blixtar och dunder...

Jag misstänker nästan att det har börjat krigas här i närheten. Det blixtrar och dundrar som tusan iaf. Blir det dags att springa ner i skyddsrummet tar jag med mig rulltårtan som ligger i kylen.
 
Oh, nu slocknade lamporna och tvn. Scary.
 
Åskväder trodde jag hörde till sommaren.

höst

image203

fakk

Ååh vad kul det är när ansiktet plötsligt ser ut som om det tillhörde en femtonåring med
ak(/c)neproblem. Tack så hemskt mkt. Jag vill stanna inne hela veckan, vilket även är vad jag borde göra eftersom jag har tenta nästa lördag. Jag ska bara gå ut när det är träningsdags.
 
Blä.

Jag och Amanda

image202A: Hmm, vilken stekspade ska jag använda till köttfärsen..?
J: Men ta vilken du vill.
A: Jaja
J: Nej, inte den! ta den här istället...
 
J: Vilken dricka vill du ha?
A: Spelar ingen roll, ta vad du vill
J: Okej, då tar jag äppeljuice
A: Neeej, inte det!
 
A: Ska jag använda varmt eller kallt vatten till pizzadegen?
J: Haha, gör som du vill... Nej ta kallt!
 
 

nåt är inte som det ska

Det blev inget träning igår (städade), ingen träning idag och förmodligen ingen imorgon eller i övermorgon heller. Det är fyra dagar på rad. Och jag sitter redan på massa överskottsenergi.
  
Istället har vi köpt ben&jerrys och Amanda plockade just fram en kaka marabou apelsinkrokant.


besök

Klockan 04.40 (japp) imorse hoppade lillasyster på en buss och om ungefär en halvtimme ska jag hämta henne från busshållplatsen vid sjukhuset. Det är en lååång resa. Och det är jättekul att hon kommer på besök.
:)

kvällsnöje

Visst är det roligast att använda photoshop till att förbättra bilder. Men ibland kan man roa sig med att photoshoppa sig ganska ful också. 
 
image201
 
För övrigt så dog alla våra tv-kanaler just när det var som mest spännande i Grey's anatomy. Kommer mannen överleva? Kommer de få loss honom? "Han släppte min hand!" utbrast kompisen plötsligt - och så försvann bilden. Tack.

veckans låt

är Mike Doughty - I hear the bells 
 
Hittar ingen normal video, så här kommer en med klipp från Lost. Jag har aldrig sett på lost, men jag vet att de springer omkring på en ö och att allt är mystiskt. Och att låten är bra. Ni kan blunda och strunta i lost-bilderna.
 

det luktar såpa

Jag har städat i flera timmar. Och vanligtvis nöjer jag mig med att dammsuga när jag städar, men nu är det även skurat och dammtorkat överallt. Och jag har till och med gjort det vidrigaste av allt - skrubbat toaletten. 
 
Ja jag tycker jag är värd en medalj. Gärna i choklad.
 
Detta sötsug!

gäsp

Att inte kunna sova på nätterna är nästan det värsta som finns (ännu en grej!). Först försöka somna på kvällen, vilket kan ta 1½-2 timmar. Sen vakna mitt i natten och inte kunna somna om på ytterligare ett tag. När klockan sedan ringer är man trött.
 
Tur att det bara kommer i perioder.
 
image200

livsnödvändigt..?

Helt plötsligt inatt väcktes ett begär efter en ritplatta. Egentligen är den största drömmen inom kategorin prylar just nu en riktigt bra kamera, men det blir lite väl dyrt. Det får jag vänta med tills jag blir vuxen och har jobb (eller iaf pengar) och så.
  
Men en ritplatta behöver inte kosta sååå mkt...

mums med morötter

 image199
Har man inga "riktiga" snacks hemma och det är desperate housewives på tv så funkar gurk- och morotsstänger + dip alldeles utmärkt som tilltugg.
 
Att d.h. sen inte är nån höjdare längre är inte så noga. Tilltugget var ju smaskens iaf.
 
 

mätt som en plätt

Jag har just proppat i mig vad som kan ha varit världens genom tiderna största portion spaghetti och köttfärssås. Jag verkar ha vissa problem med att lära mig äta sådär så jag bara blir lagom mätt (om det inte serveras isterband. då kan jag svälta).

dålig shoppingkondis.

