vila är tråkigt

Åh, jag har ont i halsen.
Kunde ha vilat idag, men vi skulle ju spela innebandy! Och ja, det var precis lika läskigt jobbigt som sist. Min innebandykondition är verkligen inte på topp, efter varje anfall får jag leka back/målvakt ett tag eftersom jag inte orkar springa ända fram till det andra målet. Och då spelar vi inte på hel plan (inte ens på halv faktiskt). Skrämmande.
 
Men vila imorgon då? neeej det är ju step dance, torsdagar är heliga. Fredag? jaaa, men då är det ju nästan helg.. så jag kan lika gärna köra ett combatpass och vila under helgen istället. 
 
Nu ska jag iaf sova. då vilar jag ju!

kanske på tiden...

Av någon anledning var R inte riktigt nöjd med tvn som stod i vårat vardagsrum. Förstår inte varför, den hade ju allt; färg, kanaler i fel ordning, en fjärrkontroll som fungerade samt inbyggd video. Men trots alla dessa finesser har han gnällt om en ny tv, och idag sade jag okej. Att den nya skulle komma någon timme senare var jag inte riktigt beredd på.

Men det här blir bra till kvällens OC-avsnitt :)

TV

Plötsligt händer det...

Här går jag i reklampausen av Ugly Betty och öppnar alla matskåp och suckar över att jag inte har nåt gott att äta (åååh det är tur att jag tränar mkt..). Jag vill ju ha glaaaaaass, gnällde jag åt R. Och så hittade jag ett halvt paket Häägen-Dazs choc choc chip i frysen! 
 
Nu är min tv-kväll räddad.

träningshelg

Om det inte vore för att jag inte druckit alkohol på ett tag hade jag nästan trott att jag var bakis just nu. Ont i huvudet och allmänt seg och grötig. Men nej, det beror istället på en 10 timmars tågresa (sittande till på köpet! så att sova längre än 30 minuter åt gången funkade inte, sen fick man nackspärr). Fyfan, jag kommer då aldrig bli någon backpacker.
 
Nå, nikekonventet var skitkul. Massa inspirerande pass, nya fina träningskläder, en jättebra föreläsning med Mia Törnblom, BC 31, BJ 40  och annat kul. Nästa år tar vi dock flyget både fram och tillbaka. Och nu ska jag sova lite så jag orkar träna ikväll :P


Intresseklubben kan plocka fram anteckningsblocken

Imorgon flyger vi ner till Stockholm... jag borde packa väskan men satsar för tillfället istället på att ladda min lilla fina ipod med musik :)

Idag slog jag nytt personligt rekord i antal timmar på skolan: från 10 - 16.30. Med tanke på att våra skoldagar i genomsnitt brukar vara två timmar långa persade jag ordentligt! Jag stötte även på en utbytesstudent(?) som tyckte att jag ut som en riktig svensk och ville låna mitt coop medmera-kort. Haha. 
 
Nej, jag har ju saker att fixa med!

...

Imorgon fyller R år. Jag hade verkligen velat få tag i den här tröjan åt honom, den hade passat perfekt. Men, men. Jag har iaf lovat honom nybakade scones och sånt till frukost. Och så får han andra presenter förstås.
Men t-shirten ska jag nog fortsätta spana efter...

Ingen förkylning, tack.

Att träna eller inte träna idag, det är frågan.
För jag har så tråååkigt och det är kul att träna. MEN min hals verkar börja bråka med mig, och skulle jag bli sjuk inför helgen så vet jag inte vad jag gör. Eller jo, jag kör en sisådär 6 pass om dagen iaf och drar på mig hjärtmuskelinflammationer och gud vet vad.
 
Så, jag stannar nog hemma framför tvn idag. suck.

Filmer

film
 
Senast sedda filmer. Lite nytt, lite gammalt, lite muskler, lite skratt och lite trikåer. 
 
(Men jag ljuger en aning för den där sista har vi inte sett ännu, den ska vi se nu.)

