2912

Idag har jag ägnat mig åt kroppsarbete - vedstaplning.
Att strutta omkring på gym i tighta kläder och mest spegla sig hela tiden är ju liiite fjantigt när man kan ägna sig åt att skotta snö samt hugga och stapla ved. Det där med snöskottning är visserligen inte särskilt aktuellt för tillfället, man kan nog på sin höjd flytta runt lite på snön... ifall man skulle känna för det.
 
Efter det mycket slitsamma kroppsarbetet skulle jag ägna mig åt skolarbete (ja ni hör ju att lovet verkar ha tagit slut). Då hade jag inte räknat med att mitt intervjuoffer lunkade omkring på ikea, så intervjun får vi ta imorgon istället.

Jullov

Jag verkar ha tagit julledigt från både bloggandet och uppsatsskrivandet. Snart kommer jag drabbas av panik (angående uppsatsen), men fram tills det sker njuter jag av att få slöa, äta godis och mest svamla med lillasyster hela dagarna.
 
Igår gungade halva stadt. Alltid kul att träffa folk man inte sett på läääänge trots att jag var ganska opeppad och gick hem hyfsat tidigt. Måste berätta att jag och Sandra PROMENERADE från marielund till stan. Det var nästan värt en medalj i äkta guld. 
 
Efter att inte ha kollat bloggen på cirkus en dag har jag fått 13 spam. Najs. Jag vill också ha WV.

äntligen hemma!

Åh, det är så skönt att vara hemma. Och att gå på IKEA kändes helt galet. Har faktiskt hunnit vara där flera gånger redan :P och jag har ätit kanelbulle och kladdkaka, irrat omkring bland lagerhyllorna, mätt möbler med papperslinjalerna och till och med redan skruvat ihop kökslådor och annat ur de platta paketen. Jisses.
 
Nu är det snart dags för glöggkväll med tjejerna.

Inte länge kvar nu!

Sådär, ikväll har jag varit på iksu och kört helt slut på hela kroppen. Puuuh. Nu får jag ta lite julledigt och proppa i mig godis och julmat slöandes framför tvn... nästan iaf.
 
Imorgon har jag tänkt vakna äckligt tidigt, har tvättid klockan sju. Vid 12 går sedan bussen norrut, som förmodligen kommer vara fullproppad... och resan tar eländigt lång tid... och jag har en förmåga att bli åksjuk... och jag har huuur mycket packning som helst att släpa med mig till bussen. 
Nåja, om ett dygn är jag ju hemma!
:)

En halvnaken gran

julgran

Egentligen ska man inte klaga när bostadsrättsföreningen(?) placerat ut julgranar vid husen för att försöka höja julstämningen. Men våran ser lite bedrövlig ut. Storleken har ju som sagt var ingen betydelse, men om den haft det hade jag kunnat meddela att våran gran minsann är stor och fin. Däremot ser den ut att ha vuxit ur sina kläder, stackarn. Ljusen räcker ju bara till övre delen av granen!

Eller så är det som Sandra misstänkte, att de släppte ut ljusen ut ett flygplan och så råkade det bara bli sådär...


Snööö!

snööö

Mungiporna var uppe vid öronen under promenaden till och från träningen. Äntligen lite snö! Att de lovat plusgrader redan till imorgon kväll försöker jag förtränga... egentligen spelar det ju inte så stor roll för mig, jag åker ju härifrån. Värre är att de lovat plusgrader där hemma också! grina.

Julsånger är ju trevligt

Alltså det är ju inte lätt att komma i julstämning när det inte finns en gnutta snö på marken. Och den här filmen höjer inte julstämningen på något sätt överhuvudtaget, men vafan, det kan ju inte bli värre liksom.

Så titta på den och njut. Haha, vad säger man om Janice Dickinson? Ja jag vet inte, men den här låten är för alltid förstörd för mig.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tjohooo, mina länkar funkar lika bra som vanligt. För underhållning; klicka här istället http://www.youtube.com/watch?v=0VraaEaOzYQ

ibland måste man städa...

Telefonsamtal med R här om dagen (jag var disträ som vanligt).
- Vad har du gjort idag då?
- Öhh.. pluggat... och städat.. och tränat... och... NEJ VÄNTA. Sa jag nyss att jag har städat? var kom det ifrån? för det har jag ju inte.
 
Och vips så gick jag från ordningsam hemmafru (nåja) till lögnare. För att ställa allt till rätta har jag nyss städat hela lägenheten, eller ok jag dammsög (samma sak).
 
