Nööörd

Jag röstade på Martin i let's dance igår. Jag skulle inte rösta, har ju inte ens följt programmet ordentligt. Men sen blev jag så nervös över att Tobbe trollkarl kunde vinna, så jag var tvungen. Och kanske var det min röst som avgjorde?! Martin var king.
 
När idol visades röstade jag på Markus minst en gång varje vecka. Och i melodifestivalsfinalen röstade jag på 3 olika bidrag. Det är nog på grund av alla dessa röstningsprogram på tv som mina pengar på mobilen alltid är slut. Damn.

:0

Åo maj gad, åo maj gad, åo maj gad. Vad gjorde jag just? ANMÄLDE jag mig?! shit.shit.shit.
Jag behöver glass.
och något lugnande.
 
(och så hoppas vi på att det inte är för sent...?)

ont det gör ont

Mina fötter är ömma och jag undviker att gå längre sträckor (till köket till exempel). Två timmars innebandy + nya skor kan ha den effekten på fötterna. Nåja, snart är både skorna och fötterna omformade, och då kommer allt vara bra och alla glada och solen kommer garanterat att skina 30 dagar i sträck.
 
Nu är det Så ska det låta. Hej alla pensionärer, samlas framför tvn med mig.
Usch jag måste gå ända till köket och hämta min glassförpackning. Mmmm.

Fredagsfyran v.13-07

Tjohooo, det är fredag! och ett lite mindre tjohooo: jag sitter i datasalen i bvh och försöker skriva.
Vi tar en snabb paus för en fredagsfyra, det var faktiskt vääääldigt länge sedan sist!
 

Tema: Plötsligt


1) Om du plötsligt kunde prata ett språk (förutom svenska) flytande, vilket skulle du välja?

Jag ska inte välja finska, trots att det grämer mig att jag inte lyckats lära mig det trots 20 år i Haparanda och trots finsk pappa och trots finska syskon o.s.v (hur lyckades jag?). Men finska är inte särskilt coolt, förlåt. Så jag väljer spanska.
 
2) Om du plötsligt kunde förvandla dig till vilket djur som helst (och tillbaka), vilket skulle du välja?
Delfin, så jag får simma fort. Eller nej fågel vore kanske bättre, så man får testa flyga.
 

3) Om du plötsligt kunde frambringa en nu levande person till dig, vem skulle det vara?

Någon som har lust att sitta brevid mig och skriva helhalva c-uppsatsen åt mig. pliiis? mamma?
 
4) Om du plötsligt kunde se in i framtiden, hur långt skulle du vilja se då?
Jag skulle vela se nästa lotto-resultat. Goodbajs CSN! Hello splitternya dator!


sooool! :D

sol
Att ta en paus i pluggandet (ehmmm, jo för jag har jobbat så himla hårt...) och ge sig ut på en timmeslång promenad i vårsolen var riktigt skönt. En ipod med bra musik gjorde det hela ännu bättre.
Det här är helt klart fördelen med att inte ha något schemalagt. Hade jag haft liiite bättre pli på mig själv när det gäller eget ansvar över studierna hade det vart optimalt. Men nu jäklar ska jag skriva uppsats!
Sedan blir det innebandy klockan fem och bodyjam klockan sex. Bra!

(fjärilarna kan ni undvika att se, ok? som den miljövän jag är återanvänder jag de gamla bilderna)

iiiiiih!

arg

Skulle sätta mig och börja skriva lite bakgrundsfakta och annat kul till c-uppsatsen (som jag redan är spyless på) och vad händer?

Absolut INGENTING!
 
För den bärbara datorn from hell (eller var det stenåldern?) är åter igen död, trots att den senast igår funkade som vanligt. Aaaah, den väljer verkligen sina tillfällen. Mina alternativ är nu att: 
- hoppas på att datorn mår bättre imorgon. Och sedan hoppas ännu mer på att den inte dör igen under de närmaste veckorna. Låter riskabelt.
- förse mig med öronproppar och sedan skriva min c-uppsats i en datasal på skolan bland femtioelva grupparbets-grupper med mundiarré. Låter inte sådär väldigt lockande.
- köpa en ny dator ganska snabbt. Typ imorgon. Låter som en väldigt dyr, men nödvändig, utgift.
- skriva på R:s dator som inte ens har Word, utan openoffice-kopian, vilket gör att jag sedan inte kan öppna filerna i word när jag ska skriva ut dem på skolan... Låter inte särskilt optimalt.
- åka hem och skriva. Det låter som en lång tid i Haparanda (utan träning!)
 