Kitty och filmmysteriet

Neeeej. Jag stötte på en trailer till filmen som tydligen gjorts om Nancy Drew. Åååh. Jag älskade kittyböckerna när jag var yngre, otaliga fall med mystiska ledtrådar, utpressningar, mordhot och försvunna personer överallt (och så visste man att de alltid skulle sluta bra). Böckerna gick inte att lägga ifrån sig. Men den här filmen verkar så feeeel, Kitty ser ju t.ex. ut att vara typ 10 år.
 
(lördagsunderhållning = dammsuga hela internet på mer eller mindre spännande saker)

lördagslista

Jag har tråkigt, då är listor bra. Den här verkar många svara på idag, men tuuusan vad lång den var. jag rationaliserar nog bort hälften av frågorna...

Vilken svordom använder du mest: F*n. och diverse finska ord. Voi perunalimppu är enligt mamma en bra svordom. ja, potatislimpor är ju inte att leka med.
Äger du en iPod: Jaaaa, min uuunderbara, söta, lilla, gröna nano.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute: Gud nej, jag har yllesockar om det inte är minst 15 grader varmt.
Var köper du dina matvaror ifrån: ICA. Men är jag hemma känner jag att jag måste handla på prix konsum coop extra. får inte svika dem.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Ta bilden! Det är ingen idé att fota mig, jag blundar alltid/ ser drogad ut. suck vad trist. det finns aldrig bra bilder på mig.
Har någon någonsin kallat dig lat: Säkert (mamma?)
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu: Justin Timberlakes Fururesex/Lovesounds
När var senast någon stötte på dig: Oj, det minns jag inte. nån gång när man varit ute på krogen kanske? vilket ju inte händer allt för ofta. jag är en dålig student.
Vad åt du till middag: Pizza. Uff, nu har jag riktigt ont i magen och kan knapps sitta upp
Kan du vissla: Ja, men inte busvissla. Jag har som glömt att öva på det... eller så gav jag helt enkelt upp.
Har du någonsin deltagit i en demonstration: Jajjemän! Haparandaborna kan tacka mig för att badhuset finns kvar. vi som engagerade oss i det borde utnämnas till hedersmedborgare!
Vem var den sista som ringde dig: R, som satt i bilen och väntade på mig.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Jättelänge sen sist, men bergochdalbanor brukar vara kul, men de behöver inte vara för läskiga och snurriga.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Jag är tråååkig, så vad skulle de egentligen kunna prata om?!
Tittade du på tecknat när du var liten: Krambjörnarna var en bra film.
Hur många syskon har du: 4
Är du blyg inför det motsatta könet: Ibland.
När flög du senast: Det var nog lääänge sedan... men nästa fredag ska det flygas igen! tjoho! på internet står det att jag inte kommer få ta med mitt armborst på planet, damn!
Läser du för skojs skull: Om jag hinner, men mest blir det kurslitteratur. det är inte alltid skoj.
Pratar du några andra språk: engelska. Läste tyska i 3 år, men minns nästan inget. Läste sedan spanska 3 år och minns om möjligt ännu mindre från det. På något underligt sätt har jag dessutom lyckats att inte lära mig prata finska trots finsk pappa och 20 år i haparanda. bra jobbat!
Har du gråtit offentligt: Tror inte det.
Har du en stationär dator eller en laptop: Jag har en laptop som surrar och brummar så man får ont i huvudet. Undviker att använda den och sitter istället vid R:s stationära.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Nej. tidigare ville jag, men inte längre (puuuh vilken tur att jag avbokade tiden hos tatueraren då!)
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Jooo ;)
Kan du kasta macka: Jag är dålig på det, men det funkar ibland.
Vad har du med dig in på bion: Vatten. och kanske popcorn någon gång...
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: NK? Keijo var bäst :)
Vilken är din favoritdrink: Jag är tjejig och gillar mjölkdrinkar.
Äter du frukost dagligen: Havregrynsgröt varje morgon!
Är dina dagar fullbokade och stressiga: Förra terminen var luuuugn. denna vecka hade jag för första gången under min tid här vid universitetet skola mellan 10-15. Det var tungt. Sedan går det alltid nån timme på IKSU. efteråt är det hem och laga mat och plugga.
Vilken är din favoritfrukt: vattenmelon. och blodapelsin. och druvor. och nektariner. och...
Hur valde dina föräldrar ditt namn: - Vi döper henne till Julia? - Neeeej, jag vet en häst som heter så. - Jaha, då döper vi henne till Jonna då, efter våra bekantas golden retriever.
Gillar du senap: Usch nej... bara i ärtsoppa.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Jag vill tro att jag skulle våga...
Tycker du om att krama folk: Njaaaaa. R, mina syskon och föräldrarna kan jag krama. Annars är jag inte sååå mkt för kroppskontakt.
Skulle du säga att du är trendig: Kjol på byxor är coolt.
Äger du en digitalkamera: Ja, en som jag vill byta ut. efter att vi köpt en ny tv. och jag skaffat en ny dator. och... ja den får nog hänga med ett tag till.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Jar-jar Binks!
Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nej, inte efter att jag ätit. men efter att jag sett på dokumentärer där de trycker in 100 grisar och 75 kor i en liten lastbil och låter de stå där i flera dygn utan vatten däremot...
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Axel. tack för att jag blev tjej!