Förresten ser det ljust ut på träningsfronten. Pappa ringde och meddelade att det körs hela 5 combatpass medans vi är hemma. BC på finska, det blir nästan lite spännande :)

Börjar bli rastlös

Åååh vad segt, jag vet inte vad jag ska göra.
- Men uppsatsen då? Den är väl inte klar ännu?
- Eeehhh.
 
Saken är den att jag sitter och väntar på ett mail från handledaren. Där ska det stå att texterna jag mailade in igår var fantastiska och att jag måste vara extremt begåvad och något av en talang när det gäller att skriva rapporter och liknande. Och att han anser att uppsatsen redan är klar, trots att intervjuerna lyser med sin frånvaro. Eeehrm.
 
Nej kanske inte. Men jag väntar faktiskt på ett mail.
 
Och mina enda planer för dagen är 2½ timmes träning om.. 1, 2, 3 ... 7½ timmar! Fyfasen vad segt.

Telefonmesen

Hörrni, alla telefonförsäljare, ring mig. Det spelar ingen roll hur ni pratar eller vad tusan ni säger, det går nog vägen iaf. 
- Hej Jonna, jag tänkte liksom sälja en sånhär grej, liksom... Jonna, kom igen nu, Jonna.
- Okej, ska jag rabbla upp mitt kontonummer?
  
R suckade djupt när jag sa att jag accepterat nån telefongrej som ska göra det såååå mycket billigare att ringa. Men lugn, jag är kvar hos mitt älskade telia (tror jag iaf), och jag frågade ungefär 100 ggr om det kommer dyka upp några fula avgifter som telefonkillen inte berättat om. Han tyckte nog jag var lite jobbig som inte fattade.
 
En såndär NIX-spärr skulle kanske behövas trots allt.

...

Jag har planerat att jag ska slippa laga "riktig" mat de här dagarna jag har kvar i Umeå. Så nu blir det blodpudding, havregrynsgröt, fil och flingor samt ärtsoppa och risgrynsgröt "på korv". Enbart av slöhetsskäl. (Fyyyyy.)
När jag åker hem förväntar jag mig däremot ordentlig hemmalagad mat och inte massa halvfabrikat...

- gääääsp

gäsp
 
Åh, jag är ganska trött just nu... ungefär som den här krabaten var för ett år sedan. Det jullovet hade jag massa goa valpar i mitt rum hela dagarna och nätterna. :) (den julen fick jag visserligen inte vila upp mig alls utan var ständigt trött....)
 
Imorgon blir det tvätt och plugg. och combat förstås.

Träning och telefoner

Just nu håller jag båda tummarna för att de inte kommer ha julstängt allt för länge på det gym i Torneå där man kan köra body combat. Är det öppet någon av dagarna då jag är hemma så vet mina systrar vad de har att vänta. Jag (som springer på iksu 6 dagar i veckan) är verkligen helt förfärad över att de inte tränar någonting överhuvudtaget! (Ja förutom idrottslektioner i skolan. Meeesigt!) 
 
Gav pappa i uppdrag att ringa och fråga om öppettiderna - jag vågar inte.
Är livrädd för att ringa myndigheter/företag/organisationer och måste alltid förbereda mig till tusen och låsa in mig i ett tyst rum om jag ändå tvingas göra något sådant samtal. Så inte fasen tänker jag ringa till utlandet och riskera att behöva prata engelska med främlingar!
Läskigt.
 
(Sen har jag nästan blivit lockad av H att åka till Kalix och vara med på hennes spinningpass någon av lovdagarna. Men det är kanske lite väl... mycket... Dessutom skulle jag nog dö där på cykeln.)

Titta vad vi hittade!

markus
 
Dagens köp: Markus skiva :)
Jag och Sandra är nördar och köpte genast varsin.

hundsjukan

Åh, nu har min hemlängtan ökat ytterligare lite i styrka, för igår fick jag träffa en liten vovve som gjorde mig ännu mer hundsjuk. Urmysig var hon, och hade dessutom ett mycket fint namn - Jonna :P
Så nu vill jag hem till mina hundar! (ja okej, resten av familjen också då)

(Kan ju även berätta att jag är döpt efter en golden retriever(?))

SNÖ!

vitt

 
Titta på den här bilden. vad ser vi?
Jo vi ser ett IKEA-varuhus (åh, vilken syn!), vi ser bilar och några shoppingsugna människor (eller så har de just spenderat alla sina pengar på billybokhyllor). Vi ser en mycket ståtlig julgran. Och i bakgrunden har vi grannstaden Torneå.
 
Men titta, det är ju vitt! Tjoho! Jag vill hem fort innan snön smälter!
 

