höhö

Jaja, ni får skriva att jag har dålig humor. Men detta har jag gått omkring och småskrattat åt hela sommaren på maxi. Språknörden och svenskaläraren i mig tycker det är jätteroligt. 
   


 
Visstäre? Visst? Visst?!

positiva petronella

Dagens braiga saker:
 
- Prata skånska när man handlar på ica... och samtidigt skrämma små barn.
- Ett svettigt danspass.
- Ben&Jerry's Half baked. Chokladglass + vaniljglass + browniebitar + kakdegsbitar kan väl bara smaka bra tillsammans? Avnjutes bäst i små portioner, för att undvika sockerkoma och lätt illamående. 
- Söta "tanter" som man nästan vill adoptera, om det vore möjligt. "Adoptera en mormor" vore en bra grej för alla inflyttade studenter som saknar sin familj. Lite trygghet, lite goda råd och lite nybakade bullar.
- Nu är det inte länge kvar till helgen då vi äntligen får se Hello Saferide. Som vi väntat! Ska bara lära mig alla texterna från nya skivan och trycka en t-shirt som förklarar min kärlek till henne. Sedan är jag redo.
 
When it's raining we'll go to the video store
We even like the same movies
No damn jedis or hobbits this time
  
Rätt, rätt.
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Det gick dåligt med Jimmy-ordspråken. Men här kommer ett gammalt;
Bakom varje framgångsrik författare finns ett bra ordbehandlingsprogram.

helg hemma

Var hem och grattade lillasyster i helg. Jag hann göra det viktigaste; mysa med hundarna, gå en sväng på IKEA, gå ut i torneå och beskåda finländare i "danstunnan", samt äta både god mat och god tårta.
Och så hann jag fota lite skruttiga vinbär.
 

hänger inte läpp (..höhö)

Här hade jag tänkt lägga ut en bild på en något svullen och deformerad överläpp, och sedan frågat om ni trodde det berodde på a. ett misslyckat botoxingrepp eller b. en innebandyboll på villovägar (med hög hastighet). Men batterierna i kameran var alldeles döda och det blev ingen bild och hela inlägget rasade som samman.
   
Men jag har alltså fått min, vad jag kan minnas, allra första fläskläpp. Okej den syns väl inte sådär jättemycket, inte som om jag varit i slagsmål precis (vettefan om jag ens skulle lyckas fånga den på bild), och den kommer väl vara försvunnen imorgon. Men ändå. Den finns där.
 
Ja det är lite coolt. Och lite ont.
 
- - - - - - - - - - - - - - -
Dagens Jimmy-ordspråk lyder:
Choklad växer inte på träd.
- Det växer på buskar.
 
Okej detta var kanske mer ett påstående... men det är inte jag som kommer med visdomsorden! Jag förmedlar dem bara vidare till den stora massan. (Här kan ni nördar dra paralleller till och börja diskutera kommunikationsteori)

strumpor für alle

I helg kändes det som om jag hamnat mitt i en klassresa med ett gäng femtonåringar, men nu drar mig den här innebandyn ännu längre bak i tiden. Vi ska börja sälja saker, precis som var och varannan mellanstadieunge. Tack och lov är det inte bingolotter eller polkagrisar, men nästan.
 
Går du omkring med trasiga strumpor? Måste du boka tvättid ständigt och jämnt eftersom tros-/kalsongförrådet är för litet? Eller är det dags att köpa en ny sportbh och slänga den gamla äckliga? Då kommer jag som en räddande ängel med min
Newbody-katalog. Tadaaaaaam!!
 
Alla som vill köpa underkläder räcker upp en hand.
Och alla släktingar och vänner som önskar sig strumpor i julklapp kan.... äh ni behöver inte göra så mkt faktiskt. Bara att vänta på julafton och sen leta fram de mjuka klapparna under granen.
 
- - - - - - - - - -
Och dagens Jimmy-ordspråk lyder:

Varje framgångsrik balnatt slutar alltid på höskullen
 
Ja vad säger man...


Dagens...

svettigaste: aerobic dance, som vanlig på måndagar.
drygaste: punka på vägen till IKSU
drygaste2: spöregn när man fått punka
mest underhållande: titta på kendoträning. små skrikande skräckfilmsgubbar som skuttar omkring och slår varandra på huvudet.
plugg: flera timmar med spännande photoshopfilmer
tv-program: tila tequila om cirkus 40 minuter.
Jimmy-ordspråk: det viktigaste i livet är inte att arbeta utan att arbeta så man kan leva livet.

en bussresa

Åkte iväg för att spela vår första seriematch idag, och det gick bara bra trots ganska mycket hårdare spel än vi är vana vid. Hurra hurra.
 
Men vi delade buss med ett gäng killar i sjuttonårsåldern(? eller var de kanske äldre? 18? 19?) som också hade match. Och alltså, jag fick nog av gapiga tonåringar för ett tag framöver. Det var en påfrestande hemresa ska jag säga er. 
 Två spännande citat:
 
"Nej men jag svär på min mammas grav!"
Pratar folk så på riktigt?! Lite gangsta, men på svenska. Funkade sådär...
 
