snart slut på 2007

image254
 
Det är väl dags att önska er ett gott nytt år. 2008 blir förhoppningsvis året då jag kommer på vad jag vill göra med mitt liv. Och året då jag blir ekonomiskt oberoende, det skulle inte heller vara fel. Sen ska jag bli en modig och stark människa, det ni. 
 
(visst är det fler än jag som har svårt för hela grejen med tolvslaget..? "iiih, gott nytt ååååår!" ska alla skrika i falsett och kramas och pussas med alla. sluta med det.)

idolspaning

Jag skulle kunna visa en väldigt vacker bild på mig, Amanda och Marie Picasso, men då blir ni så impade och avundsjuka så jag skippar nog det ;) Hur som helst låtsades vi vara väldigt behövda när mamma skulle intervjua henne. För nån måste ju med o bära väskan o så. Juh.
 
Moget, jodå.

åååh, kålrotslåda!!

Detta måste ju vara ett tecken på att jag börjar bli gammal:
janssons frestelse och lanttulaatikko var mina favoriter på julbordet. Och även morotslådan (porkkanalaatikko) hamnade högt upp på listan. 
 
Lådorna tycker väl bara mammor om..?!
 
Å andra sidan blev jag 0% vuxen enligt ett mycket vettigt test på fejsbook, så det jämnar kanske ut sig lite. Och jag har iaf en bit kvar till att gilla lutfisk, som enligt mig enbart gillas av pensionärer.

dra på trissor!

Efter en hel vecka utan fysisk aktivitet (bortsett från nån hundpromenad) och några dagar av sjukligt mycket mat och choklad har jag idag tränat! 30 minuter spinning (det ni!) och 30 minuter cirkelträning på fysioteket var riktigt skönt. 
 
Men vad är grejen med visselpipor och spinningspass här i Haparanda? Jag har nog aldrig varit på ett pass där den inte använts. Och jooo, jag gick faktiskt på spinning ett tag när jag bodde här. Hur som helst missbrukades den idag enligt mig (som visserligen inte kan ett skvatt om denna träningsform).
 
Om Aspen är öppet ska jag nog försöka hinna med lite badminton med Amanda nån dag också.

tomteverkstad

julstök
 
De senaste dagarna har det varit julstök här hemma. Julkort, lussekissar, smörstjärnor, julgodis m.m har tillverkats. Och nu är det julafton.
 
God jul hörrni.

hemma

Att åka/köra bil blir onekligen lite mer spännande om framrutan är så skitig så man knappt ser ut genom den, spolarvätskan har tagit slut och det dessutom är kolsvart ute. Men det är inte särskilt smart. 
 
Här i Haparanda har vi snö. Dessutom har jag pysslat med julkort, druckit glögg, ätit pepparkakor samt smaskat på en julstjärna. Och lyssnat på julmusik förstås. Julstämningen ökade alltså med ungefär 150% på en kväll.
Nu ska jag bada bastu och mysa med hundarna.

för varje hjärtslag

Vid tvåtiden borde vi komma iväg, sedan är det trivsamma Haparanda som väntar. Wehooo.
 
Sen byter vi ämne till musik.
Jag är kanske lite efter, men jag har iaf tillslut hittat säkerts skiva och förstått att den är bra. Den här musiken passar mig just nu av någon anledning. Säkert har även en
blogg och om ni vill höra något fint kan ni titta på musikbyråns årsbästalista här och hoppa direkt till slutet och lyssna på en svensk version av Robyns "with every heartbeat".
 
Fint.

Jonna the rocker

image252Att hitta guitar hero till nintendo wii var inte helt problemfritt, men igår hittade jag ett. Jag var lättroad som få när vi packade upp spelet.
- Ååååh, titta man får klistermärken att sätta på gitarren!
Har dock bara fått sätta dit ett hittills. Planerar smyga dit fler allt eftersom.
 
- Men varför spelar ni inte på den riktiga gitarren ist? undrade mamma som inte riktigt fattade grejen med en tv-spelsversion. Och ja, jag borde spela på den riktiga också. Mormors ständiga julklappsönskning är att vi ska spela för henne. En julklapp som ju inte borde vara sååå svår att ordna, men det blir som aldrig av. Stackarn. Men om vi tar med spelet hem jag jag ju spela "talk dirty to me" på wii åt henne.
 
Vad glad hon kommer bli, min lilla mormor.

gäääääääääääääsp

Under föreläsningen imorse var jag tröttare än jag någonsin varit under hela mitt tjugotvååriga liv. Ögonen gick i kors, jag såg dubbelt och orkade knappt hålla kroppen upprätt. Jag förstår att folk blir galna av att inte sova på en vecka (eller hur mycket sömnbrist som nu krävs). 
 