Jovars. Det här blir riktigt najs.

Play that funky music

Kan man berätta att man sitter och lyssnar på Lisa Ekdahl utan att det leder till evig och grym mobbing? .... inte ens om man säger att det är för nostalgins skull? Nähä.
Hur är det med Östen med resten då?
 
Nä ok, då är jag tyst nu.

stark som en björn

Vi tog oss faktiskt iväg till gymmet idag, sist jag var där var den 6:e mars (hej jag är nördig och antecknar noga i min träningsdagbok). Ååååh jag känner riktigt hur musklerna växer av all min otroligt seriösa träning, kommer nog spräcka tröjärmarna snart.
 
Och på tal om träning ska jag snart börja kräva gratis iksu-kort, jag städar nog oftare där än hemma (vilket säger en hel del om hur det ser ut här också... tur att R dammsuger ibland).

skor

Har äntligen köpt nya träningsskor, mina gamla var något trasiga. Men med dubbelpass ikväll kommer jag nog inte våga använda dem, eventuella skavsår skulle ju leda till en lång och plågsam död (jag är övertygad om att man kan dö av skavsår). Det är synd att nyköpta träningsskor aldrig är lika sköna som de gamla.
  
Jag är egentligen inte särskilt förtjust i att köpa skor. Hade man haft små söta fötter i storlek 36 hade det kanske varit roligt. Mina fötter är dock inte små och söta 36:or. Jag är alldeles för lång för det. Är det något jag haft komplex för så är det mina fötter (och längden, och...) och det där med att därför inte tycka om att behöva pröva skor har fastnat.
Nå, tänk vad mycket pengar jag förmodligen sparat på det...

lipa då.

Åååh vad låg jag blev helt plötsligt. Jag borde ju vara glad. Jag har fått äta våfflor idag, och jag lyssnar på bra musik, och jag är ledig, och jag har fått vinna i "master of television" (;P) och rykten på stan säger att jag klarade senaste tentan. Men nej. Jag vill grina, får jag göra det?
 
Näää, jag ska iväg och träna istället, för det blir man på bra humör av. Nionde passet den här veckan... det bara blev så!
 
Och snart är det påsk och då får man åka hem till familjen och mina hundar. sakna.

Lauantai

Klockan är inte ens elva och jag har redan börjat äta godis, det är illa det här! Senare idag blir det mer onyttigheter eftersom världens bästa Sandra fyller år idag! Tjohooo. Eventuellt blir det någon drink sen på kvällen (hej jag har inte druckit sedan juldagen! jag är värsta bra).
 
Men usch vad mycket onyttigheter. För att inte spräcka onyttighetsmätaren slänger vi in ett pass
zumba också. Vad zumba är har jag inte riktigt koll på, men det verkar höra ihop med latinomusik. Och latinomusik brukar hänga ihop med sensuella höftvickningar, sånadär som vilken 80-årig tant som helst skulle göra snyggare än mig.  Yeah.
(Måste vi stå längst fram idag?)

BouncE!

image108
 
Åååh vad bra de var! jag satt nog och gapade halva föreställningen :)
Men allt ser ju så jäkla lätt ut när de gör det, vilket leder till att jag får för mig att jag också skulle klara av sånadär steg, hopp och volter, om jag bara vågade testa. Jag är kanske värsta dansaren utan att veta om det...
 
Eeeh, tyvärr är jag nog mer tegelsten är studsboll, men. man kan ju få drömma.

snart bounce!

Väntar på någon slags konstig maträtt som står i ugnen just nu. Det är sparris och saffran och spaghetti och vin och jag vet inte vad. Förhoppningsvis hinner det bli klart innan jag ska iväg för att se på Bounce-föreställningen om ett tag. Ååh, jag har inte riktigt fattat att det var så snart vi skulle se deras version av Gökboet. Riktigt kul ska det bli! :)
 
Bästa låten just nu: KT Tunstall - Suddenly I see


spring i benen?

image107
 
Alltså förstår ni hur mycket jag kommer att jogga i sommar? Ja nu när jag har ett sånthär fint armband för min lilla ipod (ok, det är inte mitt. jag har ju inte betalat ett öre ännu...). Ojojoj, det kommer garanterat bli dagliga joggingrundor, kanske runt eljusspåret ute i Riekkola, eller 4 tullar på morgonkvisten innan jag börjar jobba?
 
