samtal.

Ringde hem och pratade med Amanda
 
- du måste komma o hälsa på mig här i Umeå i sommar.
- jaaaa, det ska jag!
- jag blir alltså kvar här
- va? nähä.
- jo
- nähä ... nej nu lägger jag på. du är inte värd att prata med.
  
Men jag tror hon förlät mig sen.
 
Efter intervjun råkade jag fastna hos killarna som brukar stå där på ica och sälja telefonabonnemang och liknande. Gaaah, jag tror han såg på mig att jag var lite ur balans just då. Han skrattade åt att jag har kontantkort i mobilen och påstod att endast pensionärer använder sånt när de åkte ut till stugan en månad under sommaren.
 
Hur som helst, nu har jag iaf tecknat abonnemang. Jag har sagt det förut, men jag klarar verkligen inte av sånadär försäljare, jag tackar ja till allt. Fyfan vad lättflörtad jag är.

sommarplaner

Vad har jag gjort idag då?
Jo varit på intervju angående sommarjobb på ica och fått jobbet och tackat ja till det. Åo maj gad. Nu måste jag alltså ringa hem och berätta att jag ska vara kvar i Umeå över sommaren. Jag drar mig verkligen för att göra det.
 
Minus med att stanna här:
- jag vill ju hem till mamma, pappa, Amanda och alla hundarna. och mormor förstås.
- jag har ingen möjlighet att åka ut till stugan när jag vill för att sola och bada.
- jag hade förmodligen tjänat mer pengar hemma på coop.
 
Bra med att stanna:
- får bo i min lägenhet där jag har alla mina grejer.
- chans till extrajobb nästa termin
- jag vill testa vara kvar här en sommar.
- iksu, trots att det inte är så mkt pass under sommaren.
 
 Nu ska jag ringa pappa.

hata söndagar

Det är skittrist att försöka ringa och väcka nån när personen i fråga inte vaknar. Själv fick jag ett sms vid 05.30 imorse och var sedan klarvaken (försöker alltså hämnas det).
 
Förövrigt röstar jag för att söndagarna borde avskaffas. Det är helt klart dagen som framkallar allra mest ångest och rastlöshet hos mig. Det roligaste jag gjort hittills idag var att städa. Nu är det formel1 på tv, R sitter förstås klistrad och jag funderar på att hoppa från balkongen för att slippa höra eländet.

inget särskilt

   
 
Se så spänstig jag kan vara. Och se så mycket kul man kan göra med alla hoppbilder vi tar. Varför just komik? jo för att det är temat på fotoutställningen vi ska ha som avslutning på vår fotokurs. Och vi kom inte på något komiskt att fota.
 
Nu har nog mitt nagellack torkat.

tråk.

Seeeg lördag.
- Att storhandla är alltid lika kul och det blir alltid lika dyrt. Blä. Jäkla ica som tar mina pengar.
- Senare vart jag uttråkad och for till IKSU för lite dans och lite gym. Att gymma själv är inte jättekul, men ganska skönt när det är lördag och (relativt) tyst och lugnt i lokalerna.
- Nu väntar vi på middagen. Funderar på att roa mig med att måla naglarna undertiden. Wehooo.
 

godmorgon

image331
 
Hade jag haft en bild på solhälsningen hade solen kanske vågat kika fram ordentligt idag, men icke. Nu skola, redovisning och sen är det helg.
Tjo!

Lekstuga hela dagarna

image330
 
Hoppbilderna börjar bli mer avancerade nu, vi har börjat gå igenom hela alfabetet. Detta är dagens finaste (okeeejrå, glittret i bakgrunden var kanske att ta i). Åh så lyckliga ni ser ut att vara.
 
Grupparbetet har alltså fortsatt idag och förutom att faktiskt plugga har följande saker hunnits med:
- driva demoner ur Jenny med hjälp av bergskristaller, ett kors, en uggla samt texter ur koranen.
- kleta med tigerbalsam och... annat geggigt.
- sjunga psalmer
- yoga
- tagit tusen hopp-/bokstavs-/yogabilder uppe på en backe. Detta var dagens träningspass.
- pizzaätning (nån här gillar väl banan på pizza?!)
- hittat Jesus i en bil.
- skapa musik m.hj.a en massagebänk och väldigt mycket hat.
- diverse tungövningar.
osv.
 
