attans

Status: halsen är ondare och jag har den där innan-feber-känslan i kroppen, ni vet. Men här ska ingen feber få bryta ut och halsontet ska bort! Imorgon påbörjas medicineringen som består av mängder av c-vitamin, gurglande av saltvatten och te med riven ingefära. Första rådet är mammas favvo, de två senare mormors.
 
Dagens klåp var jag som tappade en potatis rakt ner i ett mjölkglas så det skvätte mjölk överallt, och då även på datorn som stod lägligt placerad brevid. Nu är skärmen fläckig och ful. Skit. Torka med blöt trasa...?

bajs bajs bajs

Vaknar upp med halsont. Ska vi gissa att snorandet börjar imorgon? Skulle inte förvåna mig. Det är när man åker hem och ska vila och ta det lugnt som man blir förkyld. 
 
Men jag vill inte! Jag ska ju på finsk combat!

usch.

Dagens bussresa blev helt klart den längsta hittills. Men jag ska inte gnälla, man kan vara med om mycket värre saker i trafiken. Hela e4:an var avspärrad i över en timme efter en trafikolycka, och vi hamnade alldeles efter brandbilarna som spärrade av. De inblandade bilarna såg inte särskilt trevliga ut...
 
Men jag får gnälla lite över att svängen in till Luleå tog typ 1 timme, snacka om att slösa tid.
 
Så, jag hoppade på bussen kl 10 imorse och steg av den vid 18.40. Nu har jag ont i huvudet eftersom jag inte druckit nåt på hela dagen (då måste man ju gå på toa på bussen, huuu).

ifallatt.

De kommer förmodligen ligga orörda veckan ut, men en uppsättning träningskläder får iaf komma med norrut. För jag skulle ju kunna gå på finsk combat, eller korpens pumppass, kanske lite kick&box, eller iaf spela lite badminton med Amanda...?
Jag skulle kunna göra det. Teoretiskt sett.
 
Om inte så blir det ingen träning på en hel vecka. Huvvaligen.


fix och trix.

Nu har jag suttit här framför datorn i nästan 5 timmar. Har jag gjort mitt skolarbete då? Njaaaa, jag har ju iaf jobbat i photoshop hela tiden, men tyvärr inte med det jag borde... Det är så kul att sitta och lära sig nya saker och funktioner! Jag kan fastna hur länge som helst. En inte alltför basic photoshopkurs hitåt, tack!
 
Snart får jag börja peppa igång inför dagens träning. Wohoo.
   
Bilden: testade göra ett slags kollage... foto på osminkad Jonna som just plockat potatis hos farfar. Den sneda munnen beror på massa tandläkarbedövning. Vackert. Mycket vackert.

bussåkning

Imorse trodde jag nästan att jag skulle bli utan träningsvärk i magen idag, men nu känns det minsann. Skönt.
 
Påväg hem från stan kan jag ha mött umeås trevligaste busschaufför. Välkommen välkommen sade han glatt åt alla som steg på. Imorgon blir det en något längre bussresa för mig, ungefär 7½ timme tar den. Fyfan. Då spelar det ingen roll hur trevlig busschauffören är, det är ändå avskyvärt och nästan outhärdligt.


söndag igen

Idag har mage och rygg fått jobba och jag hade obalans i höfterna eller nåt liknande men har aldrig upptäckt det själv och trodde att jag utförde övningen prickfritt. Det är som när mamma alltid påpekar att jag är sååå sned i ryggen fast jag själv inte tycker det. Och jag blev dessutom utan diplom, attans.
  
Jag blev även utan sambo, han har åkt upp till Haparanda. Det betyder att jag kommer få sova en hel natt utan att han väcker mig med sitt hostande (förlåt ;) och han kommer kunna njuta av att sova i en riktig säng och inte ute på en madrass i vardagsrummet (jepp). Win-win..?

trött

Har just kollat på spindelmannen 3, och eftersom den är lååång och jag är slutkörd lyckades jag somna. Ingen film borde få vara längre än 1½ timme. Eller okej, två timmar kan vara max om det är en riktigt bra film, spindelmannen3 räknas inte dit.
  