Beck is back

43 svenska långfilmer hade premiär under 2006, sade de på SVT.
- Ja, och 34 av dem var Beck ... och några Wallander, suckade R.
 
Det är kul med svenska filmer tycker jag, R håller inte med utan vill bara se tusenmiljonersproduktioner från Hållivod. Men visst, jag tycker nog också att det räckte med de 16(!?!?!?!?) Beck-filmer som kom för några år sedan. Vi såg allihop mååånga gånger under somrarna. Mannen med ikonerna vad sämst och mannen utan ansikte var en av de bättre. Mannen som bestämde att man skulle fortsätta göra beck-filmer borde bli av med jobbet.

bajsblogg

Kvällens i-landsproblem är av det allvarligare slaget: Så ska det låta och let's dance sänds samtidigt. Iiiih. Jag kan inte riktigt bestämma mig, tror det blir dansprogrammet - men då kommer sandra mobba mig och säga att det är bajs.
 
Ett annat stort problem var är pärlsockret var slut när jag gjorde chokladbollar. Egentligen petar jag oftast bort 75% av allt pärlsocker eftersom det knastrar så jobbigt när man tuggar på det. Men det måste vara där iaf! Annars ser det ju bara ut som... lortar.


stort

stort
 
Pinga!-knappen på nyligen.se har plötsligt (ok, för nån vecka sen) blivit jättestor, och påminner mig alltid om den stooora världen i super mario 3.
:)

(Århundradets vettigaste blogginlägg möljigen?)

stress

C-kurs + C-uppsats = sant.
Jag har haft ångest inför detta redan innan jag började skriva på B-uppsatsen. Under nästa vecka ska jag träffa läraren för att diskutera mitt uppsatsämne, synd att jag inte har något då. Iiiih. Den enda trösten är väl att nästan ingen verkar veta vad de ska skriva om.
 
Om en vecka åker vi ner till Stockholm. Lillasyster tycker vi är helt puckade som åker dit för att träna. Men, men. Är man nördig så är man.

äntligen!

Många människor suckar högt när det dimper in sådana där brev som börjar med "Du inbjuds av en forskargrupp att delta i en undersökning..." eller något liknande. Men inte jag, för fram till idag har jag aldrig ombetts svara på nån såndär enkät. Så jag tyckte faktiskt att det var lite kul (förutom de intima frågorna då jag nästan rodnade och funderade på att ljuga...). Men att komma hem och ha ett brev från karolinska institutet väntande var nästan läskigt.
 
För övrigt cirkulerar rykten på stan som säger att jag ska försöka spela innebandy senare idag. Oooh, jag är nästan lite nervös. Sist jag spelade var nog för nästan ett år sedan, och då sög jag verkligen. Tror knappast att mitt spelande förbättrats sen dess. Kommer få vara bänkvärmare eller domare.


invalid och nervös.

