3 osammanhängande

Svett i ögonen är inte särskilt skönt, kan jag än en gång konstatera. Det svider och ögonen blir röda som om man just grinat.
 
Kan även konstatera att jag är lite hispig av mig som blir orolig när det på internetbanken dyker upp meddelanden som "det har uppstått ett internt tekniskt fel...". Ser framför mig hur elaka hackers sitter på andra sidan bredbandet och flinar medans de för över alla mina pengar till någon skumt bankkonto i Egypten. Jävla jävlar!
 
Nu vill jag nästan att klockan ska gå lite snabbare så jag får lägga mig, sängen är nämligen renbäddad (vaddå? renfällar..? ) och jag kommer sova sååå gott.

tvättajm

När jag kom ner till tvättstugan imorse stod där en kvinna och fyllde torktumlaren och torkskåpet med kläder.
- Ska du börja tvätta nu? Du får plocka ut det här sen.
- Ööh... vah?
- Jag ska fara. Plocka ur kläderna och lägg dem där borta bara.
- Ehm.. okej...
 
Jag ska säga er att det kändes väldigt konstigt att stå och hålla på med någon okänd människas strumpor, underkläder, sängkläder och arbetskläder (att gissa var hon jobbade var inte svårt).
 
För övrigt kommer jag, när jag blir gammal, bli en såndär gnälltant som sätter upp lappar i tvättstugan om att man måste städa efter sig och inte lämna tvättmaskinerna fulla med tvättmedelsklumpar och gegg. Eller nej förresten, när jag blir gammal ska jag ju ha eget hus och egen tvättmaskin.

ensam

R har åkt till Haparanda nu och jag blir alldeles ensam här i lägenheten ända tills jag också åker hem. Det är verkligen inte kul att vara ensam. Och att laga mat till sig själv och sen äta själv är jättetrist.
Så nu gäller det att jag skriver klart den här B-uppsatsen fort som tusan så jag kan hoppa på en buss norrut sen. Tyvärr har jag inte ens kommit på vad jag ska skriva om ännu...

tv-rapport

Wooosch, när bomben (i Grey's anatomy) sprängdes höll jag ju på att skita på mig ramla av soffan. Nu fortsätter tv-kvällen med rocky & drago. Jag älskar Tildes skratt och Peter Siepen är ju... Peter Siepen. Idag är de dessutom i Finland. För tillfället slåss de med knivar. Aaah, känner mig nästan som hemma :P

melodifestivalen

Det är lite skönt med melodifestivalen, man vet alltid vad man får. Samma artister dyker upp och år efter år, låtarna låter ungefär likadant och det blir några nakenchocker och diskussioner om längden på X:s kjol.
Hejhej Sanna Nielsen, After Dark, Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Nanne, Annelie Rydé, Jimmy Jansson m.fl. Det var inte länge sen.

min dag

- Gym + 30min afro power dance + 30 min core. (fasen vad skönt det är med afro!)
- Åkte till banken för att betala anmälningsavgiften till nikekonventet (och när jag kom hem hade jag fått ett nytt inbetalningskort eftersom det var nåt fel på det första...)
- Intersport på jakt efter träningslinnen
- Maaaaaat (först flera timmar efter träningen - jag hade hunnit bli grinig som tusan)
- Och lite senare blir det en promenad till iksu igen för les millskavalkad med nya låtar.

nörd.

Julträd

Igår var det ju skyltsöndag, och jag har nu inhandlat årets första julklappar. De står brevid min palm-blomma i vardagsrummet (det räknas väl inte som julpynt, väl?!). När det börjar närma sig jul planerar jag att pynta palmen med glitter och julgranskulor. Inget barrande här inte.

