bildskygg

Foton på mig är verkligen bland det värsta som finns, särskilt om de ska vara seriösa. Fula miner och svammel gör av någon anledning bilderna mer okej, då försökte man ju inte se bra ut. Nej jag trivs bäst bakom kameran. Och att se och höra mig själv på film klarar jag verkligen inte av (jag låter inte sådär!!!!), det är nog höjden av självplågeri.
 
Fan, varför ska det behövas bilder ibland? Duger det inte med ett fingeravtryck?

suck

Jag är så otroligt less på det här webloggeländet, alltid är det något som krånglar och det är felmeddelanden överallt hela tiden. Men orka byta.
 
Nu ska jag göra mig iordning för lite träning innan dagens föreläsning.

Oj, vad mycket text!

Åh inatt kommer jag (eller borde jag åtminstonde) sova gott.
Delvis på grund av sömnbristen från förra natten.
Men mest på grund av (eller tack vare) dagens träning. Föst ett dancepass som jag egentligen inte var särskilt peppad på, men det betyder ju inte att det inte blir svinjobbigt iaf. Sedan combat där jag på allvar trodde att jag skulle spy, stod ett tag och funderade på hur jag skulle göra ifall det faktiskt skulle ske. Och påväg till omklädningsrummet hörde jag sedan musiken till Body Jam 35 och blev lite ... träningsnostalgisk. Så jag var tvungen att smita in och köra första delen.
 
(Mina stackars fötter som, efter den träningsfria veckan, för en gångs skull såg fina ut ser nu åter igen ut att ha varit med om sju svåra år. Aj.)
 
Sedan ska jag visst bli kennelägare. Okeeej delägare, men vadfan. Mamma påstod att vi måste deklarera, så jag får väl lära mig det då, jesusamalia vad vuxet. Mina deklarationserfarenheter hittills har bestått av att jag skickat in ett SMS för att godkänna alla siffror. Vilka nymodigheter.

Oscar

oscar
 
Både jag och R är lediga idag, så vi fick för oss att vi skulle se på nattens oscarsgala. Somnade vid tolvslaget, vaknade 02.30 och fick sova lite igen strax efter 06.00.  Idag kommer jag vara sliten.
 
- Jag har inte varit en särskilt flitig filmtittare, så nu har jag massor jag vill se!
- Eller DeGeneres tycker jag är så rolig, så jag var mycket nöjd med valet av värd.
- Om Al Gores dokumentär inte vunnit hade jag blivit förvånad, med tanke på allt snack om en grön gala.
- Klänningarna var inte woooow (eller inte de jag såg iaf)
- Lilla Abigail Breslin är så söt.
- "Skuggfigurerna" var ruskiga, de hade jag velat se mer av.

Melodifestivalen

melodifestival
Ja vad säger man... Jag var inte överförtjust.
- Magnus Uggla och Andreas Johnson får väl gå till final (men finns det inte redan en låt som låter precis som den Andreas sjöng?!).
- Jag skrattade nog mig igenom hela after dark-låten (men nog är Lindarw snyggare i mörkt hår!).
- Veronas låt glömmer jag gärna så fort som möjligt.
- Caroline af Ugglas tycker jag är så rolig.
- Emilé Azar såg väldigt sminkad ut.
 
Och Kristian Luuk borde få ett eget program igen. och "Lordi Lordi" verkar kul :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Okej, helt rätt hade jag ju iiiinte. Men Sarah Dawn Finers låt var faktiskt riktigt fin... och den blev bättre efter några genomlyssningar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ursäkta bloggterrorn, men det är ju "the glory of love" som Andreas låt var precis lik. Hur lika får de vara? Det är ju nääästan samma refräng....
Och after dark-låten var ju till 75% Village Peoples "Go West".