Varenda jäkla sommar ska jag börja jogga. Förra året gick jag ut hårt, sprang säkert fyra rundor under den första veckan - som nog också blev den enda veckan. Det är synd att det ska vara så jä*la tråkigt att springa. Det är ju inte som att jag någonsin kommer gå omkring och lägnta hela dagen efter en kommande löprunda. Inte en chans. 
 
Men vare sig jag kommer längta eller inte, denna sommar ska det springas!

[najki]

image106
 
Idag var det premiär för nya Nike  Rockstar Workout-passet. Efter ungefär 10 minuter ångrade jag bittert att vi alltid ska envisas med att ställa oss längst fram. Första stegen var hysteriska och jag sög. Nåja, det ska nog sätta sig, vi har ju fem (?) veckor på oss för tusan. Och kul var det hur som helst. :)

ursäkta får jag spy i handfatet?

Det  värsta som finns (förutom krig och hemska sjukdomar och våld och miljöförstöringar och ungefär tusen andra saker) är när man går in på en offentlig toalett och så har någon gjort.... nummer två där inne (okej de har skitit!) och så ser man tydliga spår efter det. Ja tro det eller ej, men det händer faktiskt på tjejtoan. Reflexmässigt vill jag kräkas rakt ut, men det skulle ju bara göra saken ännu värre.
 
Ibland lider jag av bacillskräck.

farligt farligt

Jag är töntig, jag är en såndär som går omkring och är rädd för att misslyckas. Vågar man inte ens försöka finns det inte en chans i skogen att man lyckas, jag vet. Men det är läskigt iaf.
 
(wohooo, jag ska också starta en sån där kryptisk blogg som ingen förstår)


skoltjat

Idag har jag haft ett litet Buddha-moment (villket förstås innebär att jag blivit upplyst. föstås.)
Nu förstår jag nästan vad den här jäkla bolognaprocessen går ut på. och till på köpet har jag nästan blivit sugen på att plugga ett år extra... eller varför inte två? Jag ska sälja min kropp, min själ och mina möbler till CSN.
 
Nå, innan jag kan börja fundera på sådana studier har jag bland annat en c-uppsats att skriva. Tjohej! Framsteg har dock skett på uppsatsfronten, jag vet kanske vad jag ska skriva om och gråter mig inte till sömns om kvällarna. Det ni.

"sport" vs. sport

image105
R går omkring och gäspar och försöker hålla sig pigg genom att dricka extra starkt kaffe, 04.15 steg han upp för att se på formel1. Vad som är grejen med formel1 kommer jag nog aldrig att förstå. Det kör och kör och kör och så byter de däck (hur många sekunder tar det?) och sen fortsätter de köra. Och hur tusan kan det vara så mycket pengar i den "sporten"? Åh jag avskyr ljudet av formel1. Och jag avskyr formel1-helgerna då tvn blir ockuperad.
 
Nej tacka vet jag bollsporter, innebandy till exempel. Sitter och försöker välja mellan Dalens och IKSUs match idag. (Dalens blev det)

- Alltså förlåt mig, men innebandy är en ganska tråkig sport, säger R som inte alls vill följa med och titta på matcherna.
 
Nej, vi förstår inte riktigt varandra.


(Jäkla webblogg. jag vill inte ha texten centrerad! Det är fuuult!)

moviestar

Ikväll har vi spelat ett frågesportspel om film. Är det något ämne jag har hyfsade kunskaper inom så är det INTE film. R skrattar alltid åt mig när jag erkänner att jag inte sett alla rocky-filmer, eller matrixfilmerna, eller terminator eller vilken annan film som helst som man enligt honom ska ha sett. (Behöver jag säga att jag inte vann spelet?)
 
Nåja det var kul iaf, och till nästa gång ska jag plugga på lite om Michael Mann, för har är tydligen coolast av de coolaste. Och så ska jag hålla tummarna för att det dyker upp frågor om Yrrol. Fråga mig om vilken scen som helst ur den filmen så lovar jag att jag kan svara!