(Spindelmannen låter verkligen riktigt mesigt.)
 
Nu ska jag sova. Eftersom man ställer bak klockan en timme i natt är det som att jag går o lägger mig vid tiotiden nu. Det är inte illa.

vila kan man göra... en annan gång.

Idag blev det träning för hela slanten. Började med beachvolleyboll klockan tio och körde sen aerobic dance, "gott och blandat" och najki-finalen. Där emellan höll vi på att få betala 65 kr för varmkorv med bröd. På IKEA hade det här minsann kostat en tia, muttrade vi.
 
Nu blir det en skön kväll i soffan med lördagsgodis, måste ladda inför imorgon. Jag råkade nämligen anmäla mig till coreutbildningen också. Har en bit kvar innan jag kommer upp i mormors nivå när det gäller kurser och sånt, men det här är en bra början iaf. Men jag måste börja variera mig lite tror jag, en fotokurs skulle till exempel inte sitta helt fel.

som ett barn på julafton.

R kom just hem med ett stort leende (gick nästan hela vägen runt) och ett nintendo wii i famnen.
Antar att jag få se idol på lilla tvn i sovrummet ikväll...

Grattis! :)

amanda
 
Idag fyller Amanda 18 år. Lillasyster är alltså inte så liten längre.
Tokigt.

T-R-E RINGAR FALUKORV! (oohhh)

När jag och R ska storhandla är vi förstås seriösa och skriver en handlingslista. Annars kommer vi hem med kassarna fulla av choklad (jag) och panpizzor (R) istället för vettiga saker. När man ska skriva denna lista måste man prata med du-är-vad-du-äter-rösten.
 
PASTA!
POTATIS!
TRE PAKET MJÖLK!
KROSSADE TOMATER!
FRUKT!
TVÅ TANDBORSTAR!
FEM BANANER!
CHOKLAD! (eller näää)
 
... ja ni förstår.
 
Det blir mycket roligare att skriva listor då.
Storhandligen blir tyvärr inte roligare och det blir precis lika dyrt som vanligt.

nix... eller okej då.

Jag hatar telefonförsäljare. Eller nej, jag hatar när de ringer mig. Hatar, hatar, hatar. Det hade inte kännts så farligt om det inte vore för att jag vet att jag är lättövertalad och att de kan få mig att byta telefonabonnemang en gång i månaden. 
 
Japp, jag har just bytt telefonabonnemang. Igen.

yes!

image215
Tentaresultaten är klara.
VG.
king.
 
 
 
Skulle bara säga det.

nu blir det reklam

Känns sådär att (tvingas) göra reklam för viktminskningsmetoder här på bloggen nuförtiden... Funderar på om de anser att reklamen passar in här på grund av mina inlägg om träning eller på grund av alla de som handlar om mariannechoklad och kladdkakor.
 
 image214
 
Update: Okej, bantningsgrejen är inte alltid där, men ofta. Nu ser jag istället reklam om styrketräning och fria vikter. Det passade ju mig mycket bättre...

tråk tråk tråk. läs inte.

image213Det är så seeeegt just nu. Jag blir tokig.
 
Skoluppgifterna består av att skissa upp två olika hemsidor i photoshop. Detta ska vara klart och redovisas den femte november. Det här är alltså nåt som borde ta max tre dagar att göra om man inte är överseriös, vi läser ju faktiskt inte till webbdesigners. Jag känner mig ganska klar redan nu men kommer väl hinna ändra mig några ggr bara för att jag har tid till det. Hade dock föredragit att lära mig saker framför att bara sitta och sega.
  
Ja. Det här var nog veckans tråkigaste inlägg.
Blä.

facebox.. heter det inte.