Buuu

spöke
 
Alltid när jag kollar på program som "det okända" blir jag övertygad om att det visst finns spöken och andar. Tidigare idag satt jag med gåshud över hela kroppen när de berättade om hur det spökade i en lägenhet. R skrattade åt mig och trodde att sånadär medium nog, när de kommer hem på kvällarna, sätter sig ner och garvar åt alla människor de lyckats lura under dagen.
  
Här en kväll innan jag skulle sova såg jag ett program på discovery om en pojke som blivit besatt av någon slags ond ande. Åååh jag vågade nästan inte sova efteråt. Ska de visa sånadär program får de göra det lite tidigare så man hinner smälta och glömma bort det innan det är dags att somna! 
 

Grrr...

Stjärnan här ovanför MÅSTE bort snart. Så jag har suttit här och lekt med mitt dåliga photoshopsubstitut, GIMP. Jag lekte i många timmar,. sedan låste sig allt och jag fick Ctrl+Alt+Delete:a och stänga allt utan att spara. Tur för mig att jag bara gjort massa svammel.
 
Som den här arga hunden som jag tror heter Bo. Han tycker inte heller om GIMP.
 
grrr

spännande

Har ni sett vad insider ska handla om nästa vecka?(kolla filmsnutten om inte annat) Jag har nog aldrig sett det programmet, men nu när de åker till "laglöst land" får man ju inte missa det.
:P

vuxendricka

Det plingade på dörren och jag blev (förutom ganska chockad) less eftersom jag då var tvungen att resa mig upp från köksgolvet där jag låg och väntade på att tevattnet skulle bli klart (varför är köksgolv alltid så sköna att ligga på?). 
- Nej tyvärr, vi har ingen vinöppnare. För vin är äckligt och jag kommer nog aldrig att lära mig dricka det. (okej, jag sa inte riktigt så....)
 
- Åååh, det här vinet tar verkligen fram smakerna i maten, säger pappa ibland, men jag förstår inte. Det förstör ju maten, beskheten tar över allt. som att ta en klunk ättiksprit innan ungefär. Då och då får jag för mig att jag ska lära mig tycka om det, men efter någon klunk kommer jag på bättre tankar. Druvor är godast när de är färska och ej söndertrampade av äckliga fötter (joho, så gör man).
 
ska vi gå in på hur läskigt kaffe är?

svagis

Jag har varit på body pump, det händer inte särskilt ofta eftersom jag faktiskt tycker att det är lite tråkigt... har man en stepbräda framför sig ska man väl för tusan inte lägga sig på den?!
Jaja, hur som helst var mina ben svagare än (någonting jättesvagt). De skakade till och med under rygglåten. Benträning behövs verkligen, men det är också tråkigt.
 
Nu väntar jag på att R ska bli klar med maten. Hjälper jag till? Nej. Jag har ju så många bloggar som måste läsas... Synd att han inte är så mycket för sötsaker, det hade vart perfekt om han bakade lite då och då också ;)

...okejrå...

Eftersom jag nu tyckte att det gått en hel vecka sedan senaste träningspasset så tillät jag mig själv att gå på step dance idag. aaah. Jag slipper nu känna mig som en soffulus potatus med gelé på.
  
Att det ska vara så svårt att säga NEJ när man vill (oj, vilket hopp. idag kör vi inte med snygga övergångar). Istället för att säga det där hemska N-ordet försöker jag alltid smita undan lite snyggt, sådär så ingen kan bli arg eller besviken. (och sen blir jag övertalad) 
Att du säger nej innebär inte att du säger nej till hela personen! Ungefär så sade Mia Törnblom på föreläsningen på nikekonventet. Hon var både rolig och smart. Jag måste läsa klart hennes bok.

gårdagen är förbi

Att bara äta en enda semla på fettisdagen är ju nästan som att slösa bort denna viktiga dag. Jag borde ha passat på och köpt fler.
Men, får man äta semlor dagen efter? Julmat äter man ju i flera veckor efteråt för att få slut på eländet. Nu har ju jag tyvärr inget enormt semle-lager här i lägenheten, så det funkar kanske inte. (Men säljer affärerna dem idag också?)
 
