Sing when you're winning

Jaaaa, vad säger man. det var ju nästan pinsamt att som umebo sitta och kolla på idol idag. hehe.
och jag har ännu inte förstått grejen med att ställa sig där framför juryn trots att man inte kan sjunga för fem öre och sen stå och lipa över att man inte gick vidare. 
 
men japanen gjorde det hela lite roligare :)

surströmming, sågbehov och studier

Kom just hem från en surströmmingsmiddag med H, K och K's kusin från schweiz. riktigt gott var det, och luktade nästan ingenting heller. nu planerar vi att äta kräftor nån kväll, det har jag nog bara gjort en gång i mitt liv.
Kameran var med, men blev på något konstigt vis liggande i väskan hela kvällen. synd.
 
Imorgon vill jag köpa en såg så jag får de här jädra tavlorna klara i år. blir tokig när allt ska ta så lång tid, ska det göras så ska det göras på en gång!
Men imorgon är det även seriöst pluggande inför fredagens seminarium som gäller. hallå, varför kan vi inte mjukstarta terminen med en veckas pysslande, inplastning av böcker och ritande av namnskyltar, som förr i tiden?


redan less på kurslitteraturen

Alltså vad är det med alla gamla dammiga professorer, kan de inte lära sig att använda vanligt språk så vi vanliga människor har en chans att förstå vad de menar?!
Cyklade till UB för att sitta och läsa om globalisering, vilket skulle kunna vara riktigt intressant, om inte hela boken bestod av meningar som denna;


Samtidigt som det erkände de rumsliga kartornas subjektiva relativitet, neutraliserade det samtidigt denna relativitets inflytande; det avpersionifierade följderna av perceptionernas subjektiva ursprung nästan lika radikalt som Husserls bild av mening som sprungen ur "transcendental" subjektivitet.
  
Men vafaaaaan. Varför snåla med punkterna på detta sätt? och varför detta missbrukande av fina och krångliga ord?! Boken hade lika gärna kunnat vara skriven på tyska, jag hade fått ut lika mycket av den.
 
Så... jag gav upp och cyklade ner på stan med H och K istället.

...FÅR man göra så!?

Lillasyster ska tydligen åka utomland nu på torsdag. Bara sådär!
Neeeejdå, jag är inte alls grön i hela ansiktet... det är.. hmm.. det är bara ljuset från fönstret som reflekteras lite konstigt via blomman vid tvn och sen på mig.
 
Nåja, jag har ju fått vara på body combat idag för första gången sen innan sommaren, och det var skitkul! och jag kommer inte ha problem med att somna på kvällarna eftersom jag har en bok om globalisering att läsa som fungerar utmärkt som sömnmedel.

söndag

Än en gång;
vad är grejen med Formel1?! nej jag förstår inte.
 
igår var det F1, och R sitter nu o kollar på GP2 (de som inte är nog bra för att få köra F1..?) och utbrister då o då saker som "fan vad cool den är, den åttonde kurvan".
hmm, ja verkligen.
 
planer för dagen: tvätta och förbereda mig mentalt inför morgondagens skolstart. ett nytt pennskrin skulle kanske behövas

måste göra nåt. måste!

här är det då ingen fara för att bli utbränd eller gå in i väggen eller vad som helst.
idag har jag:
 
- ätit godis, tills R tog bort påsen o sa att vi måste äta riktigt mat och att jag kommer börja må illa annars (som alltid på lördagar...min relation till karamellkungen är helt normal)
- läst bloggar
- kollat på ett program på tvåan om kattuppfödning och kattutställningar. det var intressant, på riktigt. jag var nervös när det var dags att kora BIS-katten. R blev också nervös, han trodde att jag ville skaffa katt.
- flyttat på fotöljen och suckat över alla hål i väggen som gör att jag inte kan skruva upp tavellisten där jag vill ha den, utan måste placera den så den täcker över alla hålen.
- funderat på att klä på mig