Jonna is känner sig som värsta fejsbook-nörden som skrivit flera saker där idag. Aktivaste dagen hittills tror jag. Snart skaffar jag akvarium, trädgård och ett såntdär djur som man ska klappa på. Och blir pirat/ninja.
 
Jonna is även trött.
Jonna is lägging sig nu.

spunnit

Nu har jag varit på spinning, det ni. Eller det heter ju inte spinning här, det heter ju tiim sajkling. Hur som helst första gången på många år, senast var det där hemma med hon som satt och hoppade på cykeln när hon trampade helt galet snabbt. Sedan jag kom till iksu har jag hållt mig till aerobicsalarna. 
 
Bra:
- jag dog inte
- jag svettades mängder
- passet gick mycket snabbare än jag trodde det skulle göra.
- ruskig träning
- ... och ganska kul faktiskt
 
Mindra bra (vågar inte skriva dåligt ;) :
- ont i fötterna eftersom jag inte har bra skor
- ont efter att ha suttit på en inte alltför skön sadel. Spinningcyklar med mommosadlar, finns inte det? Får kanske ta med mitt lurviga sadelskydd nästa gång...
 
(hörde ni?! nästa gång)
 
Denna vecka kommer jag nog lyckas variera min träning riktigt bra. Aerobic och step (of course), spinning, innebandy, beachvolleyboll och så ska jag väl ta mig till gymmet en gång iaf. Bra bra.

hosta

Mein gott vad det stör mig att reklamen är tillbaka här på bloggen. Jag som lyckades slippa den ett bra tag.
 
Då måste man hitta något roligt så man får tänka på annat.
Och simsalabim,
här <-- där har vi något roligt. Nu är jag också en mobbare som hackar på den som redan ligger ner. Men säg inte så mycket lustigt då människa. 
 
 
Jag orkar inte gå och lägga mig, R ligger i sängen och hostar och hostar och hostar och hostar och hostar. Host host. Han har sovit i vardagsrummet i två nätter. Men det är inte jag som tvingat honom! Host host.

hemmafru för en dag

image212


Åh vad jag känner mig duktig när jag lagar köttfärsbiffar ALLDELES själv från grunden med köttfärs och ägg och ströbröd och grejs och inte köper halvfabrikat från mamma scan. Värsta hemmafrun. (ja det är svårt, så det så)
 
Snart ska jag börja baka bröd varje morgon och allt eftersom doften av nybakat sprider sig i trappuppgången ska de yrvakna grannarna komma springande upp till oss och alla ska de bli bjudna på nybakat bröd till frukost. Färskpressad juice ska de få till också. Och morgontidningen ska ligga uppslagen för den som vill läsa. Oj så glada alla kommer vara när vi sitter här tillsammans på mornarna och laddar inför dagen.
 
De här hemmafrufasonerna är dock tyvärr inget jag brukar hålla fast vid någon längre tid. Ni såg ju vad jag fick i mig i lördags till exempel... och sedan Amanda var här för tre veckor sedan har jag börjat tycka att nudlar är en helt okej lunch. Illa illa.
 
...
 
Jag har ingen slutknorr. Jag är ingen gris.


stenkorkat

Skolarbete som innebär att man ska sitta och leka med photoshop kan vara riktigt kul. Iaf så länge det handlar om bildredigering. När man ska låtsas bygga en hemsida i samma program är det inte lika roligt längre. Det går för bövelen inte att hantera texter med photoshop! Gaaah. Jag blir tokig på detta.
 
Som att försöka redigera bilder i word ungefär.
Eller klippa håret med en yxa.


receptjakt

Kan jag få ett riktigt bra kladdkakerecept? Jag har inte hittat det ultimata.
Den ska vara perfekt hela vägen, inte torr vid kanterna eller rinnig i mitten.
 
Tack.

Du är vad du äter...

image211Detta är vad jag fick i mig igår
 
Frukost: havregrynsgröt (yes, ett rätt!)
Lunch: godis
Mellanmål: godis
Middag: godis
Kvällsmat: några chips, alkohol, snus
Nattmat: en micro-panpizza
 
Anna Skipper skulle gråta blod. Kanske får jag flytta in hos henne nu?
 
