kladdis

Idag drabbades jag av ett enormt sötsug som inte gick att stå emot, och bakade därför en kladdkaka till efterrätt. nu har jag äntligen lärt mig att tricket med kladdkakor är att ta ut dem innan man tror att de är klara. det tog många år att komma fram till detta.
 
Varje gång jag bakar kladdkakor, så även idag, tänker jag på barndomsgrannen (eller vafasen, vi var ju grannar för inte alls länge sedan...?) och så ringde hon plötsligt för cirkus en timme sen :0
varför ringer jag aldrig till folk bara för att höra hur det är? man blir ju så glad när andra gör så. men nej jag är värdelös på såntdär, verkligen. 
synd.

halka

Det är farligt halt ute nu, så halt att jag inte vågar cykla till skolan längre. det är jobbigt för det tar ju så mycket längre tid att gå! men senast idag såg jag en tjej som halkade omkull med cykeln och det såg inte skönt ut alls, så jag får väl vänja mig vid att stiga upp lite tidigare bara.
 
men alltså förra vintern vågade jag ju cykla, vad är det som hänt? måste vara nåt med åldern...
hemska tanke.
 
man kanske skulle köpa broddar.

hängig

Fy vad jag känner mig... låg. (lägre än glocalnet?)
det är så mörkt och kallt överallt nu. känner mest för att krypa ner i sängen och sova lite. men nejdå, jag ska minsann iväg till IKSU!
funderade faktiskt på att vara seriös o gymma efter passet. men sen kom jag på att det är måndag, dagen då alla har ångest över helgens alkoholkonsumtion, lördagsgodis, chipspåsar, bakismat på max och annat onyttigt. så det vettefan om man ids gå dit.
dessutom är ju inte sandra här, att gå på gym själv är nästan otänkbart.
 
(fan vad det nu bloggades frenetiskt...)

. . .

Jo, igår såg jag Ernst Kirchsteiger (knepigt efternamn!) och nu till dagens fråga, vad är grejen med att tycka illa om honom? han är ju värsta mysfarbrorn!
Citaten har vi hört och läst många gånger, men de är ju så bra och tåls att upprepas.
"Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting." hur härlig beskrivelse är det inte?! och "färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst." Nååå.
 
- - - - -  
äh, jag borde städa...

är vintenr slut snart..?

mitt hår är jätteelektriskt hela tiden, klistrar fast sig i ansiktet och står ut lite som det vill när man tar av sig mössan.
blä.

en bra söndag!

Var en sväng på nolia weekendmässan och trängdes med halva umeå men var inte särskilt intresserad av nåt som utställarna hade att erbjuda. förutom godis, om det varit lördag. nu känner jag mig jätteelak, men det är faktiskt jobbigt när alla föräldrar prompt ska ta med sina barnvagnar in och trängas och ha sig. det är nog trångt ändå! ... förlåt.
 
kom hem och läste lite i
camilla läckbergs predikanten (ja, en riktig bok! som inte har nåt att göra med Durkheim, kvantitativa undersökningsmetoder, symbolisk interaktionism eller AGIL-scheman. ååh, det är så kul med vanliga böcker!)
 
somnade och vaknade till ungefär 40 minuter innan combatpasset jag tänkt gå på började. stod och gäspade lite i början och hade svårt med balansen, men sen jäääklar...
 
nu sen middag, strax ska vi kolla på babas bilar och äta glass :)

morgonstund...

Jäklar... varför kan inte alla klockor automatiskt ändra mellan sommar- och vintertid? klockan är tydligen inte ens åtta ännu, vilket innebär att det är över en timme kvar med hemska manga-barnprogram på tv innan nyhetsmorgon börjar.
 
morrn!

underhållning!

just NU är det säsongsstart för "på spåret" :)
röjiga lördagskvällar? äääh.
- men åååh, det är ju bara för gamlingar! suckar R, men jag vet att han i smyg tycker att det är kul.


