fottis

image111
 
Urklipp från aftonbladet.se.
Nej jag tror inte att någon som såg matchen mellan UIK och Arsenal missade domare Petignats vackra 80-tals-pudel-frisyr (?). Särskilt snyggt var det kanske inte. Men kommenterar man domarens utseende i tidningsartiklar? Ja tydligen om man jobbar på aftonbladet. 
 
Och när jag ändå är inne på fotbollen; nog var det då själva f*n att vi inte kunde få ha lite tur iaf. De där jäkla stolparna stod fel.

inte igen!

Positivt idag: Jag upptäckte varför flera av mina träningslinnen tidigare blivit missfärgade.
Negativt idag: Det krävdes att ytterligare ett linne förstördes för att jag skulle fatta. :(
 
Att kolla på "sveriges smartaste barn" är lite läskigt, man får ju värsta prestationsångesten. Skulle känns lite surt att bli spöad i frågesport av 11-12åringar. Inte för att jag säger att jag inte kommer bli det. Frågorna blir kanske svårare eftersom... huuu. Måste nästan byta kanal för säkerhetsskull.

Sköna söndag.

Jag kollade på de två sista OCavsnitten som jag haft liggande i datorn hur länge som helst men glömt bort. Och jag grät nästan. Tur att jag var ensam då. Men allt var så gulligt och allt blev så bra och alla levde lyckliga i alla sina dagar. Ingen hemsk tre kronor-avslutning här inte!
Sedan tog jag min iPod och gick ut på en timmeslång promenad. Skönt när solen behagade visa sig och när det inte blåste stormvindar.
  
Nu äta pasta och läskiga köttbullar. Euroshoppers. Fråga mig inte varför vi har köpt dem, de har legat i frysen hur länge som helst för ingen vill riktigt ha dem. Jag tror att det finns farliga saker i euroshoppers kött, typ benbitar, plåster och baciller. Nåja, med mycket ketchup känner man inte om det smakar konstigt. Mat är till för att mätta.
 
Senare blir det träning. Ett eller två pass, eller kanske ett + gym. Vi får se hur det känns..

upp och hoppa!

Är det normalt att vara vaken och pigg som en lärka (eller mört, eller ett... piggsvin) vid halv sju på morgonen när man kommit i säng vid halv två kvällen innan och dessutom kan ha (kan ha) några droppar alkohol i blodet? Och om man nu är det, vad gör man så tidigt på en söndag? kollar på pokemon?!
Jag har hunnit springa ner till tvättstugan med förhoppningen om att den tidigaste tvättiden skulle vara ledig, men icke. Vafan, ta sovmorgon människor!

gaaaah!

Nej hörrni, jag har ångrat mig. Det värsta med att åka buss är varken lukten, trängseln eller något sådant. Det värsta av allt måste vara brudarna som sitter bakom en (för de sätter ju sig alltid bakom en!) och pratar i mobiltelefon i timmar. Högt. Om alla fester de vart på och om varenda person som varit på festerna och vem som är heeeelt sjuk i huvudet och vem som är tillsammans med vem.
Trots att jag hade hög volym på iPoden kunde jag inte undvika att höra henne.

Hata är ett starkt ord...

Idag ska jag väl ändå lyckas ta mig ner till Umeå?
Har spanat in en buss som går 13.35. Den är (om man har tur) framme vid universitetssjukhuset 20.45. Förstår ni hur lång tid det är där emellan?! Fyfan. Jag som hatar bussar. Jag avskyr de osköna sätena som man inte kan sova i utan att få nackspärr och bli förlamad. Lukten av bussar gör mig illmående. Jag tål inte riktigt att man måste sitta och trängas och aldrig kan få båda sätena för sig själv. Och på bussar drabbas jag av bacillskräck och tycker att allt är skabbigt och insmetat i lort.
 
Ja, trevlig resa då. 

måååh.

Mysigt: små vovvar som bjäffar och har sig när de ligger och drömmer.
 