Lillasyster kommer på besök på torsdag. Jag föreslog att hon skulle ta med träningsskorna, men hon menade att enda anledningen för det skulle vara att vi ska springa på stan (i två dagar påstår hon)... vilket hon kan göra i vanliga skor.
Jag måste reda nu börja samla krafter för att ränna i affärer med henne. 
 
Åh gud, klockan är över tio. Dags att sova.

zzz

image134Kurslitteratur borde inte få vara så tråkig så man somnar när man försöker plöja igenom den. Gah. Jag måste nog börja plugga stående, då borde jag väl kunna hålla mig vaken. För liggande i sängen eller halvsittande i soffan funkar inte.
Inte med denna bok iaf.

 

- nu i en kur nära dig.

Ingen träning på två hela dagar, skamligt jag vet. Idag däremot har jag inte mindre än fyra pass som jag är sugen på, vilket till och med jag förstår blir alldeles för mycket (om det inte står konvent på uppklistrade lappar och man har betalat för det...).
Men ett eller två ska jag väl klara av.
 
 
Och sen kan jag inte låta bliiii att visa den här bilden. Igår kväll vågade vi smyga ut i mörkret och dokumentera detta. Hade kanske blivit bättre i dagsljus, men vi är 14 år och tycker att det hade varit väääärsta pinigt!!! (och ja, den går som vanligt att klicka på)
 
 

äppel päppel

image197
 
Granatäpple är en lustig frukt. Om den smakar nåt särskilt vettetusan, men den funkar bra som fotoobjekt iaf. Det är alltid något. Det kan man komma långt med om man ställer upp i top model tillexempel.

jag vill se mer.

image196Äschdå, nu har jag hunnit igenom alla tre säsongerna av Veronica Mars... Vad ska jag roa mig med nu? Suck.
 
Ni som inte följt serien: lyllos er, ni har massa bra att se.
 
Får försöka baka en kladdkaka istället då.

att falla för grupptrycket

Jag trodde att jag var stark, att jag skulle kunna stå emot. Men icke. Det var tristessen som knäckte mig, för NÅT måste jag ju syssla med denna kväll.
 
Jag finns numera på facebook.
 
Hjälp. Jag har redan gått vilse minst 15 ggr.

vackert...

Testade ett par jeans med väldigt hög midja idag. Och jag har nog aldrig känt mig så osexig (ja för jag går omkring och känner mig sexig hela dagarna... i mina träningsbyxor och huvtröjor). Det var synd, för annars var de riktigt snygga och sköna. Och mycket billigare än de tusenkronorsjeans som jag sen kom hem med. Hög midja kan vara snyggt, på andra. 
  
(Kan man åka ner på stan och komma hem tomhänt? Om man inte glömt kortet hemma dvs...)


suck

image195
Det finns många små söta tanter.
Men tanter som tränger sig före i kön och sedan ska vara jätteomständiga med sina beställningar och dessutom ha en liten papperspåse till sin muffin så hon kan ta med sig eventuella rester hem är inte gulliga. Alls.
 
Jag hade lust att sparka henne lite på smalbenet (förlåt gud) eller iaf hosta lite på hennes muffins.
 
 
(En muffin, flera muffins? En muffins? Muffiner? Muffinsar? Muffins... Finns det ett sånt ord ens?!)

(ps4: nu dog bläckfiskmannen äntligen. tror jag)

Att cykla ner på stan går ganska snabbt och smärtfritt. Men nog är det väl underligt att man alltid har motvind på vägen tillbaks? Och så ska man uppför den där jädra bron. Det går inte att komma hem och inte vara svettig.
Nå, under cykelturen fick jag äntligen se mig och Sandra i en busskur. Det var nästan värt besväret.
 
ps1: Piratesfilmen tar aldrig slut och jag har ingen aning om vad den handlar om. Segling kanske.
ps2: ska de verkligen göra fler pirates-filmer? Det här blir ju nästan värre än Beck, som väl är uppe i typ 53 filmer snart?
ps3: kladdkaka skulle vara gott...


suck

Varför envisas alla som är online på msn med att ha statusen upptagen eller inte vid datorn eller vad som helst förutom online. Logga ut då för tusan! Jag vill prata med nån men vågar inte störa alla upptagna människor. 
 