: : : :

- visst ska vi ut ikväll?
- neeej, kolla, jag har ju yllesockar och tjocktröja på mig!
snart borde jag börja lära mig att det alltid är de gånger jag säger att jag minsann inte är påväg ut och inte vill trängas bland massa fulla människor, som jag gör det. var in på NH för första gången (jag vet, jag borde inte få kalla mig student) och var till en början lite skeptisk, men sen blev det kul och vi dansade nog alla danser som finns. (jepp, i tjocktröja och yllesockar)
 
och stormen, ja jag är ju nästan liiite besviken. man hade ju förväntat sig strömavbrott eller att få se takpannor och träd flyga omkring, men icke.


trevlig helg!

Tentan gick snabbt och smärtfritt och inne på arenan rymdes det hur många tentaskrivande studenter som helst. undrar vem som fick jobbet att bära dit och sen bort alla bänkar och stolar...? om nån timme ska vi träffas och dricka öl (näää, det är ju äckligt), för det ska man tydligen göra såhär efteråt.... 
 
men jag kommer sitta och vara orolig helahalva kvällen eftersom sandra & D valde att köra hem ikväll.... förhoppningsvis blir det inte så dåligt väder som kvällstidningarna skrämt oss med.
 
skönt med en helg såhär mellan två moment, man har iiiinget som man borde läsa och få dåligt samvete över att man struntar i.

..::.:.::.:..::...

Pluggade faktiskt lite.
sen var jag tjejig och badade badkar med tända ljus på badkarskanten, inpackning i håret och james blunt-skivan på i bakgrunden. det var mysigt, men kändes som jul och då fick jag lite hemlängtan.
sen pratade jag med lillasyster, som fyller år imorgon, på msn och fick höra att det står två smörgåstårtor hemma i kylen. nu vill jag hem ännu mer :)
 
och ingen träning alls idag faktiskt.

brrr..

Är det onsdag idag? ja. alltså två dagar kvar att plugga. än så länge känns det lugnt, trots att jag tycker att jag mest läst bloggar, lyssnat på musik och tränat den här veckan. 
fredagens tentaskrivning sker på iksu, det tycker jag var lite lustigt (och praktiskt..)

fyfan, minus 22.6 grader i nikkaluokta. tänk att bo där, alltid köldrekord. jag som redan tycker att det är för kallt här.


pluggpeppad

Sådär, nu känner jag att jag kommit igång med tentapluggandet litegrann. fyra dagar på mig, fyra teman att gå igenom - det är ju perfekt. idag har jag skapat en mind-map så invecklad att även den bäste orienterare skulle virra bort sig bland alla tankebubblor och kopplingsstreck.
 
idag får jag gå o dansa (träna) heeelt ensam, med 84 andra personer.

aaah

Jag har träningsvärk i rygg och mage. skönt är det :)
borde egentligen plugga nu, har seminarium imorgon (+ tenta på fredag) och ett kapitel kvar att läsa. istället sitter jag här och lyssnar på combatmusik och funderar på om man inte skulle gå på dagens pass. det rycker i benen!
 
men jag borde kanske vila... och plugga.

karra

Att be R köpa lite lösgodis är nästan farligt, en påse för 75 kronor kom han hem med. plus chokladkaka och chokladmuffins. fytusan, jag kommer ju vrida mig i plågor vid midnatt (nej, ingen självkontroll alls).
ända fram tills för ungefär ett halvår sedan (?) tyckte han inte alls om sötsaker... har en teori om att han nu försöker ta igen allt godisätande han missat under alla tidigare år. det är väl det enda som kan förklara detta beteende?!
 
för övrigt har min lilla dator börjat blinka här :0

Inspiration!

Idag var det då äntligen dags för iksus inspirationsdag.
vi hade planerat in 6 pass, men på grund av ömma fötter och kanske en liiiiten brist på energi i kroppen efter några timmars skuttande nöjde vi oss tillslut med 5.
 