Det är ganska tråkigt att bo utan hundar. Jag vill bli väckt av hundpussar varje morgon.

fläska

Jovars, jag skulle ju gå på aerobic idag (eller vafan, jag vet inte ens om det var aerobic idag, men jag misstänker det). Men istället för träning blev det pizza (en napoli per haparandavistelse är ett måste!) och till efterrätt blåbärspaj hos mormor. Och nu har pappa just bakat bullar, och det finns 2 påsar chips i skåpet, och mammas nya favvisar "IKEA-lingon-bakelser" i frysen, och en after-eight-ask på bänken. Det är inte lätt att leva hälsosamt i det här huset. Nejnej.
 
Nu vill jag hem till Umeå där det bara finns krossade tomater, bulgur och fullkornspasta i skåpen, broccoli i frysen och en kanna vatten i kylen. Då tar man sig iväg och tränar och känner sig inte som en deg hela dagarna.

Järnspikar!

Fick just intervjun med åklagaren inställd, eller uppskjuten till imorgon. Jag som hade tänkt åka hem idag. Hur gör jag nu? Hur gör djur? Jag som hade planerat så bra.

pump it

Lyckades dra med mig lillasyster2 på "pump" idag, det var nästan årets bedrift. Efter passet påstod hon sig inte kunna gå ner för trapporna från hyllan och väl hemma i soffan igen var hon döende och orkade inte ens tugga i sig en halv banan. Stackarn. 
 
Nu ska jag basta. Åh det är så skönt med Happis, bastu varje kväll! Imorgon åker jag nog (buss) till Umeå igen, men först en intervju med åklagaren. Måste komma på bra frågor. Jag får prestationsångest över allting.

morrn.

Drog med mig lillasyster till aspen igår för en timmes badminton. Skönt att få röra lite på sig, men jag fick offra de desperata hemmafruarna.
- Huh, det här var nog första gången jag tränade på typ ett halvår, pustade syster efteråt.
Helt tokigt. inte ens idrott i skolan har hon.
 
Nu förbereda mig inför ytterligare en intervju.
Kanske tar jag mod till mig och ringer ett såntdär läskigt telefonsamtal också.

Dagen då A ströks ur testamentet

Haha, här följer veckans roligaste historia från Haparanda. Jag skrattar varje dag.
 
Lillasyster A är såndär estetisk person som tycker om att rita och ha sig. Därför var de på jakt efter ett vanligt ritblock till stugan, så hon skulle ha något att kladda i. I den gamla stugan hittade de ett som ingen vet vem det tillhör, men det står ett okänt manligt namn på det. Utan att titta vad som fanns i blocket tog dem det med sig och råkade lämna det ute på verandan. Snart kom mormor och hennes väninna som varit ute på promenad (tamtamtam, fyll på med passande musik själva).
- Oj, är det nån som har ritat här? frågar väninnan.
- Jodå, det är A som ritat, svarar mormor övertygat och låter polaren titta igenom blocket, för A brukar ju rita så fint. (Efter det här misstänker jag att väninnan plötsligt  blev väldigt konstig och inte sa något mer under hela besöket, men jag vet inte. Jag är heller inte säker på om mormor kollade på bilderna, men jag låtsas för det blir mycket roligare då.)
 
När mamma och A sedan kollade igenom vad det egentligen var för block de hittat får de se väldigt underliga teckningar. Det är massa könsorgan och diverse sexställningar som inte är att leka med. Plus cigarett- och spritlogotyper förstås. Och detta har nu mormor skrytit inför kompisen om att barnbarnet ritat. Haha.

rubriklöst

Att göra intervjuer är väl okej, men att sedan behöva lyssna på inspelningen och skriva ner varje ord är inte alls lika kul. Ett helvetesgöra är vad det är. En intervju är nu genomförd och nedskriven, och jag börjar redan fundera på om det inte är ett alldeles lagomt antal.
 
Försökte få med mig någon av de yngre systrarna på fejk-pump (bah, skiiiivstång heter det!) idag, men de var inte alls sugna. Träning är ju tråkigt. Trots att jag lockade med skön träningsvärk imorgon sade de nej, konstiga typer de där. Så jag nöjde mig med att gå dit och tjuvkika lite för att se hur ett fejk-pump-pass ser ut. Otroligt spännande.
 