Julträd

vänster - höger - vänster

I förrgår bloggade Lotten och Översättarhelena om förmågan att utan att tänka efter kunna skilja på höger och vänster. Dysdirexi döptes det till.
Jag kan bara inte förstå hur människor kan veta sånt sådär rent intuitivt! När jag frågade R skrattade han åt mig och förstod istället inte att jag faktiskt måste tänka efter i vilken hand jag håller pennan när jag ska skriva, för på så sätt veta vad som är vänster och därmed inte höger. Han tyckte det var självklart, som att skilja på upp och ner ungefär (oooh, tänk om jag skulle vara tvungen att fundera på åt vilket håll fötterna/huudet var för att kunna skilja på upp och ner...)
 
Så om jag måste sitta i framsätet och guida någon chaufför som inte känner till området pekar jag (med hela handen) istället för att säga åt vilket håll vi ska svänga.


låt mig sova!

Sedan 1½-2 veckor tillbaka är jag inne i en sova-uselt-period. Jag börjar lessna på att vakna varje natt nu, det är stressande att inte kunna sova.
 
Höger arm är avslappanad. Vänster arm är avslappnad. Benen och ryggen känns tunga och sjunker ner genom madrassen. Pannan slätas ut. Käken slappnar av. Lååångsamma andetag. Varför sover jag inte?! Hungrig. Vad är egentligen boullabaisse för någonting? SOV NU! Måste boka tvättstuga. Fan, nu har jag legat här i 1½ timme. Hur var det nu... armarna är avslappnade...
 
 
Sedan vaknar man på morgonen och är inte alls utvilad utan det känns mer som om man skulle behöva sova ett dygn till för att ta igen all sömna man missat. Sist jag frågade efter trick för att somna fick jag höra att det inte fanns några. Så jag ska väl inte göra det igen.
 
Men jag skulle behöva nåt knep.
 
(och jag vet att den kursiverade texten blir skitful och svår att läsa.)

stenkastning

Mellan 50-80 unika besökare brukar kika in här varje dag, men jag måste säga att de flesta av er är ganska usla på att kommentera! Aaah, nu sitter jag här i mitt glashus och kastar ruskigt stora stenar, för jag är egentligen ganska  värdelös på sånt själv. Men kom igen, skriv hej iaf. För snart (och det är lördag idag ifall ni missat det) måste jag promenera iväg till skolan och försöka skriva klart ett grupparbete. Det är alltså väldigt synd om mig!
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Ääh, det där hjälpte ju inte särskilt mycket. Hoppas ni får... hål i tänderna!

Höll på att glömma påminnelsen

Idol

Vill ha!

Åhhh, mitt ha-begär vaknade nyss till ordentligt. För kolla här vilka snygga almenackor man kan beställa. Hade det inte varit för beställningspausen hade jag nog klickat hem en, fast jag verkligen inte är någon almenackemänniska. Jag har en i väskan, men kommer aldrig ihåg att använda den. Ungefär en gång varannan månad tar jag fram den och rycker bort alla små hörn så den hänger med någorlunda i årsskiftningarna. Men hade jag en såhär fin, dåååå.
(Om inte annat skulle det vara en skitbra julklapp.)
 
Dagens sysselsättning: försöka skriva en rapport om självförtroende...
Dagens drygaste: skriva ner gårdagens intervju på papper. Blä.
Dagens träning: body combat (pust)
Kvällen: Idol och chips

blä

Jag är inte vaken ännu.
Nej men titta, det regnar. Vilken överraskning.

det är inte kul alls!

Usch, jag avskyr att höra min egen röst på band (vem gör inte det?). Idag gjorde jag en intervju (min allra första, tadaaaam) som jag imorgon tänkte skriva ner på papper. Fasar lite över att behöva sitta och lyssna på eländet, trots att min röst bara hörs ungefär 7% av tiden...förhoppningsvis vänjer man sig :)
 
Idag har jag lärt mig att skolans brandlarm låter ganska högt.


hoppas! :)

Ojoj, Sandra gav med sig och nu verkar det som att vi anmäler oss till nikekonventet i januari när CSN skickar pengar nästa gång. Kul att ha något att se fram emot efter jul också :)
 
Nu ska det snart färgas hår och kollas på OC (fast det är så dåligt nu). I frysen står ett glasspaket och fryser, kanske öppnas det... vi har ju faktiskt stepmusklat idag!

naaaajs

norrland!
 
