jag vill inte ha tystnad.

Det är höst, kallt, rått och trist, och jag tycker inte om det. Med hösten följer alltid någon slags ångest och livskris.
För att slippa frysa häller jag i mig mängder av te. Och för allt annat lyssnar jag på musik.

Och
såhär låter det just nu.


(och jag är beredd att få skit för sista låten)

(och hälften av mina meningar börjar med och. Och?)

no, it´s a food baby.

Efter att hela morgonen ha frusit så fingrarna började stelna och näsan rinna fick jag en väst att ha ovanpå den skitiga jobbskjortan. Och jag kände mig såå mycket stiligare än vanligt. Men vad får jag höra?
- Jag tycker du ser gravid ut i den.

Jahapp. Det var första gången jag fått höra något sånt och visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Eller slåss? Okej att jag har gått upp lite i vikt (hejdå träning, hej godis), men så illa är det verkligen inte!

(nej okej, jag blev inte ledsen på riktigt, jag tyckte mest det var lite lustigt.)

Bilder från en mobil



En mycket spännande morot som hittades på jobbet. Sånthär kan man inte låta bli att fota, det är för sånt man har mobilkamera.



Måste testa! Med smak av ingefära, kanel, nejlika, kardemumma, vanilj och peppar... Chokladpepparkaka?



Påväg hem från jobbet en kväll...



Åh jag älskar detta nörderi! Vad det är? Jo ett offlineforum som någon studentorganisation satt upp, eftersom internet bara är en fluga. Sköter man sig inte går admin förstås in och rensar bort inlägg.



Och slutligen kakbak med blå karamellfärg. Mycket spännande!

idag är ingen vanlig dag..

Idag fyller en av mina favoritmänniskor år; min älskade älskade lillasyster som befinner sig alldeles för långt borta. Det är tur att hon kommer hem till Sverige en sväng snart.
Eftersom vi hört att hon saknar köttbullar och mos har både jag och Stina firat denna dag med att äta just det till middag. Mm-mm.

Så, Grattis fina du. Titta och njut ;)


Dagens nördinlägg

Jag tycker det är lite spännande att potatisarna man odlar i farmville växer ovanför marken. Känns som olw-reklamen där en reporter berättade att blasten friteras och görs till chips.



Men jag vet inte riktigt om det är nån idé att klaga över att detta inte känns särskilt verklighetsförankrat då jag på min farm har allt från elefanter till rosa kossor som producerar jordgubbsmjölk.

För övrigt kan jag meddela att jag nu är ganska less på min farm, som jag förutspått. Bra!

jag har haft finfrämmande

Knutte har blivit stor och flyttat hemifrån, hoppas bara han inte byter dialekt och sånt nu när han blivit stockholmare. Lika mysig lär han ju fortsätta vara iaf.





en snabb lista.

Dagens ovärda: Att stiga upp 04.50 för att cykla till jobbet och räkna godispåsar i tre timmar innan skolan.
 
Dagens barnmat, varmrätt: mildgröt med grönsaker (som sedan kryddades med tabasco, pommesfriteskrydda och kanel. det blev inte bättre denna gång.)
 
Dagens barnmat, efterrätt: mango- och bananpuré. Mmmmm. gott!
 
Dagens roligaste (och pinsammaste): När vår lärare somnade under en gästföreläsning. Längst fram i salen satt han också. 
 
Morgondagens bästa: Lillasyster kommer på besök! och en hund har hon med sig! hurra!

fint

Ibland blir man glad över småsaker.
Igår bad en lärare mig komma in på hans kontor, och jag blev nästan lite orolig. Men allt han ville var att fråga hur jag mådde eftersom han tyckte att jag verkat nere. En lärare som jag inte ens har just nu utan bara har mött i korridorerna och pratat lite med.
 
"Hej, hur mår du" är ofta bara en artighetsfras, men kan också betyda att man faktiskt bryr sig.
 


snyggsyster


 
Har haft sådär lagomt mycket stt göra ikväll. Då photoshoppar man, lär sig lite nya penseltricks och försöker förstå hur man egentligen hanterar banor.
Men nu sova.

mat mat mat.

Idag skulle vi testa något nytt och spännande, något att krydda vår trista vardag med, öppna nya dörrar och upptäcka nya världar.. ja ni förstår.
Det blev barnmat. 
 
För det vore ju sååå himla praktiskt att leva på barnmat. En hel måltid i en liten burk som är lätt att ta med i väskan och inte innehåller några konstiga tillsatser. Dessutom har man mängder av sorter att välja mellan. Idag föll valet på spagetti med tomat och mozzarella till varmrätt och någon slags hallon-yoghurtpuré till efterrätt. M-mmm.
 

 
Vi blev väl inte sådär väldigt överraskade när maten inte smakade någonting och pastan var lååångt ifrån al dente. Men då tager man vad fikarummet haver och kryddar sörjan med pommesfriteskrydda och tabasco med röksmak. Tadaaaam! Plötsligt smakade det heeelt okej. Och fruktpurén blev riktigt god med lite socker i.
 