Halvkollar för övrigt på pirates 3:an. Alla är lika lortiga som i de två första filmerna. Och de springer runt runt på sin båt. Och skjuter på varandra. Och har konstiga utväxter lite här och var i ansiktet.
Garanterat är den tre timmar lång också.

en sista för ikväll...

Desperate housewives har blivit ganska tråkigt. Men idag är det Greys, det kan bara bli bra!
 
Jag vill ha popcorn! Det borde man alltid ha hemma.
 
Idag har jag torkat lim i Lissabon och steppat i Aten.
 
Imorgon vill jag orka åka ner på stan.
 
Nu ska jag lägga av med bloggterrorn. God kväll och over and out.


fullkornspasta klarar man sig på länge.

Jag har ingen som helst fantasi när det kommer till matlagning. När R kommer hem från jobbet är det makaroner och köttbullar som väntar. Eller makaroner och korv. Eller makaroner och hamburgerbiffar. Idag blev det korv med bröd, ännu värre. Den dag det blir nudlar till middag är det dags att anmäla mig till en matlagningskurs.
 
Om jag vore din hemmafru... ta med mat hem.

Virrpanna.

- Men så sa dem att jag måste lämna in nån studieförsäkran eller nåt, det visste jag ju inte! hördes en kursare utbrista vid dagens föreläsning.
Vi log lite åt att hon missat det. Men så slog det mig, jag har ju för fasiken inte lämnat in den själv! På riktigt så behöver jag någon slags assistent som håller reda på sånahär saker åt mig.
 
Men ni vet hur det är, när man redan har så gott om pengar som jag har så är det inte så noga med studiebidragen och -lånen. Ehhrmm.

och jag ser ingenting!

Vad är det för jäkla stolpskott som kom på idén om att persienner är onödigt i lägenheter? Vavava?! Solen skiner rakt in i vardagsrummet och jag sitter och svettas här i soffan. Med en kudde lutad mot huvudet för att få lite skugga. Utan tröja eftersom det blev för varmt. Snart ryker nog de svarta byxorna också.
 
Jag orkar inte flytta mig till sovrummet för att få skugga.
Kan inte solen försvinna? För en stund bara?

träningstips ;)

image194Nog är det ju en jäkla tur att de byggt ut och om iksu, och samtidigt slängt in klädaffärer i huset. Vad skulle man annars göra när man står där i omklädningsrummet och upptäcker att man inte kommit ihåg att packa ner allt i väskan..?
Man får inte vara glömsk alltför ofta bara, det kan bli dyrt i längden.
 
Premiär för Nike Rockstar Workout Africa var det idag. Verkade lite galet först, men visade sig vara riktigt kul. Synd att man måste vänta ett tag på de nya stegen bara, jag vill köra allt på en gång.
 
Nu är det fejk-säsongsstart för desperate housewives. Tur att jag glömt bort vad som ska hända.

saker att skryta om...?

image193
 
Jag är lite imponerad över mig själv just nu. Och då fuskade jag inte genom att kolla upp postnummer, festivalnamn och sånt (men ja jag funderade på det...).
Det är jag och Charlotte Kalla (+ nån Bo Rasmussen). Borde nog ha satsat på skidåkningen iaf. För ja jag ser detta som ett bevis på att jag isf skulle ha legat på hennes nivå nu.

kräkas

Det värsta som finns (ja det finns väldigt mycket som hamnar under den kategorin här) är när man ska byta soppåse och det är alldeles sörjigt och kletigt i botten av soptunnan. Uäääk. Det lukat inte gott och sörjan vill droppa ner på golvet och allt är äckligt och vidrigt.
 
Veckans viktigaste blogginlägg tror jag.

voi herran jumala...

Rykten på stan säger att den otroligt vackra (erhmmm) reklambilden för IKSU nu skådats på busshållplatser på olika ställen i staden. Åh gud, jag vill nästan inte se dem... kunde de inte tagit en bild där jag inte står och fulflabbar som nåt jag-vet-inte-vad?

hahaha

image192
Igår kväll såg vi Blades Of Glory. Och jag som hade trott att den skulle vara sådär jobbig och pinsam som komedier (alltför) ofta kan vara hade heeelt fel. För den var riktigt rolig!
Nu vet ni var min humornivå ligger.
:)
 
(men den allra sista scenen förstörde nästan hela filmupplevelsen. Det var lite synd)


Nike Inspiration Tour 07

Hela dagen har spenderats på IKSU eftersom niketouren äntligen kom hit.
 