Dags att förbereda mig lite inför morgondagens intervju.

träningsbehov.

Har försökt kolla upp vad det finns för träningspass här. Mannen i receptionen hade väl inte stenkoll på utbudet, men några gympapass i veckan verkar det finnas, samt någon slags boxträning som jag fick intrycket av att det mest gick småtjejer på (eller så svamlade han).
- Ja, det finns ju en hel del att välja på, sade han och lät nöjd.
Jovars. Jag får väl testa på korpengympan då.

Åo maj...

Oj, det här var inte att leka med!
Men nu är klockan mycket.
och jag är så trött...
.... så trött.
 
Morgondagens projekt är att göra bloggen fin.

att vinna är guld. och att gå är jobbigt.

Jag som satt och hoppades på ett sm-guld till iksu. Jag hade hjärtklappning och höll nätt och jämnt på att bita ner både naglar och fingrar. Men icke, det gick lite åt skogen (innebandyn. inte nagelbitandet). Nu väntar jag mig att få höra att innebandy är ungefär lika spännande som vandrande pinnar-racing och enbart utövas av personer som inte är nog bra för andra sporter. Nå?
 
Nu måste jag köra lillasyster1 till torget. För det är så låååångt att gå (fyra hela kvarter) och de har öl att bära. Man måste supa varje helg. När ska man annars träffa folk?!
- Vååååj kauhea, säger jag på min låtsasfinska som jag inte får använda enligt lillasyster2.
- Meeeh, du kan ju inte låtsas som att du kan finska inför folk som verkligen kan det! suckar hon. Och bara därför gör jag det hela tiden.

Adjööö

Jag är värdelös på överraskningar. Tills igår kväll hade jag inte sagt nåt om att jag var påväg hem, men så pratade jag med mamma i telefon och råkade börja säga att jag bokat möte med en person där uppe på måndag... och sen sket det sig med överraskningen. 
 
Men vem vet, det kanske var lika bra. Nu kan de träna på att se glada ut tills ikväll. Ifall det inte skulle komma naturligt liksom.  
 
Känns nästan konstigt att åka upp IGEN. Nån termin har jag bara åkt hem till jul och sommaren, och nu var det bara en vecka sen jag var där. Jag säger inte att det inte är skönt att vara hemma, men det finns saker här i Umeå som man saknar (min dagliga träningsdos!!!). 
Jaja, innan bilfärden norrut startar ska jag ta förväl av mitt hälsosamma umeåliv med ett steppass. För hemma blir det onyttigheter varje dag igen. Och bilåkande var man än ska (även till ica som ligger ett helt kvarter bort). promenader och cykelturer är för töntar.

Ta din säng och gå

Kvällens projekt:
Plasta in min gamla säng, som stått och tagit upp alldeles för mycket plats samt blockerat en garderob i våran hall alldeles för länge, i massa soppåsar. Jag börjar bli king på att tejpa sopsäckar (syftar förstås på den öppna bilrutan...). Riktigt snyggt blev det, jag skulle nog ha en framtid inom inplastningsbranschen. Finns det någon sådan bransch?
 
Förhoppningsvis blir vi av med sängen imorgon bitti. Förhoppningsvis hamnar den i en lastbil påväg norrut. Och sen på kvällen åker jag efter. Hello Haaparanta!

gaaaaah!

Det snöar. Mycket.
Alla vädergudar kan ta och dö. Det här är vad jag önskade mig allra minst just nu.

äntligen!

Jag har en ny daaator, jag har en ny daaaator.
Och det var på tiden. Den gamla surrade som en ____ (fyll i valfri, högt surrande, sak. jag kommer inte på nåt) och hade en myckat otrevlig ovana att då och då helt enkelt sluta fungera. När den kände för det liksom. Det var inte kul. Alls. Särskilt inte när man har uppsatser att skriva. 
 