Så jag börjar tro att jag löst mina kostproblem.
 
Men än bättre är det ju när älskade Evelina kommer förbi med en påse matvaror och sätter igång att laga mat i mitt kök. Till middag blev det nämligen riktig lyxmat; potatis och grönsaker tillagade i ugn, kyckling samt ädelostsås. M-MMMM.

"att mina kläder stinker? ja jag vet, hade tvättid igår"

Sover man alldeles för lite och sedan ska upp och jobba tidigt som f*n är det lätt att dagen blir ovanligt flamsig och fnittrig. Och full av bajsprat. Vet inte riktigt om det uppskattas av alla arbetskamerater.
 
Vi kommer även på massvis av produkter som borde finnas. Exempelvis...
 
- sköljmedel med dofter som rostat bröd, hallonbåtar och framför allt bajs. (det är hög nivå på våra skämt, jodå)
- toastbröd med vitlökssmak och koffein
- mini-palt, typ köttbullsstora. (fläsket får man på sidan om)
- chips på kartong, så man slipper alla krossade chips samt prassel med påsen
- bakmix för lussekatter (är tydligen påväg, den idén blev stulen. attans.)
- snus i lösvikt... eller egentligen ALLT i lösvikt
- sushi som barnmat
- surströmming som barnmat
osv.
 
Man borde bli produktutvecklare på något livsmedelsföretag, värsta roliga jobbet! Bara hitta på nya kombinationer och konstiga smaker hela dagarna. Lakrits-banansaft nån?

drömklubben antecknar

Jag veeet att andras drömmar är helt ointressanta att lyssna på, men det här är min blogg och jag bestämmer. Och det här går fort.
I natt drömde jag nämligen att jag skulle vaccineras mot svininfluensan. Och detta gjordes med en spruta i rumpan. Alltså i rumpan. Typ 10 centimeter in i tarmen. Det var heeelt klart den obehagligaste dröm jag haft på mycket länge!

Tidigare kände jag inget stort behov av att vaccinera mig, men nu är jag nog ännu mer negativt inställd till det. Huuu.

helkväll.

Kvällens sysselsättning: 3 timmar och 15 minuters personalmöte. Herreguuud. Tur att jag och Erik hade laddat upp med kakor så blodsockernivån hölls jämn och hög.
 
Värst var mannen som pratade om snatterier och liknande och fick det att låta som att varenda en som sätter sin fot i byggnaden är en potentiella tjuv, såväl personal som kunder. Deprimerande inställning. 
Sedan berättade han att de som stjäl ofta finns inom ett visst åldersintervall och ofta är kvinnor. För kvinnor står ju för 41% av snatterierna. Att männen alltså borde stå för 59% var inte lika viktigt.
Suck.
 
Han var verkligen en sådan man bara ville käfta emot, men då hade väl mötet tagit 4 timmar istället och det var nog ingen sugen på.


åhherregud.

Om någon av er i framtiden ser att jag uppdaterat min facebookstatus via mobilen, kan ni slå mig? Hårt? Betalade just telefonräkningen och blev inte särskilt glad av det. Tiden utan dator gjorde verkligen att jag utvecklade dåliga mobilvanor..

smittad.

Svininfluensan i all ära, men det finns nog en pandemi som är snäppet värre; Farmville
Det gör ju människor alldeles ofokuserade på skola/jobb och får en att tappa verklighetsuppfattningen helt. 
 

  
För bara två veckor sedan mobbade jag "farmvillarna" för att de slösade bort sin tid på rent nonsens. Sedan övertalades jag att testa och blev då utsedd till världens största tönt av Helena och Evve. Och nu är det de som planerar sina dagar efter när det är dags att skörda risfälten, plöja upp jorden, odla ananas och mjölka kossor. Ja smittorisken är verkligen hög.
 
Det värsta med smittan är att man blir så sjuuukt nördig. (det är knappt så jag vill skriva om det..)
 
För ni skulle bara veta hur man planerar! Nu är det strax dags för mig att sova, därför odlade jag aloe vera som är klara att skörda efter 6 timmar. Alltså kan jag göra det direkt på morgonen och sedan plantera nytt.
Jeeeses! 
 
Jag har bekanta (inga namn nämnda) som ringt hem till sambon för att be den logga in och skörda när hon/han själv varit upptagen med skolarbete, men inte kunnat släppa tanken på grödorna som kunde förstöras.
 
Och i morse funderade jag starkt på att ringa och väcka Helena så att hon skulle kunna logga in och adoptera den rosa ko som hade gått vilse och hamnat på mina ägor. En rosa ko! Som ger jordgubbsmjölk! Men då kände jag mig lite väl nördig och nöjde mig med att skicka ett sms.
(Ja, hon hann få kossan. Och ja hon blev glad över den.)
 
Men liksom svininfluensan går denna sjuka nog över. Jag kommer nog snart låta mina bomulls- och risfält torka ut, glömma fåren och grisarna, lämna elefanterna åt sitt öde och låtsa kossor stå med sprängfyllda juver. Frågan är vad jag ska göra med att ledig tid jag kommer få.
 