(Byter nu ämne helt utan finess eller långsökta kopplingar)
 
Men alltså vad är detta för decemberväder?! Elva plusgrader i Nikkaloukta som vanligtvis brukar ha mysiga temperaturer på omkring -35 (enligt mig) och ständigt vara kallast i landet. Jag skyller allt på USA, Kina och er som inte sopsorterar, så det så!


On the radio.

Efter ett tips från Sandra sitter jag nu och lyssnar på "Christer" i P3. Programmet handlar om Haparanda och man får bland annat höra Sven Erik Bucht sjunga lite av "Amanda från Haparanda" samt en historia om en kille vars pappa rånade domus där hemma.
 
Myhyhyyycket spännande.

julmusik

Förlåt mig nu, jag vet att jag plågade er med denna video förra julen också. Men jag kan helt enkelt inte låta bliiiii!!! Och visst känner ni hur julkänslorna sköljer över er även denna gång? Fiiiive nakeeed meeeen. Hoho.
  

lika som bär. så det så.

image251
 
Igår satt jag och försökte övertyga R om att Hasse Aro och skådespelaren Alan Rickman egentligen är en och samma person. Det ser väl vem som helst?! (snälla håll med mig nu. och bortse från alla bilder där de inte är ett dugg lika.)

Kitty hittar en blogg.

image250Det är kul när man hittar bloggar som skrivs av folk man känner, jag har ramlat över några stycken sådana den senaste tiden. Men jag säger inget och kommenterar inte. Bara smygläser och förnekar att jag själv sysslar med såntdär bloggande när jag pratar med folk. Men tänk om folk jag känner smyger omkring här. Läskigt.
 
Det är tur att jag bara skriver om tråkiga saker som träning och marianne-choklad. (- vaddå tråkiga saker?!)
 
Så, idag har jag meskört combat och inte ätit någon mariannechoklad. Slut.

uäääck

image249
Än en gång kan jag konstatera att starkvinsglögg inte är något för mig. Att andas in ångorna från den är ju som att sitta och sniffa på ren sprit. Och inte är det gott heller. Nej jag får hålla mig till den alkoholfria och barnvänliga blossaglöggen från ica. Mmmmm.
Men flaskan var ju fin i alla fall.
 
 
(glöggen hamnade i slasken) 

Julstatus just nu

image248- De första julklapparna är äääntligen inhandlade och inslagna.
 
- Igår åt vi julmat hos grannarna som vi egentligen inte är grannar med. Läskigt mätt blev jag.
 
- När man har ätit för mycket måste man träna, så idag har vi varit på tomtecombat och jul gott och blandat. Kul kul och jooodå, det var faktiskt juligt. (Skumtomtarna var bäst. Mmmmm)
 
- Glögg har jag druckit flera flaskor redan. Och pepparkakor åt jag ju tills jag fick ont i magen för nån vecka sen.
 
- Lussekatterna är det dock sämre med, en enda hittills i år. Fjuttigt.
 
- Och det som verkligen saknas för att man ska få riktig julkänsla är ju snön. Jag blir ledsen om det inte snöar snart.
 
 
Okej, det här var nog årets mest ointressanta lista. Förlåt. Jag kan bjuda er på en kopp glögg.

vitklädd med ljus i hår.

image247
 
Idag har jag sett hela TVÅ luciatåg. Ett var riktigt bra, det var studentkören som stod för det uppträdandet. Det andra var lite... ehm... ja alltså det höll inte riktigt samma klass. Men det är ju tanken som räknas. Och de delade ut knäck och annat gott, det borde ju väga upp.
 
Å andra sidan fick jag ju inge knäck, det var jag lite butter över.
Och inte en enda lussekatt har jag fått i mig heller. Dåligt.

sos - the tiger took my musiksmak.

image246På cdon.se hittade jag en fantastisk nyhet, Dr Bombays skiva med alla hits (ja, de var många). Hurry hurry hurry, buy my rice and curry. Jag har ju, med tolv dagar kvar till julafton, ännu inte lyckats köpa en enda julklapp. Tror ni folk skulle bli glada över denna?
 
(som sagt var, alla borde skriva önskelistor)
 
 

Utan lypsyl i 3 dagar försmäktar jag på denna ö.

image244I juni -05 (ojojoj) bloggade jag om mitt lypsylberoende och senast för någon dag sedan fick jag en kommentar från nån med samma last. Det är nog inlägget som flest kommenterat hos mig. Lite lustigt är det.
  