Efter 15 liter mjölk och någon veckas väntan har jag nu en såhär snygg t-shirt. Attans att den var lite för tight för min smak, jag som hade använt den sååå flitigt annars...

Gäsp och gnäll

Igår råkade jag sova lite på eftermiddagen.
Och jag tränade inte på hela dagen, vilket ledde till överskottsenergi på kvällen.
Och till Greys anatomy åt jag chokladmuffins spängfyllda av uppiggande socker.
- tror ni har jag sovit gott inatt? Gäsp.
 
Varför kallar tv-meterologerna det här skitvädret för äkta novemberväder? Bah, det är det inte alls det! Och till och med där hemma verkar det vara regn, så mina hot om hemresa om det inte börjar snöa snart är tydligen inte särskilt bra.
 
(Snart blir det här en väderblogg.)

skitväder

Regn, regn, regn och alla gräsmattor är plötsligt synliga igen.
- snart börjar jag grina.

#-&%(&¤"!%)I!

Borde väl skriva något om helgens överfall och... kan jag säga annat än att jag blir så jäkla arg!? Man ska kunna röra sig utomhus utan att behöva vara rädd för att bli nersparkad av nåt gäng idioter!


Angående överfall vill jag tro att jag skulle bli arg och slå, sparka och bitas som en dåre. Men inte tusan vet man ju hur man skulle agera innan det händer.


Och vad har jag att sätta emot om det kommer ett helt gäng? Nej inte ett skit.


skärpning!

Jag och Sandra har kommit överens om att det finns en  godtagbar och mycket bra orsak till att börja julpynta tidigare än första december/ advent; om någon är döende och vill hinna fira jul en sista gång. Alla andra förklaringar går bort. Kom ihåg det! 
(Jag har minsann börjat se några julstjärnor dyka upp nu... när jag tittat in genom folks fönster... måste sluta med det!)

Ruskigt gott

kladd
 
Kolla här. Ser ni hur gott det ser ut? 
Här hittade jag receptet, ifall ni är sugna på nåt som innehåller omkring tusen kalorier styck, på ett ungefär. 
Nå, jag har varit på combat idag, jag har därmed rätt att äta hur mycket som helst nu. 

Glöggsäsongen är igång

tjuvstart
 
Det kan hända att jag igår köpte en flaska av årets Blossa-glögg, bara för att jag tycker flaskan var så snygg. Och det kan hända att vi tjuvsmakade på den igår (tusan, det är ju hela två veckor kvar till 1:a advent!). Och det kan även hända att jag, som ännu inte klarar av vuxendrycker som vin, whisky och kaffe, inte alls uppskattade drycken.
 
Nej, jag föredrar verkligen alkoholfri glögg som är så söt att tungan klibbar fast i gommen. Då slipper jag grimasera efter varje klunk på grund av den kraftiga alkoholsmaken.
 
Men snygg var den!
 
Bild hämtad från
Blossa.

for en sväng till strömpilen...

Sandra har fullt upp hela helgen, så jag fick nöja mig med R som sällskap i butikerna. Det funkade väl sådär, jag kollade på kläder och försökte även få honom att prova lite grejer, han stod brevid och suckade och rynkade på näsan.
 
- Vad tycker du om de här jeansen...?
- Öhh... jo...? Spelar det förresten någon roll vad jag tycker?
- Jo, säger du att de är skitfula så... så kan jag slå dig.

karamellkungen

Att gå igenom alla bloggar som ska läsas varje dag tar sin tid, då är det tur att jag hittade en godispåse från förra lördagen så jag håller blodsockernivån uppe...
- men godis redan?! har du ens ätit frukost ännu?
- jooohooo, det har jag visst. och godisätardagen måste utnyttjas till fullo.
 
om ungefär två timmar kommer jag må illa.
mina lördagar är så nyttiga.