Rör inte min kompis!

image104
 
Imorse läste jag klart Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig".Mina förväntningar var inte särskilt höga innan jag började läsa den (hej förutfattade meningar och fördomar) men den var bra! Och riktigt gripande. Lite som "gömda" ungefär. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att hon skulle ha varit med om något sådant.
 
Ungefär en timme efter att jag läst klart den fick jag höra att en tjej jag verkligen bryr mig om blivit slagen och märkt med en blåtira. Och med Magdalenas berättelse i färskt minne blev jag extra förbannad. Killar som slår måste  vara bland det fegaste som finns. Fyfan.

Kära dagbok. Idag har jag...

- Vaknat av mig själv innan klockan sju. Heltokigt.
- Promenerat till skolan i mina vita sneakers (snart ÄR det sommar).
- Gått i lervällingen utanför IKSU i de vita skorna. suck.
- Kört ett combatpass.
- Varit orolig att en fyllgubbe skulle ta min icapåse. Men efter att han tittat ner i den konstaterade han att "nää, det här vill jag inte ens ha" och hämtade sin systemetpåse istället. Hrmpf. frukt och mjölk dög visst inte.
- Ätit pizza
- Gäspat framför "så ska det låta". När man börjar bli trött vid åtta på kvällen är det illa.

järnspikar också.

- PUUUUH!
Det där var en såndär äntligen-suck som man kan ge ifrån sig efter att en tenta är avklarad och man inte känner sig helt värdelös och beredd att hoppa av utbildningen.
De senaste dagarna blev det dock panikplugg (allt kommer alltså vara glömt om cirkus två veckor) och jag stängde av omvärlden helt. Till och med sånadär livsviktiga grejer glömde jag bort:
 
Sandra idag : Vad tyckte du om Grey's igår då?
Jag: Vaddå Grey's?
- Ja... greys anatomy. det var ju igår.
- Nähä?!
- Jo. Dubbelavsnitt också.
- ...nu ska jag grina lite.
 
Ni ser. livsviktiga saker som helt missades. Fyfan.


pluggis

Oj vad bra jag har varit på att plugga idag. Allt blir så mycket lättare att lära sig när man har en whiteboardtalva att skriva och rita mindmaps och sånt på. Man skulle kanske bli lärare iaf. Men bara för lågstadieelever, sedan blir alla ungar odrägliga och spottar på lärarna. Det är förskräckligt. (på min tid däremot, då...) Undrar hur mkt mindmaps man får rita på lågstadiet...
 
Idag förväntade jag mig en rejäl träningsvärk, men icke. Jag är lite besviken.

Hundsjukan slår till med jämna mellanrum

Ååh alltid när jag kollar på "mannen som talar med hundar" blir jag så sugen på att skaffa en egen hund. Och denna gång ska jag göra allt rätt, ALLT! Inte fjåpa mig och dalta med den hela tiden, utan vara en stark flockledare och allt såntdär. Inget tiggande vid matbordet.Ständig (nåja) aktivering av hunden. Tydliga regler. Tänk vilken väldisciplinerad och fantastisk hund jag kommer få! :) Och som kennelägare kan jag ju inte vara utan hund!
 
Eller vaddå utan? Jag har ju min Allis. Lite (liiite) skällig är hon kanske, och hoppar upp på köksstolarna för att tigga gör hon. Men hon är alldeles, alldeles uuuunderbar iaf. Jag saknar henne.
 
grrr

typiskt

Åh himlars, hittills har jag ju kunnat se en sisådär 4 heroes-avsnitt på raken om jag känt för det. Men igår tog det stopp. För nu finns det plötsligt inga fler och vi måste vänta en hel vecka mellan avnitten. Men åååh. Att behöva vänta är ju tråkigt.

innebandy

Var och kollade på Dalen - Älvstranden idag. Åååh, jag vill också spela på helplan med sarg och bra passningsspel. Våra onsdagsträningar är nte riktigt så. Där får man dessutom spela lite hur man vill. Hacka med klubborna och ha klubban mellan benen på motspelaren? nemasproblemas.
(och ja, matchen gick bra)
 
Nu väljer jag mellan att se ett avsnitt heroes eller lägga mig och läsa om logistisk regressionsanalys. Det är ett svårt val.