Redovisningen imorgon kommer gå galant.

grupparbete

      
 
Två hoppbilder och en ganska hopplös bild. Höhöhö.
(värt att tillägga är att många par byxor sprack på grund av dessa gymnastiska övningar)
 
Jag är nöjd med mina gruppuppgiftskamrater. Vi jobbar bra tillsammans.

träning

Efter ett combatpass, ett corepass samt ett step dance var jag så trött att jag knappt orkade ta mig hem. Och hade maten inte stått på bordet när jag kom in genom dörren hade jag nog lagt mig ner på golvet och grinat. Det är tur att jag är bortskämd med en sambo som fixar sånt.
 
Sandra var nog också lite trött, efter en tuuung promenad hem på trötta ben står vi äntligen utanför mitt hus. Då utbrister hon:
- MEN! Jag cyklade ju till iksu!
 
Nu har jag fyllt energidepåerna med choklad. Mmmmm.

ute o cyklar.

Första cykelturen är en stor händelse varje vår, idag var det dags för årets premiärtur.
 
Igårkväll fick Helena pumpa upp mitt bakdäck medans jag stod brevid och var tjejig och skyllde på att pumpen var trasig. För det var den. Så imorse kunde jag susa fram efter ålidhemsgatorna på väg till skolan. Aaaah jag hade nästan glömt hur fort det går när man cyklar och hur mycket tid man sparar.
 
Cykeln ligger helt klart med på min topplista över värdefulla saker (andra saker på topplistan är IKSU-kortet och min älskade dator, som jag ganska ofta hatar).

snart måndag!

Söndagar är mina hatdagar. 70 procent av dagen har ägnats åt att vara rastlös/uttråkad/för trött för att ens orka resa mig ur soffan. Resten av tiden har jag:
- fikat på skogis med tre visa människor.
- vart på combat
- haft besök av Helena som tog med blåbärspaj åt mig. lysk.
 
Och så har jag haft lite ångest över sommaren. Om någon vill erbjuda mig ett bra och roligt sommarjobb som skulle ge mig mkt pengar är jag idel öra. Skriv en kommentar eller ett mail. Jag kan jonglera lite (tre bollar i luften duger väl bra?) och har kassavana. Och så kan jag snurra.


okej än är det kanske inte sommar

Sol = värme 
värme = dags för glass
Ungefär så resonerade vi idag och köpte oss därför varsin glassbåt (mhmmmm) på Kafé Station som vi sedan satt ute på en filt och åt. Och jäklar vad mycket glass det var. Och fyf*an vad jag frös. Jag var frusen i flera timmar efteråt och det var knappt så att shake it-passet på IKSU lyckades tina upp mig.

 
      
 
En söt hund, två söta hundinstruktörer och en bild på inget särskilt.

snart sommar...

Igår var det äntligen dags för första glassen utomhus samt första grillkvällen. Mmmm. Och även idag skiner solen så att sitta inne vid datorn lockar inte sådär väldigt mycket faktiskt.
Hej på er!

talang 2008

Ja ni ser kanske att bloggen byggs om. Igen. Men jag tycker att det är så roligt, iaf när det funkar. Nu gör det ju tyvärr inte det och jag svär lite. För att pigga upp mig räknar Jenny upp andra saker som jag är bra på. Hittills ser listan ut såhär:

1. Snurra (antar att hon menar på aerobicpassen).
2. Välja kompisar.

Hepp. Vad kan man få för yrke av dessa talanger tror ni?

Bränt kött X 2

1. satt och solade på Sofias balkong tills skinnet fräste och vi började lukta solarium. Aaaah, äntligen vårsol och takdropp!
2. Helena har gått in i en vägg och är utbränd.
 
Bränt, bränt, bränt, bränt. Konstigt ord och konstig stavning.
 
Dagens träning gick dåligt. Om inte jongleringsträningen räknas förstås, den gick bra tills det började sippra sand ur bollarna. Sedan har det varit fotokurs med massa läskiga teckningar, bilder på indier samt blixtar som nog kan framkalla epileptiska anfall hos vilken person som helst.

skuggor

image323

snart somnar jag.

Dagens samtal med alkis utanför konsum:
- ööööööh, du tjejen!
- ja?
- har du en cigg?
- nej tyvärr. jag röker inte.
- näää du röker kanske inte, men jag gör ju det!
Jag hade lust att bjuda honom på en frukt istället.
 
Nu ska jag sova. har suttit och bråkat med photoshopuppgifter som nog borde ha skickats in innan tolvslaget, men det sket sig. Gör det sen. Bestämt vad jag ska göra med mitt liv har jag heller inte. Men tränat har jag.
 
