej, hon hade aldrig klippt nån förut). Att hitta en sax var dock inte det lättaste.
- Men mamma, kan jag inte få ta en av hundsaxarna då...?
- ABSOLUT INTE!
 
För hundarna, de har minsann saxar, flera stycken faktiskt. Som gått loss på en sju-åttahundra kronor styck och som alltid är vässade och knivskarpa. Men att tro att jag skulle få klippa min risiga lugg med en sax som är till för champions var tydligen rena fantasierna. Hrmpff.
 
 
lugg. lugg. lugg. vilket konstigt ord! pannlugg. ännu konstigare...

Go'natt...

... men först vill jag ha en dagens låt! Av någon anledning har denna plockats fram och spelats väldigt många gånger idag, med lite olika artister dock. Nu är det dags att sova. All night long.
 

Bjettan - still going strong

Nästan storm ute idag. När jag satt och väntade på lillasyster på IKEA-parkeringen (då visste jag inte att hon hade slutat en timme tidigare...) trodde jag ett tag att våran lilla jetta skulle blåsa omkull. Vad gör man om en bil blåser omkull? Kravlar ur förmodligen.
 
Annars är jettan inte i toppskick för tillfället.
- På grund av trasigt (eller är det helt av?) avgassystem låter det som om vi har en konservburkssamling under bilen när vi kör. Det är ganska najs.
- Fönsterrutan på förarsidan hålls inte uppe om man kör i gupp, och eftersom vägarna här ser ut som de gör får man alltså sitta och veva upp den hela tiden.
- Stereon (eeeh, kassettradion) har tappat "ratten" där man ställer in radiokanaler.
- Ingen av bakdörrarna går att öppna utifrån. Tidigare gick inte förardörren att öppna inifrån men det har läkt på något mystiskt sätt. Puh. Då fick man veva ner rutan och öppna utifrån alternativt kravla över till passagerarsidan och ta sig ut den vägen om man var utan sällskap som kunde släppa ut en.
 
När volvon är borta är det nästan så man funderar på att promenera dit man ska. Men sedan tar man sitt förnuft till fånga och skramlar iväg med gamla Bjettan. Här går man inte i onödan.

inför bröllopet

Igår var det myskväll med den blivande bruden, inga vilda möhippor här inte. Istället god mat, bastubad (med tillhörande björkruske-piskning), spökprat och minnen. Mycket trevligt.
 
Och jag har kanske hittat nåt att ha på mig nu, vilket man ju kan tycka är på tiden, imorgon klockan två är vigseln. Får man ha en klänning som är ganska kort om man har leggings under? Eller kan man ens ha leggings på ett bröllop? Jag är ännu lite skeptisk. Nåja, utslängd lär jag ju inte bli hur som helst (det vore då själva fan...).
 
Hej tråkblogg. Skriva om kläder men inte ens visa några bilder. Mycket tråkigare än så kan det nog inte bli.
 
Ikväll compat ;)

ja... jo... ja jag vet inte...

Det här tycker jag är lite roligt ändå... Förlåt Body Center, porta mig inte nu. Jag tycker ändå om er otroligt mycket och ni räddade ju som sagt var min sommar.
 
Men finn ett fel:
 

jo jo, jag ÄR lättroad.

image176Jag är kanske en elak människa, men jag roas oerhört mycket av att studera folk på dansgolvet. Vilken underhållning det är! Killarna som ska se coola ut, tjejerna som försöker dansa musikvideo-sexigt och gamlingarna som släpper loss för allt vad (jeansjacke-)tyget håller. Vad folk tänkte om oss då vi shejkade loss med våra fuldanser sist vill jag nog inte ens veta, menvadfan, jag bjuder på den. 
 
Borde snart börja förbereda inför kvällen, som nog inte kommer innehålla några extremt vilda danser. Däremot mat, bastu och trevligt sällskap.

jag?! nääädå

Senast igår pikade jag systeryster för att hon och hennes kompisar alltid kör med lillördag (eller pikkulauantai för oss som är förfinskade) och dricker öl mitt i veckan. Och så hamnade jag på umppari själv. Hon ska aldrig få veta något.


får kanske ingen oscar, men...

Jag tycker om att se romantiska komedier där man vet att allt kommer sluta bra och de kommer få varandra. Aaaaw. Igårkväll såg jag och mamma "music and lyrics", som passade mig perfekt. 
 