"Det är skitstort där inne.. du kan säkert ha sex med tre tjejer samtidigt"
Om ett litet förvaringsutrymme på bussen som de kröp in i. Jag tycker det är ett spännande sätt att beskriva ett utrymmes storlek, ska nog börja med det själv. Toaletten i vår blivande lägenhet är inte särskilt stor, man kan nog bara ha sex med två killar/tjejer samtidigt där. Jaja, nån hann med lite hångel i busskrypinet också, det blev alla väldigt glada och högljudda av. 
 
Hej hej jag börjar bli en gammal kärring som bara vill sova på bussen eller prata om pelagoner, dansbandskampen och USA-valet. Ryck inte i mitt säte, tack. När blir det fikapaus?

jag skakade inte.

Här har det varit värsta earthcaken som fått byggnader och människor att skaka, och vad gör man? Jo man lägger inte ens märke till det. Baah. Ska man uppleva en eartshake ska det ju vara en såndär liten en, ingen åtta på richterskalan som gör folk hemlösa. Det verkar inte riktigt lika kul.
  
Jaja. jag har jobbat från sex imorse. Sedan föreläsning. Nu funderar jag på att dra mig till IKSU och sedan ev inhandla alkohol om jag orkar ta mig till alkoholaffären. Tänk om det funnits ett systembolag på IKSU... (nånä)

färgklickar

Istället för en lååångsam och tråååkig och dååålig föreläsning for vi här en dag ut till Gammlia och fotade. Först fina bilder vid gamla träväggar och sedan lite mindre vettiga bilder framför grafittimålningar. Efter ett tag kom en man och frågade om vi visste vem som målat på väggarna. Han ville nog höra att det var våra 15-åriga pojkvänner, men vi erkände inte utan stack därifrån. 
 
Jag tyckte den färgglada grafittin livade upp de trista väggarna litegrann. Det tyckte inte mannen, som påstod att han fixat övervakningskameror för att undvika mer förstörelse.
 


 
  
 

underhållning

Månadens tv-program är helt klart A shot at love with Tila Tequila, säsong två (första grabben var visst inte the one).  Under vilken sten har de letat för att hitta rötäggen till killar?! och fjanttjejen med glitter i hela ansiktet. och hur kommer de på så mkt SJUKA tävlingar? Myhyhyyyycket underhållande.
 
Tittar ni? ;)

- - - - -

Vad har jag för mig?
 
- Försöker lära mig illustrator, och börjar gilla det mer och mer. Trots att det inte riktigt är som photoshop.
- Springer på fotbollsmatcher och biovisningar då och då.
- Fotar och blir fotograferad.
- Jobbar så ofta jag får och har tid.
- Tränar innebandy och går på "vanliga" pass.
- Och önskar att gymmandet gick lika bra som i somras (men icke).
  
 
  
 
 
 
 
But all I know is there's something new this year
All I know is there's something new real near
All I know is there's something new this year
I don't know much, but there's something new coming near

brrr

Ännu ett SM-guld till UIK. Hurra hurra :)
 
Det var regnigt och svinkallt ute, men vi klädde oss väl med långkalsipper, yllesockar, vintervantar, mössa, tröjor i flera lager och gummistövlar. Plus två termosar varm choklad. Men att sitta på läktaren i närmare två timmar var förstås iskallt ändå.
  
Jag är förresten lite orolig över hur förtjust jag har blivit i gummistövlar, sådär så jag vänder mig om och kommenterar folks stövlar och önskar att jag hade flera olika par. Det innebär att jag håller på att bli mer lik min mamma, gummistövelälskaren. Men det är ju så praktiskt! (Och roligt att plumsa i vattenpölar...)


autografer är väl coolt...?

Vid fjortonårsåldern skämdes man (jag) nästan för ALLT, vilket måste ha varit ganska ansträngande. Men ibland känner jag mig som 14 även när jag försöker att göra tvärtom, alltså göra saker utan att tycka att det är väääärsta pinsaaaamt. Eller alltså... äääh. Hängde ni med där? Nej jag misstänkte väl det.
 
Dagens fjortisgrej var iaf att handla på konsum.
Njäää det ger väl inte särskilt många fjortispoäng? tycker ni nu. Men då avslöjar jag att vi enbart gjorde det för att vi skulle få en fotboll signerad av två UIK-spelare. Ja just det.
300 kronor var var vi tvugna att komma upp i, vilket resulterade i massa smörgåstårta och sushi. Och sedan fick vi våra nya fotbollar signerade, vi och småtjejerna. Det var svårt att bete sig coolt då.
 
Om vi som genom något under skulle bli riktigt modiga (typ som en tolvåring) så tar vi imorgon med oss bollarna på UIK-matchen och ber Marta signera den. Hon är ändå en av världens bästa fotbollsspelare och kommer förmodligen inte vara kvar i Umeå allt för länge. Men jag är ganska säker på att det inte kommer ske. Man skulle ha haft en lillasyster att tvinga fram.
 
(Jag ska nu försöka få ner töntpoängen genom att poängtera att vi ju faktiskt fick en fotboll PLUS biljetter till morgondagens match när vi handlade... Plus massa god mat. Så vi tjänade typ på det.)
 
Resten av dagens äventyr berättar jag om när jag har tillgång till de filmer och bilder som togs.