...suck...

Åååh, att betala hyran är alltid lika... kul. Hejdå alla pengar, ha det så bra. Fy tusan vad jag har gått back den här månaden, det är tur att julklapparna är klara nu. Annars hade jag nästan fått börja köpa näringsrik mat som äckliga nudlar i färgglada plastförpackningar. Uäk.
Nu ska jag nog gråta en skvätt innan jag fortsätter skrivandet.
 
(När man bloggar får man överdriva huuur mycket man vill, kom ihåg det.)

världens längsta bloggsaga

vissla
På allmänhetens (Sandras) begäran: Den väldigt påhittade historien om busvisslandet.


J och S hade båda en innerlig önskan om att kunna busvissla (med fingrar i munnen, eftersom det ser mycket coolare ut). 
- Det skulle vara så himla praktiskt, sa J. Tänk om man måste kalla på en hund som har sprungit långt bort (hur tänkte hon här egentligen? varför inte bara ropa hundens namn?)
- Eller om man bara måste få någons uppmärksamhet, kontrade S.
Så, de båda bestämde sig för att börja träna. Men var och när skulle man göra det? J funderade på att öva när hon låg i sängen på kvällarna och försökte somna, men misstänkte att det inte var någon bra idé när man bor i ett hyreshus med så tunna väggar att man faktiskt kan höra när grannen går på toa (jo, på riktigt!!)
 
Både J och S brukade promenera till ett ställe som nästan hette isku. De bestämde sig för att börja öva på busvisslandet under dessa promenader, trots att folk tittade konstigt på dem där de gick och blåste och blåste.
- Pffffffttttt, fick J fram (tillsammans med lite saliv).
- Pfffttiiiiiiiiiiii, lät det från S.
Men trots att det inte lät så bra gav de inte upp. Varje dag övade de två på att busvissla, och helt plötsligt funkade det!
- Åh, nu behöver jag aldrig mer ropa efter våra hundar, suckade J lyckligt.
Men S svarade inte, hon var så upptagen med att vissla.
 
Och så började det snöa och det blev en vit jul och allt var lyckligt och bra.


Titta!

Kors i taket, webblogg funkar igen. och jag har inget vettigt att skriva.
Eller jo förresten.
 
På Youtube finns dokumentären "An inconvenient Truth" upplagd, uppdelad i 10 delar. (och eftersom den där länken förmodligen inte funkar för fem öre så har ni hela lååånga tjorvadressen här:
http://www.youtube.com/watch?v=MwY4VU7zhsw&mode=related&search)
 
Titta på den, innan den tas bort. för den är riktigt bra! (Och fundera samtidigt lite över varför vi inte har någon snö ännu trots att det bara är 10 dagar kvar till julafton.)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Neeej, jag har tydligen varit och ändrat på nån kod-grej så länkarna blir vita. Fasen. Att hitta rätt tar ju aplång tid, så det får nog vara...

Det är luuuugnt

Jag har nu vant mig vid tanken på att jag kommer få skriva klart uppsatsen under jullovet, så nu är jag inte det minsta stressad längre utan går mest omkring och myser och funderar på vad jag ska köpa åt folk i julklapp.
Jag menar den ska ju lämnas in först nästa år! 
 
Och igår fattade jag att jag ska åka hem nästa vecka. Tokigt. Har inte varit hemma sedan i somras, tur att det finns telefoner.

Snööööö

Snart ger jag upp hoppet om snö. Snyft. Det är ungefär som när små barn slutar tro på tomten.
 
Eller så håller vi alla tummarna och väntar på något slags Chrismukkah Miracle. Det kan ju bli som i alla mysiga familje-jul-filmer där det börjar snöa på julafton och så står hela familjen samlade och tittar ut på snöfallet genom fönstret.
Utzoomning - julmusik i bakgrunden. 
Aaawww.

Vad gör ni?!

Vi är lite oroliga här; varför gräver de sönder fotbollsplanen vid ålidhemsskolan?! Sluuuuta. Snart blir det vinter på riktigt och då ska det spolas skridskoisar där! Jag och Sandra har ju våra framtida karriärer som hockeyproffs att tänka på, och blir de inte av talar vi om stora inkomstbortfall! (vad var det spelarna i damlandslaget fick efter OS-bronset... 500 kr?)
 
Är det inte så att de bara ska förbättra planen lite så får jag börja fundera på att lägga mig framför grävmaskinen för att få stopp på vandaliseringen.
 