Tre av dem hölls av Misty Tripoli, och jösses säger jag bara. det var verkligen helt annorlunda mot alla träningspass jag någonsin varit på! efter ett tag lärde man sig att släppa lös helt och inte bry sig om hur fånig man kanske såg ut. hennes Trance Fusion Dance-pass var helt klart den roligaste träningsupplevelse jag varit med om! ojoj! :)
 
Så, nu är jag inspirerad upp till öronen, och väldigt, väääldigt öm under fötterna!


fredag!

Jag hade nästan planerat in en hemresa under nästa helg, och några dagar in på veckan efter. men tji fick jag, för måndagens skoldag ska tydligen vara mycket viktig och bäst att inte missa. äschdå. får kanske nöja mig med att åka hem till jul... nog för att de där "jätteviktiga" dagarna ofta kan vara ganska onödiga iaf.
 
Gjort idag:
- besökt elgiganten och fått veta att de kanske kan beställa in ett batteri till min dator, men de visste inte vad det isf skulle kosta. eftersom datorn inte längre räknas som särskilt ny (mer som antik lät det som på dem...) finns de inte hemma.
- tränat aerobic
- tränat combat
- ätit
- gjort chokladbollar. 
 
se så produktiv jag är, det är ju fantastiskt. måste akta så jag inte blir utbränd.
imorgon blir det mer träning, fötterna kommer vara ömma- men det är sånt man får ta :)

jeee

Wohooo, när vi klev ut från iksu snöade det :)
på vägen hem hann sandra planera våran kommande hockey- (eller iaf skridsko-)karriär, den som påbörjades i vintras. vi kommer bli bäst i stan ruggiga på att åka skridskor!
 
hade jag haft nåt bra program hade det kunnat vara en fin bild här också.

...

Allis
 
Inatt drömde jag om min bus-Allis.
Jag saknar
vovvarna, det är tomt och tråkigt att bo utan hundar! 

mums!

Efter lite intressant läsning om Bourdieu är det nu dags för las vegas och chokladbollar. mmm. jag kommer aldrig kunna sluta med sötsaker, men varför skulle jag...?! :)
 
det är trist att den här datorn inte har photoshop... jag tycker ju om att leka med det.
ja inte ens word finns, hur kan man ha en dator utan det?!

hmmm..

Dagens fundering:
är samhället så oromantiskt att alla val och handlingar vi gör genomförs efter ett överläggande om vad som är mest nyttomaximerande? och inte bara ekonomiskt vid affärer och liknande, utan även vid handlingar som giftemål och upprättande av vänskapsband. är den viktigaste faktorn vid val av vänner/ flickvän/ pojkvän om man tjänar nåt på relationen eller inte? 
"om jag blir kompis med X kommer jag in i den kretsen och har möjlighet att knyta viktiga kontakter o.s.v....på Y däremot tjänar jag ingenting"
  
usch vilken deprimerande syn på livet. alla askungesagor tappar trovärdighet.
 
Wow, det här kan nästan räknas som att jag pluggar...

jaaaa...

Utan dator i två dagar försmäktade vi på denna ö... eller i denna lägenhet.
nyss plockades dock Rs gamla fram ur garderoben, och eftersom vi inte har något skrivbord står den här och tar upp helahalva vardagsrumsbordet. jag saknar min bärbara.
 
Idag:
- blev tvättmaskinen arg när vi började prata om att skaffa en egen. den satte genast igång att strejka och tog därmed våra kläder som gisslan. det var inte najs och tog lång tid innan vi fick ut dem igen.
- skulle jag förbereda mig inför onsdagens seminarium med två "kursare", istället satt vi mest och pratade om tecknade filmer.
- svettades jag ordentligt på forzan och aerobicen. imorgon förväntar jag mig smärtor i armarna.
- försökte jag skruva loss batteriet från min dator med alla möjliga köksverktyg (i brist på minimal stjärnformad skruvmejsel). tillslut lyckades R med en kniv och efter att batteriet tagits ut lyser iaf en liten lampa. det är hoppingivande.
 
fasen, klockan är ju natt.

sorg

Landssorg och (minst) tre tysta minuter borde rada i varje hem just nu.
– min kara dator ar namligen stendod.
Jag har forgaves forsokt fa igang den igen, men lamporna lyser inte, skarmen ar kolsvart och inget surrande hors. ja sorgligt ar det.
 