Finaldags! :0

melodifestival
Jag värmer redan upp inför melodifestivalen. Detta sker genom att läsa allt möjligt svammel i kvällstidningarna samt genom att lyssna igenom låtarna om och om igen. De senaste gångerna är det dock Marie Lindbergs (äh, Marie från Munkedal heter hon ju!) låt som spelas om och om igen. Den är nästan min favorit just nu. Vinstchans? nej kanske inte det, inte ens nästan, men bara därför kan jag ju ta och rösta på henne. Och imorgon ska jag klaga på att fel låt vann.


Dessutom var hon med på nyhetsmorgon imorse och det fick mig att tycka om henne ännu mer. Så... vanlig! 

 
image103image102

För övrigt så har Måns låt förstås fastnat ordentligt i min skalle. Jag tyckte inte alls om den första gången jag hörde den. Nu är den bland de mest spelade här hemma. Fasen, jag visste att det skull bli så. Synd att början ännu är dålig.Och ja, The Ark är ännu bra... men inte lika bra som i början.

vaddå tenta..?

Jag borde plugga. Jäkla kvantitativa metod. Å ena sidan avskyr jag verkligen detta moment, men en (sjuk, väldigt sjuk) sida av mig har nästan blivit sugen på en kurs i statistik För jag avskyr att jag inte förstår allt vi läser nu. Jag vill kunna allt utan och innan! Och vad skulle då vara bättre än att ge sig på en hel statistikkurs?! Men nej, jag ska verkligen inte.
 
Hur som helst jobbar jag nu hårt med att förtränga nästa veckas tenta. För så länge tentan inte är gjord behöver jag inte börja skriva på c-uppsatsen som jag ännu inte vet vad den ska handla om. Aaah, jag är så bra på att förneka saker. Blundar jag nog hårt kommer allt lösa sig. 
 
(jadå, jag vet att en lösning på problemet med att jag inte förstår är att plugga. och jag ska.)


men vad f...

image101
 
Ååh, det är så fint att hela Sverige räknas.
 
Äh okej, jag är bara grinig för att jag håller på att bli sjuk, igen. Gah, det är orättvist. Borde det inte vara de där människorna som går utan mössa som drabbas? Det har ju till och med börjat synas folk med kjol nu. Jag däremot har för fasen långkalsonger varje dag (ja jag vet att det är 0-gradigt nu) + mössa + vantar. Är det någon som inte borde bli snorig är det jag!
 
(4 bloggposter på en dag? vafan, gå och lägg dig)

starkt jobbat

Alltså att mellan omklädningsrummet och sal1 på IKSU lyckas tappa bort sitt träningskort är fasen en prestation utöver det vanliga. Hur lyckades jag?!
 
Nu blir det "så ska det låta" - fredagsunderhållning på allra högsta nivå :)
(jag kommer bli en väldigt bra pensionär, virrigheten har jag ju tydligen också)

skyltfredag

image100
 
Men vad är
det här, nya vägmärken till sommaren?! Attans, jag som inte haft körkort mer än ... räknar... 4 år (?) trodde att mina kunskaper skulle vara någorlunda aktuella iaf ett tag till. Nu kommer jag bli som dagens "gamlingar" som inte kan köra (och blinka rätt) i rondeller.
(Okeeej, det är väl eg nummer 8-10 som jag inte riktigt fattar.)

Maaaaaarkuuuus :P


Igår var vi och lyssnade på tornedalens egen rockstjärna, Markus :)
För oss som var något besatta och köpte skivan innan den släpptes var det riktigt bra, men jag antar att det inte var samma känsla om man inte kände igen en enda låt (ja förutom idol-vinnarlåten som alla kunde). Men delar av umeåpubliken var liiite torr tycker jag. Hej, klappa händerna lite ibland! Stå inte bara där med era digitalkameror.

Får de göra så?!

Här har man förberett sig inför kvällen avsnitt av OC - och så kommer det inget! Vem tusan vill se på ett b-program som mullvaden? Nej just det, inte en kotte! Och nästa OC-avsnitt får man enligt kanal5.se se söndagen den 18:e. Grrr, jäkla idioter. 
 