Nu försöker jag bli vän med windows vista. R säger att det suger, jag säger att han är avis och att det är king. Men egentligen fattar jag ingenting och inget är riktigt som jag tycker att det ska vara. Det kan ta ett tag innan vi blir riktigt bra kompisar.

sluta fega!

"Ingen kommer ihåg en fegis" skrev Minna när jag i mars funderade på om jag skulle våga anmäla mig till instruktörsutbildingen. Och jag vågade ju tillslut!
Men en sånhär bild skulle jag behöva beställa, för att bli påmind då och då. Jag är ofta för feg.

gott och blandat

- Här om dagen åts det nog surströmming i våran trappuppgång (jag är en mycket erfaren surströmmingsätare - det kan inte ha varit något annat!). Hoppas de njöt av måltiden.
- På gårdagens träningspass var det helt plötsligt svårt att börja gå med höger ben. Det var som tusan.
- Smaksatt fil är gott. Mycket godare än yoghurt.
- Jag har ringt flera läskigt telefonsamtal nu. Man vänjer sig fort!
- Suddelny I See med KT Tunstall är fortfarande en av favoritlåtarna just nu. Den blev långlivad!
 
Suddenly I see, this is what I want to be
Suddenly I see, why the hell it means so much to me


Trallalallalalaaa.

ring ring...

Åh giv mig mod.
Ska försöka våga mig på ett såntdär läbbläskigt telefonsamtal idag.
Till polisen.
Kan det bli läskigare än så?
Knappast.
 
Måste byta till min allra vuxnaste roll. och kanske låtsas som att jag är journalist också. Men det tar ett tag att ställa om. Kanske skulle det gå bättre om jag hade ett par glasögon att ta på mig? Då känner jag mig genast så mycket smartare och vuxnare.

sista minuten

Hohoho.
Vad kom jag just på?
Jo att det är den 15:e april idag. Och alltså sista dagen att skicka in ansökningarna för nästa termins kurser (jodå, en dag för sent och det är helt kört...helt...). Hmm, men vad ska jag välja då?
Ole, dole, doff...
 
Jodå, jag är alltid ute i god tid.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Update:
Äh hörrni, falskt alarm. Det är ju söndag idag, så man kan lämna in ansökan imorgon också. Då är det ju lugnt.

tröööööött

Så var även söndagen avklarad, helgen blev bara roligare och roligare och roligare. Ytterligare en helg med träning väntar i maj.
Filmningen idag gick hyfsat smärtfritt, kände mig nästan duktig ett tag. Men jag suckade lite över min hållning, ska träna på den. Jag har alltid haft komplex över min längd (det mesta har nu gått över, men inte allt), så nej - jag är inte jättebra på att sträcka på mig.
  
Nu borde jag vara flitig och skriva på c-uppsatsen. men usch... jag börjar nästan bli skoltrött. Blev aldrig det under högstadiet eller gymnasiet, så det är väl dags nu.
- Äsch vilket jäkla svammel, skärp dig för fan!

hopp och studs

Utbildningsdag två är avklarad. De nio timmarna gick oväntat snabbt, men såhär efteråt känner man att man är ganska trött i huvudet (och resten av kroppen också för den delen). Fick börja lite med step, som var en aaaaning krångligare att lära ut. Och läste en saga gjorde vi där nångång, mysigt  :)
  
Imorgon ska vi filmas, usch. Jag vill varken se eller höra mig på film. Måste öva lite hemma så blir det kanske inte lika eländigt att se på sen. Tyvärr tror jag inte att R är särskilt sugen på att köra aerobic just nu... jag får gnälla lite.
 
just jack - starz in their eyes

ojoj

Första utbildningsdagen är avklarad. Jäklar, trodde aldrig att jag faktiskt skulle anmäla mig, förvånade mig själv lite (myyycket!). Dagen var riktigt kul, morgondagen blir lång. och söndagen också. Nu ska jag lägga mig och räkna åttor och lyssna efter stora ettan :P
 
Go´natt på er.


hemfärd med oväsen

Bilresan till Umeå igår var väl inte den mest lyckade jag varit med om.
 