Jo, jag fick ju i mig lite frukt också... som låg i bålen. Nyttigt.

språkliga barriärer

Hej jag heter Jonna och jag är rädd för utbytesstudenter. För kontakt med dem innebär att jag måste prata engelska, och jag pratar ungefär lika bra engelska som jag pratar finska. Igår blev jag dessutom tvungen att försöka förklara vad jag pluggde till, vilket jag ju inte ens klarar av på svenska. Jeeeses. Jag blev helt blockad i huvudet och ville bara springa därifrån och gömma mig under ett bord... men då hade folk kanske trott att man var konstig. Som att personen jag "samtalade" med inte trodde det iaf.
 
Det bästa vid sådana situationer är att fråga någontig om personen och sedan bara lyssna, nicka uppmuntrande och slänga in några aha:n och åokej då och då. Eller gömma sig under ett bord.

2 ord

image210
 
Det snöar....

träna

Dagens träning 1: Beachvolleyboll. riktigt kul när vi tillslut lyckades få lite spel också.
Dagens träning 2: Att storhandla på ica maxi en fredagseftermiddag. Gaaah. Energikrävande!
Dagens träning 3: Innebandy om ca 45 minuter. Det var länge sen sist.
 
Och för att inte hamna på kaloriunderskott har jag laddat upp med glass till kvällen...

ojojoj

Du är vad du äter. Hemma hos Anna Skipper. Och med hennes man som också är tokig.
Alltså det här blir bara bättre och bättre. Vi snackar underhållning på hög nivå.

schhhh...

R har bett mig sluta slå honom de nätter han måste upp och jobba. Man ligg tyst då för tusan! Det ska vara knäpptyst när jag ska somna. Inatt funderade jag på att gå och lägga mig i vardagsrummet istället, men det verkade så jobbigt. Det var lättare att drämma till honom med kudden då och då...

kort.

visst borstar alla tänderna innan man ska iväg och träna och liknande?

mjusik

Dagens låt har en otroligt djup och filosofisk text... för att inte tala om videon. Jajjebox. 
Men vadtusan, man kan shejka till den. Tänk inte på video/text.
 

 
Alternativet till dagens låt blir
Sugababes - about you now <-- en vit länk.

kvällspressord

image209
 
Sitter och läser aftonbladet och fattar ingenting. Matljuget. Finns det ett sådant ord? Eller ordljuger de? Kvällstidningarna har det så bra, kommer de inte på något ord som passar kan de hitta på ett helt nytt. Tänk om man hade den friheten när man ska skriva skolarbeten.
 
Att matljuga.

pestspridande ohyra.

image208Det är med sorg i hjärtat jag meddelar att reklambilden med mig och Sandra har blivit utbytt, iaf från den busshållplats vi cyklar förbi lite då och då. Istället sitter där nu en affisch för filmen ratatouille. Ersatta av en tecknad råtta, det känns sådär.
 
Men jag har sett filmen... Den var lite rolig.
Bah.

tekniska problem och snorungar

Jäklar, sedan jag testade pulsklockan har den börjat tjuta varje timme. Så går det när man trycker på alla knappar för att man inte vet hur saker och ting fungerar. 
 
Sen har vi nå snorungar som flera kvällar roat sig med att kasta sten på fönstrerna. Man börjar bli less. Hoppas de råkar ta sönder en ruta snart (men inte våran), åker fast och sedan tvingas betala allt med sina små veckopengar i flera månader och inte får lördagsgodis. Aaaah, hoppas hoppas hoppas. Skitungar.

jag vet ju inte vad jag vill..

Ja det är ju hyfsat lätt att söka kurser när man inte kan logga in på studera.nu. Nå, på grund av krångel med det tekniska har jag nu tre hela dagar på mig att skicka in ansökningarna. TRE dagar. Jag hinner ju bestämma mig och ångra mig flera gånger på den tiden. På torsdag kväll kommer jag sitta här igen och sucka och våndas.
  
