home.

     
 
Både jag och systrarna har befunnit oss hemma under helgen, senaste det hände var förra julen. Denna gång var det söta Emi Cornelia Mercedes dop som lockade.
Det har varit fint men varade alldeles för kort tid, Stina har åkt redan och jag ska hem imorgon.
 
Men snart är det jul.

Bilder från en mobil II


Finn fem fel...


Finn ungefär 100 fel (om det hade gått att zooma in mer...)
JavaScript var inte kul. Eller jo, men det var på en alldeles för hög nivå för mig.


Finn 1 fel.
Och nej, det är inte katten som är felet, den var faktiskt riktigt mysig (ja den är ju ung ännu). Men den äter pepparkaka...

(egentligen borde jag sova nu)

Det är konstigt att viss information som man verkligen skulle ha nytta av inte fastnar innanför pannbenet, medan andra helt oviktiga saker gör det. Följande tre saker lärde jag mig när jag gick i sjuan eller så, men de sitter kvar:

- Siddharta Gautama (dvs Buddha) hade en son som han döpte till Rahula (som betydde Bojan).
- Profeten Muhammed gifte sig med en kvinna i 40 årsåldern när han själv var typ 20.
- Burkina Fasos huvudstad heter Ouagadougou.

Ja jag gillade religion.
Och jag önskar att jag ännu kunde rabbla upp alla huvudstäder i Afrika.

vatten

För att slippa tänka på JavaScript och Document Object Model och på hur jag inte kommer att klara den här kursen lade jag mig i badet, det är INTE ofta det sker. Och jag slog personligt rekord då jag nästan klarade av en timme i vattnet.

Och som alltid när jag badar kom jag att tänka på denna tavla.
What the water gave me, av Frida Kahlo.Ja, jag tycker som om den på nåt sätt.

Topp 5: äckliga saker att ha på korv med bröd

1. Kaviar
2. Grädde
3. Chokladsås
4. Sylt
5. Kokt ägg

Eeeh, jodå, studierna gick bra idag.
Jag har lärt mig att DOM är ett plattforms- och programoberoende programmeringsgränssnitt som används för att dynamiskt manipulera HTML- och XML-dokument.
Jomensåatt...

Nu kör vi tenta på det tycker jag.

avfallskvarnen.

Ur dagens samtal med Erik:

- Nu får jag också börja sopsortera matrester!
- Men vilket slöseri
- Vaddå?
- Ja, du borde ju kunna äta det istället. Du äter ju allt som är gammalt.

M-hmmm. Jag känner att jag måste tona ner det här med att jag äter gammal mat. För jag äter faktiskt fräsch mat också. (Men mest onyttig mat och socker)

tackfilm.

Jahapp. Precis som Erik fick jag en film, men jag vet inte vad jag tycker om bildvalet. Hrmpfff.Däremot blir jag lite glad i hjärtat över att radiotjänst testar sånahär grepp för att förbättra sitt rykte och få folk att tycka bättre om dem. Det funkar då på mig.

Tisdagens Topp Fem

5. Melissa Horn. Jag nöter ut hennes musik just nu.

4. Semla och lusskett i ett. Dvs semla på saffransbröd (ja allt med socker gör ju mig glad). Är man en ovan sockermissbrukare kan den dock leda till lätt illamående.

3. Träning! Nästa gång jag är trött och funderar på att ligga hemma i sängen istället för att ta mig till IKSU måste jag påminna mig om hur mycket piggare jag blir av ett bra pass.

2. Javascriptkoder som faktiskt fungerar. Jag ville gråta av lycka, dansa glädjedanser och skrika lyckotjut. Istället pustade jag ut och log lite fånigt. Och tackade gud för hjälpsamma kursare. Att kommande uppgifter lär vara ännu svårare försöker jag förtränga.

1. Försoning.

det smakade okej

Dagens samtal med Erik (som nog är den person i världen jag telefonerar mest med. Tur att jag köpte en ny telefon, den gamla hade avlidit av överhettning.)

- Oboy kan inte bli gammalt.. väl?
- Nää, nej det tror jag inte
- Inte ens om det egentligen har gått ut för flera månader sedan?
- Njä, det är ju som bara socker..
- Mmm, precis. Jag ska nog inte säga hur lång tid det handlar om.
- Vaddå, två månader? Tre?
- Det räcker verkligen inte.

Vi pratar mer än ett halvår, men mindre än ett år. Jag tror inte på det här med datummärkning.

Utelista:

- Regn. Det var ju så vitt och mysigt igårkväll!
- Dåliga träningsvanor (dvs att jag knappt tar mig till iksu längre)
- Bråk och tjafs och krångel
- Twilighthysteri
- Godis istället för mat
- Att känna sig såhär opeppad på allt


För att göra det bästa av situationen drar jag på mig mina blommiga gummistövlar och promenerar iväg till IKSU och ett combatpass där jag kan slå ur mig eventuella aggressioner.

En lekdag

Igår hade vi en riktigt lekdag, och det behövdes. Jag är less på höstdepp.
Dagen sammanfattas med högkvalitativa bilder från mobilen. Wunderbar.Jag och Erik testade mängder av mössor på intersport och stadium. Här i en som passar utmärkt för en sopsorteringshitler. Och Erik passar mycket bra i rosa och pingviner.Jag hittade ett vårtecken. Snart är det nog sommar!Vi provsatt massa soffor, och Emilia beställde tillslut en.I bilen övade och övade och övade vi för att kunna uppträda med låten "Väntar inte mamma på dig?" (does your mother know). Sedan fick vi rampfeber och vågade nästan inte framföra numret.

Sedan var vi på Leos Lekland, och guuud så kul det var! Förstå vad man hade älskat det om man varit liten. (eeeh, jag älskade ju det nu...) Jag vill ha ett bollhav och en jätterutschkana hemma.Och så snöade det. Jag och Erik promenerade och sjöng alla julsånger vi kunde komma på. Sedan vin, ost, kex och lite mer julmusik på språkgränd. Mys.

skrapa bort det bara..

Dagens fräscha sak:

När jag skulle smöra mina mackor imorse såg jag något grönt i förpackningen men övertalade mig om att det var brödsmulor, skrapade bort det och fortsatte. Fick sedan för mig att för säkerhetsskull titta vad det var för bäst före-datum på paketet; 9 sept 2009. Alltså två månader gammalt.

- Äh vafan, jag åt ju av det här senast igår och jag har ju faktiskt skrapat bort det gröna, tänkte jag och fortsatte med frukosten.

Och så har jag kompisar som inte ens klarar av att slänga gammal mat för att de blir så äcklade. Herregud. Jag är övertygad om att jag blir sjuk så sällan för att jag verkligen utmanar mitt immunförsvar.

trött

Klockan 05.35 imorse gick jag i sömnen till jobbet.
Sedan var jag en zombie när jag jobbade. Dagens kommentar löd "Oj, du ser ju ut ungefär som jag känner mig!"
Och senare, under dagens föreläsning som varade i ungefär en timme, nickade jag till säkert 15-20 gånger. Försökte hålla mig vaken genom att skicka sms, men jag tryckte på fel knappar och förstod inte själv vad jag skrev.

Under den senaste veckan (eller två veckorna) har jag nog sovit i genomsnitt 4-5 timmat per natt. Det funkar faktiskt inte sådär jättebra längre. Gud vad jag ska sova i natt! På riktigt.