Ifall nån skulle glömma... ;)

Idol

nu blir jag less

Kan man lägga in en protest mot det här vädret någonstan?
Det har regnat hela dagen, och jag har fått gå omkring med blöta strumpor och skor hela dagen. Man skulle ju kunna bli på dåligt humör av mindre. Blir det inte riktigt vinter utan slask snart så åker jag hem! 
  
Alla miljöbovar, jag skyller på er.

strax dags för julhandel

Hur tusan kan julhandeln slå nya rekord varenda år?
Det är nästan lite... äckligt.
 
Men förmodligen kommer väl jag också köpa massa julklappar i år, när man inte träffat familjen sedan i augusti känns det som om man vill skämma bort dem extra mycket när man väl ses. Och eftersom jag missade lillasysters födelsedag måste jag ju ta igen det. Och den äldre lillasystern har just flyttat hemifrån och borde därför få en inflyttningspresent också. Och...
 
Huh, det kan blir dyrt det här.

uppsatstajm!

Nästa termin har jag tänkt att jag ska läsa en C-kurs och alltså skriva C-uppsats. Eller jag vet inte riktigt om jag tänkt överhuvudtaget. Hur ska jag klara av något sånt!? Fy. 
Innan jul ska man knåpa ihop en B-uppsats, och det borde väl inte vara alltför komplicerat, men jag har inte den blekaste om vad jag ska skriva om och börjar få lite panik över det.
Egentligen kan man ju skriva om vad f*n som helst, men det är just det som gör det så svårt. Hur tusan ska man kunna välja? Kan de inte bara ge mig ett ämne som jag till en början kan få gnälla och sucka lite över, men sen bara skriva om...?
 
Med kontrollbeskedet från antagningskontoret (?) kom en kopia på mina slutbetyg från gymnasiet. Det var lite kul. Fan vad duktig jag var då ;)

tidspassning

Jag tycker inte om att komma försent, har jag en tid att passa brukar jag vara där minst fem minuter innan. Tyvärr leder det ofta till att man (jag) står utanför UB (där man av någon anledning alltid ska träffas vid rusningstid) och väntar och känner mig uttittad och bortkommen. Och att den akademiska kvarten är populär bland studenter gör inte saken bättre.
 
Nä, jag får helt enkelt blir bättre på att inte passa tider, så jag slipper sitta och känna mig sådär vilsen. Folk brukar ju ställa fram sina klockor några minuter för att komma i tid, men kanske skulle göra tvärtom?
Nu är det dags att packa väskan och göra mig redo inför promenaden till IKSU, till träningen tänker jag då inte komma försent.


snart jul!

Åååh, Ingvar Oldsberg blir årets julvärd, jag som är lite av en "på spåret"-nörd kan nog inte tänka mig någon som passar bättre. Förutom Weise då kanske, men jag tycker nästan han var liiiiite tråkig (men det kan man väl inte säga utan att bli utskälld och nerspottad?).
 
En gång i tiden hade jag Oldsbergs autograf på en sönderbruten frigolittallrik. Det ni.

[ Ajj:kia ]

Idag är det IKEA-invigning hemma i Haparanda. Det är helt galet. Tänk att man från och med nu kan åka hem för att handla! :0 Risken är stor att det blir en dyr jul i år...
Jag planerade att följa jippot via haparanda stads webcam, men vädret ville inte riktigt. Så det här är vad man ser.
 
IKEA...?
 
Ser ni  att det är IKEA?! ser ni folket?! ser ni billybokhyllorna?!
suck, nä.

fönstertittande

Jag har börjat uppskatta de dagliga promenaderna mellan hemmet och skolan/IKSU.
Går och nynnar/mimar till musiken på MP3spelaren (ser heeelt vettigt ut) och tjuvkikar in hos folk. Men varför ska det vara så kul att kolla in genom folks fönster?! Jag känner mig ju som värsta...fönstertittaren (näää). Och efter tiden på matematikgränd vet jag ju att det inte alltid är så jäkla kul när man bor på bottenvåningen och folk tittar in. Måste försöka skärpa mig.
 