Nej nu ska jag öppna dc++ och försöka fixa min OC-kväll iaf.

en vaaanlig (och bra) bok!

svinal?ngorna
 
Igår eftermiddag bestämde jag att nu jäklar ska jag minsann ta mig tid att läs lite i en vanlig bok (annars är det mest kvantitativa metoder som gäller för tillfället). Så jag tog Susanna Alakoskis Svinalängorna och läste och läste och läste, och tog en desperate houseviwes-paus och fortsatte sedan läsa. Tills boken tog slut.
Riktigt bra var den, helt klart värd sitt augustpris. Både riktigt rolig och bedrövlig. Så om ni inte gjort det redan, ta en eftermiddag ledig och läs den!
:)

skolsnack

- Ibland kan man bli lite less när man köper kurslitteratur som ska behövas, och sedan öppnar man knappt boken. Hej, jag hade mycket hellre behållt de där hundralapparna.

- Wow, enligt en såndär väldigt pålitlig källa (
aftonbladet) är det brist på samhälls- och beteendevetare. Det här är nog första gången jag hör något positivt om mina framtidsutsikter. Det känns bra.
 
- Och snart är det kanske dags att bestämma sig för ett c-uppsatsämne? Av någon mystisk anledning har min ångest försvunnit och jag känner mig hyfsat lugn, fast jag vid det här tillfället borde tugga sönder alla fingrarna i ren panik. Nåja, först har jag en tenta att oroa mig för.
 
(Nu iksu för lite träning innan dagens dos av SPSS)

härlig söndag :)

Det blev både en andra och en tredje vända till IKSU idag.
Först för att köra nya combat-passet (gillar musiken!). 
Sedan för att kolla på innebandy. Det var lääänge sen jag såg en match och riktigt kul var det. Jag ska nog försöka bli en bättre supporter. Inte lika kul var det att vi råkade sätta oss mitt bland massa ungar som inte kunde sitta ner längre än tre minuter åt gången. Gaaah! 
 
Nu ett avsnitt av heroes... eller två.

energi

Är nyss hemkommen från iksu där åsa fornander körde senaste body jam-passet. Sist jag körde det, på nikekonventet, var jag yr som en höna. Nu hade jag lite bättre koll på stegen så det gick bra och var verkligen skitkul (jive! helt galet!). Kanske tar jag mig tid att gå på BJ då och då de närmaste tre månaderna...? :0
 
Att stiga upp strax innan åtta när man kommit i säng vid två natten innan var dock ingen hit. Det kändes som om jag smittats av Rs baksmälla under natten (för nej, jag körde faktiskt igår). R mår som han förtjänar idag. Jag är elak och skrattar.
 
Klockan ett blir det nytt combatpass :D
Och vädret är strålande.
Härligt!

Goa grannar!

Vilka såg insider igår - räck upp en hand :)
Ja, vad ska man säga..? Jag ska då inte säga vad jag tänker för då vågar jag nog inte åka hem och jobba i sommar. Men hela situationen är verkligen helt galen. Att vuxna människor kan bete sig sådär, jag fattar inte. 
 
Webblogg bråkar också, för att posta ett inlägg får man kämpa minst en timme. Ska testa slänga sten på datorn så blir det kanske bättre.

Bättre lite skit i hörnet...

Lillasysteryster påstår att hon (+pojkvän) ska komma hit ikväll. Får man gäster känner man sig tvungen att städa, så jag och dammsugaren har jobbat flitigt denna morgon.
- Wow, sa R när han såg vad jag höll på med. Det här måste ju vara nåt slags rekord, det var ju bara två veckor sedan vi dammsög sist.
 
Nej, pedantiska är vi ju inte.

Hat

ko
 
Vad kan få vem som helst på dåligt humör en helt vanlig torsdagsmorgon?
- Jo de avskyvärda reklamfilmerna på MTV. Jag avskyr Jamba hett och innerligt. Jag avskyr deras Hollydolly. Jag avskyr deras gapande ko. Och jag avskyr alla deras andra crazy frog-liknande eländen. Att all reklam sedan är på ungefär dubbelt så hög volym som resten av sändningarna gör det hela sååå mycket värre.
 
Sådär, nu har jag fått gnälla lite. God morgon!
:)