På tok för lite kylarvätska ledde till att motorn blev galet het och började ryka strax innan Luleå --> snabb paus vid bensinmack.
På parkeringen tyckte jag att det var för varmt i bilen och hissade ner rutan lite. Det skulle jag inte ha gjort. För när vi kommit ut på E4an igen märkte jag att den inte gick att hissa upp. Att köra från Luleå till Umeå med något nerhissad ruta är inte sådär jättekul. Inte ens om man riktigt noga tejpar för hålet med en sopsäck.
 
Och det är inte heller kul att såhär efteråt upptäcka att rutan visst hade gått att hissa upp om man bara vågat hissa ner den helt först.
Å andra sidan hade det nog rolighetsgraden varit ännu lägre om man varit tvungen att åka med bilen till någon verkstad som tagit 5000 för jobbet.
 
 
Och fredagen den 13:e är först idag.

what?

Igår var farmor och hälsade på. Efter ett tag var hon tvungen att gå, hon skulle nämligen hem och kolla på ett tv-program som hon följde. Jag väntade mig någon finsk tant-serie, men hon skulle hem för att kolla på OC.
Jag har inte riktigt kunnat smälta det ännu.

det är inte lätt...

Inte kul:
  
- Att gå på apoteket första dagen efter påskledigheten (ja igåååår). Jag dog en smula.
- Att sedan gå på IKEA tillsammans med en miljon andra människor. Fasen, jobbar ingen?! Springa i affärer får ni göra på helgerna, gott folk!!! Hrmpf.
- Att gå på IKEA tillsammans med en miljon andra människor när man är förkyld. The nysattack of the year inträffade borta vid badrumsinredningen. Jag måste ha spottat ner alla skåpluckorna. Sedan SNÖT JAG MIG bland folk. Usch och förlåt.
- Att upptäcka att hela påskveckan gått utan att jag gjort någon som helst nytta vad gäller uppsatsen. Grina. Men imorgon åker jag hem, då ska jag skärpa till mig!
 
Nu ska jag äta tårta.

vårväder

v?rv?der
 
Tror faktiskt att jag har haft feber idag. Det händer inte ofta. Dessutom känns det som om jag ska tappa rösten, det skulle vara lyckat inför helgen. Har ändå vart i stugan, pimplat lite, spelat kort, löst korsord och gjort såntdär som man gör när man är ute i stugan. Skönt.
 
(Bild på mig, lillasyster + hundarna tagen igår ute på isen i Salmis)

Aaatjoooooo!

Min näsa börjar bli fnasig och röd efter för många snytningar med toapapper med bark inbakat. Lambi extra soft med silkestrådar i för ömtålig hud? Pffft. Finns inte.
Mina lungor och luftrör känns inte som de ska.
Jag har ont i kroppen.
Att köra bil och nysa samtidigt är inte sådär jättekul, men lite spännande. Man vet aldrig var man kommer befinna sig när man kan öppna ögonen igen.
 
- Sa jag att det var synd om mig?
  
- Och sa jag att jag ska vara pigg som en mört och frisk som en nötkärna till på fredag (helst torsdag)?

[Adåob fotoschopp]

Imorse började jag bläddra i boken "Adobe Photoshop 4" som jag hittade i bokhyllan här hemma. Inte mindre än 10 år gammal var den! Hoho vad lättroad jag är (det ska man vara!) men den fungerade nästan som underhållning sådär på morgonkvisten.
 
Jag har bland annat lärt mig att pennan i photoshop fungerar ungefär som en vanlig blyerts, "men räkna inte med att den är tryckkänslig [...] Linjen du ritar blir inte smalare eller tjockare bara för att du trycker olika hårt på musen." Och kom för guds skull ihåg att samma sak gäller med penslarna! 
 
Dessutom har författarna försökt få allt att verka enkelt, lättförståeligt och framför allt modernt genom att slänga in grejer som "schysst, superschysst", "Yahooo!" och andra ungdomliga uttryck här och där. Fick även lära mig att tecknen :) =leende och :D =skratt ej är feltryck, utan används när man "chattar" på "nätet". Det ni.
 