Och låten fastnade :)
 
 

$$$

Fick lön idag, och blev chockad över hur galet mkt pengar det var som sattes in på kontot. Ja chocken berodde väl förmodligen delvis på att jag är van vid att leva på det nååågot mindre beloppet från CSN. Men om jag kan jobba på coop och tjäna såhär bra, varför pluggar jag nu eg...?
 
Kanske för att jag fick ångest varje dag innan jobbet ja. En liten detalj där.

en historisk dag.

Idag köpte jag ett par skor som har klack. Det ni. Säkert tre centimeter höga är dem, vilket nog innebär något slags personligt rekord. Jag kan (vill) inte köpa högre eftersom 1. jag skulle bli toklång i dem och 2. jag inte kan gå i dem. Folk som "knäar" när de försöker gå i sina klackiskor är nog bland det oglammigaste som finns. Snälla snälla håll er till vanliga skor om ni inte kan gå i höga.
 
Kan lägga till att paret jag köpte var från skopunkten, kostade 99 kronor och alltså kommer hålla ungefär en kväll, men det är å andra sidan allt jag kräver av dem just nu.

att banta eller träna

Mamma ska börja banta, hon planerar att vara smal till lördagens bröllop. Det går nog bra ska ni se. Även syster har fått för sig att hon måste gå ner i vikt.
 
Efter dagens combat kom jag hem genomsvettig och glad. Men mamma rynkade på näsan när hon såg mig och Amanda kallade mig svettgris. Tackskaniha. Förstår de inte att det delvis går ut på att svettas så mycket som möjligt? det ska ju synas att det varit jobbigt! 
 
Nu är jag sugen på att köpa nåt riktigt onyttigt och sitta och smaska framför dem och se hur bra det går med deras bantande då. Dummisar. Sitt ni och knapra morötter.

mina finskakunskaper har ökat

Här kommer en liten ordlista för alla er som planerat att köra body combat i Finland. Bara att skriva ut och ta med på passet. Jag vet att den är ofullständig, ska försöka komplettera imorgon.
   
Slag: isku el. suora [soååra] (eg. översättning:rak). Gäller nog för både jabbar o crossar.
Krok: koukku [kåokkå]
Uppercut: alakoukku [allákåokkå] alltså en krok nerifrån... ungefär.
Armbåge: kyynär(-pää) [kuunär]
Knä: polvi [pållvi]
Frontkick: potku/ etupotku
Sidekick: sivupotku
Jinga: jinga (yes! den fattade jag genast)
 
Åh så mycket lättare det hade varit för mig om de bara använt de engelska namnen. Nåja, nu funkar det bra :)
Att försöka memorera imorgon: roundhouse kick, evasive sidekick, backkick (förmodligen rakt översatt...) och vad mer...?

komplimanger.

En illa dold o-komplimang:
Jag och syster befinner oss vid omklädningsrummen på stadium
- De här byxorna var inte riktigt bra på mig. Skulle du prova dem?
- Nää, jag vet inte.
- Eller finns det så stora?
- Eeeeh, va?!
- Nej alltså... långa menar jag! Långa!
 
Jo man tackar ja. 
 
Vet inte hur jag ska ta detta heller:
Det finns en man med en hund här i stan som varje happisbo känner till (och som det skrivits insändare om nu...). Hur som helst. En dag kom han in och frågade efter hårborstar.
- Du har ju ungefär likadant hår som mig, hurdan hårborste använder du? 
Hårinpackning nästa?

underhållning sökes.

Oj, det blev grönt här. Jag tycker om grönt.
 
När jag jobbade satt jag mest och dagdrömde om att få vara ledig, men nu är jag redan rastlös och klättrar på väggarna. Att vara ledig är inte kul om man är ensam. Varför ska alla andra jobba nu? Så, de senaste timmarna har jag lekt med nya färger till bloggen. Vi får se om de ändras snart igen.
 
Jag borde verkligen hitta kläder till helgens bröllop. Verkligen verkligen verkligen.

skärpning!

image175Jag är så sugen på godis, kan inte tänka på nåt annat. Men jag har än så länge ingen bra ursäkt för att snaska i mig fast det inte är lördag helg. Vad sägs om att denna måndag egentligen är starten på mitt något sena sommarlov? För att fira Kajs namnsdag? En vecka tills Amanda börjar skolan igen? 3 Veckor tills jag gör det...? Näää, det här funkar inte.
 
Bild på chokladen som numera slåss med marabous apelsinkrokant om förstaplatsen på favvogodislistan. Mariannedrinkar och mariannechoklad är sommarens upptäckter. Och combaten i Torneå.