Och när vi ändå är inne på ämnet; jag tappade bort mitt lypsyl i förrgår och har sedan dess gått omkring med ett klibbigt läppbalsam från HM. Ett såntdär som allt hår fastnar i om man inte sitter helt still. Uuusch. Jag måste köpa ett nytt. Jag måste köpa ett nytt. Jag måste köpa ett nytt.
Men lypsyl är tyvärr lite som saffran och frimärken - heeeelt omöjligt att komma ihåg när man står där på ica. 
 
(Och varför heter det inte läppsyl?!)


varning för matte

image243Mannen som talar med hundar-Cesar är verkligen bra. Men jösses alltså, vissa människor...
 
- Promenera 25-30 minuter!? Med såhär små hundar?! Jag trodde att det räckte om de sprang upp och ner i trapporna några gånger.
 
Ibland låter hundkörkort verkligen som en vettig idé.


hej html

Under detta moment är det tänkt att vi ska lära oss koda hemsidor och liknande. Efter en föreläsning har jag blivit så pass nördig att jag hämtat hem ett toolbar som gör att man kan se sidors css-koder och hitta kodningsfel. Eller nåt ditåt, jag har inte riktigt koll ännu.
 
Denna blogg innehöll då massor av fel. Om några veckor kanske jag kan rätta till dem. (Hahahahaha! öhm, nej förmodligen inte...)


hallelujah

Åååh vad love actually är bra (jag har inte sagt det tidigare väl?). Man blir lite kär av att se den. Å andra sidan sliter jag mitt hår och svär som en borstbindare över antalet reklampauser, jag har inte räknat men vi kom helt säkert upp i 6-7 stycken. 
 
För övrigt gick dagens träning lite åt skogen. Kallsvettades hela passet + magsmärtor + illamående. Matförgiftad av pizzan eller smörgåstårtan? Nja kanske inte. Men skönt var det inte och har inte gått över helt ännu. 
 
 
Två veckor kvar till jul och ännu inte en enda julklapp fixad. Jag tycker att alla borde skriva önskelistor så man slipper tänka själv. Bara att plocka fram kortet, betala och vips så har vi slagit nya rekord i julhandel. 50 miljarder. Go'jul och kom ihåg vad den handlar om.


detta måste väl bli årets sista idolinlägg..?!

Nu har jag fått se idolfinalen jag också. Det var bra att Marie vann, trots att Amanda är coolast och jag nästan är kär i henne.
Och oj så publiken skrek hela tiden. Jag, som under denna termins träningspass äntligen har lärt mig skrika och tjoa, skulle vart där för att testa mina skills. Slår Sandra gör jag inte, hon skriker högst i stan tror jag. Men det hade varit en nyttig skrikerfarenhet för mig.
 
Skrikerfarenhet. Det ni.
  
(Synd att det sket sig med busvisslandet bara... men en sak i taget.)

jag är äldre än du men du röker så jag skulle säga att vi är plus-minus-noll

Jag missade alltså idolfinalen igår. Ja jag vet att ni tänker precis samma sak som jag; hur tusan kan man planera in en sittning samma kväll som årets viktigaste tv-händelse?! (jo).  Men men, det är bara att förlåta och gå vidare. Hur som helst drömde jag inatt att Marie Picasso jobbade i charken på ålidhems-ica. Jag var där och köpte sallad av henne.
 
Något så nyttigt som sallad har jag då inte fått i mig idag. R hämtade pizza till frukost/lunch som jag sedan låg i sängen och åt och tyckte synd om mig som hade ontontont i huvudet (jäkla anusvin!). Och till middag blev vi inspirerade av våra älskade "grannar" och åkte och köpte smörgåstårta. 
  
Imorgon är det love actually på tv. Det är inte ofta man längtar till söndagen. Men den filmen alltså...
 
 
 
Dagens låt: säkert! - vi kommer att dö samtidigt


äh, allt smakar ju likadant iaf

image240
 
Igår köpte jag och Sandra varsin vinflaska. Sandra utgick ifrån flaskans utseende när hon valde och tog nån som såg ut som en parfym. Jag utgick ifrån namnet och valde därför detta vin. För jo, det här tyckte jag var jättekul.
 
Sandras vin borde alltså ha smakat parfym och mitt skulle smaka anus. Bra val.
 