Efter detta resultat på expressens kunskapstest är jag ju nästan värd en till.
resultat
 
Adolf Fredrik kan slänga sig i väggen, jag är den nya semlekungen. Visserligen gick det ju inte så bra för hans majestät Adolf Fredrik. Så det är kanske säkrast att passa sig för de där gräddbakelserna trots allt. Jag får ta en frukt istället... yeah.
 

det lär nog dröja...

MSN-/telefonsamtalen med mellansystern är alltid vettiga. Igår försökte hon övertyga mig om att jag borde skaffa barn NU. Jag vägrade.
- Men åååh, jag vill ju bli moster åt svenska barn juh. så jag kan leka med dem (för nej, finska barn leker ju inte...det är därför de har så bra disciplin i skolorna).
- Men du vill inte bli gravid bara för att du skulle behöva bli tjock då. Erkänn!
 
Jag tror hon lät mig slippa tillslut. Hon skulle fråga våran 17åriga lillasyster istället.
 
(är det babyfeber överallt nu...? eller så är det bara jag som tycker det)

årets kortaste

Måste . Köpa . Semlor .
 
semla

Städning - en hälsofara

Att skura golven är farligt. kan jag nu konstatera. För efter gårdagens städning är våra exklusiva plastmattor glashala! Tror att det behövs en tunn kletig hinna över golvet för att strumporna ska ha något att fästa i.
 
(notera rubriken i äkta kvälltidningasanda. tycker jag kan få anställning som rubrikskrivare hos aftonbladet)

sitt still

Sen vi kom hem från nikekonventet har jag varit halvsjuk och... inte mått så bra... mest hela tiden. Så nu har jag sagt att jag inte ska träna på en hel vecka.
Jag ångrar mig redan.
 
Nåja, inom en mycket snar framtid kommer jag att ha anpassat mig till soffpotatislivet och tycka att det är ganska skönt att ligga framför tvn och slippa gå längre stäckor än mellan köket och sovrummet (jaja, till skolan måste jag väl ta mig iaf).

Rent

Oj (ja, oj!), vi har städat. Och inte bara dammsugit som annars, nej det gjordes grundligt. Badkaret är skrubbat, speglar putsade och golven skurade.
När jag stod och rengjorde varje centimeter av toalettstolen (uäk) kände jag mig lite som den där städtokiga, engelskbrytande, äntligen hemma-tanten. Evelyn heter hon visst och har enligt tv4.se gått på flickskola för duktiga hemmafruar.
 
Oh, där skulle jag inte passa in.

men ååååh

melodifestival
Okej, alla småbrudar som tittat för mycket på idol (om man är över 20 räknas man inte dit!) borde inte få rösta! Det var ju Magnus Carlsson och Nanne som skulle gå direkt till final!
 juh.

nära ögonen

Om man har en internetuppkoppling som inte tillåter att man laddar ner/upp hur mycket som helst varje dag (hej, det kostar gratis) är det inte särskilt smart att råka lämna på ett program som dc++. R svor lite, men jag var mest glad att det upptäcktes strax innan "hahaha nu spärras ni-gränsen" passerades. För utan internet klarar man sig inte, väl?

herrejeee

Hade föreläsning om multivariata analyser idag. Och det var Chi2värden och modalkategorier och proportionsdifferenser och produktmomentkorrelationskoefficienter (38 bokstäver!) överallt. Jag blev ett frågetecken och ser nu fram emot tentan, verkligen.
 
Sedan gick jag inte till iksu och spelade innebandy som jag planerat, utan tog min innebandyklubba och promenerade till berghem där det fanns tårta :) jag skyller på att jag ännu känner mig krasslig.

död..?!