Beck

Annonsmannen är den bästa av Beck-filmerna. Ja vi har sett de 16 första ett antal gånger, men jag och Amanda tittar ändå nu när de (än en gång) visas på tv. (Av de nya beckfilmerna har vi dock bara sett en enda.)
 
Det jag egentligen skulle skriva är att musiken i slutet av varje film är så läskig så vi måste stänga av tvn innan den börjar (hinner aldrig). Huuu vad otäck den är. Den ger mig kalla kårar, mardrömmar och får mig att tro att det ligger en mördare under sängen.


ring hänt extra. nu.

Hmm, ja okejdå, säger ni det så, visst. Men har han mitt nummer tror ni?
 
image174

Dejta på ni också.

som jag längtat

Från imorgon vid tvåtiden och fram till den 3:e september är jag ledig. Typ semester, typ. Bortsett från den lilla detaljen att den är obetald. Betald semester verkar så lyxigt så det är inte klokt. 
 
Nå, det kommer väl det också.

snart över

Hur kommer det sig att folk inte vill byta till sig ett långt kvällspass på en fredag? nej jag fattar ingenting.
 
Endast två arbetsdagar kvar nu. Tänk positivt. Det kommer gå lätt och snabbt och alla kommer vara glada. Snart är jag ledig. Positiva tankar. Aooommmm.

missar varannat avsnitt

image172Jag tycker om Veronica Mars, men av någon orsak är det myyycket svårt att komma ihåg att kolla på ett tvprogram som sänds klockan åtta och på SVT. När jag åker till Umeå igen ska jag minsann fixa alla avsnitt och säsonger. Här är det ingen idé att ens försöka.

gaaaah

Jag missar combaten imorgon och jag är sur över det, ska nog fara ut o springa lite så blir jag kanske gladare. Men det är lite läskigt att jogga i riekkola själv, jag blir jättetöntig och tror att jag ska möta en björn. Fast då skulle jag ju springa fort iaf. Och sedan dödas. 
 
Skulle nån ha nerver nog att lägga sig ner och spela död?

faffa

Här i norrland får man minsann plocka potatisen själv om man ska ha någon, så det har vi gjort idag. Pottislandet finns hos farfar uppe i finska vojakkala. Min farfar är söt, men pratar bara finska och därmed förstår vi inte varandra så bra (eeh, inte alls). Han bor i en stuga utan rinnande vatten och har utedass på gården. Det ni. När vi kom dit låg han och vilade på soffan, när han såg att det var vi som var på besök vände han ryggen mot oss (ok, det var på skämt. för sen skrattade han).
 
Efter potatisgrävandet har jag blåsor i händerna, jag är inte så van vid sånthär. Det är tur att man kan köpa på ica. Och det är tur att man har toa inomhus.

urk!

Igår smakade jag isterband för första gången. Jag tycker inte att jag är särskilt kräsen när det gäller mat (surströmming är ju t.ex. mums!) men det här var jag verkligen tvungen att spotta ut. Först inbillade jag mig att korven bestod av senor, inälvor och andra "rester", sedan började jag tänka på fear factory-avsnittet vi såg på tv här om dan där de åt korvar med grisögon, levande skalbaggar och maskar m.m.
Ryyyyys.
 
Men nu har jag iaf smakat. Nästa gång blir det kanske pölsa. Huuuu.

mitt i natten?!

image171När Amanda får för sig att det är dags att städa blir hon galen. Att dammsuga räcker inte, nej ALLT ska bli skinande rent. Alla lister ska torkas och varenda vrå skuras. Hon har just fått ett såntdär ryck, och håller nu på att städa rummet mitt i natten (hej alla pensionärer). Dessutom tvingar hon mig att hjälpa till. Jag försöker gömma mig här i mitt rum, men jag hör hur hon ropar efter mig från andra sidan huset.

det går utför

Jag var ledig igår, då borde jag farit ut o sprungit. Jag slutade tidigt idag, jag borde joggat i riekkola efteråt. bajsbajsbajs. När jag befinner mig i Umeå kör jag gärna en 6-7-8 pass i veckan. Här blir det nu två (combat)pass, om arbetsschemat tillåter. Istället proppar jag i mig fikabröd och äter sånadär färdiglagade frusna halvfabrikatsrätter varje dag till lunch. Och småäter hela tiden efter jobbet. 
 
bajs.
 
men imorgon blir det iaf träning.

dansa, dansa!