Hej jag läser kurser som är roliga men som inte kommer ge mig något jobb sen. Och det är ju smart. Vadfan Jonna, läs juridik, läs ekonomi, läs medicin eller nåt liknande som inte bara är flum. 
 
Äh. godnatt.

måndag

Dagens sega: föreläsning som börjar först kl 15.00.
Dagens sega 2: sitta på ungdomsmottagningen och vänta i över en halvtimme med massa femtonåringar för en grej som sedan tog max två-tre minuter att ordna.
Dagens träning: aerobic dance. inspirerad efter helgen tog jag med mig pulsklockan som i över ett år legat på fönsterbrädan och samlat damm. kring 183 låg jag vid finallåtarna. vad jag sedan har för maxpuls har jag ingen aning om... så det sa ju mycket.
Dagens bästa: blodpudding till middag. mmm jag älskar blodpudding!
Dagens borde göra: söka kurser till nästa termin... nu!

blandat

image130- Sådärja, nu kan jag allt om anatomi, fysiologi och träningslära. Joråsåattehhh... Jag har även ett fint diplom att hänga på väggen brevid aerobicinstruktörsdiplomet från förra terminen. Nu är jag sugen på core. Jag ska bli precis som mormor och gå alla kurser jag ramlar över (universitets-kurserna ej inräknade, det skulle bli jobbigt).
  
- Körde ett combatpass trots att jag var ruskigt opeppad och hade ont i huvudet. Man vadtusan, jag befann ju mig på iksu redan och har suttit stilla hela helgen och knaprat godis. 
 
- R kollar på en serie med western-tema som utspelar sig i rymden och i framtiden. Det låter som en riktig höjdare tycker jag.
  
- Jag behöver maaat.

en lång dag

Idag har jag drabbats av sånadär skratt-/fnissattacker som man fick när man hade Nk med Keijo och egentligen skulle sitta helt tyst och lyssna. Så man fnissar som fjortonåringar och grinar samtidigt. Och just när man börjar få kontroll över dem och slappnar av lite så kommer ytterligare en attack. Besvärligt är vad det är. Jag skyller på den långa dagen och låg blodsockernivå.
 
Mmmm, nu ska jag sitta och knapra i mig min bästa choklad hela kvällen. R har skött sig och åkt ut till strömpilen för att köpa karra medan jag suttit i skolbänken. Mmmm. Den är så god, min älskade mariannechoklad.


handla smart(are)

Ekologisk mjölk, ekologiska morötter, ekologiska ägg, ekologiska passerade tomater... jag försöker bli bra på det här. Men ibland är det dyrt med ekologiska produkter. Och jag är ju faktiskt student.

ja gymmandet går ju bra...

Dagens träning är avklarad.
Gym + afro + core + aerobic... vafan det är lika bra att köra hela helgens träning på en gång eller nåt (nej lugn, det var korta pass).
 
Men det var första gången på en hel månad som jag satte min fot på gymmet. Gaaah. Med den här takten kommer det ta en jävla tid innan jag får de där musklerna jag vill ha. Får satsa på luciapokalen år 2050 kanske. Jag kommer vara den där med grått hår och rullator (och självklart i paljettbikini, det blir najs). Äh glöm det där, det är inte sådana muskler jag drömmer om.
 
Nu slösurfa lite, laga middag och sedan cykla iväg till iksu igen vid fem.
Trevlig helg!

torsdag är typ helg

Att käka mariannekarameller medan jag tittar på mitt nya favvoprogram (hohoho) "du är vad du äter" känns helt vettigt. Verkligen. (denna vecka har gått åt skogen när det kommer till lördagsgodis-regeln)
 
I helg blir det nog inte mycket tid över till bloggande. Det är ist dags att lära mig lite om anatomi, fysiologi och träningslära. Egentligen skulle en "riktig" kurs kännas bättre, men men. Nu får det bli en sånhär kort till att börja med iaf. Får se hur mycket man hinner trycka in under dessa dagar (och hur länge det sen sitter kvar).
 