Alltid onyttiga lördagar

Ja, vi bakade idag.
TRE paket grädde, massa socker, ett helt paket smör, flera deciliter sirap och annat nyttigt har vi använt. Och vad resulterade det i då? Jo lussekatter, två sorters kolor, någon slags marshmallows-fudge samt kokosgodisar.
Ja och så magknip förstås.
 
Nu är det natt.

julbak

Jag och Sandra SKA baka lussekatter samt försöka göra knäck/kola imorgon(?). Önska oss lycka till. Blir katterna snygga kommer bildbevis på att vi lyckades. Kommer det däremot inga bilder gick nog någonting snett och ni är välkomna över på fika nån dag
;) 


fula fiskar

Finns förstås flera Nintendo wii-konsoler att köpa här på internet nu. Kring 2700 har de väl kostat i affärerna? På tradera får man betala närmare 6000 om man vill vara säker på att få en (köp nu-pris). Fan vad folk är ute efter att tjäna pengar. Men såhär i jultider är det väl lätt att få iväg dem till extremt överpris. Fult!

och nån skriver "Svår att få tag på. Sonen köade i mörker och blåst för att få köpa", säljer farsan det då? schyrre.
 
(nu träna!)


Hur låter det?

Idag har jag lärt mig hur man komparerar adjektivet "få";
- få, färre, färst.
 
- Men Jonna, det var hemskt vad få sidor du skrivit. det här blir ju ingen b-uppsats!?
- Jaaa, men Bengan har skrivit ännu färre, och Gunnar färst!
 

Telefonterror

telefon
 
Aaaah, mina öron! (ja, båda två)
Satt i telefon med mamma i sammanlagt en timme. Sedan ringde R, det samtalet varade dock max en kvart. Efter det ringde jag upp systeryster (som hann ringa mig 2 ggr under de två tidigare samtalen) och pratade en halvtimme innan jag kom på att jag ringde från mobiltelefonen.
 
Vilken himla tur för mig att man, sen några dagar tillbaka, inte längre får cancer av sånthär... (eller hur är det egentligen med bärbara hemtelefoner?)

att orka

Att cykla är effektivt, det går snabbt och kräver relativt lite energi, jämfört med promenader som går sakta och gör en trött.
När all snö och is (till vår förtvivlan) smälte för någon vecka sedan var det plötsligt riskfritt att cykla igen, men då visade det sig att mitt (eller rättare sagt min cykels) bakdäck var platt. Jag äger ingen cykelpump och var alltså tvungen att ta mig ända bort till Sandra (ungefär 4 hus västerut(?)) för att låna en. Det uppfattades som alldeles för jobbigt och därför har jag de senaste veckorna promenerat överallt.
Logiskt?
  
En gång hade min lillasyster en lärare (vikarie?) som skrev cyckla. eller så har jag hittat på det själv.
cykla, cykla, cykla... konstigt ord.
 
Vad skulle jag få ut av det här? Har inte den blekaste...

Pluggpaus...

     julklapp
 
... då passade jag på att slå in några julklappar för första gången i år. Fick till och med användning för de där apelsinskivorna jag torkade här om dan.
- Men varför fotar du på diskbänken? Fulare bakgrund får man ju leta efter!
- Jo, för det är enda stället i hela lägenheten med någorlunda ljus.
 
(Efter två dagars uppsatsskrivande pratar jag redan med mig själv. Aargh. Hur ska detta gå?)

Julmys

Ja det var ju som sagt var så att det enda giltiga skälet till att börja julpynta innan första advent var om någon var döende. Men jag undrar vad reglerna säger om att plocka ner julpyntet? Är det stenhårt på tjugondagknut? För jag vill aaaaldrig ta ner min julstjärna från fönstret igen. Det blir så mysigt!
 
(Nyttig information: i alla andra länder förutom Sverige, Finland och delar av Norge, är julen slut i och med trettondedag jul. Vi har alltså en vecka längre jul. Lyllos oss! ..och skulle denna information inte stämma får ni skicka hatbreven till wikipedia.)

Giv mig styrka.

Handledning angående uppsatserna idag. Gick dit med en ganska bra uppfattning om vad jag ville göra, och man hade ju önskat att man hade fått lämna klassrummet upprymd och positivt inställd till det fortsatta arbetet. Istället kände man sig helt sågad och sänkt. Inte ett positivt ord tror jag han sa. 
 
Så det här känns jättekul. Verkligen.
 
Just nu känner jag mest för att skita i det här, ta ett tidigt jullov och åka hem. Vilket jag förstås inte ska göra. Men drömma kan man ju.

