vinter

    
 
Här en dag agerade Sandra fotograf medans systrarna Spiik lekte fotomodeller, och vi var kanske inte heeelt övertygande i den rollen. Det kan vara så att det är ett släktdrag att vi blinkar till i just den millisekund ett kort ska tas, eller så är vi bara väldigt trötta av oss och orkar inte hålla upp ögonlocken särskilt länge. 
Men på minst två kort lyckades vi. Bravo Bravo.

glitter & glamour vs. nikelinnen och sköna skor

När resten av Sverige verkar gå ut på juldagen(?) är vi lite efter här uppe och sparar det till annandagen. Lillasyster som numera bor i Stockholm tog med sig de nyinlärda 08-fasonerna (hej hej generaliseringsombudsmannen) norröver och menade att jag absolut inte kunde gå på stadt i jeans - klänning måste man ju ha! Och jag misstänker att det helst ska vara en kort en med paljetter eller annat glitter.
 
Jag suckade och berättade att jag i Umeå minsann får gå ut i pösiga jeans och en helt vanlig t-shirt utan att någon klagar, och dessutom hade jag bara med mig mina sneakers hit.
Då himlade hon med ögonen och undrade hur jag kunnat planera så dåligt, inga paljettklänningar och inga klackskor, voi herran jumala. Och så fortsatte hon välja bland de klänningar hon tagit med.
 
Huh, det verkar så jobbigt att bo i Stockholm. Jag skulle ju behöva lära mig gå i klackskor innan jag kan flytta dit. Och börja känna mig bekväm i kortkort.
 
Nu är lillasyster påväg neråt igen (14 timmar i buss, fifan) och jag kommer att sakna henne. Men snart är det dags för nikekonventet, vilket innebär en tripp till Stockholm. Enbart iklädd träningskläder.
 


snart hemfärd

Dagen före julafton och jag är fortfarande kvar i Umeå, alldeles, alldeles ensam. Inom två timmar ska vi börja röra oss norrut, känns inte sådär jätteroligt att köra när det är kolsvart ute så jag håller tummarna för att vägarna ska vara tomma från älgar, renar och andra bilar (hah!),  Snälla?
  
Vad gör man ensam i Umeå dagen innan julafton då? Jo man utmanar ödet och åker ner på stan och traskar runt bland alla stressade människor som ännu inte är klara med julklapparna. Och så tar man sig till IKSU för lite gymmande och en skön bastu efteråt. Sedan avslutar man med att äta uppstekt palt kroppkaka som man har gjort helt själv (imponerande, japp).
 
Nu är det bäst att jag börjar packa.


Dagens citat

Nr 1 (på jobbet).
En man står bredvid mig och ser väldigt fundersam ut, så tillslut frågar jag om han vill ha hjälp med något.
- Näää, det är bara... (ser nästan ut att börja gråta) Du jobbar så intensivt och så måste du hit imorgon igen! (ser verkligen ut att snart börja gråta)
- Eeehh... näää... men jag trivs ju här så det gör inget! svarar jag så glatt jag kan så han ska förstå att det inte är något att lipa över.
Jo han luktade alkohol.

Nr 2 (på MSN)

"Du e som en paradischokladask ju, söt och go, sen tröttnar man, men snabbt är man där och nallar igen"
Haha. Jag känner en som är vääärsta bra på att smöra. ;) Men det var lite dubbla budskap där.
 
Nu ska vi äta lite pepparkaksdeg.


har typ jullov nu

Har idag haft andra tentan på tre veckor. Det är nåt med den här utbildningen och tentor... under min tid på MKV hade vi EN tenta på ett år, nu har vi haft fyra på en termin. 
 
Väcktes kl 05.59 imorse av att Evelina plingade på dörren och ville plugga liiiite till. Johej. Och Helena som har jobbat hela natten är så övertrött så man stundvis tror hon är full. Jag ska nu jobba 4 dagar, sen åka hem.
 
Antal lussekatter igår: 4
Antal knäck kvar: 0
Antal julklappar kvar att köpa: kanske en halv (imponerande!!!)
Granstatus: oväntat bra, den håller sig pigg och fräsch

snart är det jul igen

Vad passar bättre en fredagseftermiddag än att sitta och lyssna på svensk folkmusik? Blir glad av det. Börjar tänka på hur morfar, morbror och "gubbarna" varje fredag brukade samlas på åkargränd och spela. Det var mysigt och jag önskar man kunde få uppleva det igen. Skulle förmodligen uppskatta det än mer idag.
  
Sen tänker jag att om jag fick välja vilken maträtt jag ville till middag idag så skulle det vara mormors janssons frestelse. 
  
Och så tänker jag att jag saknar mina systrar. och föräldrar. och hundar.
 
Det är kanske tur att det är jul snart så jag får åka hem en sväng. Julen är ju trots allt inte bara julklappsångest och -stress.


ljud

Jag är överlycklig över mitt nya musikprogram - Spotify.
Helt plötsligt har jag tillgång till ALL musik helt gratis och lagligt och utan att behöva vänta på att ladda hem låtarna. Det är riktigt king, för att uttrycka det på happismål.
 
I skolan ska vi nu lära oss saker om akustik, dB, hertz, ljudvågor, brus, inspelningar och liknande, och jag har aldrig varit såhär opeppad inför ett moment. Tenta redan nästa vecka, yey. Läraren plågar oss dessutom genom att spela upp ljud som skär i öronen, yey. Enda ljuspunkten är väl att jag kanske får möjlighet att spela in påhittade finska julsånger tillsammans med mina mongovänner.

Terve joulupukki isku lasi.
(den riktiga versionen var så himla svår!)

tvätten kan den få ta hand om också...

Jag och en klasskompis pratade om att man skulle skaffa en gemensam partner att dela på efter varannan vecka-principen. Hon lovades jul och nyår och jag fick ta midsommar och sånt. (Det var ju visserligen en dålig deal, då blir jag ju utan julklappar...)
 
Jag: men han måste vara bra på att laga mat och baka bullar och såntdär... och vara händig. Och städa?
Hon: och så måste han ju vara snygg förstås
Jag: ...och justja, han måste kunna laga min cykel!!
 
Sedan kom jag på att det kanske är en slav jag egentligen vill ha.
Är det lättare eller svårare att få tag på tror ni?

snart måste det vara dags för goda tider igen

I den fantastiska tidningen Metro hittade Erik en kurva över hur mitt liv sett ut hittills . Och det ser ju kul ut det här... Toppen låg där mellan 5-10årsåldern, lågstadiet var ju en fin tid ja. Samla på sudd och gå omkring i tights och Mimmi Pigg-tröjor.


 
Sen är det intressant att intervallet 1985-88 ser ut att vara lika långt som 2000-08.

myspys

        
 
Varsågod Bitte, här har du bilder på vår fina julgran.
Evelina är typ jul-Hitler och enligt henne ska man ligga under granen och njuta när den är färdigklädd. Så det gjorde vi. Det var fint.
 
Hur avis är ni? ;)


Joulupuu on rakennettu

Om det vore straffbart att påbörja julpyntandet alldeles för tidigt så skulle jag och mina kumpaner strax vara dömda och påväg mot elektriska stolen.
Näää säger ni kanske nu, det är ju första advent och då får man plocka fram ljusstakarna.
 
Men vi har klätt granen idag, och det är inte riktigt okej.
Men ruskigt mysigt.