Nåja, jag lärde mig lite nya grejer också, så jag ska inte dissa den totalt. Och så var den ju som sagt var rolig.

Dagen i siffror

2007-04-07
 
Antal c-vitaminbrustabletter: 5. Mamma är övertygad om att ALLT kan botas med c-vitamin. Och jag lyder (och tycker att det är gott).
Lördagsgodiskostnad: 30 kr (uuuh, behövdes inte)
Blåmärken på knäna efter att ha lekt ute på isen: Tre. Det gör lite ont när man trycker på dem. Och det måste man ju göra...
Antal pepsodentleenden i Miss USA 2007: Oj, det gick inte att räkna!
Påskkärringar: en enda! men hon var extra söt och gav massage.
Dörrar på jettan som fungerar som de ska: två.... kanske (jettan är värd en egen bloggpost, eller en egen blogg).
Antal gånger jag suckat över att det är synd om mig som känner mig så krasslig: säkert 10. stackars stackars mig.


men blä

image109
 
Vaknade innan sju (!) av att jag hade helt galet ont i halsen. Efter några koppar te med mycket honung gör det precis lika ont. Hade jag haft några halsmandlar hade de varit stora som tennisbollar just nu, det är jag övertygad om. Bli sjuk tänker jag inte. Jag måste vara frisk och kry till nästa helg!
  
Tangentbordet verkar ha suckat ihop helt. Detta tog evigheter att skriva. Störigt.

uuuuh

På morgonen mådde jag bra, men så följde jag med mamma och pappa till stugan. Det innebär att man måste åka en bit efter en liten skogsväg. Sedan skulle mamma parkera genom att köra fram och tillbaka i oändlighet. Vips mådde jag inte så bra längre och spenderade därför de första timmarna i stugan liggande i sängen.
Nåja, är det långfredag så ska man ju lida. Det har jag gjort. Och det var förmodligen bättre än att få spikar genom handflatorna 

fylleblogg

- Har ni tömt en flaska koskenkorva?!?! (/pappa)
- Nääää.... eller jo.
 
Nu ska vi ut och dansa, hej umppari! här kommer "sfinx-dansen".....
om vi inte kommer in på umpitunneli går vi på olerkan!!!!

Påsk-kycklng-höns-ägg-hälsningar Jona och Linn-the-limp


underligt uppträdande

Jag och Sandra planerade att bli lite kulturella av oss och börja gå på teater och sånt. Vi mjukstartade (med betoning på mjuk) med en ytterst kulturell Markus-konsert och fortsatte med Bounceföreställningen. Målet är att någon gång i framtiden komma iväg på opera.
 
Men vad sägs om
detta då? Näää hörrni, jag skippar nog den kulturella biten om det ska innebära att man ska kolla på nån som kissar. Jag vet inte om jag räknar det som särskilt underhållande.
Fast, "att kissa stående och inför publik är en svår konst i sig". Haha.


hemåt!

Dags att packa klart väskan strax tror jag, Ett par långkalsonger har fått åka med och vinterjackan måste nog fram ur garderoben igen. Usch och fy, jag som vant mig vid lättare kläder. Men jag har tänkt spendera timmar ute på isen i stugan (giv mig solsken!), så då behövs det. 
 
Nu ska jag försöka bränna en skiva.

3 snabba

- Imorgon åker vi hem på påsklov. Självklart har de lovat snö hela vägen hem. Blä.
- På tv4s nyhetsmorgon uppträder just nu Bengt Dal---gren? Dalkvist? Dalberg? Äh, skilda världar-Daniel + band... hehe säger jag.
- Idag är det handledningsmöte angående uppsatsen. Undrar om det tar längre tid än sist (alltså ca 5 minuter)?


It's alive!