Aaah, mina fötter! Efter ett dancepass och en timme combat (båda lika tokigt jobbiga) är jag typ invalido och haltar fram. Tur att jag snaaaart får nya träningsskor :)
 
Idag var det introduktion på nya kursen. Vi ska nu gå med de som läser på programmet, och det kändes ungefär som första dagen i skolan med massa okända ansikten och endast ett bekant. Huuu. Jag tycker inte om förändringar och vill ha tillbaka min gamla grupp. Tänk om de andra barnen är dumma och inte vill leka?
 
Nu ska jag och mina fötter vila.

var är han?

superman
 
Igår såg jag superman returns, som var mycket bättre än jag förväntat mig. Kanske för att jag inte alltid har så höga tankar om dessa superhjältefilmer (R däremot älskar dem).
 
Just nu visas de sista avsnitten av hell's kitchen :P jag blev besatt igår. Sedan måste jag fila lite mer på uppsatsen som ska lämnas in igen imorgon. Och kanske tvätta. Och så tänkte jag gå på combat. Kan inte superman komma och hjälpa mig med uppsatsen och tvättandet så skulle det bli en riktigt soft och skön söndag.
 
Tjo!

Någon kock blir jag nog aldrig...

Inspirerade av matlagningsprogrammet på tv, där alla blev utskällda och kallade för tjockskallade idioter varannan sekund, beslöt vi oss för att försöka tillaga älgköttsklumpen som låg och frös i frysen. Hur man tillagar sånt har varken jag eller R någon som helst aning om, så just nu sitter jag mest och är orolig över att vi håller på att förstöra ett helt stycke gott älgkött. Iiih.
 
Och under förberedelserna hade jag nästan lust att skrika "fuck you" och liknande samt provsmaka saker för att i nästa sekund spotta ut det och säga att det smakade värre än skit. Se så dåligt inflytande tv-program kan ha på ens beteende!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
update:
Äääh, hörrni, den där rubriken tar jag nästan tillbaka ;)
Tror ni att det var gott med älgstek och potatisgratäng? Det var det. In i ugnen, tillsammans med själva köttet, slängde vi även rödlök, steklök, vitlöksklyftor, körsbärstomater, champinjoner och paprika. Mmmm. Nu är jag sprickfärdig.

inspiration

Självklart kollade jag på let's dance igår. Jag vill också kunna dansa! Det ser ju så jäkla kul ut. Föreslog en salsakurs (ok särskilt seriös var jag väl inte...) - men R bara skrattade och skakade på huvudet.
 
För tillfället är det hell's kitchen-maraton på trean, och nu sitter jag här och önskar att jag kunde laga mer  avancerad mat än spaghetti och köttfärssås. Kanske stryker salsakursen och satsar på en matlagningskurs i italien eller nåt istället.

En busschaufför med glatt humör

Som umebo ska man tydligen känna till denna busschaufför (iaf verkar det som så om man läser kommentarerna). Men nej, jag är helt ute. Eller ja numera känner jag ju visserligen till honom, men man ska nog ha åkt med för att det ska räknas. Måste nog börja åka buss oftare än en gång i månaden.

shake it!

Dagens aerobicpass med latinorytmer tränade nog mina magmuskler mer än något annat. För alltså jag är verkligen inte bra på att vicka på höfterna och skaka rumpa. Sensuellt? Nej jag ser mest ut som nån stelbent 80åring, och till på köpet ska man behöva se eländet i speglarna. Nåja, jag fick skratta iaf  :P
 
Imorgon är det dags att opponera på uppsatser. Jag har ungefär förstått hälften av den jag fått i uppdrag att läsa. Det känns bra.

Adjöss och tack för fisken!

Jag tycker att det är ruskigt schysst att min fackavgift har höjts med ungefär 350% (och nej, jag överdriver faktiskt inte den här gången!). Sorry handels, men jag vill inte leka med er längre. Ni kan skylla på Fredde.
Varför jag är med i facket överhuvudtaget när jag inte ens jobbar? Hörrni jag har inte den blekaste faktiskt.