 
 
 
 
 
 
 

hit me baby

image239Nu har jag börjat repa mig efter gårdagen. Det blev en britney-outfit tillslut, några bildbevis har jag som tur är inte så ni får nöja er med den riktiga. Andra som befann sig på 90-talesfesten var Ronny och Ragge, Bert och Klimpen, army of lovers, spice girls m.fl. Och istället för snapsvisor sjöngs det låtar som "när vi gräver guld i USA" och "the roof is on fire". 
 
Riktigt trevligt, men morgonen efter är aldrig lika kul. Just nu känner jag mig inte ens sugen på lördagsgodis.

Godisregel nr 73

Om man gjort godiset själv räknas det inte som godis. Då är det... bakverk. Och alla vet ju att bakverk och godis inte är samma sak. 
 
 
 
(Detta är vad jag skulle vilja kalla ett fall av kognitiv dissonans. Föreställningen om att X är en nyttig tjej som endast äter godis på lördagar krockar med det faktiskta beteendet. Denna dissonans upplevs som obehagligt för individen och därför försöker hon på olika sätt att förklara sitt beteende på ett sätt som får henne att framstå i bättre dager. Hon övertygar sig själv om att hon inte bryter mot sina principer och minskar därmed tankekonflikten. / dr. sociolog)

det bästa med julen?

Åhhh jag har ätit så många pepparkakor så jag fått ont i magen. image238
Det var ju dumt.
Men tänk så snäll jag kommer bli.
 
Här i förra veckan fick jag pepparkaksdeg till efterrätt hos Sandra. Det var inte helt fel det heller. Och på tv4+ står Leila och bakar sötsliskigt julgodis. Mmmm. Men egentligen är det lussekatter jag vill ha allra mest.

gäsp...

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, eller om jag tänkte. Men vi har bestämt att vi ska träffas och plugga på ub imorgon kl 9. Nio. Det är värsta jättetidigt, juh. Och nästa vecka ska vi börja 08.30 flera dagar i rad, galet I know.
 
Men snälla hjälp mig nu, 90-talstemat, vad ska jag ha? buffalos? kjol på byxor? taggtrådstatuering? magväska? Äääh det är svårt det här, det är ju så stor skillnad mellan början och slutet av årtiondet. Men det svåraste är väl nästan när jag ska hinna ut och leta efter kläderna.
 
image237
 
Det här är väl coolt? ...väl? Vilka moves killen i blått verkar kunna!

försöker sprida stämning

Nu när jag har hängt upp julstjärnan i fönstret och plockat fram de fyra miniplutttomtar jag äger är det ta-mig-tusan dags att julpynta bloggen också. Men nöjd blir man ju aldrig. Det vill som inte stämma riktigt.
 
Kanske för att det är rosa. Ändrat.
En rosa jul går ju inte för sig.


sköna söndag

Usch vad jag kände mig bakis imorse (var alltså inte det). Trött och huvudvärk på grund av att jag inte kunnat sova, och till på köpet blev jag illamående när jag försökte trycka i mig gröt. Men klockan tio var det release av body combat 34, shit så kul. Trots den tidiga timmen körde nog alla järnet och passet gick verkligen oväntat fort.
 
Sedan har jag hunnit med skogisfika och en innebandymatch mellan IKSU - Engelholm. Hade planerat att efteråt gå på releasen av nya body jam-passet också, men av nån anledning lämnades träningskläderna hemma. Det ångrade jag bittert när vi ist stod och kikade in i aerobicsalen aten när de andra körde.
 
Skönt med söndagar där det händer saker, att ligga och slöa blir jag för rastlös av.

*%¤!#"&(/¤"#!

Jag hatar min dator litegrann (så ska man inte säga, nu kommer den börja krångla ännu mer).
För nån vecka sen började den surra mer än vanligt, men det gick över efter en halvminut eller så. Sen blev det bara värre och värre och just nu låter den ungefär som det låter när man ligger hos tandläkaren och han/hon borrar. HELA tiden. Vibrerar gör den också.
 
Kul.
 
Jag vill bara slänga den i väggen, vilket inte vore jättesmart med tanke på att Rs dator också är lite ur funktion för tillfället. Och jag har ju skolarbeten att sköta. Men annars så...

Jultider

julgran
Denna bild använde jag förra året för att visa hur julgranen utanför huset såg ut.
Och den funkar precis lika bra i år.
 
 HSB borde investera i längre ljusslingor som räcker hela vägen ner.
 
 
 
 Och ett jultips såhär på första advent är att
Lottens julkalender är igång igen. 
 
 
 
 

F*ck

Jag blev just tvungen att återställa min iPod till fabriksinställningarna.
Vilket alltså innebär att den är HELT tömd på musik nu. Bajs.
 
Jag behöver godis.