For pa riktigt, jag klarar mig inte utan min dator. tidningarna lases och rakningarna betalas ju via internet, skoluppgifterna fas pa mailen, samtalar med mina systrar och andra bekanta gor jag (sorgligt nog) oftast via MSN, och jag maste ju fa boka mina traningspass! huh, hur ska detta ga?!
 
Och nej, jag befinner mig inte utomlands pa nagon soderhavso, utan i skolans MACsal. och macar ar ju som bekant djavulens pafund och brakar ALLTID. de dar fina bokstaverna med prickar over har idag forsvunnit.

:)

Kom just hem från en över en timme lång promenad, fytusan vad hurtig och duktig jag känner mig nu. Det var riktigt fint höstväder och allt (folk verkar dock inte riktigt ha fattat att det är oktober, man kan inte springa omkring i linne och kortbyxor ute längre, trots solsken!) 
Men alltså det är verkligen inte ofta jag promenerar, cykeln är ju nästan min käraste ägodel (strax efter träningskortet och datorn) och min gå-kondition är inget att skryta med, fick nästan håll där nånstans vid mariehem.
 
Nu måste jag däremot sätta mig och plugga lite :(

blä

arg
Ungefär såhär såg Sandra ut vid midnatt då vi skulle boka våra pass till nästa helgs inspirationsdag (hur snygg ritade jag dig inte? ;) ). självklart funkade det inte, vad annars? nåja, imorgon ska vi vara äckligt hurtiga och gå på morgonpromenad, då får vi gå förbi på iksu o gnälla lite :P
 
ikväll har vi bakat pizza (med banan på förstås) och ätit "nyttigt" godis som sandra sen slängde ut på golvet... hon tyckte nog inte om det.

idag är det fredag...

13
Oj, vilken onödigt stor bild, men jag orkar och hinner inte fixa (och varför en fredag skulle vara röd vet jag inte riktigt, men det såg så mycket coolare ut).
 
Ingen otur här idag, var vad jag skulle meddela. förutom att det känns som om jag fått en släng magsår, det bränner! (svälj ett bamse-plåster, tipsade R) men det räknas inte som otur, det är bara lite jävligt. Annars har dagen varit riktigt bra!
 
ikväll röstar vi på markus igen, kom ihåg det :)

suck

Är det bara jag som blir arg, och jag menar riktigt arg, av ord-jakts-programmen på tv?
just nu visas lyckochansen, det är väst av alla. jag mår psykiskt och fysiskt dåligt av det. programledarna är hemska och svårigheten på spelen känns ju som en förolämpning mot hela svenska folket. eller nåt likande.
 
just nu är det bokstäverna RTETTIORÅSRKIS som på något mystiskt sätt ska kunna bilda ett ord. innan det var de UTSELUTNNIGSMETDO. knepigt.

beställ nu!

Pratade just i telefon med mamma och lillasyster.
Syster tyckte att det var svammel med gymkort, det är bara dyrt. säg upp det och beställ en ab revolutionizer, det perfekta träningsredskapet, var hennes tips. beställde jag idag lovade hon att jag även skulle få den lyxiga, röda, vadderade och otroligt sköna huvudkudden samt en dvd med träningsprogram.
 
ojoj.
:)

när katten är borta...

Jag har hur länge som helst velat testa ett recept på kikärtsgryta som far min tipsat om. Tyckte det lät riktigt spännande med äpple och banan i. Mmm, banan är gott överallt! (särskilt på pizza)
Men det håller inte R med om. Han har likt en femåring skakat på huvudet och vägrat. "Innehåller det inte kött är det inte mat", är hans matslogan (varvat med "bananas are for monkeys").
 
Men nu är han inte här så nu har jag äntligen fått testa, och ja det var gott. 
 
nu ska jag förbereda mig för träning. det innebär pepp-musik.

fniss

fniss

Jaaa, jag är fjantig.
men det var faktiskt roligt när body pump-instruktören sade åt oss att "ta tag i paketet" och "dra i paketet" under stretchen.
 
och det var benen vi skulle ta tag i.

jahapp...