 
På tal om ingenting, här har vi dagens fråga: 
- Ajj, fan vad ont det gör i näsan. Har du slagit mig medan jag har legat och sovit?
Okej, jag blir irriterad om han snarkar, och ja jag kan knuffa till honom då. Men jag ger honom faktiskt inte stryk. Lovar.

jag är helt ute

Nu är det snart dag att se vem som får nobelpriset i litteratur. Jag förväntar mig förstås att det kommer gå till någon vars böcker jag har i min boksamling. Som tidigare år alltså. Jag, Orhan Pamuk, Harold Pinter, Elfride Jelinek och den där Coetzee är tighta.
 
- - - - - - - - - - - - -
Update:
Doris, jojo. Henne hade jag ju koll på.

ta en frukt istället? ha!

I söndags bakade jag en kladdkaka som kommer att ta slut idag. Fyra dagar är en ganska lång tid för en kladdkaka att klara sig utan att bli uppäten tycker jag. Om det inte vore för att jag ätit allt själv. Inte en smula har R tagit (fråga mig inte varför). Så jag äter i genomsnitt en fjärdedels kladkaka om dagen. Bra.
 
Jag göder upp mitt sockerbegär till ett monster.

-

Är just hemkommen från en halvdag om jämställdhet som jag till en början funderade på att hoppa över (ge mig ett yrrol-uuuusch), men som var riktigt intressant och rolig. Tur att jag vaknade av mig själv så tidigt och inte orkade ligga kvar i sängen.
 
Försöker bli sugen på nåt träningspass nu, men det finns inte riktigt nåt som lockar. Jag har ännu inte varit på ett enda gympapass och sneglade därför lite på järngympan idag, men det är kanske att ta i. Man vill ju inte dö (spy går däremot bra).
 
Beachvolleyboll, gympa och sen har jag ju sagt att jag ska testa spinning (som ingen verkar kalla det) också. Jiiises. Snart bokar jag väl in pilates/yoga.


torrbastu

Idag bastade vi efter träningen. Andra bastubadet någonsin på iksu. Kommentarer:
 
- det får tydligen inte bli blött där inne, därför ställer man inte in någon vattenhink eller skopa.
- jaaa, jag vet; vi gör bastun långsmal, som en pyttekorridor ungefär, så kan folk sitta och stirra in i väggen.
 
Jaja, sluta klaga nu. Det satt ingen där inne och åt mandariner iaf.


wohoo, jag har testat på nåt nytt!

image207Dagens beachvolleybollträning var riktigt rolig, trots att jag inte var någon fena på det. Att springa i sand är skönt. Men det där med att bedöma hur hårt man slår är lite svårt när man har så mycket muskler som jag har, bollen flyger all världens väg mest hela tiden. Nej det är inte lätt.
 
Min ena handled är inte jättesnygg just nu, vänjer kroppen sig på nåt sätt vid slagen eller får man helt enkelt vänja sig vid att det gör ont? Eller var det min teknik (som förövrigt var fantastisk) som orsakade det?
 
Bilden är snodd från korpen och valdes ut därför att den var så fruktanvärt ful. Det ser ut som någon som sitter och gör sina behov ute i skogen.

man måste ju testa...

Har bokat in beachvolleybollträning idag, såndär med instruktör och allt. Det ska bli spännande. Jag har bara spelat vanlig volleyboll några gånger under idrottslektionerna på gymnasiet så särskilt bra kommer jag förmodligen inte att vara.
Men skulle den träningen gå helt åt helskotta så avslutar vi med ett aerobic dance-pass så vi inte behöver gå hem ledsna.
 
Först skola.

söndag?!

Jag känner mig snuvad på en hel dag. En lördag dessutom! Eftersom tentan skrevs igår kändes det som fredag, och så är det plötsligt söndag idag och föreläsning imorgon. Bah.
 