ångest

Idag har jag drabbats av panik. Har upptäckt att det ju inte alls är särskilt långt kvar till jul, och jag har knappt kommit på ämnet till den b-uppsats jag hade tänkt ha klar innan den 24:e. Måste formulera syfte och frågeställningar, komma på bra intervjufrågor, genomför intervjuer, skriva ner dem på papper (helvetesgöra), koppla det till gamla teorier och dammiga gubbar och skriva en massa. Blä.
 
När man känner sig stressad är det extra skönt att gå på nåt pass och för en timme inte behöva tänka på allt som måste göras.
 
Nej, nu har jag ätit klart min lyxmat (blodpudding). Dax att börja skriva!

Skärpning!

Men fy, maken till slö människa får man ju leta efter! Något färdigskrivet PM att lämna in imorgon har jag förstås inte, trots otaliga timmar vid datorn. Istället har jag läst om massa gamla nobelpristagare i litteratur. Och försökt torka apelsinskivor i ugnen. Och mes-kört ett combatpass på IKSU (jäkla huvudvärk).
 
Men imorgon är det måndag. Jag lovar att då bli en flitigare och ivrigt skrivande student.

Julkalendrar åt folket!

Julkalendrar är bra, de får december att gå så mycket snabbare. Även denna morgon har jag (och alla barn mellan 5-10 år?) stigit upp 08.55 för att se på LasseMajas detektivbyrå. Man får passa på under helgerna, inte en chans att jag, som på senaste tiden blivit värsta sjusovaren, kommer vara uppe vid 07.15 imorgon för att kolla (men ingen fara på taket, svt.se räddar mig).
 
Den roligaste julkalendern hittar man dock i bloggform, här. Det är så spännande att läsa bland kommentarerna och försöka lista ut vad det rätta svaret kan vara utifrån de omöjliga ledtrådarna (90% av gångerna har jag dock inte den blekaste om vad svaret är...). 
 
Kvarteret skatan har också en julkalender på internet, och för den lite mer modeintresserade har hotspot en julkalender med fina priser.
 
- Men trots otaliga julkalendrar infinner sig ingen riktig julstämning så länge vi inte får någon snö :(

Julklipp

Advent

 
Nu har jag alltså tillgång till mitt älskade photoshop igen (my preeecioussss väser jag och kladdar lite på skärmen). Det har varit en svår tid utan programmet (gratisversionen Gimp funkar säkert lika bra om man kan det, men jag gillade det inte riktigt) och hela min kväll har nu spendrats här vid datorn. Jag var så fokuserad så jag inte ens hängde med i på spåret.
 
Ser ni, lite julstämning har jag här i lägenheten.

För andra gången uppstånden ifrån de döda

Nej dra mig baklänges på en tallkotte!
Fick ett infall och försökte få igång min bärbara dator, och tror ni inte den funkar som vanligt nu? Det är nog helt enkelt så att den bara klarar av att arbeta en vecka eller två, och sedan måste dra sig tillbaka några veckor för att vila upp sig inför nästa arbetsperiod. Stackarn bränner ut sig annars.
 
Nu har jag alltså inte längre någon bra orsak till varför jag inte ens börjat skriva pm:et som ska lämnas in redan på måndag. Äschdå.


gäsp

Jäkla Markus, bara för att han var ute o festade tror han att alla ska vara vakna hela natten. 01.13 messade han och tackade för att jag röstat. 10 i fem kom ett meddelande till, han satt väl i nån taxi påväg hem för ungefär en timmes sömn då kan jag gissa.
 
Idag har jag stigit upp strax innan nio för att kolla på julkalendern :) åååh, jag tycker redan om LasseMajas Detektivbyrå. Julstämning!

JA!

Puuh, vilken final, vilken urladdning.
Sandra jämförde det med nyårsafton, och det var en mycket bra jämförelse tycker jag. Först värsta jippot, sen pang! pang! pang! och vips så var det över. Bara sådär.
Festen fortsätter nu i tv400. Tack så mycket för det säger alla vi som inte har den kanalen och istället fick Jordan rättsläkare och några avhuggna kroppsdelar i rutan. Jag vill också vara med på idolfesten, juh! (Ja, vi är besatta. Men Markus är cool. Och vi hade hans pappa som bilskolelärare. Det ni.)
 
(förresten, snygga haparandabladet-löpsedlar vi fick se i övertorneå :) )


finaldags!

Alltså ikväll gäller det!
Sandra har varit nervös hela dagen, vi har laddat upp med chips och glass och jag behåller nog min norrlandströja på, den känns passande.
Är alla nu beredda på att skicka MARKUS till 72400 minst tre gånger var? :)

December

tomtar
 
Nu är det äntligen tillåtet med julpynt.