Operation:sänggavlar

Så, idag fixade vi äntligen sänggavlarna vi planerat att göra ett bra tag.
efter att ha funderat hur länge som helst på vad vi skulle ha för ludd på dem köpte vi tillslut billiga täcken på jysk och häftade fast på spånskivorna. sedan på med tyget och voilá - en helt ok sänggavel  (sänggalvar).

fixa
 
Här ser ni oss i action + våran nya bästa kompis som var riktigt kul att leka med, Häftis. I like Clas Ohlson.
 
klart
 
Och - trumvirvel - tadaaaaaam. såhär blev det. tyvärr verkar bilderna bli skitdåliga när man laddar upp dem på webblogg, menmen. eventuella klagomål kan skickas till grannen. jag vill inte ha dem.

fixa&trixa

Att springa i tygaffärer var kanske inte en sysselsättning som R uppskattade sådär hemskt mycket, surprise. nå, han hade kunnat få det jobbigare - jag betalade ju faktiskt.
 
imorgon ska vi o hämta spånskivor vi beställt från beijer, nåt sorts mjukt luddtäcke, en häftpistol (fråga inte varifrån...) och en såg. sen är vi redo att fixa en fin sänggavel plus tygtavlor som ska stå på de nyinköpta tavellisterna. 
 
och vem vet, snart kanske det slutar eka här i lägenheten. coolt.


det var ett tag sen...

Igår fick jag äntligen hoppa och skutta och göra armhävningar och situps och benböj och svettas och .. ojoj vad roligt det var!
 
IKSU, jag har saknat dig.
 
För jag skulle ju (precis som tidigare år) träna under sommaren också. Att fara ut på en joggingrunda en varm sommarkväll låter väl helt okej? Ljumma vindar, bra låtar i mp3-spelaren och midnattssol (nästan)...
-  Men neeeejdå, det är trist som f*n. Dessutom får jag bara håll om jag lyssnar på musik samtidig, börjar andas i takt till musiken ist för till löpstegen.
Så, jag joggade 8 gånger under början av sommaren, sen tog det som stopp.
 
Men nu jäklar, nu blir det andra bullar.

den som inga byxor har...

idag gick det lite pengar.
men panellängder behövdes, och fotoramarna, och ett par nya jeans också. och rakblad är förresten dyrt. dessutom var jag tvungen att beställa en kursbok för några hundralappar. puh.
 
jag var iaf modig och köpte äntligen ett par tighta och raka jeans, som jag dock inte är 100 på ännu (men 99). tur att jag inte har nån lillasyster här som rynkar på näsan och säger att jag ser ut som idol-sebastian. det hade ju sänkt mig.

...

Nu är jag tillbaka i Umeå.
Systrarna började skolan idag, min börjar nästa vecka.
Det är kolsvart ute på kvällarna.
Och det finns mycket rönnbär...
 
är sommaren slut nu?
 
sommarnatt

för mycket av det goda...

Imorgon ska jag visst åka tillbaks till Umeå, har dock inte packat ännu..
har däremot varit i stugan och badat en sista gång.
och jag har ätit så mycket av mormors goda pizzor att jag sedan hade ont i magen i flera timmar. suck. jag var som en såndär glupsk hund som inte slutar äta fast den är mätt, utan äter så länge det finns mat.
mormors pizzor är förövrigt spännande, på dem kan man hitta allt möjligt. eller vad sägs om korv, ägg eller leverpastej? gott blir det iaf.
 
igår såg jag en fluga lura döden. det ni. den låg död här brevid datorn i en halvminut, sen flög den plötsligt iväg igen, dock lite vingligt och ostabilt. men vadfan, den levde.

Hard rock hallelujah!

Igår kväll kände jag verkligen det finska blodet pulsera i mina ådror (eller var det alkoholen...?)
varför? jo vi var på umppari och lyssnade på Lordi.
 