Att Johanna Sällström har dött kan jag inte riktigt fatta... Läste att hon hade en liten dotter också...  usch vad hemskt.
 
Filmen "under ytan" var obehaglig, "hans och hennes" lite egen och Wallander-filmerna har jag faktiskt inte sett en enda av....
Men jag (som är barnslig) förknippar nog ändå henne främst med Bert-avsnittet då de åkte på kryssning. Vem är Emma? - ett finskt margarin.

hjärtan

hjärtan
 
- Alltså inte måste vi väl köpa något på alla hjärtans dag..? undrade R lite försiktigt för några dagar sedan. Och jag sa nej, för jag tycker egentligen att det är ganska onödigt och fånigt med alla chokladhjärtan, geléhjärtan och hjärtkort.
 
(men...  inte skulle jag ju bli ledsen om jag fick nåt litet juh... Jag är tjej, så bara för att jag säger en sak behöver jag inte mena det fullt ut. Sådetså!) 
  
Lärde mig alldeles nyss att det i finland heter typ "vän-dagen", och det låter ju faktiskt bättre än alla hjärtans dag. då kan man väl inte hålla på och köpa massa presenter åt alla hoppas jag...?

tv-kväll

Åh, jag är en svag människa. I kylen står nu ett fat med chokladbollar, för man kaaan ju inte se på ett program som desperate housewives utan någonting gott till. Det är som en omöjlighet för mig. Suck.
 
Förutom att rulla chokladbollar har jag och R hunnit se de tre första avsnitten av Heroes. Det visade sig vara en ganska bra serie, med lite äckliga inslag här och var. Det är tur att man är tjej så man får blunda när det blir otäckt  :P
(man skulle kunna säga att jag här både följer och repoducerar strukturer... om man var inkörd på sånt tänkande)

trött

Jag är aptrött på mina svårt-att-sova-perioder. Hej deghjärna, mörka ringar under ögonen och kraftlöshet. Ja idag känner jag mig nästan sjuk igen, men skyller allt på min dåliga sömn (dock har jag lyssnat på min kropp och skippat träningen idag. tråååkigt). 
 
Så vad gör man om man är ledig hela dagen och känner sig helt slut?
Jo, man äter en semla, halvgrinar lite framför extreme home makeover, läser cirkus 1000 bloggar, funderar på att dammsuga, dricker varm choklad och väntar på den efterlängtade säsongsstarten av desperate houswives.
 
Gäsp.

Billy, bokhyllan Billy.

Billy
Via... nån blogg... hittade jag ett test för alla IKEAnördar:
Vilken möbel är du?
Och jag blev Billy, men inte vilken billy som helst, utan bokhyllan BILLY i mörk fanér. Det ni.
 
Annars då?
jo bokhyllan läser alltid säkhetsföreskrifter och följer med i flygvärdinnornas säkerhetsgenomgång på flyget. Många BILLY-bokhyllor bär cykelhjälm. Vanliga bokhylle-yrken är datatekniker, uppfinnare, läkare och lärare. BILLY bör dock se upp så att hon/han inte blir inställd i ett hörn (åååh, vilken ikeahumor). Bokhyllan BILLY passar bra tillsammans med diskstället GRUNDTAL (nån?). 
 
Så, vem är ni? ;)


åååhfyfan

Usch och fy, igår läste jag om den där läskigt äckliga fisken som några ryssar fått upp. Men jag hoppades på att det skulle vara fejkat för det är nog seriöst bland det äckligaste jag någonsin sett. Värre än alla monster i alla skräckfilmer. Den där saken skulle jag kunna drömma mardrömmar om!
 
Men nu såg jag
filmklippet på den. Bläää!

Julen varar inte till påska!