Dagens step muskel-pass var svettigt, så nu kan jag med hyfsat gott samvete mumsa på de äckligt onyttiga kladdmuffinsen jag bakade idag. Mmm.

...

Åååh, jag har inte planerat in något på hela dagen
- och jag avskyr det! 
 
Klättrar på väggarna här just nu. funderar på att promenera till ica och köpa ägg så jag kan baka nåt bara för att hålla mig sysselsatt ett litet tag. Hade föredragit ett seminarium eller en föreläsning eller vad som helst nu.

trist

Det finns ord som min hjärna upplever som så otroooligt tråkiga att den stänger av vid kontakt med dem. Till den kategorin hör ord som ontologi och epistemologi. Synd för mig att det är exakt vad vi håller på med just nu.
På morgondagens seminarium ska jag kunna redovisa lite om pragmatism, men fråga inte vad det är för jag har inte den blekaste.
 
Det borde jag nog försöka ta reda på idag...

uuume´

Nu har expressen startat med sina lokala redaktioner, och här hittar du Umeå.
Snart kommer jag dock få lite prestationsångest över min "umeåblogg", jag kan ju inte den här staden! Släpp av mig var som helst på Grubbe, Västerslätt, Haga eller Sandbacka och ge mig fem minuter så har jag gått vilse (trots orienteringsbakgrund och åtskilliga klubbmästerskaps- medaljer). Jag rör mig endast mellan ålidhem - universitetet - iksu och åker kanske ner på stan nån gång då och då.
Nåja, kan ju köra med trial and error-metoden. Får gå vilse några gånger och irra omkring där borta på andra sidan stan, så lär jag mig nog.
... vad jag nu ska ha för nytta av det.

slask

Det är så skönt att få träna på söndagar, annars känns hela dagen seg och jag blir rastlös och klättrar på väggarna här hemma. Dagens combat-pass höll till på köpet att ta livet av mig. Härligt. 
 
Nåt som inte är lika härligt är det här jääääkla slask-vädet vi fått. Usch! Mina fötter är ännu blöta från promenaden hem från IKSU. Det här är norrland och här ska vi få ha riktig vinter, plusgraderna kan dra sig ner mot stockholm nu. Tack.

dags för skridskor

Umeå IK spelar match mot Kolbotn IL (?!) här i Umeå.
- och här snöar det ganska mycket just nu.
 
Borde inte de här cuperna planeras så att de är färdigspelade innan november?!

gårdagen

Igår var det mycket folk, skratt och dans på husfesten på Berghem. Ett tag roade jag mig med att låtsas att jag läste till läkare... Sen erkände jag förstås när det började ställas frågor om hurvida jag nu fick arbeta som undersköterska och när jag skulle ut och göra praktik. För jag hade ingen aning.
 
Ja, det var kul, men när man är halvnykter är det nästan läskigt att se hur riktigt fulla människor beter sig.
En slibbig kille (som lätt skulle gå till final i "årets slem 2006") hade helahalva kvällen roat sig med att ta på en kompis, trots att hon väldigt tydligt visade att hon inte uppskattade kontakten. Hur tänker man då?! och plötsligt smög han upp bakom mig och lade händerna på mina höfter. Som en reflex armbågade jag honom, och han spillde massa öl över sig själv och försvann. Ha! vad skönt det kändes.
  
Idag ska jag vara seriös och plugga... kanske.

Julen är (nästan) häääär

Nu är jag redo för december och jultider!
Har nämligen varit ner på stan och trängts med folk och inhandlat en julstjärna, tomtar, ljus, julkort och lite annat. Jo ett par nya vantar eftersom jag lyckades lämna mina i nån affär. Bra gjort!
 