Roligast var funkpasset med Camilla Konstenniemi. Tidigare har jag haft liiite svårt för funkpass eftersom de kan kännas lite sega, men det här var riktigt jäkla kul!
Och svårast var heeelt klart danspasset med Jennie Widegren från Bounce. Shit. Jag har aldrig känt mig så bortkommen när det gäller något som har med träning/dans/rörelse till musik (ja ni fattar) att göra. Men men, man får väl se det som en kul grej att man har dansat för henne... eller nåt. Just då blev jag dock mest frustrerad över att jag var en sån jäkla sopa.
 
Sammanlagt sju pass var det, men på yogan som kom sist av allt var jag lite oaktiv och låg och slöstretchade själv halva tiden, så den räknas nästan inte. Ikväll är det helt klart soffan som gäller. Skönt :)

vad som får en att vakna med huvudvärk.

Igår var det sittning och efter två års studier blev jag "uppgraderad" till etta igen. Wehooo. Grattis till mig. Det var en riktigt trevlig kväll med god mat och massa roliga snapsvisor. Och jägermeister. Uuuuh. Jag kan konstatera att det inte är min favvodryck.
På e-puben spelades det tyvärr dååålig och konstig musik (= sån som man inte hört förut) så vi hamnade på coronas dansgolv istället, där vi måste ha varit i nån timme? Och sen gick vi hem i regnet och sjöng sånger om att det regnade.
  
Nu blir det en slödag och fler avsnitt av Veronica Mars. Dagens viktigaste uppdrag är nog att köpa lördagsgodis...

Erhmmm...

Okej, jag lovade er någonting vackert... jag tar nog tillbaka det. Men en bild får ni iaf. Detta är alltså en av bilderna som togs när jag och Sandra startade våra fotomodellskarriärer.
Jag är mycket nöjd med bildvalet. verkligen (morr). 
 

gomorron

Okej hörrni. idag ska jag skaffa fram ett exemplar av VK och sen ska ni få se på någonting vackert
;)

hepp.

Jag får lite prestationsångest av att försöka komma på bra seminariefrågor. Det får ju inte finnas något lätt svar på frågan, utan det måste gå att diskutera ganska mycket runt omkring den och hitta olika infallsvinklar på saker och ting och blablabla. Men vadfan, det här är en A-kurs, jag kan låtsas att detta är mina första universitetspoäng och jag inte vet hur sånt här går till. Egentligen. No hablo akademikerspråket (la lengua de académico om jag får översätta själv).
 
Och så funderar jag på att börja söka extrajobb. För jag har ju tid. Och pengar skulle vara lite kul. Att inte behöva ta fullt studielån från csn skulle också vara nåt...
 
Men det var bara en fundering. Först av allt ska jag packa träningsväskan och cykla iväg till iksu.

smöra på

Riktigt smör måste vara den bästa handkrämen, händerna blir så mjuka och sköna av smör. Mhhmmm.
Och nej jag har inte gått lös på smörpaketet bara för att jag hade torra händer utan jag rullade faktiskt chokladbollar trots att det inte är helg utan bara en vanlig vardag då man egentligen inte ska äta onyttigt men det gör inte så mycket för jag har tränat idag också och jag gjorde inte chokladbollarna sådär jättegoda eftersom jag vet att jag då skulle smälla i mig allihop och sen må illa men då när jag rullade dem blev mina händer hur som helst smöriga och lena.
 
jo.
 
andas.

fönstertittare

För cirka två veckor sedan fick vi ett brev om att våran balkong skulle vara avstängd den sista augusti+1:a september. Nu är de här utanför och skruvar och fixar.
Det är inte kul att ha två gubbar alldeles utanför fönstret... och inga persienner finns det att skuva igen heller. Men det skulle nog bara kännas ännu dummare.

äh ni behöver inte läsa.