Gonatt.

suck och stön

Är bloggen ful som stryk? Hittar ni konstiga färger på länkar? Stämmer inget? Kan isf bero på att jag är ett klåp idag och råkade radera hela css-mallen. Bingo.
 
Vad jag kunde oroa mig för istället för en ful blogg:
Imorgon ska ansökningarna inför nästa termin vara inne och jag har ännu inte en jä*la aning om vad jag vill göra. Jag vill ha en spåtant att ringa. "Jonna, du ska läsa det här och det här och sen jobba här och då kommer du få bra betalt och trivas med både arbetskamrater och -uppgifter och du kommer vara lycklig resten av ditt liv."
 
Hittar man henne på eniro?
 


instängd i sovrummet.

Klockan 07.20 plingade det på dörren (gäsp) och sedan dess har målar/tapetserarsnubben donat och haft sig i köket och hallen. Att jag inte fick sova gör inte så mycket, men nu börjar jag behöva frukost. Jag klarar mig inte utan! Ingen energi, huvudvärk, dåligt humör - det är resutatet av utebliven frukost. Men eftersom målar/tapetserarsnubben målar taken känns det inte lägligt att skutta ut i underkläder och koka gröt.
  
Nu vill jag härifrån. Hur länge sover ni andra eg? Bjud mig på frukost för tusan!

Bara en bild till...

Hoppbilder ute i stugan börjar bli obligatoriskt, Även mamma var med och hoppade denna gång. Hon var väldigt stolt över sin spänst och sina svanhopp (erhmmm). Här är det dock Amanda som gör ett glädjeskutt.
 
image322

helgledigt

Ännu en helg spenderad hemma i Haparanda. Denna gång var det inga bröllop, men en 50-årsfest. Och så var vi förstås ut till stugan och fick njuta av vackert vårvinterväder. Helgens härligaste bild har ni här.
 
image321

vettef*n om jag kommer orka upp.

Jag önskar sååå att jag kom på nåt bra att pika Helena för här. Men det står still i huvudet. Det måste bero på att jag sovit så lite i natt... stackars mig.
  
Och jag har seriösa planer på att hoppa på bussen norrut klockan 05.30 imorgon bitti. Förstår ni? Halv sex! Måste dessutom gå bort till NUS. Borde nog packa väskan nu isf och kanske sova lite. Tapetböckerna ska jag tamigtusan släpa med hem och låta någon alkoholpåverkad 50-årsfirare välja ut en snygg tapet med rosa hjärtan att ha i vardagsrummet.

men åååh.

Saker att ha ångest över idag:
 
- Imorgon ska jag åka 40 mil med buss igen.
- På måndag ska det tydligen tapetseras om här, fick jag veta idag. Jag måste välja tapeter. Och jag åker som sagt var hem över helgen (nä det gåååår inte i happis).
- Snart är det den 15:e april och jag vet ännu inte vad jag vill göra nästa termin.
- Sommarjobb.
- Ööööh... livet.


orka

Alltså bloggkoll är en ganska bra sida för att hålla koll på uppdaterade bloggar och så. Men när man loggar in efter en enda dag utan internet och har 140 olästa inlägg blir det mest stressande. Usch och fy. Jag stänger nog ner istället.

najs och bajs

Dagens njutning: rejäl träningsvärk i rumpa och baksida lår. Jag har gjort utfall lite då och då bara för att få känna av smärtan lite extra. Mhmmmm.
 
Dagens fanskap: humanisthusets datorer som skulle passa bäst på museum/skrottippen. 
  
 
image320Och på tal om njutning har jag helt bytt taktik när det gäller mitt godisätande. Förut var det alltså enbart lördagsgodis som gällde, numera äter jag istället lite varje dag. Jag ska bli bästis med tanten i skolfiket så hon alltid plockar fram några fazer marianne åt mig när jag kommer. Mmmmm.
Fyra godisar och sen är jag lycklig och nöjd igen, oavsett hur illa skolarbetet gått. Det är ju fantastiskt och kanske lösningen på alla världens problem (förutom fetma, diabetes och karies kanske).

snöh*lvete

I torsdags (?) var det vårvärme och solsken utomhus och sedan dess har jag gått omkring i min vårjacka. Tyvärr är det inte särskilt vårigt längre, snöfall passar inte riktigt in i den bilden. Men jag envisas med att gå omkring i vårjackan iaf. För det är ju vår egentligen, det är bara snön som inte fattat det. Och eftersom det är den som gör fel tycker jag inte att jag ska behöva ändra mitt beteende efter det!
 
Det är så logiskt (trallalaaa).
 