Idag har jag för första gången vart på söndagsfika på skogis. Riktigt trevligt var det och oj så billigt. 12 kronor gick mitt fika på, eftersom jag är en såndär som alltid vill dricka vatten.
 
Nu iksu!

och så heter hon som en barbiedocka...

Säga vad man vill om Anna Skippers metoder, men jag tycker att det är riktigt kul att kolla på "Du är vad du äter". (Amanda menar att hon alltid blir sugen på pizza, skrovmål och sånt när hon ser det. Lite fel effekt kanske?) 
 
Favoritcitat från förra avsnittet:
- Trodde du att det var pizzabudet som kom? Det var Anna Skipper som kom! (Att prata om sig själv i tredje person är roligt.)
- Oj, den ena är större än den andra. Två jättar! 
 
Ja jag tycker att hon är lite galen, men programmet är underhållande. Och de två "jättarna" gick ju faktiskt tillsammans ner 46 kg på åtta veckor. Hur det går efter programmet är ju en helt annan femma...

sysslolös

image206
 
Just nu har jag tid. Några timmar helt utan pluggkrav, inga inbokade träningspass, ingen tvättstuga, inget på tv, ingen hemma. Det är lite tråkigt faktiskt. 
Vad ska jag göra av de här timmarna?

pjuuuh!

Tentan är över. Efteråt stod alla utanför skrivsalen som frågetecken och undrade över vem tusan Robert Merton var. Jag chansade lite rätt och lite fel.
 
När jag tentapluggar är det alltid onödiga saker som fastnar. Jag kan nu massa årtal då olika tidningar grundades. Ordinari Post Tijdender 1645, Aftonbladet 1830, The Sun 1833, DN 1864, Stockholmstidningen 1889, Expressen 1944. Men inte tusan är det ju någonsin sånt de frågar efter på tentorna.
 
Kanske kan man ha nytta av sån information om man någon gång skulle hamna i heta stolen i "vem vill bli miljonär". Dessvärre är detta ju kunskap som bara håller i sig två veckor. Max.

hurra!

Det missande firandet av kanelbullens dag igår skulle jag kunna ta igen med att idag fira världslärardagen. Har dock inte bestämt mig för hur jag isf skulle göra detta. Snällt och tyst sitta ner och läsa min kurslitteratur? Och inte springa runt i lägenheten och kasta sudd?
 
Kan funka.


dö inte!

Det är ganska obehagligt att vakna mitt i natten och upptäcka att man förmodligen legat på sin egen arm i mååånga timmar. Sådär så hela armen är bortdomnad och inte går att röra på. Fick lyfta bort den med handen som fortfarande levde. Försökte slå på den men kände ingenting. Det var som om den inte tillhörde mig längre, som om den blivit amputerad och bara låg brevid.
 
Är det inte meningen att man ska röra på sig i sömnen så såntdär inte händer? Att det bara är alltför fulla personer som ligger stendöda hela natten och sedan får amputera bort bortdomnade armar?

tentaångest

Dagen innan tentan, och allt är precis som det brukar vara vid den här tiden.
Ena sekunden tycker jag att det är ganska lugnt och att jag har någorlunda bra koll på allt, nästa sekund blir jag övertygad om att jag måste ha missat massor eftersom det inte kan vara såhär enkelt, och lite senare hittar jag tusen saker till som jag borde läsa på. Efter ett tag börjar allt från steg ett igen.
Gamla tentor brukar vara min räddning, men denna gång finns det inga! Gah. 
  
Sa ju tidigare att jag bara fick lämna lägenheten för att träna. så nu fundrar jag på att fara till iksu...

värt att fira

image205
 
Man ska vara miljövänlig och återanvända grejer och så, så jag använder samma bild som förra året för att uppmärksamma kanelbullens dag. Denna viktiga dag som jag inte firat idag. Men jag har ju tid på mig ännu... dock inte nog med tid för att baka själv. Får köpa färdiga på ica isf.
 