äckelslask!

Okej, på riktigt så behöver det inte snöa nå mer nu. För det blir ändå bara plusgrader och vägarna förvandlas till sjöar. Om jag var en sån som bär vapen när man befinner sig ute bland folk hade jag igår skjutit sönder däcken på den buss som körde förbi och skvätte ner mig. Idiot. Inte för att det spelade så stor roll, jag var ju redan dyblöt.
 
Nu ska jag plugga, på riktigt.

men åååh

Fy vad lätt det är att förvandlar till en soffpotatis! Om ett tag är det dags för promenad mot iksu, men för tillfället ser soffan ganska lockande ut. Jag är så trööööööööött. Jag vill sova. Framför tv:n!
Men nejdå, snart är det dags att röra på fläsket.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
update:
NÄR blev combat såhär jobbigt?!
för jag kan ju inte tänka mig att det kan ha något att göra med det faktum att den motion jag fått under de senaste tre veckorna varit när jag gått på prix konsum coop extra för att köpa mer godis.

(ääh, ljuuug. jag har faktiskt promenerat med hundarna en gång också...)

morrn!

Strax innan åtta imorse ringde nån snubbe från bussgods och väckte oss. Prick halv nio stod han här utanför huset med våra IKEApaket. Stackarn kanske var skadad eller hade dålig rygg och svaga armar för han hjälpte inte till att bära någonting, som jag trodde att han skulle.
Nu är det dags att börja pussla ihop möbler. Jag kommer nog svära en del. 
 
Vid 12 ska uppsatshelvetet lämnas in och senare idag blir det första träningspasset på läääänge.

sluuuta!

Hilfe, bitte.
Kan jag fixa en såndär word verifikation-grej på min blogg? Eller är det bara de där utländska bloggställena som erbjuder sådant? Jag har nämligen börjat få spam i mängder varje dag och det är äckligt irriterande. Värre än telefonförsäljare.

snart söderut

Imorgon bär det av ner mot Umeå, men jag är inte alls särskilt sugen på det faktiskt. Vore det inte för att jag saknar träningen (nånäää, det blev förstås inte ett enda pass här) skulle jag kunna stanna kvar länge till. Nåja, den här gången ska jag inte vänta till sommarlovet innan jag åker hem igen.
 
Igår gick det många tusenlappar på IKEA, så vi får i alla fall en ny och större säng att sova i när vi kommer hem. För att ligga och trängas i en 120s är inte sådär jättekul. (men lillasyster tyckte vi var konstiga, "det finns ju hur mycket plats som helst! man ligger ju inte ens nära varandra")
 
Hur är det med snömängden där i Umeå förresten?

onyttigt

Från och med idag är det nyttigare vanor som gäller. Fyfasen, jag har verkligen ätit mängder av choklad varenda dag sedan jag kom hem. Det är som svårt att låta bli när askarna ligger överallt i hela huset... undrar vad resten av familjen säger om jag slänger det som finns kvar.
 
Hur har det gått med träningen då? ehhh... jooo... några dagar innnan nyår tänkte jag ta mig iväg till body center i Torneå. Men så fick jag inte med mig nån. Sandra var sjuk. Lillasyster 1 var påväg utomlands, men sa att hon annars hade velat testa. och Lillasyster 2 är nog mest feg...
- Men vafan, om jag var påväg till brasilien skulle jag väl också kunna säga att jag hade kommit med om jag kunnat, suckade hon.
 
Jaja, lyckas jag ta mig iväg en gång innan vi åker tillbaka till Umeå är jag nöjd.

gott nytt

2007, 2007, 2007... och jag som ganska nyligen lärde mig att det inte var 2005 längre.
På nyårsaftnar ska det gå vilt till, det gjorde det för mig också. Jag drack mängder (flera liter vatten + nästan en halv cider). Och jag mådde illa, vilket mestadels berodde på allt för mycket mat, efterätt och choklad. Jag ägnade mig även åt att spöa folk... i uno. 
  
nyårslöften? njäh.
men jag borde försöka skriva lite på uppsatsen...