Nu vill jag baka lussekatter, göra knäck och dricka glögg.
 
- Jag kommer vara less på julen innan andra advent.


skrämmande...

Ikväll är det fest borta på berghem.
- jag är lite besvärad över att jag kommer missa "på spåret"...
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Update: det verkar vara repris imorgon, så det är lugnt. puuuh.

måste jag påminna er varje vecka?

Idol

det är inte bara mitt fel!

Jag tycker inte om alla miljö-katastrof-rubriker som kvällstidningarna kör med nu, jag blir rädd och får dåligt samvete och drömmer mardrömmar om nätterna. Regnskogen äts upp, temperaturen stiger, valrossarna och fjällrävarna dör, städerna kommer drunkna och norden kan gå mot en ny istid.
 
(håller för öronen och blundar... vilket gör det här bloggandet   mycket svårare) 
 
Artiklarna gör att jag känner mig utpekad som skylldig till alla katastrofer, alldeles ensam har jag lyckats med att förstöra miljön.
Men vad tusan, jag är ju miljömedveten upp över öronen. När jag just flyttat hit till Umeå hade jag faktiskt lite dåligt samvete över att jag var tvungen att slänga all mjukplast i soporna eftersom man tydligen inte sorterar sånt här. Nu har jag vant mig, och kanske tagit ett steg närmare miljöbov-tänkandet. Snart blir jag väl en sån som slänger buntar med tidningar i soporna, hemska tanke. 
 
Nej, nu ska jag släppa detta och börja göra mig redo för promenaden till iksu.

men fyfan

arg
Men alltså nu blev jag ledsen. och arg. och förbannad. eller mest bara riktigt jä*la less.
 
Min bärbara dator suckade ju som sagt var ihop för nån vecka sen, men när den skickades hem för att lagas verkade det plötsligt inte vara nåt fel på den längre och alla tyckte jag var en oteknisk jäkel som inte hade lyckats få igång den när den var i prima skick.
men nu får jag inte igång den igen!! &%!?#=%&=#?!" och tror ni att jag lydde mitt eget råd och brände in alla bilder och sånt på skiva? nånäää.
 
och nej, det är INTE för att sladden inte är i ordentligt, för det är den. HA! jag hade inte fel om det iaf.

nu ni..

Vad säger ni om det här då?
får utöka till hela 2 minuter i rampljuset kanske... ja, ni kan få ta på mig. ;P
men "Jag blandar humor och allvar, högt och lågt, på ett kul sätt." det har jag ju inte sagt... fast det var ju mycket bättre än nåt jag hade kunnat komma på så jag ska väl inte klaga.
 
ja, bloggen finns alltså även på expressen nu (men läs gärna här istället).

nån som är lite småhungrig?

Ja vad säger man... här har vi en "fyrdubbel bypass-burgare." som innehåller 8000 kalorier. sugen på lunch nån?. Det är tur att amerikanarna verkligen försöker minska fetman i landet. Skulle jag lyckas proppa i mig en sånhär (nej det är nog inte troligt) skulle jag ju inte behöva äta på fyra dagar. praktiskt.
 
god morgon förresten.

ålderdomstecken

Ett tydligt tecken på att jag börjat bli gammal (grinar lite):
Jag pratade i telefon med mamma och bad henne läsa upp årets luciakandidater (hemma i Haparanda alltså), och av åtta stycken kände jag bara igen namnet på tre. Åååh. Förut kände man alltid till alla, plus vem personen i fråga var/varit tillsammans med, namnet på föräldrar och syskon, kusiner och tremänningar, tidigare sommarjobb och eventuella segrar i skolturneringarna i fiidrott under mellanstadietiden.
Ja ungefär så iaf.
 
(Huh, några extra invånare skulle nog inte vara så illa för staden.)

najs och bajsmajs

Yeah, tentaresultaten var klara och ett VG lyckades jag nätt och jämnt komma upp i. Najs.
 