Men nu känner jag att min hals börjar klaga.
Det är också ganska logiskt.

talang 2008

Idag upptäckte jag att jag nästan kan jonglera. (nästan? ja det funkar alltså inte särskilt länge...)
 
Hoppas på att inom en snar framtid upptäcka att jag även är ruskig på gitarr, kan göra volter och liknande, pratar engelska och finska som ett proffs samt att jag tycker gymträning egentligen är skitkul.
  
Jag tror att mitt liv skulle bli lite bättre då.


igårkväll

Igårkväll var det "scharinska goes gay" som gällde. Scharinska var en skumt ställe med underjordiska grottor (nåja) där det garanterat hålls sektmöten av alla möjliga slag. Vi hade nästan vår första spelning med vårat band (nåja 2). Vi dansade och skrek. Jag hittade en man som påstod att vi skulle gå på tre dejter och sedan gifta oss, mitt krav var att han var miljonär och det påstod han sig uppfylla. Kanske borde jag ha slagit till. Senare fick jag för första gången åka med den omtalade reagge-busschauffören
 
Någongång efter halv fem fick jag sova, och 09.45 steg jag upp imorse för att tvätta. Gäsp.

glasögonorm

Efter gårdagens glasögonprovning tycker jag att det är ganska självklart vilken modell jag borde satsa på ifall jag någongång skulle behöva skaffa ett par (peppar peppar..). Ni håller väl med?
 
 
 

i-landsproblem

I tordags nåddes jag av ett rykte om en ny färg på favoritträningslinnet, nästa dag var jag på stadium och hittade bara fel storlekar. Man måste vara så satans snabb när det gäller de där linnena. Tokigt. Och jag som ju drömt om ett blått i evigheter! Detta är utan tvekan dagens veckans i-landsproblem.
  
Har idag sprungit på stan med två knäppon som intervjuade en skyltdocka om bloggvanor och arbetsmiljö samt spelade upp en dockteater. Har testat massa glasögon och barnmössor. Och köpt godis, förstås. Och kanske lite kläder också.
 
Tjong.


folkmusik rocks...

image318Hur många pensionärspoäng får man om man först kollar på "så ska det låta" och sedan börjar kolla på dragspelsklipp på youTube..?
 
Jag säger alltså inte att jag har gjort det...
Men dragspel är ganska coolt.

inte en enda!?

Igår gjorde vi en minienkät om bloggläsande. Och jag som trodde att alla är lika nördiga som jag blev nästan chockad. Var och varannan läser ju inte en blogg. Inte en enda fjuttig! Vad gör folk på sin fritid egentligen? Umgås med folk på riktigt? Ansikte mot ansikte!? Galet.
  
Bland mina favoriter på datorn har jag ju säkert 20 bloggar bara inom kategorin träning och hälsa...
  
Hur nördiga är ni?
Visst är det de som aldrig läser en blogg som är konstiga..?!

kostrådgivaren

Kommer hem och är trött efter 6 timmar i skolan (sånt är vi inte vana vid) och svinhungrig. Äter risgrynsgröt på korv, men utan kanel och mjölk och utan att ens värma den. Direkt ur korven alltså.
 
Någon som vill ha kosttips av mig?

pluggisar

Att försöka fixa ett grupparbete via msn var spännande... dock kanske inte särskilt effektivt. Vi som alltid annars är så effektiva 
  
Vår artikel om bisexuella älgar och lejon var förövrigt intressant. Den kan ni läsa om ni känner er pigga och har lite att göra såhär vid midnatt. Alla som läser räcker upp en hand.

det snurrar i min skalle

Jag brukar ju få skit för den musik jag lägger upp här (hrmmmpff), men det struuuntar jag i. ;)
Känner mig lite som en fjortis nu, men jag kan inte hjälpa att jag diggar den här låten. Jag vill ut och dansa. (och videon var lite... egen)
 

äntligen...

Som jag har svurit över att webblogg legat nere. Hela helgen har jag velat blogga, men nu minns jag inte om vad...
 

Kanske skulle jag skriva om Umeå Open dit vi for för att se Marit Bergman och Timo Räisänen, och att det första vi möttes av var beskedet om att Marit inte kom. Då lipade vi lite över det, men nu hoppas vi på en ny konsert. Istället såg vi Those Dancing Days som spelar musik man blir glad i hela kroppen av. Och så lyssnade vi på Lykke Li som jag verkligen gillade (vet dock inte om det funkar lika bra att lyssna på hemma).
 
Ja och så skrek vi förstås med i Timos "fear no darkness promised child".