Folk som tusan var det. lyckades tappa bort systeryster efter en sekund, men fick senare hjälp att hitta henne igen. monstermaskerna var på och det var varmt att stå brevid eldmaskinerna. hittade min bror som tyvärr inte pratar samma språk som mig, men det gick att kommunicera ändå. dansade, dansade och dansade. tyckte att vatten smakade underbart och promenerade tillslut hem ensam vid 02.30.
 
Idag var det segt.
och de vita skorna jag hade på mig igår är inte särskilt vita längre.

Premiärdagen!

En gång i tiden var även jag en sån som höll för näsan och påstod att surströmming, det går helt enkelt inte att äta utan att få kväljningar. då var jag väl en 13-14 år kanske och i någon slags mat-trotsålder, men både innan och efter det har jag minsann ätit varenda år. och nuförtiden tycker jag faktiskt att det luktar ganska gott... eller nej, men jag blir iaf sugen att äta lite.
 
mat
 
såhär såg det ut på vårat matbord för ett tag sen. okej, jag erkänner att allt är lagt sådär prydligt bara för att vi skulle få en fin bild. och papperstallrikar kan vara ganska praktiskt om man vill bli av med allt som luktar så fort som möjligt efteråt.
ni som inte tycker om surströmming ska få en bild som får er att fortsätta med det. varsågod, såhär såg rens-fatet ut:
 
rester

lantliv...?

skogen
 
har tillbringat tre dagar och två nätter i stugan, helt utan bekvämligheter... ja, förutom tv, vanlig toa, rinnande vatten, telefon och ett fullproppat kylskåp... men internet hade vi då inte!
 
- bar massvis av tunga stenar på stranden
- badade - på riktigt! det var inget såntdär fjantigt doppa-sig-och-skrika-lite-och-sen-upp-fort-som-fan-igen-dopp, utan vi lekte och simmade och dök.
- drog på oss storstövlarna och traskade ut i den kruttorra skogen för att plocka blåbär till en paj.
- var nostalgisk och läste fem-böcker. åååh vad jag tyckte om dem förut! nu var de inte riktigt lika fängslande, men nästan.
- plockade musselskal som allis ville tugga sönder.
  
amandra (till höger i bild, iklädd stans ful-snyggaste stövlar) har en teori om att man börjar prutta som de man umgås med. nobel-priset nästa kanske?

tortyr i vardagen

- Töm diskmaskinen innan folk i huset hunnit vakna
 
det är helt otroligt vilka avskyvärt höga och plågsamma ljud som kan uppstå av lite porslin och några bestick. det är ingen idé att den utsatte försöker stänga ute ljuden med hjälp av kuddar eller täcken över huvudet, för det går inte.
för bästa effekt: var inte rädd om tallrikarna, släng ner bestick och vispar i lådorna och slamra ordentligt med skåpdörrarna.
 
...gäsp.

väluppfostrade hundar vi har...

jag och amanda satt ute på verandan och åt kasslersallad och blev positivt överrskade när selma inte satt brevid och tiggde som de andra hundarna. kanske var hon ganska bra uppfostrad trots allt?
sen kom vi till köket och upptäckte vad hon istället varit upptagen med. hon hade fått upp skåpluckan till soporna, vält ner soptunnan på golvet och ätit upp alla kasslerrester som funnits där. gamla pizzakanter och dylikt hittades dessutom i mamma och pappas säng.
härligt.

Fredagsfyran v32-06 (en dag för sent)

Tema: 11 september, 2001

  
1) Om en månad är det exakt fem år sedan terroristattackerna i USA. Vad minns du från den dagen (var du var, vad du gjorde, hur du fick veta, etc)?

Jag minns att sandra ringde och frågade om jag hört vad som hänt och att hon lät orolig över vad som skulle kunna hända. jag fattade inte att det var så allvarligt och skojade om att hon skulle ta på sig en cykelhjälm för säkerhets skull.
  