Nu sitter jag här och äter äckliga (verkligen äckliga) majssnacks bara för att jag är hungrig men inte riktigt kan äta ännu för då kommer jag hinna bli hungrig igen till träningen. Alltid denna planering.
Nä, nu blir det riktig mat istället!

bloood...

ett mord...
 
Åååh, min dator är hemma igen. Alltså har jag tillgång till photoshop och allt är som det ska.
(och det är alltså jordgubbar i påsen...)

bingo!

Bingo Rimér är en lite... egen person.
Jag vill inte riktig tycka om honom. Hålla på och fota massa blonderade silikontjejer och skapa sjuka skönhetsideal och få 14åriga tjejer att drömma om en playboykarriär och så vidare blablabla.
Men alltså, jag har kollat på hans
program (självklart har jag bara zappar runt lite och råååkat börja kolla...) och jag tycker han är så rolig! 
 
Såg igår när han hälsade på Hugh Hefner, och jag kan inte riktigt förstå det där med att gubben har massa brudar. Känns det inte lite som när man var 6-8 år gammal och killarna kunde vara tillsammans med flera tjejer samtidigt..? Har dock ingen egen erfarenhet av sånt...det kanske är värsta bra. (Men dyrt, sa herr Hefner)

tänk om...

Fick just hem information om Nike Convention 2007 och åååh vad sugen jag är på att anmäla mig. men 1800 + resa + boende + mat = ... ja det skulle ju kosta en del.
...men det skulle det nog vara värt.

vilket mörker

Det är ganska roligt med strömavbrott.
Ica Maxi var mörklagt tidigare idag. Helst av allt hade jag velat befinna mig inne i själva affären, bland hyllorna (vaddå barnslig?). Såg hur de sprang omkring med ficklampor där i mörkret. Tyvärr stod vi vid informationsdisken där dagsljuset strömmade in genom glasdörrarna.
Nå, lite kul var det ändå, men jag tycker att personalen kunde underhållit oss väntande och mycket tålmodiga kunder med lite dans/ sång/ teater/ cirkuskonster som de skulle ha övat in vid lämpligt tillfälle (t.ex. personalfesten).
Vilken otroligt glad och nöjd kund jag hade blivit!

småstjärnorna

Under den senaste veckan har mp3spelaren varit min bästaste bästa vän under promenaderna mellan hemmet, skolan och iksu (ja, jag vågar ju som sagt var inte cykla längre..). Nackdelen med att ha den full med glad och trallvänlig musik är att jag inte riktigt kan stå emot att sjunga med... eller okej så mycket kan jag faktiskt kontollera mig själv. Istället går jag omkring och mimar till musiken, vilket förmodligen inte ser särskilt klokt ut det heller.
 
Nå, när det gått så långt att folk går över till andra sidan vägen när de möter mig ska jag försöka lägga av.

julkänsla!

Åh, det var ju jättemysigt vinterväder ute, sånt väder som jag vill ha varenda dag ända fram till mars! det kändes lite som jul och jag såg förmodligen ruskigt fånig ut som gick med ett barn-på-julafton-leende hela vägen till IKSU. (slängde mig iaf inte i nån snödriva, trots att jag ville...)
 
På IKSU kördes sedan tredje body combat-passet på fyra dagar... ja hela mitt träningsschema är för tilfället ur balans. himlars.

det hade vart nåt...

hade vart lite kul...

rör på fläsket

uuh, efter gårdagens frossande borde jag ta mig iväg till iksu, annars är risken stor att detta blir en lika onyttig dag framför tvn. nu ser det verkligen ut som vinter ute, så det kan nog vara lite mysigt med en promenad dit. 
 
av någon anledning hade jag inte sett hela "när lammen tystnar" förrän igår kväll (natt). hu, det var nästan svårt att somna efteråt.

fantasi

Förra helgen satt jag i bilen utenför statoil och väntade på R. Då fick jag se två barn komma smygande likt hemliga agenter (eller möjligen spioner). Med ryggarna tätt tryckta mot väggen närmade de sig försiktigt knuten, storasystern(?) tog täten och i handen höll hon en ketchupflaska precis som om det vore ett vapen. Det såg ut att vara en spännande lek.
  