Är just hemkommen från veckans bästa pass. Åh vad det är kul med träning där man får lämna salen helt slutkörd men ändå med mer energi än man hade när man kom dit. Dessutom var det första passet jag körde i den nya stora salen (rymmer 150 personer) som säkert kommer bli jättebra sen när de fixat färdigt.
 
På fredag är det release av det nya combatpasset och på söndag är det dags för nike inspiration tour. En bra träningsvecka alltså :) förhoppningsvis hinner vi med våra två gympass också.
 
Okej, förlåt, nu har jag pratat klart om träningen. Nu ska jag slötitta på fler avsnitt av Veronica Mars, jag orkar inte höra de där top model-brudarna skrika mer.

livat värre var det här.

Att plugga hemifrån är inte kul, jag föredrar verkligen föreläsningar. 
 
Tråkigt.
 
Suck.
 
Många timmar till dagens träning.

siffror

Antal turer till tvättstugan idag: Fyra. Att ha tvättmaskin i lägenheten är nog höjden av lyx (för en student iaf). Det och egen bastu.
Antal skavsår på fötterna: Tre, samlingen utökades under kvällen/natten.
Antal tejpremsor på fötterna under combatpasset: Kring femtio? bara det går att träna så.
Antal sedda avsnitt av Veronica Mars: Har tappat räkningen för länge sedan.
Antal timmar R har befunnit sig utanför sängen idag: sammanlagt 1½ kanske.
 
Nya friska tag tas imorgon. Yeah.

riktigt roligt

Dansmattan var nog gårdagens bästa pryl. Ojojoj säger jag bara, måste nog skaffa en själv (men jag tyckte lite synd om grannarna på våningen under). Sen att den fuskade och gav oss dåliga betyg trots att vi höll takten otroligt bra är ju en annan femma, det finns kanske modeller som dömer rätt? Som att vi inte skulle kunna dansa?! Pffft.

inte riktigt uppe med tuppen kanske, men iaf.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag är smart som bokar tvättid på söndagsmorgonen när det varit fest kvällen innan, eller om det bara är ruskigt korkat.

Å ena sidan så får det en att stiga upp på morgonen. Måste springa ut och i trappor, vilket kanske kan få en att piggna till bättre än att ligga i sängen? Dessutom har man nåt att skylla på om man vill hem och sova på lördagsnatten (det är dock en väääldigt lam ursäkt och jag lovar att jag aldrig använt den).
 
Men å andra sidan kan det vara skönt att få sova. Och så får jag ta hand om tvätten själv eftersom R ganska säkert befinner sig i horisontalläge fram till tvåtiden.

morrn

Eftersom gymmet för det mesta är överbefolkat nu när terminen startat igen har jag och Sandra tänkt försöka oss på lite lördagsmorgonsgymmande. Nu borde det väl vara någorlunda lugnt där? Alla tuffingar har väl varit ut igårkväll, väl? 
 
Nu packa väskan.

ont, det gör ont.

Att skala nykokt potatis borde vara den perfekta metoden för att bränna bort fingeravtrycken, eller iaf tumavtrycken. Ett hett (höhöhö) tips till alla bovar och banditer. För resten av handens fingrar är det nog de gamla hederliga metoderna som gäller. Frätande syra kanske?
 
Fråga ett: går det att bränna/fräta bort fingeravtrycken egentligen? hur mkt måste bort för att det inte ska växa tillbaks?
Fråga två: heter det verkligen fingeravtryck?! Avtrycket borde ju vara det som hamnar på vinglas och datorskärmar. Men det på fingret då?
 
Ps. jag ska inte mörda/råna någon.

spännande värre

Bloggtorka av den värre graden råder idag (och igår, och i förrgår). Vad fasen ska jag skriva om?!
 
Föreläsningarna? är intressanta, men kanske inte att blogga om
Min träning? det skrivs det kanske nog mkt om redan. kan inte vara kul att läsa hela tiden
Vad jag ska äta till lunch/middag? lax och potatis
Att mina blommor verkar ha klarat sig? Jonna den grönfingrade var det ja.
 
Nej usch vad tråkigt det skulle bli. Får nog göra fler fula bilder på mig, det var iaf lite uppskattat.

ny bild

image190
 
Denna bild publicerar jag enbart för att ni ska se att jag inte alltid blir sådär läskigt lik en kille (här fick jag ist dubbla öron...). Måste blogga lite flitigare så inlägget med den hemska bilden hamnar längre ner. Jag blir rädd varje gång jag ser den.