Jag tänkte gnälla över att folk ännu har kvar julstjärnor i sina fönster, ja jag och Sandra såg till och med en ljusstake här om dagen. Men, med tanke på hur den här bloggen ser ut så skulle det kanske klassas som stenkastning i glashus, eller pilkastning i gummibåt, eller igelkottskastning(?!) i ballongaffär (det är bara att välja och vraka). Så jag ska inte gnälla. Men jag muttrar lite.
 
(Och för dagens roligaste filmsnutt kan ni klicka
här. Jag skrattade så jag fick ont i magen och tårar i ögonen.)

curling

Idag var det curling på tv, sveriges damer mot herrarna. Ni kan ju gissa vilka jag och R höll på (nej, inte samma). Jag fick tyvärr inte känna någon segerglädje.
Sedan såg jag det här underbara klippet med galenskaparna, och blev glad igen. Ni får ursäkta videoterrorn idag, men det är så himla bra :)
 

 
(Och ja, jag har just fattat att jag också kan posta videokipp)

underhållning

(Wow, jag kan också göra kycklingpaj sådär som pappa brukar göra. trodde det skulle gå åt skogen.)
 
Sitter nu och väntar på melodifestivalen, under tiden söker jag ny musik. Hittade
pandora som var en ganska bra musik-letar-grej ändå. Och så kollar jag på den här skitroliga snubben. I'll se you in hell, Pachelbel. haha.
 
Och om ni missade "an inconvenient truth" när den fanns uppe på you tube (eller bara vill se nåt kul) kan ni istället titta på Sarah Silvermans "A very convenient truth" som är mycket roligare än originalversionen.
 
   
 
Sådär, lördagskvällen är räddad.

Karradagen

Jag tycker inte om att handla på lördagar, för då köper jag så himla onyttiga saker. Och när jag står där i kassakön på ica inbillar jag mig att de bakom står och studerar mina varor och tänker att jag måste vara en riktigt ohälsosam person.
Om detta endast beror på att jag brukar göra så (och ibland blir aningen paranoid), eller om det är vad folk verkligen tänker vet jag inte riktigt.
 
NU ringde äggklockan och kycklingpajen som står i ugnen är därmed klar. Och den är gjord efter ett viktväktar-recept (har jag för mig) så det gör att det blir plus-minus-noll på onyttighetsskalan idag... faktiskt! (jag bestämmer reglerna)

lägre än glocalnet

Är det verkligen schyst att placera ett seminarium på fredag och nästa redan på måndag?! nej, det är riktigt elakt! Ska det va´såhär?! (Var är Sverker när man behöver honom?)

Nå, jag behöver ju inte fundera på hur jag ska sysselsätta mig denna helg iaf...
 

detta är viktigt!

Gymmets (eller iaf gruppträningens) första och allra viktigaste budord:
Du skall icke stjäla andra personers platser!
(okej om du är ny och inte vet om att platserna faktiskt är inofficiellt paxade sedan långt tillbaka, då kommer nog de onda blickarna tillslut få dig att förstå. men annars... grrr.)
 
Ja, plugga var det ju... suck.

snart ger jag upp

Just nu känner jag nästan för att grina. Jag avskyr verkligen kurslitteratur som är sådär omöjligt skriven så man inte förstår ett jä*la skit. Har börjat med en ny bok idag, på fredag är det seminarium. och jag har hittills inte förstått ett jota av vad jag läst. Alltså verkligen ingenting
 
Och då känns det hopplöst och som att man är korkad i hela huvudet som inte förstår. fan.
 
Dagens roligaste då: innebandyn som jag trodde det skulle komma cirkus fyra personer till. Men dra mig baklänges på en talkotte och kors i taket och gudars skymning, vi blev nog säkert 14! och det var skitkul att spela.

Brrrr...

Brrrr
Åhhh, det ser så soligt och fint ut ute... nästan så tankarna vandrar iväg till soliga vårdagar i stugan. Sitta ute på isen och pimpla och åka lite skidor (men gud, vad säger jag?!) Men så kollade jag på smhi.se och känner inte längre något sug efter att gå ut. -23 grader?! Vad är det för sibirienfasoner?
 