När jag var liten var det alltid jätteroligt att hälsa på hos mormor och morfar. På toaletten fanns en korg full med papiljotter, och de kunde man bygga massa roliga gubbar av. Inne på kontoret (där lådorna var fulla med spännande gamla saker) satt vi och lekte att vi jobbade. Och det roligaste av allt var mormors glasskålar fyllda med knappar i alla möjliga färger och former, de hällde vi ut i sängen och lekte med.
 
Tänk om man hade kvar den där fantasin. Jag menar, kan man roa sig med papiljotter och knappar, då kan man väl aldrig behöva ha tråkigt? Istället sätter jag på datorn, slöläser massa bloggar, suckar över att det inte är något på tv och gnäller på R över att jag vill hitta på något.
Kanske borde ge mig ut och leka spion istället.

Idol

Idol

datorer

Här har vi en dator som är lika gammal som mig. tur att människor inte åldras i samma takt som datorer, detta räknas ju som äldre än antikt. (det fanns mycket kul att kolla på på den sidan)
 
disketter trodde jag inte användes alls längre, men jag hade förstås fel. momentet vi håller på med nu innebär bland annat att vi ska lära oss hantera SPSS, och då har vi fått varsin diskett fullproppad med enkätresultat. det är lite roligt. datorn tuggar och tuggar innan nåt blir klart.
 
oj, ett tvprogram om hur man lär delfiner göra konster. det var ännu intressantare...
(nej jag kom inte på nåt bättre slut...)

hej gubben vinter

Vid den här tiden på året är det, som äkta norrbottning, alltid lika kul att sucka över stockholmarna och deras "snökaos". för lite tokigt är det väl, att de verkar bli lika förvånade varenda år. på med vinterdäcken för tusan!
 
jag försöker intala mig att jag minsann skulle klara av att köra där alldeles galant... men alltså det måste ju vara lite värre än ett vanligt snöfall med tanke på följderna...? eller?
 
(och jag vill lära mig sladda sådär coolt med bilen nu när det är halt ute. men var fasen ska man våga träna på sånt? inte i trafiken iaf.)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 
haha, på nyheterna sa de just att det kommit 6 centimeter snö i sthlm. det var snöstormen.
- roligt.


skönhet

Vaaarför gör man en serie som heter "ugly betty"? usch, det låter så elakt. man kommer få tycka synd om henne hela tiden. och bara namnet får mig att känna mig som nån mobbare på grundskolan och ger mig dåligt samvete och... uuusch.
 
och istället för att surfa på sidor som snyggast-punkt-äss-e där fjortisar kråmar sig framför kameran kan man kolla in här och titta på roliga miner istället. det är mycket roligare.

på 35:e dagen uppstånden ifrån de döda...

Onsdagar är dåliga träningsdagar, så jag tänkte nästan vila idag. men det blev så trist... än en gång kan jag dock konstatera att body pump inte riktigt faller mig i smaken. jag vill ju skutta på stepbrädan, inte ligga och "slöa" på den :P
 
Och nog är det väl typiskt att när man väl skickat hem datorn (som ju gav upp helt) för att vår personlige datafixare skulle få kolla lite på den, så funkar den plötsligt hur bra som helst. suck. nåja, jag ska väl vara glad över att den inte är stendöd längre, men lite dumt känns det allt. 
 
Slutligen: vad är grejen med att expressen desperat försöker få en att blogga hos dem..? men hej, får jag betalt kanske jag börjar fundera på det ;P


gubben vinter

jacka
Nu är det november och alltså vinter på riktigt.
hej yllesockar, långkalsonger, mössa och vantar, vi kommer hänga ihop en lång tid framöver..
brrr.