Amanda fick höra om hur fint vi dansat ute på umppari i helg (pimpeldansen, trumdansen och tusen andra fula stilar. Var vi inte ute o simmade ett tag..?). Och Stina berättade att hennes bekanta kollat på oss som om vi vora galna. Fram till det ögonblicket har Amanda sagt att när hon fyller 18 (i oktober) ska vi gå ut alla tre syskonen. Men plötsligt lät det annorlunda.
- Alltså jag kom just på att jag nog måste gå ut med mina kompisar istället...
 
vilken osis.

weeee

Dagens happy-moment:
Trodde att jag slutade fem, och gick omkring och suckade över att det var så läääänge kvar. Tills en kollega upplyste mig om att jag ju slutade 15.00 idag (vilket då var om en kvart).


påhittigt värre


Coop är påväg att ta över hela världen med sina "egna märkesvaror". Nu finns även tuggummin. Och den som kom på namnet borde verkligen få sparken. Det är ungefär lika fantasifullt som grillen borta på Supermarket i Torneå, ABC heter den (väl?).

en trevlig kväll :)

Igår fyllde alltså lillasyster 20, och då ska man fira lite. Och vad passar då bättre än ett besök på umppari? nä just det.
 
* Hemma blev jag sminkad av Sandra, som nog inte litade på att jag klarade av det själv samt ville testa sina nya (nåja, nån månad har gått) sminkkunskaper. Jag tackade och tog emot, det vill säga satt med slutna ögon ett tag medans hon gjorde mig fin. Jag kan verkligen inte smink och sånt och tycker därför att det bara är tråååkigt att behöva göra det själv. Mascara är tillräckligt.
 
* Vi fick skjuts med grannen till Torneå, och jag tycker ännu det är konstigt att han får köra bil. Han och lillasyster2 som brukade springa omkring nakna på gården när de var små (ojoj vad glada de blir om de läser här...).
 
* På umppari hade, som vanligt, grottmännen samlats för jakt. Att stå och beställa en drink i baren innebar en 4-5 nyp i rumpan av typer som sedan visslade och låtsades som att det regnade. Trevligt värre.
 
* Jag dansade så jag blev alldeles svettig. Har nog aldrig spenderat så mkt tid på umpparis dansgolv förut. Mycket kul. Hitlåten boten anna spelades, men jag undrar nu i efterhand om jag någonsin fick höra min nya finska favvolåt (som jag presenterade med musikvideo och allt tidigare).
 
* Tryckarna började spelas en timme innan stängning. precis som det ska vara alltså. Man ska ha gott om tid att hitta nån att gå hem med.

 
(bilden: giftgrön drink med svart sugrör med rosa pynt samt en blå elefant. Heeelt omatchande alltså. I bakgrunden en oduschad Stina med gårdagskvällens smink och gammal mjukiströja. Najs.)

mmm...

Här kommer bildbevis på smörgåstårtan jag gjorde... eller egentligen bevisar ju bilden ingenting. Det kan ha varit min mosters fästmans syster som gjort en tårta, fotat den och mailat över bilden. Men det är det inte, jag har ju inte ens någon moster.
 
Smörgåstårta smakar extra bra när man varit ut kvällen innan.

grattisgrattis

image167
Lillasyster fyller 20 idag. Hon är inte sååå liten längre. Och ja, jag har hunnit vara med henne till alko för att köpa billig sprit. Och till systemet. Mycket viktigt.
 
Det finns smörgåstårta i våran kyl, jag har gjort den ALLDELES själv och den blev mums. Fotobevis kommer.
 
Och så verkar det bli utgång ikväll. 
 
Tjing.


dagens kund. inte.

Dagens suck-jag-orkar-inte:
 
Att försöka prata med mannen som var svinsur över att några personer fått köpa allt vi hade av en viss ost.
- Det är förjävligt att de där jävla svartskallarna ska få komma och köpa allt! svor han och levde om.
Efter ett tag sa jag åt honom att han faktiskt inte behövde kalla dem svartskallar hela tiden, och att det inte hade ett dugg med saken att göra varifrån de kom.
- Hördu, är man inte rasist redan så blir man det! spottade han fram.
  
Huh. vissa människor alltså... hade lust att slänga en ost i skallen på honom.

härligt väder!

Kul:
Att ge sig ut på långpromenad med fyra vita och fluffiga hundar, och så börjar det spöregna. Alla sex (jag och mamma medräknade) såg ut som dränkta katter när vi äntligen var hemma igen. Och nu måste alltså vovvarna badas, borstas och fönas för att se normala ut igen.
Nästan tur att jag börjar jobba om en timme...