Vid hur många minusgrader var det man fick stanna hemma från skolan när man var liten? Jag tycker att den gränsen nu ska flyttas upp till omkring - 20. (man måste faktiskt ta hänsyn till den globala uppvärmningen och det...)

hopp och studs

Okej, nu har jag vilat i FYRA dagar, och det är inge kul. R tycker jag är jobbig som studsar omkring i lägenheten, och när jag idag vid middagsbordet började leka att mjölkpaketet var en häst (ehh...jamen... äh) trodde han att jag blivit knäpp. Jag skyller allt på överskottsenergin.
 
Åo maj gad, kvinnan på tv har sexslavar och arbetsslavar. Sjuuukt. (jaaa det är outsiders, vad annars?)

mjusik

Jag ska inte säga hur mycket jag diggar "värsta schlagern" just nu, för då skulle ni skratta och kasta sudd på mig i skolan och kalla mig för lill-Carola. Eller nåt sånt.
 
Men igår var faktiskt Carola + Haparanda = sant. Haha. Äh förlåt till alla som inte fått nöjet att se lapparna :)

värsta schlagermissaren!

Det var svårt att välja mellan korridorsfest och melodifestivalen ikväll, men jag valde faktiskt bort tvn (ooooh). Drack dock inte mer än en klunk vin och valde att lämna börsen hemma så jag hade en bra ursäkt till varför jag inte kunde följa med ut sen :P man får inte vara dum. 
Där borta åts det (anteckna nu) alger och bläckfisk som snacks. Men jag vågade inte smaka (hej, jag har lärt mig att man ska akta sig för alger, de förstör ju badvatten varje sommar). Men det är kanske sånt man skulle satsa på istället för godis och chips vaaarje helg. Lär ju vara nyttigare.
 
Imorgon lär jag behöva sitta och plugga hela dagen, får vara glad om jag hinner äta och andas där emellan (äh vem försöker jag lura? att förtränga skolarbete är jag mästare på). Åååh jag är inte van vid att behöva stressa! Jag läser ju flumkurser.

mmmm...

Har man ont i halsen ska man äta glass, det vet ju varenda kotte och barr. Så det har jag gjort till en regel som jag kör stenhårt på just nu. (är det möjligt att på något sätt fixa sponsoravtal med Häägen Dazs tror ni?)
 
Att halsen inte alls är lika ond längre behöver man ju inte avslöja... om man inte vill blogga om det förstås.

vet ni inte?!

Min hjärna kan som inte riktigt fatta att alla människor inte läser bloggar. Vissa svenska bloggare tycker jag att man ska känna till, det hör liksom till såndär allmänkunskap idag... som att kunna åarna i Halland ungefär. Men då och då märker jag att alla inte är lika bloggnördiga som jag. Och när jag säger saker som "jo, men jag läste i en blogg att..." känner jag mig extra nördig.
 
Måste börja spendera mindre tid vid datorn och mer vid skolböckerna. Boooring.

BLÄ!

Alltså att igår blogga om vila och halsont var väl det mest korkade jag kunde göra. Det är ju som att utmana ödet.
 
Jag tar tillbaka gårdagens gnäll om ont i halsen, för NU har jag ont i halsen. Sådär ont så man vaknar av det mitt i natten och inte kan sova (sen var jag hungrig som ett monster också). Att R samtidigt låg brevid och sov som en stock irriterade mig något otroligt. LITE SYMPATI TACK! hade jag lust att väcka honom och skrika. 
 
Men nej det är inte synd om mig för att jag har ont i halsen, det är synd om mig för att jag (om det inte skulle råka gå över...) missar träningen. Ja, så skadad i huvudet är jag.
Men hörrni, det där med hjärtmuskelinflammation som man alltid varnas för, hur vanligt är det egentligen att folk drabbas av det...?