Brrrr...!

Denna kväll har jag:
- jobbat på en förkylning
- sjungit (skrikit)
- tappat känseln i tårna
- bildat pyramid
- skakat av kyla
- lekt lekar
- klätt av mig i kylan (nej okej, inte mer än till linne o så, men iaf).
 
Nu är det dags för en stor kopp te. (Eller the. Eller thé om man vill vara extra fin i kanten.)

ugly

image189Åh fy, den här bilden är så obehaglig så jag börjar må dåligt varje gång jag ser den, men okejdå. Jag har ju inget bättre att blogga om idag. Snälla gör om bilder på er själva, få dem fulare än den här och publicera så jag blir lite gladare.
 
Nu ska jag skynda iväg till mariehemsängarna för lite nollning... som tur är verkar vi slippa förnedrande påhitt och lekar.

pippiajaj

Redan när jag tog på mig skorna i omklädningsrummet kom jag på mitt misstag. Och ungefär femton minuter in i passet hade skavsåren, som borde blivit omplåstrade, nötts upp och färgat mina strumpor röda av blod (oh så dramatiskt). Jag har nog aldrig haft så ont under ett pass, men det var så jä*la kul så jag kunde inte gå därifrån. Ajajaj.
 
Nå, jag blev påmind om hur roligt det kan vara med träning och om varför jag gick den där instruktörsutbildningen. Och att det egentligen är ganska skönt att höstterminen är igång :)

ingen nolla!

Nackdel med att läsa ett väldigt fritt program där man plockar ihop kurser själv:
Vid varje A-kurs ska det nollas. Jag oooorkar inte springa på nollningar, men skippar man det blir man ju helt utanför.
Kan man verkligen nollas fast man är inne på sitt tredje år...?

rymden anfaller!

Dagens fråga:
Hur kan man tycka om serier som Stargate Atlantis, Star Trek, Star Trek Voyager, Star Trek Enterprise, Star Trek Atlantis, Stargate Voyager, Star Trek Atlantis Voyager, Stargate Enterprise och allt vad de nu heter? (okej, hälften av de där namnen var kanske påhittade nu... men många är de.)
 
Det är konstiga utomjordlingar med skrövlig hud överallt, vanliga människor i ovanligt fula uniformer, lampor som blinkar, lasergevär med tillhörande coola ljudeffekter samt knasiga rymdskepp som de springer runt runt runt i.
 
En mää ymmär(+r)ä.

Pysseltajm

Igår satt jag och Sandra uppe och scrapbookade till två på natten (vilket enbart berodde på att jag tittat på en klocka som gick helt tokigt). Och det är ungefär det enda vi sysselsatt oss med idag också. Jag ska nog visa bilder på hur fint det blir lite senare... Nu glittrar jag som värsta strassmycket, glitter överallt! Det är najs.
 
Imorgon skolstart, jag är nästan lite nervös. Än en gång måste jag vara rädd för att de andra barnen ska vara dumma. Att ha en klass som man läser alla kurser med skulle vara bra ibland.

oj, en bild.

image188
 
Jag har två fina (söta, snygga, vackra) småsystrar, här är en av dem. Under sommaren har hon lekt med mig varje dag och hyrt film med mig var och varannan kväll. Gjort skuggfigurer på sovrumsväggen, tränat med mig (några gånger iaf), kört efter stugavägen, planerat för hennes framtida studier, bakat pajer, rott i en töntigt liten plastbåt och svamlat massor. 
 
(Jag saknar båda mina småsystrar. Kom och hälsa på snart.)

Ajaj :)

Ojoj, idag är det träningsvärk som gäller. Låren, rumpan, ryggen, magen, ja hela köret. Att gå i trappor är smärtsamt men skönt... Finns det nån som inte tycker att träningsvärk är härligt?!

Wohooo

Åh jag älskar photoshop. Jag älskar det.
Har gått lös på bilderna från bröllopet för två(?) veckor sedan. Fula bilar som står bakom brudparet- bort! Störande flaggstänger - bort! Garaget - bort! Jag är Gud.
 
... och en aning övertrött.
God natt hörrni.