Sedan datorn dog (för vilken gång i ordningen?) har jag minst en gång varje dag testat om den kanske fått lust att fungera igen, och dra på trissor, nyss funkade det! På femte dagen uppstånden ifrån de döda! Men en ny dator ska hur som helst införskaffas. Som student är jag ganska beroende av min dator, då kan den verkligen inte hålla på och strejka när den känner för det.
 
Slutligen ska jag tipsa om MIKAs hela skiva. Den är kul :)
Nu sova, jag är helt slut i hela kroppen.


språkpolisen

Lyssna på det här då;
 
På expert sålde de en dator som, enligt skylten, var lätt använd.
Expert goes second hand liksom.
Man får väl rabatt?

hur ska detta gå?

Jag försöker hitta en dator som
1. är utrustad med det senaste av det senaste och det snabbaste och det bästa. ungefär.
2. är billig  (här börjar det bli svårt, särskilt tillsammans med punkt 1)
3. är snygg (viiiiktigt!)
4. har en batteritid som överskrivder ½timme.
 
Att kolla på datorer är inte lätt när man inte har en aning i skogen om vad alla siffror handlar om (förutom priset då, det fattar jag). Jahaja, processorhastigheten ja, det ser bra ut., men RAM-minnet var sådär. WXGA... ja det låter ju bra... grafikkoret då? Mhz, Ghz, GB, MB, Kb, RPM, hmm, jojo.
Åh fy, datorförsäljarna skulle kunna lura både skjortan och byxorna av mig. Och skorna. Jag kommer gå därifrån naken och med en dator från 1993.
 
 
I sin bekantskapskrets borde man alltid ha följande personer:
- de som kan snickra /tapetsera /dra el o.s.v.
- kockar/ matlagningsintresserade
- bilmekaniker! (om man har bil, annars kan man säga upp denna bekantskap)
- datorsnillen som gärna rensar ut virus och uppdaterar viktiga program. Och kan ge goda råd vid köp av datorer.
- blivande massör som måste få träna på någon.
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Update:
Efter lite funderande lägger jag till följande personer på bra-att-känna-listan:
- frisör. ooooh vad jag skulle behöva en sådan.
- läkare, så man får veta vad som är fel på en utan att behöva gå till ett läskigt sjukhus.

sen då?


Det råder en viss obalans...

Söndag kväll och vi kan nu summera veckans träning. Det blev 6 "riktiga" pass (med instruktör, musik och koreografi), tre timmar innebandy, två gymbesök och en promenad runt nydalasjön. Sammanlagt blir det några timmar.
 
Vill ni sedan veta hur många timmar jag spenderade på att plugga?
Eeeeh.... jo..... men jag satt ju på skolan och skrev lite (ca 1 timme) i fredags, sedan har jag ju inte haft nån dator att skriva på.... och så har jag ju faktiskt läst om (läs: bläddrat igenom) några teorier i gamla dammiga böcker, faktiskt.
 
Åh, mina prioriteringar borde ändras en aning.


hurtbullar

Imorse såg det ut att vara fint väder, sådär så man kan gå ut på en promenad. Ett varv runt nydalasjön lät bra, tyckte vi.
- April, april! skrattade vädergudarna när vi kommit en bit. Det blåste som tusan och började till och med regna.
- Grrrr, sade vi och plaskade fram i lervällingen.
- April, april igen, sade vädergudarna sedan och tog tillbaka regnet. Det tackade vi för.
 
Att gå runt sjön tog sin lilla stund. Nu är jag trött och får vila nån timme innan vi ska iväg till IKSU för mer träning.

schyrre

Lillasyster ringde just.
- visst vet du att pappa ligger i sunderbyn?
- va? nej!
- nähä, jag misstänkte väl att ingen ringt dig.
 
Det är så snällt att jag alltid blir informerad om allt.
(nej, det var inget livshotande, men ändå.)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Update:
Bara för att det är 1:a april har jag nu gått omkring och funderat på om de lurar mig. Usch vad hemskt. Jag tycker inte om lur-dagar, jag vågar inte lita på nån. Men är det inte lite konstigt att de inte ringde igår...? Nä så elaka kan de inte vara.