Hela tre personer kom till dagens seminarium, inte ens läraren behagade dyka upp. vilket faktskt inte är så illa som det låter med tanke på att:
- vi är 5 personer som läser sociologi b-kursen
- seminariet, som tidigare i veckan blev flyttat från torsdag till idag, tydligen hade flyttats tillbaka till morgondagen. "Har ni inte sett mailet?" öhm, nej tydligen inte.
yeah. så det var bara att trampa hem igen.

förkylningstider

R har blivit förkyld.
Det är ungefär som i den där "ni tjejer snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld"-reklamen. Han går omkring här i lägenheten och suckar och stönar så man nästan skulle kunna tro att han är döende.
Det är tur att han åker hem till Haparanda imorgon, jag tänker inte bli sjuk! 
 
Nej nu måste jag skärpa mig och plugga till morgondagens seminarium. orkar säkert läsa en halvtimme eller så...

naaaajs

najs
När Rs föräldrar sov över här en natt fick vi för första gången användning av våran uppblåsbara madrass, och den blev som kvar här i vardagsrummet efteråt. nu funderar jag på att aldrig någonsin tömma den på luft och slänga in den i garderoben igen. den är ju fantastisk!
den är bra att plugga i, somnar man när man slökollar på tv vaknar man inte med värk i hela kroppen som man gör i våran o-sov-vänliga soffa, och att ligga här och surfa gick utmärkt.
 
det blir lite trångt här inne, men det får gå.
nu iksu.

- - -

Nej nu är jag en tråkigt bloggare, men det händer faktiskt ingenting här.
 
har suttit inne helahalva dagen och pluggat lite och sovit lite mer. fattar inte varför jag varit så trött, sjuk tänker jag då inte bli. ont i ryggen har jag haft också.
var sen på combat där man istället för att få ur sig alla aggressioner blev frustrerad över att det var så trångt så man inte kunde sparka ordentligt. 
 
slut.
:(


hemma

Sådär, nu är vi hemma igen. att åka i en full bil fram och tillbaka i på tok för många timmar var väl ingen hit, jääääklar vad ont i r*ven jag haft. 
 
Men annars, bröllopet var fint, bruden vacker, båda sa ja och ingen närvarande protesterade, maten var ruskigt god och festen rolig. och hotellivet skulle jag lätt kunna vänja mig vid! vi som vanligen trängs i en för liten säng sov ovanligt gott och vaknade utvilade på mornarna. att sängen sedan bäddades när man var borta var ju inte heller helt fel.
 
Nu sitter jag här och svär över min digitalkamera som bara vill ge mig suddiga och allmänt dåliga bilder. trist. skulle vara kul (men dyrt) med en riktigt bra kamera.
och mor, du har nästan fått en konkurrent i tävligen om värsta paparazzin. R:s mamma var nämligen som besatt och fotade varenda sekund i kyrkan ur alla möjliga och omöjliga vinklar. :)

adjöss

adjöss
Imorgon bitti åker vi till uppsala för att gå på bröllop, tillbaka på söndag nångång. kläderna är nerpackade och batterierna till kameran och mp3spelaren är laddade... är det nåt annat som ska kommas ihåg? hoppas inte.
 
Så, ha en trevlig helg!

jävla bulle...

Aaaah.
skulle bara värma en bulle i micron men så började jag fixa med annat och glömde den och vips så hade den vart i på tok för länge och när jag öppnade micron kom det massa rök och det stinker skit i hela jäkla lägenheten så jag försökte vädra och nu är det svinkallt här och just NU är Rs föräldrar nere på parkeringen och kommer snart upp hit och undrar varför i hela världen det luktar stekt orm här inne.
 
god kväll.

dags igen...

trist
Jäklar, den 16:e oktober ska ansökningarna för nästa termins kurser vara inne. Vi började ju just denna!
Eftersom momentet vi läser nu är så jääädra trist känner jag mig inte alls sugen på att fortsätta med sociologi c-kursen. Att läsa svenska böcker om hiphopkulturen i invandrartäta förorter var väl roligt, men att på engelska behöva läsa om vad teorier är för någonting och varför man ska ha sådana är inte alls lika kul.
 