Kanelbullens dag är väl okej, men prinsesstårtans vecka som varade mellan 20-26 september - där börjar det gå överstyr. Men det var visserligen nån välgörenhetsgrej inblandad där.

njääääh

För er som inte läser kommentarerna kan jag nu meddela att jag har smakat den omtalade banankaviaren. Skulle försöka äta det på en macka imorse, det var tyvärr ingen vidare smakupplevelse. Uuh. Nån som vill ha resten av tuben? Eller kan man sälja den på tradera tror ni?
 
Tips till Kalles: nästa gång ni ska mixtra med kaviar, testa blandningen kaviar-salmiak. Det kan nog bli ungefär lika gott. Desutom skulle tuben kunna göras svart och cool.
 
(Och nu är det nästan officiellt att ordet banankaviar fungerar lite som ett skällsord)

låter ju gott...

R tycker att kalles nya kaviar med banan låter som något som måste testas (liksom alla andra konstiga nyheter på matfronten). Jag säger ingenting.
 
Förutom att det var han som komponerade stekt korv-strips-rösti-broccoli-måltiden här om dagen.

en morot på det?

Jag försöker äta nyttigt.
Dagen lunch: bulgursallad och tonfisk. Mycket gott.
 
Men nu vill jag ha choklad...

roligt - trist

Det som är bra med att under ett träningspass drabbas av en såndär skrattattack där man får tårar i ögonen och knappt kan stå upp är att man får massa extra träning för magmusklerna. Och att passet blir väldigt roligt fast man inte riktigt hänger med (för åo maj gaad vilka steg det var!)
 
Annars har det inte varit så mycket skrattande idag. Har bara suttit aaaalldeles ensam här hemma och tentapluggat. Mycket tråkigare än så kan det nog inte bli (ja, stackars mig).

lite musik innan det är dags att sova

Sånthär imponerar stort på mig (och får mig verkligen att önska att jag var musikalisk). Shit vad bra hon är. Och den där rösten... Jag vill slänga in flera låtar här, men det tar så mkt plats och blir trist, men kolla när hon gör "black horse and the cherry tree" också.
 

 
Den här låten får dock vara med, jag kommer nog aldrig kunna bli less på den. Och nu är den med i nya corepasset (väl..?) och vi ska ju på core imorgon och därför är det nästan dagens låt (oh så självklart). Dock i lite annan version idag.
 
 
 
Nu är det slut på YouTube-terrorn. Gonatt!

jäkla träskallar, sluta!

När ska folk lägga av med att skicka kedjemail?!? Alltså på riktigt, jag blir galen och blockar snart alla er som någonsin vidarebefodrat ett sådant mail till mig! Grrr.
 
Skicka vidare denna hälsning till minst trehundrasjuttionio personer så kommer din högsta önskan att gå i uppfyllelse inom en vecka. Gör du det inte kommer du drabbas av tio hemska sjukdomar plus mjäll, nageltrång, vägglöss och krånglande internetuppkoppling. Det här är på riktigt, många har redan drabbats.

slut

Vet inte vad det var med mig idag, men jag har aldrig blivit så slutkörd av ett träningspass. Lååångt innan finallåtarna ens började trodde jag att jag skulle spy (stod lägligt placerad i närheten av en sopkorg). 
 
Orkar ni en låt till?!
Jag: - - - - (fokuserade ist på att få luft)
90% av deltagarna: JAAAAAAAAAAA!!!
Sandra: NEEEEEJ!
 
Haha. Jag är sådär trött så allt blir roligt.
 
Nu behövs det mat. Stekt falukorv + strips + rösti. Och det är verkligen inte tjejen i bloggen som har komponerat den mystiska maträtten.

error

image204
 
Det känns verkligen som om jag har bloggat om detta förut, men det måste har varit ganska länge sedan... Hur som helst tycker jag att NSD har ett "felmeddelande" som nästan gör att man inte alls blir irriterad när sidan inte funkar som den ska.
:)