Nå jag hinner nog fundera ut något, för innan jag släpper det helt vill jag köpa ett hus, en trädkoja, en skördare samt adoptera en alldeles egen rosa jordgubbs-ko.

flitiga lisa.

Den senaste tiden har lördagar blivit mina göra-ingenting-dagar. Så för att inte slösa bort hela denna dag på nonsens gjorde jag en lång att-göra-lista, det mesta gällande skolarbete.
 
Hur gick det då? Ja hittills idag har jag:
- Anlagt ett nytt risfält i farmville. Har planerat att det inom en snar framtid ska göra mig så pass rik att jag kan köpa en traktor/skördare som ska effektivisera mitt jordbruk avsevärt.
- Genomfört högst vetenskapliga experiment där jag undersökt om det funkar att blanda ner kakao och citronsaft i vaniljsås. Det blev sådär...
- Ätit mörk choklad.
- Gjort två fula och halvfärdiga julannonser till bichonbladet (vill inte skicka in nån av dem).
 
Joråsåatt... Det blev ju en väldigt produktiv dag det här.
Jag är helt jä*la hopplös.

snyggt jobbat hörrni.


  
Alltså
vad hände?!
 
- Du, nu måst´vi göra en såndär schysst internet-håome-päigh. För att locka hit lit folk. Pajala punkt äss-e.
- Vad ska vi skriva då? Att detfinns mycke å göra här?  
- Men de stämm ju int...
- Att det finns spännande folk här?
- Men de stämm ju int heller.
- Hä.. men vad ska vi skriv då?
- Men det är ju tyst och skönt i alla fall.. kan vi int skriv det?
- Nåjo.
 
- Men du, vi sku haft en bild också.
- Men vi tar nåt från webkäämen Bosse satte upp i höstas..
- Men titt! Det är ju sonen min som är ute och kör. Vi tar den bilden, så förvånad han ska bli!
 
Och det finns så mycket mer!
Ugglan som kanske ska representera närheten till naturen och/eller vishet men mest känns väääldigt fel. Typ ugglan Helge i Från A till Ö.
Och det faktum att man kan byta färg på sidan! Till knallrött! Åh mina ögon.
 
Vackert.

början till världens sämsta kokbok..

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av matlagning, det tar tid och är trist och nu när jag bor själv blir det ännu mindre sånt. Känns ju inte sådär jättespännande att stå och laga avancerad mat när det bara är en själv som ska äta (och en själv som måste diska undan allt efteråt).
 
Lista över maträtter jag lagat under veckan som gått:
 
- Pulvermos med svartpeppar
- Nudlar
- Blodpudding
- Havregrynsgröt
- Makrill direkt ut konservburken med en skiva hårdbröd till.
- Stekt ägg + bacon 

Så.. Om det blir det tyst här på bloggen igen eller om jag blir ovanligt dålig på att höra av mig via telefon/sms kan det mycket väl hända att jag dött av näringsbrist.

Dorotea har fostrat mer än en sångfågel.


 
Helena ville inte vara sämre än mig och kontrade genast med en alldeles egen dansbandsskiva. Här trängs hits som "Jag trivs bäst i skuggiga landskap", "I Lajksjön vill jag bo" och "Den sjukes klagan".
Skynda att fynda!

inte klänningstypen.

Gårdagens sms till Helena:
"Strax påväg till corona, i byxor! Evve kommer bli så arg på mig. Hehe. Hoppas du kryar på dig snart, puss."
 
Svar: "Hahaha fyfan vad jag älskar dig :*"
  
Till sittningen igår hade jag fått stränga order från Evelina (a.k.a. sittningshitler) om att ha på mig klänning. Men när jag dragit på mig den enda godkända ville jag inte ens se mig själv i spegeln, Hello transan! Jag hade lätt platsat längst fram i prideparaden med en färgglad plym på huvudet.
  
Tur att hon inte kan vara arg på mig, inte ens när det avslöjas att jag har syskon som hon tidigare inte hört talas om. Hon kallade mig visserligen för horunge då, men sen gör jag chokladbollar och lite te och så är allt bra och vi fortsätter planera vårat framtida företag och filar på planen om hur vi ska bli miljonärer.

cuz I'm a dansbander, yes I am

Jag är inte bara student, maxiarbetare och sopsorteringshitler, jag knäcker även extra som dansbandssångerska. Jag och mina grabbar Pentti, Erkki, Tiimo och Juha reser land och rike runt för att roa campingmänniskor i matchande träningsoveraller, halvalkisar med ölmagar och övriga dansbandsnördar. Det är fint.


 
 
 
Vill ni boka in oss för spelning? Kontakta då vår manager, stylist, låtskrivare och allt-i-allo Evelina. Vi är ganska billiga och man kan betala med både svenska kronor, euro, finsk lakrits eller suomiviina.
 
 
(Jojojo, såhär roar vi oss på fredagskvällar. Vi är de mobbade barnen som ingen vill leka med..)