Så, är det bara jag som är bortskämd som endast vill läsa sånt som är roligt och intressant hela tiden? 
 
hade jag haft något som helst mål med mina studier hade det kanske vart lite lättare...


Plötsligt händer det..

Idag var jag in på gymmet för första gången sedan början av juni. och vi var faktiskt ganska seriösa också! men jag är lite fjantig och småfnissar i smyg åt alla superseriösa biffar som tar i så det ser ut som om de ska skita på sig, särskilt om de bär någonting trikåliknande.
 
lite besvikna var vi dock över att man inte såg några resultat när vi gick därifrån. bah.

Grattis!

grattis!


aj...

aj...
Fytusan vad ont jag har under fötterna, mina stackars trampdynor. 
både jag och mina fötter behöver nog sova nu.
 
och ja, jag tycker att fötter ser ut sådär, ungefär...

inga bullar här inte!

tjock
En föreläsning om graviditet och träning tycker jag låter riktigt intressant. Den är idag, men vi vågar (och hinner) inte riktigt gå. Alla skulle börja klappa en på magen utan att fråga om lov och tro att man var med barn.
Och "svärmor" skulle börja gråta av lycka och köpa barnvagn och pluttenuttiga ljusblåa/rosa kläder med rosetter på. Hon har redan lovat att eventuella barnbarn ska bli bortskämda :0
 
Nej gud, tur att vi går på vårat träningpass istället.

modeblogg... eller klädblogg iaf.

                                   jacka

Kläder 1:
När man känner att man verkligen MÅSTE hitta något är det faktiskt inte alls särskilt kul att gå i affärer. idag SKULLE jag hitta en överdel att ha på helgens bröllop, och vips så var butikerna tömda på alla vettiga plagg och storlekar. jag blev klädhitler och sågade allt och blev på dåligt humör.
nåja, köpte tillslut nåt som jag inte är sådär supernöjd över, men det får duga. man måste ju tänka på det där med att inte överglänsa bruden... ;)
 
Kläder 2:
Efter dagens aerobic- och combatpass var både linne och byxor genomblöta. härligt :)
 
Kläder 3:

När jag nyss åkte en sväng till flygplatsen med sandra tog jag på mig min vinterjacka, den som man har när det är -30 och snöfall. det var riktigt skönt att slippa frysa. ska nog börja använda den redan nu och sen köra med dubbla när det blir kallt på riktigt.

rise and shine!

sol
Jag vet inte vad som hände, men jag tog visst sovmorgon till halv tio. och skönt som tusan var det!
 
måste strax iväg och försöke hitta en kofta att ha på helgens bröllop.
men först lite
underbar humor såhär på morgonen, så alla blir på ett strålande humör som räcker hela dagen :)
 
(och bilden, okej.. fjärilarna var väl att ta i...och solsken har vi visserligen inte heller..)

tvätt

tvätt
Hade inte step funk-passet fått mig på så bra humör hade jag nu svurit över att det borde vara skottpengar på folk som snor andras tvättider.
 
- nej tvätta du istället, jag har så hiiiimla mycket kläder så det är ingen fara med mig...

ehm...

jodå, jag tycker att detta verkar vara en väldigt bra idé.
verkligen.

Brrr...

Brrr...
Fytusan, ute är det riktigt höstväder med regn, grå himmel och gula löv. 
och här inne är det svinkallt.
mina fingar är blåa, min hals halvkrasslig och jag vill bara sitta uppkrupen här i soffan och dricka te och varma koppen hela dagen. och äta nybakade bullar (tyvärr kommer det nog ta lång tid innan jag försöker mig på ett bullbak).
  
vad är grejen med att elementen inte värmer?
nä, då fungerar min dator bättre, den är skön att ha i famnen nu.