2) Snart har två filmer om händelserna,
United 93 och World Trade Center, premiär. Var det för tidigt att göra dessa filmer?
De vars anhöriga omkom tycker kanske det, jag är mest förvånad över att det dröjde så länge.
  

3) Har ditt liv förändrats sedan den dagen och i så fall hur?

Jag tycker nu att det är bra med mycket kontroller och vakter på flygplatser.
  
4) Hundratals personer sitter fängslade utan rättegång på Guantánamobasen. Vad vet du om detta och vad tycker du?
Ärligt talat så vet jag nästan ingenting om det. men rättegångar borde ju vara självklara och ha skett för länge sedan.


under sommaren SKA man läsa

för att alltid ha varit tjejen som kallats för bokmal har det varit skandalöst dåligt med läsande för min del i sommar. så igår bestämde jag mig för att läsa en bok, och eftersom jag var trött fick det inte vara en alltför tung en. så jag läste om silikonbröst, modeller som knarkade och tryckte fingrarna i halsen, dumma pojkvänner och dokusåpadeltagande i Ego girl.
..oj...
nå, det var stundvis ganska rolig läsning. kan vara skönt med lätta böcker på sommaren.
 
nu är det dags för klockan 10.31 på morgonen... alla säger att den är så bra.
och om cirkus två veckor blir det studentlitteratur igen.

en ledig dag...

sandra ringde igår, men efter några minuters pratande bröts samtalet plötsligt. varför? jo för det finska jäkla mobiltelefonnätet hade oinbjudet intagit min telefon och mitt kort hade tömts. taskigt.
 
mamma och pappa har tagit husbilen och åkt iväg till noliamässan, så man skulle kanske vara duktig och borsta hundarna lite och sen promenera med dem. men det vettetusan om jag vågar försöka mig på att gå med alla fyra samtidigt. det är sånt folk alltid gör i filmer och sen drar alla hundarna åt olika håll och man tjorvar in sig i alla koppel och snubblar.
 
amy diamond är nog min nya idol. jag ska köpa alla skivor och gå med i alla fanclub(b)ar.

tack och adjö för i sommar

idag var det sista dagen på välkommentillkonsumhaparanda för den här sommaren. nu har jag sommarlov i två veckor, men känner mig redan lite rastlös och funderar över vad jag ska göra med alla dagarna. herrejeeesus.
hade nog kunnat jobba en vecka till, det är så skönt att veta att man tjänar pengar istället för att behöva tänka på det där jäkla studielånet som bara växer och växer.
som ogräs.
gräsligt.
 
alltså det är nåt som luktar grilla-korv-rök här.
kan inte riktigt avgöra om det är jag.
men varför skulle jag lukta så?


träning...?

när jag tränade på nautilus med mamma och stina förut var det ibland kul att leka lite på löpbanden.  dock endast när ingen annan var där.
 
såhär långt gick vi dock aldrig, men det skulle vara kul att testa :) rolig idé var det.

bröllopsyra

enligt någon kvällstidining var detta helgen då flest par gifter sig i sverige, och även jag fick vara på bröllop igår - visserligen som serveringspersonal men ändå. ååh, bruden var så vacker och talen var så fina och musiken var bra. kan inte fler par i min bekantskapskrets ta och gifta sig nu?
 
men efter några timmars springande fram och tillbaks hade jag så jäkla ont i fötterna så jag inte klarade av att ha på mig skorna längre (nej, det var inga med klack utan helt vanliga platta). men med tanke på de mängder alkohol vi bar ut var det nog inte så många som märkte att jag gick barfota halva kvällen.
 
skulle ta med kameran för att fota lite, men när vi kom dit verkade det förstås som om jag glömt den hemma. hittade den inte nånstans. suck.
ännu mer less blev jag när jag kom hem på kvällen och märkte att den faktiskt legat där längst nere i väskan hela tiden. SUCK. fattar inte hur jag lyckades. så stor väska och så liten kamera har jag ju inte.
 
nä, nu ska jag göra mig iordning för jobbet... har bara liiite ont i huvudet.